Pellefortuna

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Slutsatsen fractalking 19-12-02 13:57
Alba fractalking 19-12-02 13:42
Albanen Pellefortune 19-12-02 13:37
Pellefortuna Alba 19-12-02 13:26
1/1
Kancera AB / Pellefortuna / Slutsatsen
2019-12-02 13:57 IP: ddWxF7lmO
Av fg inlägg analys är:

• Två olika scenarios verkar vara möjliga, därav luddighet kring "bryggfinansiering"
• Avgörandet för vägval sker innan 30 December, dagen där extrastämma PM inkl bemyndigande detaljer skickas ut

Bakgrund:
• 36M sammanträffandet kan inte vara slumpen, något syfte har "sammanträffandet"
• "sammanträffandet" går stick i stäv med NE planen

Alltså måste det vara två olika scenarion som kan hända. Ena NE och andra någon sorts annan finansiering.

30 December vet vi.


Redigerades 2019-12-02
2019-12-02 13:42 IP: ddWxF7lmO
Hela ditt resonemang spricker av en enda detalj.

Kancera bemyndigande för riktad emission gäller 197M aktier +25% spädning = 246M. Just nu är det 210M aktier i bolaget och således 36M kvar att emittera.

Just 36M aktier är antalet man får om man investerar 14Msek för 39 öre per aktie. Bryggfinansieringen presenterades som 14Msek samma dag som kurspressar PM med NE förslag 39 öre.

Anser du att det är slumpen med detta "sammanträffande"?

Man har sedan bemyndigandet 13 December tagit höjd för att annan än GCF ska kunna få riktad emission.

Min frågeställning är, hur ska man få ihop detta "sammanträffande" med en NE? Det skulle ändra förutsättningarna markant. Skillnaden mellan 210M och 246M aktier i bolaget är 17%. Dvs skulle NE prissättningen behöva justeras till 32 öre istället för 39 öre. Detta anser jag vara helt osannolikt.

Min hypotes är att bryggfinansieringen är designad för två, eventuellt tre olika scenarios.

1. NE blir av och då betalar man ränta och amortering mha emissionslikviden
2. NE blir inte av och då återbetalas hela lånet / bryggfinansieringen i aktier
(3.) Brygglånet återbetalas i aktier strax innan stämman för att vara helt säker att rösta igenom NE. Dvs en sorts livrem ifall ex vis Kanceras vänner skulle alliera sig och vilja rösta ner NE förslaget. NE priset skulle då behöva justeras till 32 öre. Mycket osannolikt.
Redigerades 2019-12-02
2019-12-02 13:37 IP: yGre4U/Bz
Nu är ju detta långt ifrån första gången som jag har samtal med honom. Men jag förstår att både du och "experten" misstror alla andra beroende på halten i vad ni själva skriver. Bra att du lämnar, när det börjar osa katt pga skriverierna du har hållit på med i åratal. Ingen kommer att sakna dig!
Kancera AB / Pellefortuna / Pellefortuna
2019-12-02 13:26 IP: u9+m1wdBH
Gällande ditt inlägg i lördags, så har jag en del kommentarer kring detsamma.
För det första, det är väl inte 100% uteslutet att du verkligen haft ett "långt samtal" med Olin. Dock så bedömer jag sannolikheten i ungefär samma härad som att jag skulle varit på fisketur med Bill Gates i helgen.

Nåväl, om det mot all förmodan är sant, så tillför ju inte ditt samtal något som helst av nyhetsvärde, undantaget då att Olin beklagar vissa synpunkter som skribenter har på ett litet sketet aktieforum. Vilket i sin tur betyder att han ägnar meningslös tid åt detta. Känns rätt orimligt.
I övrigt så låter det som vanligt. Han lyfter fram bolagets och produkternas förträfflighet, allt verkar gå enligt plan, och man är tydligen också effektivare än snittet av biotechbolag. Jag är som bekant inte helt enig i den beskrivningen.

Framförallt så lyser all form av självkritik med sin frånvaro, tillika någon som helst förståelse för det självklara öde som drabbat alla småsparare som genom alla år satt in pengar i bolaget, och sett sitt kapital gång på gång ätas upp av utspädningar och kursfall på grund av bolagets oförmåga att göra affärer på sina produkter. Detta trots att man de flesta år uppgivit en affärsmodell som bygger på försäljning av projekt i preklinisk fas (senare ändrad till tidig klinisk fas).

Bolaget har tagit fram en enda egenproducerad läkemedelskandidat (ROR) under de 9 år som bolaget varit publikt. KAND567 är ju delvis och i grunden utvecklad av AZ. Så jag vill påstå att de 250M kr han hänvisar till inte gett någon vidare utväxling.

Jag skulle kunna rada upp en halv roman om alla utfästelser som Olin och bolaget gjort, och som sedermera inte hållit. Men jag orkar inte en gång till, har gjort det förr, så de flesta vet nog vad jag syftar på.
Dessa småbolag på de alternativa listorna har dock mycket att bevisa, en del av dem är mer eller mindre oseriösa. Kancera vill jag kanske inte kalla oseriösa, men det finns sannerligen åtskilligt mer att begära av ett publikt bolag än vad Kancera hittills nått upp till.
Jag tänker t.ex på alla konstigheter gällande finansiering, alla turer hit och dit som för mig (och många andra) ter sig mycket märkliga. Bara det senaste året har ju varit fullständigt amatörmässigt skött, vilket gör att vi står där vi står idag.
Bara en sån sak som den påkallade nyemissionen och "bryggfinansieringen".
För mig är det totalt oacceptabelt att bolaget inte informerar sina aktieägare till vem och till vilka villkor bryggfinansieringen skall göras. Och att man inte redovisar vilka garanterna är förrän "efter" extrastämman är lika oacceptabelt det.

Det finns inga som helst hinder för att företaget redovisar detta. Att man inte gör det skapar bara onödiga spekulationer, och ger endast en "dålig smak" i munnen.
För det är nämligen så här...i alla bolag...i alla sammanhang...POSITIVA nyheter kablas alltid ut med full transparens. Negativa nyheter/scenarior däremot, det mörkas/förskönas/förhalas i alla sammanhang. Tänk på det alla haussare.

På ett sätt Pellefortuna, så vill jag nästa tacka dig för lördagens inlägg. Det blev på nåt sätt "droppen" som fick mig att inte orka läsa alla naiva och haussade inlägg om det här bolaget längre. Det finns en skara här som aldrig kommer kunna tänka kritiskt, eller se det mest uppenbara.

Fortsätt ni och haussa för allt vad ni har. Det kommer dock inte att hjälpa er på något sätt. Marknaden värderar bolaget för vad det är värt, och det är drygt 100 Mkr idag.

Jag kommer dra mig tillbaka, och sluta skriva inlägg om bolaget under en tid. Jag har lagt alldeles för mycket av min tid att diskutera med folk som inte vill diskutera.

Jag kommer dock att komma tillbaka under januari/februari någon gång, för att påmina er om vad jag har sagt, nämligen;

- Nyemissionen kommer bli av
- Kursen kommer sjunka ner på 35-40 öre
- Kancera kommer köra Fas IIa i egen regi, med era pengar

Vad som sker sedan, står skrivet i stjärnorna. Jag har dock mina aningar.

På återhörande.
/Alba

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -