DeVaLaSåSå

Profilbeskrivning

Finns ingen profilbeskrivning
Senaste inlägg
Rubrik Forum Publicerat
big a** value investor Diamyd Medical AB 19-12-20 22:18
200 i IQ-bolag Sdiptech 19-10-30 21:50
1/1
Diamyd Medical AB / big a** value investor / big a** value investor
2019-12-20 22:18 IP: xquOlV6Ms
Som typ 1 diabetiker (från 2 års ålder) tycker att jag HbA1c (långtidsblodsockret) förbättringar har gått under radarn. Detta är det enskilt viktigaste måttet för en diabetiker. Det tas inför varje sjuksyster-/läkarbesök och är nästintill alltid centrum för diskussion/uppföljning.

Trots att diverse hjälpmedel finns är det oerhört svårt att "micromanage" diabetes. Kontinuerliga glukosmätare mäter endast (?) i fettet vilket visar en något fördröjd effekt. Korttidsverkande insulin är ändå kvar i kroppen ett par timmar och kan enkelt skapa en jojo-effekter.

Om Diamyd endast skulle hjälpa med hantering av diabetes på "låga" till "normala" blodsockernivåer är det guld och gröna skogar värt!
Sdiptech / 200 i IQ-bolag / 200 i IQ-bolag
2019-10-30 21:50 IP: xquOlV6Ms
Vem hade inte velat köpa Lagercrantz, Addtech eller Indutrade för tio år sedan? Sdiptech är nog det närmaste vi kommer till det.
Klockren rapport, förövrigt! Deras mest lönsamma affärsområden växer organiskt starkt, det minst lönsamma affärsområdet väljer att avveckla mindre lönsamma kunder och därav den minskade tillväxten. Bra beslut. Organiska tillväxten är, enligt min mening, ett facit hur väl och bra förvärvsmaskineriet fungerar.

Kassaflödet förbättrades markant - som var en nagel i ögat - och utifrån vad jag kan utläsa i rapporten verkar det inte vara drivet av IFRS 16, som för många andra bolag. Bra!
Skuldsättningen, oavsett hur man mäter den, är högre än i ovan nämnda bolag men samtidigt är den förvärvade tillväxten i Sdiptech så pass mycket högre.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -