På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Diskussionsforum

Senaste inlägg
Rubrik Forum Av Publicerat
BE Dignitana Zusgazah 21-12-08 12:58
Upp 200% enligt Pareto Isofol Medical ironmanx4 21-12-08 12:57
,??? SAS Darkve 21-12-08 12:56
re Framtiden Aegirbio kassaskåpet 21-12-08 12:56
Poängen Oncopeptides Plutox 21-12-08 12:55
Vi kan sitta på en riktig raket här Bluelake Mineral MrPlenty 21-12-08 12:55
Om det är gissningar du vill ha Evolution Lillklumpen 21-12-08 12:55
Ravennor Oncopeptides Zero Cool 21-12-08 12:55
Mycket spännande Tobii lapidum 21-12-08 12:54
I alla fall en fond har fått upp ögonen för Orexo Orexo fredde129 21-12-08 12:54
2022 blir det stora genombrottet!! Ferroamp Elektronik HARDWORK 21-12-08 12:53
Re Chappy Tobii 1670801 21-12-08 12:53
Återkommande intäkter Clavister Holding AB westmalle 21-12-08 12:52
@ Skyb Stillfront Group Inkasso 21-12-08 12:52
Kollar på Kraftbolag Fjordkraft Holding Botnik 21-12-08 12:52
1/335279 »
Dignitana / BE / BE
idag 12:58
Notera att Bill pratar om "cash-flow positive" för 2022. Det är då möjligt att det fortfarande finns ett negativt resultat om det tyngs av avskrivningar.

Förövrigt tycker jag Dignitana kommunicerat målsättningen mycket dåligt. Man nämner nu detta mål med ganska positiva ordalag och kommenterar inte alls tidigare målsättningar och hur man ser på förändringarna utifrån dem. Har flertalet gånger under senaste åren även mailat IR för att få ut mer info och tydlighet men de har inte ens bemödat som att svara att de mottagit mailet. I princip alla andra företag jag har varit i kontakt med får man svar inom en vecka. Men småsparare kanske inte är viktigt för företaget... Eller så är det en kulturell skillnad mellan företag som drivs i Sverige vs USA.
Isofol Medical / Vad tror ni / Upp 200% enligt Pareto
idag 12:57
Från Pareto:

Marknaden tros nu prisa in en sannolikhet för godkännande om 15 procent, att jämföra med Paretos 45 procent. Den historiska sannolikheten för liknande projekt i liknande stadier är 61,8 procent enligt Pareto.

Jag tror som pareto och att nästa nyhet.
idag 12:56
en fråga till dig: är du aktieägare i sas eller är du bara här för att prata illa om det av oförklarlig anledning, för ärligt talat ser du misstänksam ut och kräver inspektion??
idag 12:56
För plånboken är det dock bättre att det finns även baissare och inte bara haussare. Vi måste ha en realistisk syn på bolagsvärdet.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
AegirBio 45 13,21% 45,3 -0,66%
idag 12:55
är egentligen inte vilken riktkurs som är aktuell, finns även en på 0.35, poängen är att det finns en sannolikhet att kursen drar upp rejält om vinden vänder, och ny ledning samt omstrukturering i företaget gör ju sin del. Råkar det också vara så att FDA tillåter Onco att fortsätta med pepaxto så är vi egentligen tillbaka till det som fick dem att falla från första början - kursen kan man spå i hur mycket som helst, men potentialen är det jag bedömer.

Att riskera mer än man kan ta, är inget jag råder någon. Risken bedöms inte bara av vilket företag man investerar i, ALLT kommer med risk.

Den intressanta aspekten för mig är varför företaget har fallit, inte att det har det. Min övertygelse är att det reser sig igen om även så på lång sikt, men jag kan givetvis ha fel :)
Redigerades idag 12:57
Bluelake Mineral / Vi kan sitta på en riktig raket här / Vi kan sitta på en riktig raket här
idag 12:55
I dessa tider är nickel större hårdvara än järnmalm (Beowulf)

Dessutom har Blulake kommit längre än Beowulf i Rönnbäcken än vad de har i Kallak.

– Den gröna klimatomställningen där vi går mot eldrivna fordon skapar helt nya branscher, som batterisektorn. De har stora behov av till exempel nickel, säger Peter Hjorth, vd vid Bluelake Mineral AB.

Trolig partner här kan vara Northvold
Evolution / Om det är gissningar du vill ha / Om det är gissningar du vill ha
idag 12:55
Så kan du säkert få lika många som det finns skribenter på forumet. Annars är det nog bara att vänta ut tiden. Evos inställning till skrivelsen har de ju redan kommunicerat ut.
idag 12:55
Med allt du har att skriva, varför länkar du inte själv? Man kan nästan tro du får betalt för att skriva negativt. Ta och lugna ner dig lite grabben.
Tobii / Mycket spännande / Mycket spännande
idag 12:54
Det vi nu ser är en ny värdering av Tobii som möjliggjorts efter uppdelningen. Är övertygad om att vi nu kommer att se allt högre kurser i och med marknadens utveckling. Håller dock inte med er som tror att Dunavox kommer att handlas runt 50 kr. Tidigare värde bestod till en inte obetydlig del av det framtidsvärde som ligger i Tech, men vi får facit i morgon.
Själv sålde jag innan spliten och har successivt köpt på mig ett betydande antal där dessa ökades med 15000 idag under förmiddagens dipp.


Mvh
L
Orexo / I alla fall en fond har fått upp ögonen för Orexo / I alla fall en fond har fått upp ögonen för Orexo
idag 12:54
"När det gäller enskilda innehavs positiva kursrörelser lyfter man fram läkemedelsbolaget Orexo.

"Det är en mindre position där fonden köpt mera aktier när kursen har backat. Orexo redovisar röda siffror på sista raden och det kommer säkerligen att vara en guppig resa framöver. Men potentialen bedömer vi, med hjälp av kloka rådgivare, som mycket attraktiv", kommenterar förvaltaren."

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/12/08/chelonia-market-neutral-okade-228-procent-i-november-byggmax-new-wave-och-elanders-bidrog-till-avkastningen.html
Ferroamp Elektronik / 2022 blir det stora genombrottet!! / 2022 blir det stora genombrottet!!
idag 12:53
Att ligga rätt i tiden med en produkt, är A och O.. FerroAMps produkter borde kunna vara skolexemplet för just detta!!

Kan knapp se ett företag med produkter ligga mer RÄTT i TIDEN än just detta företag.
2022 kommer absolut bli året då det formligen måste exponera it tillväxt, och jag är sååå glad att bolaget har fått till produktionskapacitet för att tillmötesgå just denna kraft av inkommande orders.

SNYGGT JOBBAT !! och mot nytt ATH inom tid..
Tobii / Tack för infon / Re Chappy
idag 12:53
Yes!

30" lakan är dryga pengar. Å andra sidan bör vi förvänta oss att det innehåller ET. Något som bör sätta press på andra tillverkare (där ingen å andra sidan verkar vara inne på VR utan ET. Kören är nog samstämmig).

Om apple vill in på spelmarknaden så sätter även det press på konkurrenterna. De har ju definitivt (som du skriver) inte varit med i matchen (eller är med i matchen), men de brukar vara duktiga på att nå sina mål.

Spännande tider, minst sagt.
Clavister Holding AB / Återkommande intäkter / Återkommande intäkter
idag 12:52
Dagens PM är Bevis på att man gått över till recurring income. Blir bra i längden. Företag behöver inte göra stora investeringar för att köpa tjänsten då nya modellen blir mer som en abonnemang och dels blir intäkterna mer förutsägbar och lättare att prognosera
idag 12:52
Set lär ta tid innan den prövningen, kanske nästa år. Men för stunden lär den komma högst upp till 60kr skulle jag tippa. Det är inte mycket som kommer ut dessa dagar, aktien mår bäst av att det kommer ut lite info, eller köp från insider.
Inget ont menat, vi har själva dessa aktier men man måste se det realistiskt. Mitt förra inlägg var bara ett skämt och nej det var verkligen ingen seriös inlägg 😉
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Stillfront Group 51,85 0,68% 51,9 -0,1%
Fjordkraft Holding / Kollar på Kraftbolag / Kollar på Kraftbolag
idag 12:52
Hur kan Fjordkraft sjunkit så mycket sedan sommaren, då EL-priser nu är höga i hela Norden.?
Jag tycker det verkara vara bra köpläge i den här aktien.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -