Analys Paxman och kritik Dignitana

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Stockpicker Han-S 17-11-09 02:47
@ghetto Bufu 17-11-09 01:22
Stockpicker Ghettohajen 17-11-09 00:52
Stockpickers Han-S 17-11-08 22:31
Analys Paxman och kritik Dignitana mirror 17-11-08 19:15
1/1
2017-11-09 02:47 IP: tEPDFJWUz
Matar ut analyser som inte alls är väl underbyggda och som bygger på mycket lösa antaganden. Skillnaden är ju att de ger rekommendationer till folk medans vi här på forumet spekulerar vilt.
2017-11-09 01:22 IP: fjkWGyGBr
Jo, men nu hade vi sagt "oj vilken träffande analys". Vilket vi då inte säger idag. Både Paxman och dign är alldeles för slutna bolag för att göra säkra analyser på. Stockpicker vet inte mer än oss.
2017-11-09 00:52 IP: Yco6hHEa5
Var väl inget fel på deras antaganden om Dignitana. Dom var fullt rimliga och vi alla delade den synen. Titta bara på våra egna gissningar på slutkursen för 2017.

Det är ju Dignitana som underpresterat enormt. Det här kunde man inte tro i sin vildaste fantasi.

Hade stockpicker skrivit att ledningen kommer misslyckas och att aktien skulle stå i 3kr när den stod i 19 så hade du sagt samma sak om stockpicker då med.
Redigerades 2017-11-09
2017-11-08 22:31 IP: tEPDFJWUz
Stockpickers är jönsar som inte gör någon större research för sina analyser De vet inte hur stor del av intäkterna som når Paxman men de rekommenderar den ändå?

För ett år sedan när kursen stod i drygt 19kr skrev de följande om Dignitana.

DIGNITANA – Islossning i USA

" På kort sikt tror vi också att aktien kan gynnas av fler annonserade DigniCap-beställningar. Här är en kraftig uppväxling att vänta beaktat målsättningen för 2017. Vi ser därför Dignitana som en köpvärd spekulativ krydda inför nästa år."

http://www.stockpicker.se/ViewArticle.aspx?PageId=1358
Dignitana / Analys Paxman och kritik Dignitana / Analys Paxman och kritik Dignitana
2017-11-08 19:15 IP: fjFIUddNi
Kanske inte många som sett Stockpickers analys av Paxman
och den svidande kritiken mot Dignitana fram till nu.


Från Stockpicker Newsletter (5 november 2017)
PAXMAN – gyllene läge i USA                               PAX | FIRST NORTH | 26,5 kr 
 
Skalpkylningsföretaget Paxman vilka i juni debuterade på First North har mer än fördubblats i värde sedan i augusti då vi bedömde aktien som spekulativt köpvärd. Då förundrades vi över att huvudkonkurrenten Dignitana värderades dubbelt så högt, trots att Paxman är solklar global marknadsledare och den enda av duon som visar lönsamhet. Dessutom såg bolaget ut att snart kunna springa förbi Dignitana på den viktiga USA-marknaden. Nog var vi också rätt ute. Idag råder nämligen omvända förhållanden sett till marknadsvärdena tack vare den starka kursutvecklingen och då Dignitana samtidigt kollapsat på börsen till följd av interna problem.
Skalpkylning används till att minimera håravfall i samband med cytostatikabehandling, specifikt genom att kyla ner hårrötterna, något som reducerar blodflödet och således mängden cellgift som når hårsäcken och hårcellerna. I praktiken råder en oligopolmarknad och USA, där Paxman erhöll ett FDA-godkännande i april, är särskilt intressant då bolaget använder sig av en affärsmodell där de installerar system och tar betalt per behandling istället för att enbart sälja system. Affärsmodellen är initialt kostnadsintensiv men ger å andra sidan en uthållighet via repetitiva intäkter. Det i sin tur skapar förutsättningar till en stabil tillväxt med god lönsamhet då den genomsnittliga kostnaden per patient uppgetts till 11 000 – 19 000 kr, beroende på antalet behandlingscykler. Skulle 10% av antalet årliga bröstcancerpatienter behandlas och 10 000 kr per patient intäktsföras i resultaträkningen skulle enbart USA generera 250 Mkr. Det finns skäl att drömma om mer då ett utökat FDA-godkännande till att omfatta samtliga solida tumörformer högst sannolikt snart beviljas.
Varje installerat system kan därmed bli en liten kassako, förutsatt att beläggningsgraden blir någorlunda hög. Avgörande är huruvida reimbursement beviljas eller inte (försäkringsersättning från det amerikanska offentliga sjukvårdssystemet). Besked kring detta kan dyka upp redan nästa år. Beviljas ersättning är förmodligen en liknande utveckling som i Storbritannien och Holland att vänta där 90% av cancerklinikerna idag erbjuder skalpkylning. Beaktat att det finns 5 564 registrerade sjukhus i USA och då ungefär en miljon patienter drabbas av solida tumörer varje år kommer onekligen beskedet kring reimbursement att vara en tung nyhet och en viktig potentiell kurstrigger.
Än så länge är det däremot den traditionella affärsmodellen, direktförsäljning av system, som genererar de huvudsakliga intäkterna. Under det första halvåret såldes och installerades 93 system utanför USA-marknaden vilket bidrog till en omsättning på 14 Mkr och en nettovinst på 1,8 Mkr. Det andra halvåret kommer att bli bättre då Paxman i samband med att halvårsrapporten presenterades (30 augusti) avslöjade att orderboken utanför USA innehöll 84 system vilket alltså nästan motsvarar antalet under hela H1. I USA där det finns en startsträcka p.g.a. affärsmodellen (installation, utbildning) hade dessutom antalet kontrakterade system jämfört med H1 femfaldigats till 127 enheter.
Utvecklingen är uppmuntrande och innebär att försäljningsmålet för 2018, omfattande en omsättning på minst 50 Mkr, ser fullt nåbart ut. Även den tuffa målsättningen att leverera 250 system på den amerikanska marknaden inom ett år efter marknadsgodkännandet ser ut att kunna nås och eventuellt överträffas. Balansräkningen är dessutom stabil då omsättningstillgångarna uppgick till 47 Mkr vid halvårsskiftet varav 24 Mkr fanns i likvida medel. Det ger finansiella muskler till att bibehålla ett högt tempo i marknadssatsningarna.
Affärsmöjligheterna ser dessutom nu ut att serveras på silverfat då huvudkonkurrenten Dignitana hämmas av produktionsstopp hos en underleverantör, kvalitetsproblem och en mycket ansträngd finansiell situation. Det ger Paxman betydande fördelar, i synnerhet i jakten på att få stora amerikanska klinikkedjor som kunder vilka sannolikt prioriterar tillförlitliga leverantörer med en lönsamhetshistorik och en stabil balansräkning. Ett bevis på detta gavs i onsdags då Paxman meddelade att de lyckats vinna ett stort kontrakt omfattande 34 system av Dignitanas största kund. Vi gillar också att skalpkylning ser ut att vara på väg mot ett genombrott på betydelsefulla marknader i bl.a. Japan, Brasilien, Frankrike och Italien.
Trots att marknadsvärdet på kort tid fördubblats till ca 400 Mkr tror vi därför att det kan finnas en ytterligare uppsida för aktien. Samtidigt vill vi understryka att risken är hög då reimbursement i USA förmodligen krävs för att Paxman skall kunna växa in i högre värderingar. Vi är inte särskilt oroliga men ser en risk för förseningar då det inte går att utesluta att MediCare vill se mer data kring Quality of Life innan ett beviljande. Vi vet dessutom inte hur stor del av den summa som patienterna betalar i USA som verkligen trillar ner i Paxmans fickor då en del av beloppet tillfaller olika partners. Vi plockar därför inte in aktien bland våra Top Picks men anser att Paxman allt jämt är värd en plats som ett spekulativt inslag i en bred aktieportfölj.

Fler aktieanalyser

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -