Arvidsson, du är budbäraren.

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
PET-skum. cuffen 19-04-20 12:37
DIAB Dhermi 19-04-17 23:20
Påskbudskap - Arvidsson, du är budbäraren reddosol 19-04-17 11:17
Fortsatt besviken reddosol 19-03-29 17:04
re reddosol/listbyte ad rem 19-03-29 16:45
Arvidsson, du är budbäraren. reddosol 19-03-29 13:56
1/1
2019-04-20 12:37 IP: VvH/2zCVr
Nexam har ett leveransavtal med DIAB för PEWT-skum. PET-skum är det snabbaste växande produktområdet för Nexam. Tittat tillbaka vad som informerats om PET-skum senaste halvåret ifrån företaget:
Rapport Q2/18 "De kunder inom PET-skum där vi etablerat löpande affärer ökar nu sina aktiviteter. Vår kemi är på väg in i flera kunders standardrecept."

21/9-18: Nexam har erhållit en order på 5,7 mkr från en av världens största tillverkare av högpresterande PET-skum.

Nyhetsbrev 27/9: Framgångar inom PET-skum som har en mängd applikationer bl.a. turbinblad till vindkraft och byggnadskonstruktioner.
Q3/18 6/11: "Vi kommer efter denna volymorder att gå in i förhandlingar om ett långtidsavtal med kunden, ambition att kommuniceras under H1/19."
"Affärerna inom PET-skum är på väg att ta fart. Vi ser över våra alternativ med avseende på legotillverkning samt säkra vår egen produktionsförmåga." "Vi hjälper nu en av våra befintliga kunder att utveckla en helt ny och innovativ produkt inom PET-skum."
21/11 -18: "Erhåller order på ca 10 mkr från en avvärldens största tillverkare av högpresterande PET-skum. Glädjande med ytterligare en order på den förblandade masterbatch som vi erbjuder. Ser fram emot att utveckla samarbetet ytterligare och addera nya masterbatch-produkter från vår breda portfölj."
20/12-18: "Succesivt ökand efterfrågan på produkter har inneburit att vi behövt öka vår kapacitet samt ta in nya medarbetare i S:t Andrew."
11/2-19: "Johan bygger vidare på och accelererar den tillväxtresa som påbörjats under Anders ledning. Nexam går in i en tillväxtfas säger Anders Spetz och har tilltro till Nexams resa framåt."
Nyhetsbrev mars-19: "Området för additiver för PET-skum började generera volymaffärer. Positiva signaler från våra kunder inom PET-skum. Vi är i en fas där vi blir alltmer relevanta för allt fler kunder."

Mycket talar för att Nexams kemi är inblandad i DIAB:s utbyggnad.
2019-04-17 23:20 IP: sPSRDhh9C
Ny artikel från Hallandsposten om Diabs flermiljonsatsning.

""Diab vill tillverka PET kärnmaterial, samma plastmaterial som återvinns till dryckesflaskor. En investering på flera miljoner som väntas skapa ett 30-tal nya arbetstillfällen"".

https://www.hallandsposten.se/nyheter/laholm/diabs-flermiljonsatsning-skapar-ett-30-tal-nya-jobb-1.14584678

Kan Nexams kemi vara inblandad?

Mvh
Dhermi
Nexam Chemical Holding AB / Arvidsson, du är budbäraren. / Påskbudskap - Arvidsson, du är budbäraren
2019-04-17 11:17 IP: X/wdtf+sW
Det är inte förbjudet att uppdatera sina aktieägare om väsentligheter – både goda och mindre goda. Det är faktiskt en skyldighet och där finns ingen tyst period som stoppar att väsentlig info når alla ägare.

Det kan kallas ibland vinstvarning eller omvänd sådan - båda lika viktiga.

Naturligtvis händer saker hela tiden som har stor betydelse för framtiden. Allt relativt och för små bolag är nyheterna mindre men betydelsefulla i ena eller andra riktningen. Det är till stor del en attitydfråga och respekt mot aktieägarna i ett noterat bolag. Här brister det för Nexam.

Arvidsson, du är budbäraren.

mvh
Reddosol.
2019-03-29 17:04 IP: X/wdtf+sW
Ad Rem, kanske är det så att verksamheten (då särskilt Plasticolor som är mjölkkossan) har stagnerat och att den lönsamhet och det kassaflöde vi alla såg i slutet av förra året nu skjuts på framtiden och även att en emission behövs innan vi är på fast grund. Gamla Nexam har fortfarande små volymer men bra marginal.

Då kan jag förstå att listbyte ska skjutas upp. Detta bör då kommuniceras av Arvidsson. Mindre goda nyheter lika viktiga som goda.

Förberedelserna för listbyte borde vara på plats och är inte så omfattande från FN Premier till Small Cap.

Vad jag undrar är vilka är de extra marginal kostnaderna/år för Nexam? En halv miljon? I vart fall smått i relation till adm kostnadsmassan totalt och särskilt i förhållande till den mångfalt större värdeökning som skulle kunnat möjliggöras med bytet. Värdestegring måste vara styrelsens högsta prioritet.

Jag är fortsatt besviken och anar att vi tålmodiga ägare nu förs bakom ljuset. Det gillar jag inte.

Gillar inte heller Brexit floppen i Underhuset. Total kaos och ny historisk röstning på måndag. Hur ska företagen kunna planera och rusta när det inte finns någon färdplan. Det kostar med dubbla planer och egna ”backstops”, naturligtvis även för Nexam i Skottland.

Trevlig helg

Mvh
Reddosol
2019-03-29 16:45 IP: 7Mgv8OQjF
Du har rätt i sak men tajmingen måste vara den rätta. När man kan visa upp gen kvartalsrapport med vinst, positivt kassaflöde och ökande orderstock - då är det dags för listbyte. Det är också rimligt att en ny CFO får komma på plats och bli varm i kläderna innan man genomför bytet. Man skall inte underskatta det faktum att ett listbyte kräver mer administrativt arbete. Kursuppvärderingen kommer när rapporterna börjar stå på egna ben.
Redigerades 2019-03-29
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Nexam Chemical Holding 6,44 -0,62% 7,46 -13,67%
Nexam Chemical Holding AB / Arvidsson, du är budbäraren. / Arvidsson, du är budbäraren.
2019-03-29 13:56 IP: X/wdtf+sW
Tyvärr ett misstag av styrelsen att inte byta lista. Kostnaderna (som man gärna kunde angett) är minimala mot det ökade börsvärde som kunde möjliggjorts med en bredare långsiktig ägarkrets. Aktieägarna tittar på börsvärdet och sin investerings utveckling.

Att hänvisa till regeländring 2017 låter ju inte så smart. Nu är vi 2019.

Tiden fram till stämman och sommaren med ett antal steg och beslut är nu kritisk för att Nexam ska kunna lyckas få en anständig värdering. Just nu är betyget underkänt för styrelsen.

Tveksamt om det är rätt styrelse komposition som nu föreslås och vi hade absolut behövt en ny mera aktieägarvänlig synlig ordförande med gott track record. Nu blir det inte så enligt valberedningens förslag.

Inte ens en liten smekmånad för Arvidsson men så har det ju inte varit någon sprudlande synlig energi heller. Arvidsson, visa nu att du är rätt man som kan lyfta börsvärdet. Nyhetsbrev i alla ära men det behövs andra slags nyheter för att institutioner ska köpa.

Besviken alltså, nyhetsbrevet ännu ett missat tillfälle trots sina många vackra ord. Lite konkreta visioner för orderbok, för kassaflöde och lönsamhet saknas när det hade behövts för att rätta upp börsvärdet. Kanske ser det inte så ljust ut?

Oavsett är det inte förbjudet att uppdatera sina aktieägare om väsentligheter – både goda och mindre goda. Det är en skyldighet.

Arvidsson, du är budbäraren.

Mvh
Reddosol

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -