På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Pareto Securites Renewable Energy & Cleantech Conference.

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Coating technology for cost-efficient Fuel Cell systems jonson 21-10-20 12:22
Pareto Securites Renewable Energy & Cleantech Conference. topasen 21-10-13 11:14
1/1
Impact Coatings / Pareto Securites Renewable Energy & Cleantech Conference. / Coating technology for cost-efficient Fuel Cell systems
2021-10-20 12:22
Impact Coatings / Pareto Securites Renewable Energy & Cleantech Conference. / Pareto Securites Renewable Energy & Cleantech Conference.
2021-10-13 11:14
Rekordstort intresse för nästa generation energiföretag
TIS, OKT 12, 2021 16:14 CET
För tredje året i rad arrangeras på onsdag den 13 oktober Pareto Securites Renewable Energy & Cleantech Conference. 28 svenska, norska och internationella företag deltar. Det är drygt 50 procent fler jämfört med förra året. Även bland stora institutionella investerare märks ett ökat intresse för sektorn.

”Intresset för konferensen har ökat för varje år. Både bland företag och bland investerare. Förra året deltog 550 investerare och vi hoppas på minst lika många i år”, säger Thomas Ranje, partner, Pareto Securities Investment Banking.

Pareto Securities Renewable Enery & Cleantech Conference vänder sig till professionella investerare och arrangerades första gången 2019. Då medverkade 16 svenska företag verksamma inom förnyelsebar energi och cleantech. I år har antalet ökat till 28. Nytt för i år är att även sju norska bolag deltar. Även flera internationella tillväxtbolag med koppling till Norden medverkar.

Under konferensen, som genomförs virtuellt på grund av covid-19, får varje företag 30 minuter för att presentera sina verksamheter, som spänner från energiproduktion och återvinning till energilagring.

”Vi har valt ut företag som vi bedömer kan bli nästa generations klimatteknikbolag. Det handlar om företag med intressant teknik eller lösningar inom förnyelsebar energi och återvinning, exempelvis Renewcell, Azelio, Minesto och Powercell, för att nämna några, säger Johan Spetz, analyschef på Pareto Securities. ”På konferensen medverkar både noterade bolag och bolag som är på väg mot börsen.”

Det är inte bara antalet deltagande bolag som ökat. Även intresset bland investerarna har ökat markant. En tydlig trend är också det ökade inslaget av stora institutionella investerare.

”Det gäller både nordiska och andra internationella institutioner. Vi hör också från företagen att det har blivit lättare att få till stånd möten med institutionella investerare”, säger Thomas Ranje. ”Många ser Sverige och Norden som en föregångare inom cleantech. Det är också skälet till att flera utländska energibolag valt att notera sig i Stockholm och Oslo.”

https://news.cision.com/se/pareto-securities-ab/r/rekordstort-intresse-for-nasta-generation-energiforetag,c3431332

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -