På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Saas modellen

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Saas modellen Galadriel 20-10-10 14:04
1/1
2020-10-10 14:04 IP: 8YxfUIinK
Jag gillar verkligen Saas modellen och Upsales ser spännande ut men är värderingen ok? Intressantast att titta på Price/sales för denna typ av bolag tycker jag. Upsales ligger på 10 här dvs värderingen är 10 ggr en årsförsäljning. Hur högt p/s talet ska vara borde påverkas av bl a:

1. Tillväxten av ARR
2. Andel ARR av omsättningen
3. Lönsamheten
4. Framtidspotentialen i den marknad bolaget agerar på

Tycker 4:an är intressant för Upsales jmf med de molnbaserade affärssystembolagen. Förvisso konkurrensutsatt av starka globala spelare men Upsales har uppenbart hittat sin nisch. Kan de ha en rimlig chans att expandera globalt?
Annars lite minus för tillväxttakten i senaste rapporten men svårt att bedöma hur de påverkats av Covid, plus för lönsamhet givet att de är ett tillväxtbolag.
Om man tror att p/s 10 kommer bestå så kan man förvänta att aktiekursen ökar med tillväxttakten i ARR varje år. Skulle helst vilja att de kunde öka tillväxttakten till minst 25 % för att det ska kännas attraktivt att köpa i större skala på dessa nivåer. Men en liten post vill jag ändå vara med på....


Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Upsales Technology 61 3,39% 43,3 40,88%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -