På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Intressant analys

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Intressant analys Sir_Micke 20-11-27 16:17
1/1
Nyfosa / Intressant analys / Intressant analys
2020-11-27 16:17 IP: hP9IdYiDv
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nyfosa väntas ha en snabbare tillväxt i kassaflöde per aktie jämfört med sektorkollegor. Dessutom finns dolda värden som inte är fullt ut inprisade i vare sig aktiekurs eller böckerna.

Det skriver DNB Markets och inleder bevakning med rekommendation köp till riktkurs 93 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen.

"Vi väntar oss att Nyfosa når 7 procent kassaflödestillväxt under 2021 och 5 procent under 2022 baserat på aviserade förvärv och fastighetsutveckling, medan i vårt tillväxtscenario kommer bolaget att överträffa sitt eget mål om 10 procent tillväxt", skriver DNB.

I tillägg menar banken att det finns dolda värden motsvarande 5 kronor per aktie jämfört med bokfört värde i samriskbolaget Söderport.

Nyfosas står hittills under 2020 för mer än 10 procent av den svenska transaktionsvolymen och sett till bolagets historik av bra affärer vid förvärv tror DNB att de kan återinvestera snabbt i ytterligare förvärv och "hålla kapitalet arbetande".

På fredagsförmiddagen var aktien upp omkring 1 procent till 84:80 kronor per aktie.

Men förstår inte varför den gick ner som en pannkaka från 85,75??? Positivt är dock att nedgången i dag är med liten volym, brukar vara alla fall vara en positiv signal.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -