PÄ Placera och Avanza anvÀnder vi cookies för att sÀkerstÀlla funktionalitet, personalisera innehÄll och annonser och för att analysera hur sajten anvÀnds. Genom att godkÀnna accepterar du att cookies anvÀnds. LÀs mer och hantera instÀllningar

Huvudkandidat NovođŸ€­

Senaste inlÀgg
Rubrik Av Publicerat
Huvudkandidat NovođŸ€­ Rekar 21-10-23 15:28
1/1
Kancera AB / Huvudkandidat NovođŸ€­ / Huvudkandidat NovođŸ€­
2021-10-23 15:28
Hittade ett nytt/intressant Placera-telegram om Novo. Jag har tidigare fört ett resonemang om att Novo Nordiskt bristande diversifiering i befintlig lÀkemedelsportfölj, mycket möjligt kan leda till ett starkt intresse i Kanceras lÀkemedelskandidater (för att öka diversifieringen/multipla fokusomrÄden).

Handelsbankens analytiker beskriver att för fÄ fokusomrÄden ökar risken för lÄg lönsamhet framledes. Jag menar att senaste tidens prispress pÄ Insulin/diabetesrelaterat (den historiskt största kassakon) Àr förödande för Novo (rÀttstvisten om prissÀttningen dessutom). Banken bidrar med lite statistik:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/10/19/novo-nordisk-utrymmet-for-besvikelser-ar-litet-for-novo-nordisk-handelsbanken-sanker-till-behall.html

"NOVO NORDISK
Utrymmet för besvikelser Àr litet för Novo Nordisk - Handelsbanken sÀnker till behÄll (Finwire)
2021-10-19 10:13
Handelsbanken sÀnker sin rekommendation för det danska lÀkemedelsbolaget Novo Nordisk och menar att utrymmet för besvikelser Àr litet i en tid nÀr "nÀstan alla Àr överviktade aktien". Det framgÄr av en analys.

Banken vÀrdesÀtter att Novo endast fokuserar pÄ ett fÄtal omrÄden, vilket har lett till höga intrÀdesbarriÀrer och bra hÀvstÄngseffekter i verksamheten samt hög lönsamhet. Dock innebÀr detta en högre risk menar banken. Enligt Bloomberg vÀntas cirka 56 procent av Novos intÀkter under 2025 vara hÀnförligt till dess huvudmolekyl, att jÀmföra med 15 procent för jÀmförelsebolag.

Banken skriver att Novo brukar handlas till en premie jÀmfört med sektorn, men att den uppgÄr till 109 procent baserat pÄ P/E-talet för 2022p, samtidigt som bolaget vÀrderas till 10 gÄnger försÀljningen. Mot bakgrund av en potentiell motvind under 2022 sÄ sÀnker banken sin rekommendation till behÄll.

Banken har bytt analytiker som tÀcker Novo Nordisk.

Filip Lindkvist
NyhetsbyrÄn Finwire
"

Ha nu en trevlig helg allihop och Stort Lycka till med Er investering i KANđŸ»
Redigerades 2021-10-23

Har du synpunkter eller Äsikter om forumet? VÀnligen kontakta oss pÄ forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

VĂ€rldsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

RĂ€ntor

RĂ€nta +/- % Senast
5-Ärs rÀnta - -
10-Ärs rÀnta - -

RĂ„varor

RĂ„vara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -