Nostradamus84

Profilbeskrivning

Finns ingen profilbeskrivning
Senaste inlägg
Rubrik Forum Publicerat
Ja jisses... Anoto Group 20-05-27 11:56
Vilket bjäbbande, värre än ett gäng terrier :-) Anoto Group 20-05-11 14:22
Förstår att du är bitter räven. Anoto Group 20-05-08 12:35
Bolaget har ff en hel del att bevisa... Anoto Group 20-05-05 14:27
Var i den länken ser du att de har kickat igång med skolor i UK? Anoto Group 20-05-05 14:01
Lägg ner nu Gemet LightAir 20-04-21 22:45
Tänk om, tänk rätt... LightAir 20-04-07 17:16
Gemet LightAir 20-04-04 12:36
Gems LightAir 20-04-01 07:34
Covid-19 Anoto Group 20-03-31 15:27
Tack för länkarna, Camo. LightAir 20-03-31 15:11
Upplagt för våg av uppköp av svenska börsbolag - DI LightAir 20-03-30 13:42
I sin presentation pratade Marcus om ev uppköp QuiaPEG Pharmaceuticals 20-03-30 11:08
Samtidigt i Lund... LightAir 20-03-28 13:22
Värdering LightAir 20-03-25 15:03
1/52 »
Anoto Group / Ja jisses... / Ja jisses...
idag 11:56 IP: qylatHwt4
Det är nog bara Anoto och girigbuken Won som kan få sina aktieägare att se positivt på en 20-procentig omsättningsnedgång totalt. 😂

Och sen dra en vals om att vissa verksamhetsdelar - som inte på långa vägar har återtagit tidigare tapp - har ökat i omsättning. 😂

Nä, satan va lurade vi är 🚀🚀🚀

Lycka till!
Anoto Group / Vilket bjäbbande, värre än ett gäng terrier :-) / Vilket bjäbbande, värre än ett gäng terrier :-)
2020-05-11 14:22 IP: DaK0NtyIV
Kait kan bli hur bra som helst, vem vet, med litet tur och en gnutta skicklighet kan det slå stort. Solt kanske lägger (tvingas) ett bud på hela skiten, vem vet, men det bör bli plus i kassan för oss aktieägare i vart fall. Uppgången just nu är dock inget annat än den sedvanliga pumpen inför rapport, stämma och NE. Nästintill noll i omsättning.

Var är Killbill och Västen? De brukar ju dyka upp vid den här tiden? Räven och Mossan kanske har koll på vilka som finns i trollgrytet?

mvh NoDame
Anoto Group / Återhämtning / Förstår att du är bitter räven.
2020-05-08 12:35 IP: QvVmevQaV
Det är det många som är. Merparten av de som skriver här och på discorden har förlorat pengar till Won och Co. Eller ligger rejält back i vart fall. Jag har väl liksom flertalet andra sagt att det är ett nytt bolag nu, men det återstår att se. Vi behöver konvertera piloterna till avtal innan jag påstår det igen.

Riktigt kul med discorden nuförtiden, särskilt tvåan, Anoto/Kait. God frispråkighet bland luttrade aktieägare. Kunskapen om Anoto, dess teknik, historia är hög hos skribenter som Rivers och Rasmus. Roligast är dock Balle. Jag tycker även att Lemass har vettiga och sakliga inlägg i sin kanal. Ta en titt, räven.

Håller med om att bioteknik är superintressant just nu. Särskilt norska bolag som jobbar med betallösningar. 😃

Mvh NoDame
Anoto Group / Man / Bolaget har ff en hel del att bevisa...
2020-05-05 14:27 IP: gMjOf+32Z
så det vore fint om du istället för tomt och substanslöst nonsens hittade något som faktiskt bevisar att det är på rätt väg. Okej? 👍

Anoto Group / Man / Var i den länken ser du att de har kickat igång med skolor i UK?
2020-05-05 14:01 IP: gMjOf+32Z
Hittar ingen sådan information. Bara det vanliga gamla tugget.

Big Wins

- Launched pilots in 8 U.S. public school districts across Alabama, Florida, Illinois, Indiana, Utah, Virginia, and West Virginia

- Serve schools in Sweden, Singapore, Korea, and United Kingdom

- Expected to reach over 700,000 students across more than 900 schools

- Internal study conducted in Korea showed 30% increase in student performance in 3 weeks.

Det vore fint om åtminstone koreanerna tecknade ett avtal. De borde ändock vara närmast ett sådant kan tyckas. Wons hemland, storägare m.m.

Nä, annars finns det inte mycket substans här...
2020-04-21 22:45 IP: Wt4JPtUuY
Vi har ju vid ett flertal tillfällen konstaterat att juridiken inte är din starka sida. Till att börja med, har du förstått innebörden av citatet i ditt inlägg?

Om inte så kan jag berätta för dig att brevet är en uppmaning till distributören att upphöra med sin marknadsföring och om så sker inom rimlig tid vidtar myndigheten inga som helst åtgärder. Lite som ett svenskt vitesföreläggande, men utan vite. Ganska tandlöst kan man säga. Företag har ett stort utrymme att genomföra marknadsförinskampaqnjer till dess myndigheten reagerar. Och då är syftet förmodligen redan uppnått.

Om du kollar in Lightairs hemsida så hittar du numera ingenting om coronaviruset. Den amerikanska myndigheten kommer med andra ord inte gå vidare. Case closed, du får hitta något annat att bäsa om.

Mvh NoDame
LightAir / Låt oss inte överdriva / Tänk om, tänk rätt...
2020-04-07 17:16 IP: LScfPpgyt
Eller läs på lite om bolaget och dess produkter innan du gör inlägg.

Kopierat från Hårds inlägg:


Svenska LightAir tillverkar luftrenare som är effektiva, tysta och har modern, unik design. De passar både i hem, på företag, i skolor, förskolor och andra inomhusmiljöer. Den passar även perfekt i lagerlokaler, matvarulager, produktionshallar för att hålla både utrustning och varor/produkter fria från partiklar.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.luftrenare.se/p/luftrenare/luftrenare-med-filter/lightair-cellflow-pro900.html&ved=2ahUKEwikj7aw5cboAhWSGZoKHQb5Cd4QFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw3eMw-mPxBSvTsf8nPC0BHT&cshid=1585729154387

LightAir har produkter till alla miljöer!
HÅRD”

Mvh NoDame
LightAir / WHO / Gemet
2020-04-04 12:36 IP: 1SXHE8VbH
Lägg ner. Det är ingen på forumet som skall bevisa någonting. Vare sig du eller någon annan. Det gör forskarna åt oss. Dina frågor tjänar som vanligt inget annat syfte än att trigga en nedgång i kursen och skada bolaget.

Vill du veta vad WHO anser bör du gå direkt till källan. Där kan du och andra dumdryga och förnumstiga ”expert”-skribenter som med näbbar och klor hävdat att viruset inte är luftburet läsa om hur det förhåller sig.

En spoiler alert är att den INTE AVFÄRDAR att viruset kan vara luftburet, men man anser att mer forskning krävs. Studierna som jag och andra skribenter hänvisat till är utförda under speciella förhållanden och i kliniska miljöer och kan inte direkt överföras till verkliga situationer.

Samtidigt bör man ha i åtanke att både EU och USA anser att man skall ta höjd för luftburen smitta vid behandling av Covid-19-patienter.

” At the same time, other countries and organizations, including the US Centers for Diseases Control and Prevention and the European Centre for Disease Prevention and Control, recommend airborne precautions for any situation involving the care of COVID-19 patients, and consider the use of medical masks as an acceptable option in case of shortages of respirators (N95, FFP2 or FFP3).18-19 ”.

https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/modes-of-transmission-of-virus-causing-covid-19-implications-for-ipc-precaution-recommendations

Så vänligen sluta med alla lögner och hittepåfakta och låt experterna göra sitt arbete. Tids nog ramlar polletten ner även hos den mest faktaresistente jorden-är-platt-troende individen.

Nu ser vi fram emot påsken.

Mvh NoDame
2020-04-01 07:34 IP: 1SXHE8VbH
Dåligt, mycket dåligt beteende, något som endast anstår små, små individer. Det är en sak att trejda men att konstant snacka skit om företaget för att sänka kursen och därefter skryta om sina fina vinster är oerhört lågt.

” Gems
LightAir / Börsvärde / Alla sälj
2020-03-24 16:58 IP: oTnWpsDnj
Alla säljordrar avslutade nu, +93k
Lycka till och se upp med vinsthemtagningarna.”

Inte mycket blåvittanda i dig pöjk...
Anoto Group / Raketen / Covid-19
2020-03-31 15:27 IP: 1SXHE8VbH
Det blir kanske i Asien som man först träffar sitt "riktiga" KAIT-avtal? Och inte bara tillhandahåller gratispiloter...

USA skakas i sina grundvalar, Covid-19 har långt ifrån nått sin peak och det kommer att krävas oerhörda uppoffringar och efterföljande förändringar om landet skall återhämta sig.

Mvh NoDame
2020-03-31 15:11 IP: 1SXHE8VbH
Intressant och spännande, samtidigt som det är både läskigt och oroväckande om man kan fastslå en kausalitet mellan hög mortalitet i Covid-19 och höga halter av pollen.

Enligt artikeln blommar björken i mitten av april i Götaland och Sveland. I landets västra delar förväntas en lindrigare pollensäsong än förra året och i landets östra delar en intensivare. Om vi får sydliga luftströmmar kan björkpollen föras in från kontinenten så tidigt som i slutet av mars. Dessutom kan gräspollensäsongen, som startar senare under våren, bli besvärlig på grund av den milda och fuktiga vårvintern.

Även om det är illavarslande för oss allergiker så är bl a pollen något av LightAirs home turf och ett påvisat samband mellan Covid-19 och pollen bör ha en positiv inverkan på företagets framtida försäljning.

Saxat från artikeln i Sveriges radio:

"En stor internationell studie är redan igång kring polleneffekten på coronaviruset, men med den kunskap som finns om hur pollen påverkar immunförsvaret, så anser Åslög Dahl att alla redan nu bör följa råden till allergiker. Det handlar till exempel om att ha koll på pollenprognosen och inte träna hårt utomhus vid höga pollenhalter.

– Det kan vara bra att hålla sig inne så mycket som möjligt, ifall det är riktigt höga halter, och då ska man ha fönstren stängda både dag och natt. Man ska också skölja håret och kanske byta kläder när man kommer hem, säger Åslög Dahl."

Mvh NoDame
LightAir / Upplagt för våg av uppköp av svenska börsbolag - DI / Upplagt för våg av uppköp av svenska börsbolag - DI
2020-03-30 13:42 IP: ZyTZ8JQqM
Jag tänkte att vi kan lämna diskussionen huruvida coronaviruset är luftburet eller inte och även frågan om Lightairs produkter i så fall fungerar mot viruset åt sidan för ett tag och prata litet om ett eventuellt uppköp istället.

Vi har en produkt som förefaller mycket eftertraktad i Asien i allmänhet och Kina i synnerhet. Ni som har besökt Kina vet ju också att luftkvaliteten är bedrövlig, i synnerhet utomhus, men även inomhus.

Vårt bv är idag runt 105 miljoner, vilket jag anser vara för lågt utifrån bl a ett fiktivt P/E-tal på 6. Var och en får och bör naturligtvis göra sin egen beräkning, men det vore intressant att höra vad ni tror ett bud skulle ligga på. Det jag efterfrågar är ju egentligen en värdering av bolaget mer än ett bud/aktie utifrån nuvarande kurs, för då hamnar vi nog i spannet mellan 4,50-5,50 kr.

När 2020 summeras tror jag vi har ett bv mellan 400-500 miljoner och ett P/E-tal mellan 18-25. Omsättning mellan 60-100 miljoner och en vinst på mellan 20-30 miljoner.

Om man på sedvanligt trollvis endast vill komma med påståenden om att bv är för högt utan att precisera vad det borde vara, då kan man starta en egen tråd.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/03/30/upplagt-for-vag-av-uppkop-av-svenska-borsbolag-di.html

Mvh NoDame

QuiaPEG Pharmaceuticals / I sin presentation pratade Marcus om ev uppköp / I sin presentation pratade Marcus om ev uppköp
2020-03-30 11:08 IP: 1SXHE8VbH
Med en stark produkt och ett bv på 74 miljoner är det inte uteslutet. Bra eller dåligt får man själv avgöra.

Upplagt för våg av uppköp av svenska börsbolag - DI (Finwire)
2020-03-30 10:33

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/03/30/upplagt-for-vag-av-uppkop-av-svenska-borsbolag-di.html

Mvh NoDame
LightAir / Samtidigt i Lund... / Samtidigt i Lund...
2020-03-28 13:22 IP: 1SXHE8VbH
Vid Lunds Tekniska Högskola arbetar man vidare med att utröna i vilken grad coronaviruset smittar via luften. Spännande forskning minst sagt. Vi får se vad vetenskapen och experterna kommer fram till. Många intressanta frågor:

”Om coronaviruset finns i luften, när sprids då smittan från patient till luft? Hur mycket virus andas vi i så fall in? Är det tillräckliga mängder för att någon ska kunna bli sjuk av dem? Kan patienter i respirator sprida virus till luften? Vilken typ av andningsskydd behövs? Och hur ska luften renas?”

https://www.dagensps.se/halsa/wellness/kan-viruset-smitta-via-luften-vi-andas/?utm_source=rule&utm_medium=email&utm_campaign=kan_viruset_smitta_via_luften_vi_andas&utm_term=nyhetsveckan&utm_custom[rm]=120150357

mvh NoDame

P.S. En tumregel i forumskrivandets konst är att den som äger aktier i ett bolag i huvudsak förhåller sig positiv till bolaget och dess verksamhet. När man upprepat, direkt eller indirekt, skriver om allsköns negativa ting som går att uppbringa om bolaget, ja, då äger man heller inga aktier...
LightAir / Värdering / Värdering
2020-03-25 15:03 IP: 1SXHE8VbH
Vid den senaste rapporten fick kursen ett lyft dagen efter. Vi får se om det blir en liknande uppvärdering efter gårdagens PM.

Utifrån resultatet i den senaste kvartalsrapporten, omräknat på årsbasis och med ett bv om 127 miljoner får man fram ett P/E-tal strax under 6. Visst, det går säkert att ifrågasätta uträkningen; i ett tillväxtbolag får man använda andra parametrar än för värdebolag, men i normalfallet skulle det anses vara ett mycket attraktivt P/E-tal. Svårt att säga vad det genomsnittliga P/E-talet för börsen är just nu i dessa extraordinära tider, men tidigare låg det mellan 16-17.

mvh NoDame

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -