På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Behöver inte vara Einstein

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Clark fcfuture 19-10-16 19:35
Re Clark Lain naima 19-10-16 18:02
re naima Clark Lain 19-10-16 16:59
Behöver inte vara Einstein naima 19-10-16 16:43
1/1
2019-10-16 19:35
Du får det att framstå som om att företaget inte har utvecklats något under de år som gått. Vilket är en lögn och är ren smutskastning från din sida. Det i sin tur gör dig till en icke trovärdig person när du kommer med uppenbara lögner om att ledningen spenderat NE pengar på lyxliv.

Oavsett om bolaget inte har den försäljning som vi hade förväntat oss så finns det en solid kundbas inom DMR samt att det har tagits ordrar inom BC-segmentet. Sen får var och en fundera på om det är något annat som fattas i och med ordertorkan eller om det trots allt finns saker på gång som vi inte känner till. Tror vi kommer få lite mer klargöranden i rapporten angående det. Det vore naturligtvis en rejäl kalldusch om det aviserades en ny NE.

Så för alla som läser här på forumet. Gör er egen research och försök filtrera bort Clark Lain som är ett genuint troll som inte tillfört någon ny information utan bara kör samma mantra i en oändlig loop.
Redigerades 2019-10-16
2019-10-16 18:02
Riktigt! Har kunnat leva gott, höga löner och kunnat se stora delar av världen samt blivit förmögna på aktieägarkollektivets bekostnad. På vadå? Jo på supermaterialet Maxfas! Som inte är något supermaterial!
En ny affärsidé, liknande ICs, baserad på ett lovande nytt (revulotionerande) material framvuxen i en stor koncern skulle ha placerats i en "Barnkammare" d v s i koncernens Utvecklingsbolag (finns i alla stora koncerner för att tillvarata nya ideér och människor med framåtanda utöver det vanliga s k entreprenörer) och givits 3 max 5 år för att bevisa sin potential och sitt affärsvärde. OBS Fem år är mycket!. Efter 3-5 år skulle försöket antingen ha lagts ner eller sålts till något annat företag för att integreras i deras verksamhet och för att säljaren skulle få ut något av investerade medel. Ungefär så behandlas intressanta affärsideér som dyker upp inom en stor koncern. De får chansen att bevisa sitt värde men har en (affärs)kunnig och krävande styrelse som är direkt underställd koncernledningen och ägarna.

Aktiemarknaden skiljer sig väsentligt från denna miljö. Fördelen är lättillgängligt kapital och avsaknaden av styrning, ekonomiska- och tidsmål d v s man kan hålla på hur länge som helst med att förverkliga orealistiska drömmar. Den stora nackdelen är brist på affärskompetens, styrning och mål (bl a ekonomiska mål och tidsmål).

I en koncernmiljö hade IC varit nedlagt för länge sedan. På aktiemarknaden har IC fått gott om tid på sig att bevisa sin potential och affärsvärde. Mer än 20 år! Efter så många misslyckanden borde IC (som har värdefull teknik inom sig) i st för att läggas ner integreras i ett annat moderbolag som tar hand om det värdefulla och lägger ner det värdelösa.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Impact Coatings 14,6 -2,41% 4,98 193,17%
2019-10-16 16:59
"genom att bränna ytterligare kapital.
Det är vad jag tror..." skriver Du naima!?
Den gamla ledningen (H&T) brände inte pengarna. De levde/lever gött, reste gött (affärsresor kallades för), Spenderande gött i nästan 15 år. De skulle inte ens kunna drömma ett sånt liv. Så fort de behövde köpa ngt nytt gjorde de en NE!
Impact Coatings / Behöver inte vara Einstein / Behöver inte vara Einstein
2019-10-16 16:43
för att förutse att strax före nästa NE (som kommer inom kort) kommer på samma sätt som tidigare lysande framtidsutsikter att förmedlas. Att flera presumtiva kunder står i kö för att snart tillämpa ICs teknik.
Men OBS inga garantier kommer att ges. Bara förhoppningar.
Förhoppningar som detta företag levt på i över 20 år. Flera hundra miljoner i sjön p g a en övertro på fagra löften. Och med hjälp av denna övertro kommer nuvarande ledning att försöka övertyga aktieägarkollektivet att underhålla denna lekstuga genom att bränna ytterligare kapital.
Det är vad jag tror...

Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Impact Coatings 14,6 -2,41% 4,91 197,35%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -