På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nästa kvartals rapport?

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Järfälla vonRosen 21-06-14 16:58
Kvartalsrapport Omnipotent 21-06-09 00:13
uppräkning Kostaboda 21-06-08 14:33
Nästa kvartals rapport? Triple 21-06-08 13:00
1/1
2021-06-14 16:58
Var i rapportens siffror hittar du att de skall ha intäktsfört Järfälla?
2021-06-09 00:13
Godkväll,

Tror vi alla kan vara överens om att dessa kurser är löjligt låga. Aktiespararna har en konservativ basvärdering på 13.5 kronor och de indikerar tydligt att det finns utrymme för höjning framöver om det flyter på. Deras nästa analys kommer efter nästa rapport. Varför skulle de inte höja riktkursen då?
Aktiespararnas prognos bygger på värdet på Nischer fastigheter vilket kontinuerligt ökar i räkenskaperna i takt med att de färdigställs. Det är rätt enkelt egentligen, ju mer de bygger på sina projekt de skall behålla desto högre värdering kommer Aktiespararna att sätta.

Jag ser bolaget som otroligt undervärderat till dessa kurser. Det är tydligt att Nischer fortfarande går lite under radarn men också tydligt att fler och fler långsamt men succesivt får upp ögonen för detta lilla gudlkorn.

Även om jag tycker det går lite trögt att dra in nya markanvisningar så får de i nuläget ses lite som en bonus och det finns fortfarande gott om tid att dra in nya. Har för mig att de jobbar aktivt mot 30 kommuner så en markanvisning kan komma närsom, dock ur ett värderingsperspektiv påverkar det kortvarigt inte så mycket.

Vad däremot kommer ge kursen en extra skjuts är det kommande listbytet. Vi har utlovad information efter sommaren.

Ha i åtanke att det både omsätts och finns få aktier till försäljning. 61% finns hos de tre huvudägarna och de säljer inga aktier. Sen finns säkert minst 10% hos andra långsiktiga ägare. Vi talar alltså om max 6 miljoner aktier som kan tänkas vara till försälning. Tror själv snarare att det är närmre ett par miljoner. Många aktiesparare ser med rätta Nischer som en långsiktig investering.

Vad tror ni händer, eller rättare sagt kommer att fortsätta ske, när fler och fler får upp ögonen för Nischer. Jo, aktiekursen kommer så klart att fortsätta stiga.
Ett listbyte med följande marknadsföring kommer att bidra till fortsatta kursrekord. Varför tror ni ägare och ledning vill byta lista? Jo de vill såklart någongång i framtiden ha en bra avkastning och kanske kunna sälja ett par procent till någon större placerare.

Se Nischer som ett långsiktigt projekt och ni kommer att bli väl belönade!

En liten notering, Järfälla är inkluderat i Q1
Notering 2: Såklart kommer Q2 inte bli lika bra som Q1 (långtifrån) dock så får vi ett fantastiskt halvårsresultat då halvår är Q1 + Q2.

Det ser fortfarande mkt Nischer ut! Glöm inte de värden som finns i Nischers nuvarande fastigheter och existerande byggerättsportfölj! Det är mycket värden som ligger där!

Godkväll på er!

Mvh
Omnipotent
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Nischer Properties 6,9 0% 8,18 -15,65%
2021-06-08 14:33
det sker succesivt vartefter, men det större värdeökningen sker väl när det är klart och godkänt.
Nischer Properties / Nästa kvartals rapport? / Nästa kvartals rapport?
2021-06-08 13:00
Hej.

Är det någon som vet när Nischer delger sin nästa kvartalsrapport. För dessa löjligt låga nivåer kommer förmodligen vara ett minne blott vid nästa kvartalsrapport. Dessutom var senaste analysen extremt försiktig. För att citera Omnipotent, analysen hade både hängslen, livrem o mage. Tror att vi alla som är insatta, tänker nog samma sak, att riktkursen kommer att höjas rejält efter nästa rapport. Så man har god tid på sig att öka sina innehav, det är vad jag kommer att göra.

Är det någon som vet hur och när de påbörjade byggprojekten redovisas. Redovisas de först när de är färdigbyggda för inflytt, eller "värdet" ökar successivt i takt med byggandet.

Tacksam för svar.

Triple

Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Nischer Properties 6,9 0% 8,1 -14,81%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -