På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Även om

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
@Daniel666 MacM 21-10-15 15:37
När är nästa rapport? Daniel666 21-10-15 15:20
Även om Jeppman97 21-10-15 06:50
1/1
SpiffX / Även om / @Daniel666
2021-10-15 15:37
18 november enligt deras hemnsida
SpiffX / Även om / När är nästa rapport?
2021-10-15 15:20
..
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Spiffbet 0,162 -2,29% 0,3 -46%
SpiffX / Även om / Även om
2021-10-15 06:50
lanseringen av varumärken på tillväxtmarknader är något som dröjt (vilket man aviserade redan i början av 2020 att man var intresserad av) så har i princip hela den kommunicerade planen följts till punkt och pricka och kommunicerats ut förtjänstfullt till ägarna. I och med det här nya avtalet med Together Gaming så har man samlat samtliga individuella avtal man tidigare hade och ersatt dem med ett ramavtal för alla casinon som ligger på plattformen. Bolaget har alltså kunnat nyttja att man vuxit kraftigt, fått volym på omsättningen, och blivit en spelare att räkna med. Tillsammans med integrationen av Rhino är detta två av de stora synergierna som bolaget gav sig ut för att jaga. Avtalet är inte bara viktigt utifrån perspektivet att detta innebär att marginalerna kommer förbättras. Det innebär också bolaget kommer att kunna ha förutsättningarna att göra riktigt bra resultat utan att behöva starta upp eller köpa en egen plattform för de reglerade marknaderna. Sedan om det innebär att man tar med sig Together Gaming på tillväxtmarknader är oklart i nuläget.

Together Gaming är dessutom en bra plattform enligt mig. Snabb och smidigt, enkla betalningar med pay´n play samt bra utbud. Visst finns där saker som kan förbättras (swisch kanske?) och jag tolkar Henriks uttalande efter pressutskicket som att en av fokusområdena framöver kommer vara att spetsa till erbjudandet och göra det ännu bättre för marknaden. Som jag spekulerade när pressmeddelandet kom så visade det sig också att avtalet kommer att ha fördelar för båda parter. Kan Spiffbet få lönsamhet på plattformen så kommer man också att investera i tillväxt vilket kommer gynna Together Gaming.

Det är också kul att utvecklingsenheten i Rhino återigen, efter att ha legat i skymundan under hela 2020, fått ta del av strålkastarljuset igen. Expansionen av spelen rimmar också väl med bolagets större fokus mot organisk tillväxt. Dessutom sitter det, på pappret, ett riktigt vasst marknadsföringsteam innanför väggarna på bolaget.

Når bolaget breakeven i Q3? Det finns starka anledningar att tro det, men med avtalet skrivet (som dessutom kommer påverka i princip hela Q4 positivt) så finns där alla anledningar att tro att bolaget går igenom breakeven på kvartalsbasis när 2021 summeras. Det är en otrolig resa bolaget gjort hittills. Den har varit riskfylld och kostat mycket pengar, men nu verkar i alla fall som att planen man satte i början av 2020 snart är i hamn. Det är ett styrkebesked om något ifrån styrelse, ledning och alla i den operativa verksamheten.

Jag håller med om att det går att fråga sig själv om det är värt att fortsätta köpa aktien efter att den gått ner 36% i värde från mitt GAV. Men givet det vi vet så känner jag ändå en viss trygghet i att behålla och utöka mängden papper jag sitter på. Det kan ju såklart gå åt helvete ändå, men just nu är framtiden för bolaget ljus. Inte bara för att marknaden som helhet spås växa med lite över 10% om året, utan för att Spiffbet i och med detta avtalet sannolikt kommer att ha bevisat sig som ett vinstdrivande bolag när året är slut.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -