På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Faurecia + Hella

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Får hoppas Lasse_O 21-09-28 21:40
Faurecia + Hella topasen 21-09-28 19:44
1/1
2021-09-28 21:40
Att Impact är med i både väte och ADAS.
Impact Coatings / Faurecia + Hella / Faurecia + Hella
2021-09-28 19:44
"09.27.2021

Faurecia lanserar ett offentligt övertagandeerbjudande för Hella

Hella -aktieägare kan erbjuda sina aktier från och med idag till den 25 oktober 2021
Faurecia erbjuder en kontant betalning på € 60 per aktie, vilket representerar en attraktiv premie för Hella -aktieägare

Faurecia, med sitt helägda dotterbolag Faurecia Participations GmbH som anbudsgivare, publicerade idag erbjudandedokumentet för sitt frivilliga offentliga uppköpserbjudande kontant för alla utestående aktier i Hella, en stor bilaktör inom belysning och elektronik med säte i Lippstadt, Tyskland.

Erbjudandepriset är 60,0 euro per aktie kontant. Detta motsvarar en total ersättning på 60,96 euro (inklusive den förväntade utdelningen på 0,96 euro som Hella ska betala till Hella-aktieägarna före stängning), vilket motsvarar en attraktiv premie på 33% jämfört med den senaste opåverkade [1] aktiekursen på € 45,8.

Den första erbjudandeperioden börjar idag och slutar den 25 oktober 2021 kl. 24:00 CEST. En andra erbjudandeperiod bör börja den 29 oktober 2021 och sluta den 11 november 2021 kl. 24:00 CEST. Under dessa perioder har Hellas aktieägare möjlighet att acceptera erbjudandet och lämna sina aktier. De detaljerade villkoren för erbjudandet och villkoren för stängning finns i erbjudandedokumentet, som publicerades idag. För att lämna sina aktier bör Hella -aktieägare kontakta respektive depåbank.

Kombinationen av Faurecia och Hella kommer att skapa den sjunde största globala fordonsleverantören, fokuserad på fyra tillväxtområden, helt anpassade till branschens megatrender:

Electric Mobility (inkl. Vätelösningar),
ADAS och autonom körning,
Framtidens cockpit,
Livscykelvärdehantering.


Den kombinerade koncernen kommer att bli en stor teknikaktör med fokus på sex aktiviteter. Fem av dessa, elektronik, belysning, sittplatser, interiörer, ren mobilitet, kommer var och en att överstiga 3 miljarder euro i omsättning. Den nybildade Business Group, Life Cycle Value Management, kommer snabbt att växa för att nå en ledande position.

Faurecia har ingått ett affärsföreningsavtal med Hella. Detta avtal fastställer, med förbehåll för granskning av erbjudandedokumentet, att General Partner och tillsynsrådet i Hella stöder erbjudandet och avser att rekommendera Hella -aktieägare att acceptera det.

Slutförandet av erbjudandet är föremål för sedvanliga stängningsvillkor som beskrivs i erbjudandedokumentet. Erbjudandet är inte föremål för att nå en minsta acceptgräns.

Som meddelades den 14 augusti 2021 har Faurecia träffat ett avtal med Family pool och med Hella om att förvärva dess andel på 60% från Family pool till ett pris av € 60 per aktie som betalas genom en blandning av kontanter och Faurecia -aktier.

Publiceringen av erbjudandedokumentet har godkänts av den tyska federala finansinspektionen (BaFin). Den tyska versionen av erbjudandedokumentet (tillsammans med en icke-bindande engelsk version av erbjudandedokumentet som inte granskats av BaFin) finns tillgänglig idag på www.faurecia-offer.com.

Faurecia assisteras av Lazard som finansiell rådgivare i transaktionen samt Berenberg och JP Morgan som finansiella rådgivare och White & Case som juridisk rådgivare.

[1] Den opåverkade aktiekursen är Hellas aktiekurs per den 26 april 2021."

https://www.faurecia.com/en/newsroom/faurecia-launches-public-takeover-offer-hella

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -