På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sakta men säkert ökar vätgas.

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Sakta men säkert ökar vätgas. topasen 21-10-01 11:24
1/1
Impact Coatings / Sakta men säkert ökar vätgas. / Sakta men säkert ökar vätgas.
2021-10-01 11:24
Fortsatt framåt för vätgas i Schweiz – startup bygger nätverk med tankstationer

När Hyundai skulle testa sin lastbil XCIENT med bränsleceller i Europa föll valet på Schweiz. Även i det lilla alplandet är vätgaststationer ännu inget som hittas i varje gathörn. Idag finns det totalt åtta stationer för att tanka vätgas, men intresset för tekniken tycks vara stort. Nyligen öppnades också en mobil laddstation för elbilar som drivs med vätgas.

Idag rullar femtio exemplar av Huyndai XCIENT som används bland annat av schweiziska posten och till 2025 ska antalet öka till 1 600 stycken. Till dess ser det också ut att bli enklare att kunna tanka vätgas. Det inom området drivande start up-företaget H2 Energy Solutions jobbar nu på att bygga upp ett nätverk av vätgasstationer som ska täcka hela landet. Siktet är inte inställt på enbart Hyundai XCIENT utan tanken är att stationerna ska kunna användas av både lastbilar och personbilar.

Trots att planen innefattar ett rikstäckande nät nämner H2 Energy Solutions ingenting om hur många stationer det handlar om. Och även om projektet är unik för Europa handlar det ännu om en ganska liten satsning. Företaget säger att de räknar med omkring 1 500 användare, men tror också på en ökning i framtiden.

Bland annat lyfter de fram att Toyota har som mål att sälja minst 1 600 exemplar av sin vätgasbil Mirai i Schweiz.

Med alltmer fokus på användning av grön vätgas för transporter, industri och till viss del även flygtrafik vill start up-företaget etablera sig i vad de ser som en framtidsbransch.

H2 Energy Solutions ser därför även kommande affärsmöjligheter som experter inom teknik och service kring vätgasstationer.

https://elbilen.se/nyheter/fortsatt-framat-for-vatgas-i-schweiz-startup-bygger-natverk-med-tankstationer/

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -