Arvidsson kommer att testas

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Reddosol Isaks 19-09-12 15:38
Arvidsson kommer att testas reddosol 19-09-12 14:59
1/1
2019-09-12 15:38 IP: f1K9pIJ8a
Det finns en gråzon mellan att var konsekvent i sin åsikt till att vara ältande åt det negativa hållet. Du börjar glida in i den gråzonen...

Du som bara äger en mindre del, numer, i den ”fadda kryddan” Nexam är väl känslig.. Nyheten som släpptes nu senaste är mycket positiv. Tack för att du kompletterar med allt negativt du kan så vi får en balanserad bild;)

Btw, ny CFO tillträdde i augusti.
Redigerades 2019-09-12
2019-09-12 14:59 IP: X/wdtf+sW
Några reflektioner angående jätteavtalet mellan DIAB och Vestas som var en milstolpe för DIAB.

Det var ju då glädjande även med bekräftelse från Nexam att DIAB samarbetet utvecklas. Vi utgår naturligtvis från att sambandet finns med Vestas.

Det som nu blir utmaningen för Nexam är att fixa till kapaciteten och logistiken till de marknader som kommer ifråga som underleverantör till DIAB. Hur Nexam ska klara sin input till DIAB är okända faktorer och säkerligen krävande men som ger Nexam positiv energi. DIAB nämner Vestas avtalet berör ”alla kontinenter”. Nexam behöver sannolikt förvärva/bygga ut sin kapacitet, söka nya partners och hitta kostnadseffektiv logistik med lagerdepåer. Allt detta ska ske utan att övriga fokusområden och prioriteter åsidosätts. Arvidsson kommer att testas.

I vanlig ordning kom dock inga konkreta mål eller förväntningar. Det blir vad det blir och när det blir de kommande åren. Tänk om de meddelat att DIAB har förbundit sig till xx volymer under yy tid.
Vilken skillnad det hade varit, även för börsvärdet. Nu är Nexams värdering inte dålig med den lilla information vi har fått om framtiden. Tyvärr så tycks börsvärdet inte vara en prioriterad fråga för styrelsen – vilket det borde vara. Kvartalsrapporterna är inte särdeles transparenta och svåra analysera. Marknader, segment, lönsamhet, orders, volymer mm. Varför så svaga kan man ju fråga sig. Kanske ny CFO med ”riskkapitalbolags” förflutet där man brukar ha järnkoll kan bidra till en bättre q3 rapport i november.

Med en fortsatt usel Nexams kommunikationspolicy, så kommer även marknaden att vänta och se. Det som närmast väntas är en emission för att klara nya tillväxtutmaningen. Som så ofta kommer kostnaderna före intäkterna när företag står inför expansion. Nexam är inget undantag.
Jag förväntar mig ännu en riktad emission med positiva förtecken att klara utmaningen. Den blir dyrare för både bolag och gamlingar men enklast och snabbast utan börs prospekt. Vi Nexam gamlingar får då ännu en utspädning men därefter kanske marknadens långsiktiga aktörer vågar köpa på sig några poster. Då kanske det kan bli läge att ta rygg på dessa och öka?

Den som lever får se.

Mvh
Reddosol

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -