På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

JC75

Profilbeskrivning

Finns ingen profilbeskrivning
Senaste inlägg
Rubrik Forum Publicerat
fyran Oncopeptides 21-08-03 15:18
fyran Oncopeptides 21-08-03 14:58
INDU C Millicom 21-08-02 08:57
Zorroo Millicom 21-07-31 20:41
INDU C Millicom 21-07-31 19:40
Zorroo och Robert75 Millicom 21-07-31 18:46
KLM123 Millicom 21-07-30 20:51
Ur alla Djur Index 21-07-30 18:30
INDU C Millicom 21-07-30 16:58
Titi14 Societe Generale SA 21-07-30 15:51
Sålt hälften och behåller resten Millicom 21-07-30 15:36
Tack Smil Millicom 21-07-30 14:18
Och bättre ska det kunna bli 👍👍👍 Millicom 21-07-30 12:57
IoTSen Millicom 21-07-30 12:31
Det fanns många som jag minns… Index 21-07-30 11:47
1/115 »
idag 15:18
Tja…vill gärna se mig själv som modig, men hade du sett några av mina övriga innehav så hade du troligen snarare betraktat mig som dumdristig. Att köpa inför rapport kan självfallet alltid vara förbundet med olika nivåer av risk (också för konkurs) men det är väl inte direkt fara och färde för mitt liv bara för att jag köper på mig en chanspost på vad som kanske vara ATL-nivåer…???

Nåväl…vi fortsätter följa kursen och utvecklingen med spänning och så får vi se hur det utkristalliserar sig framöver. Ha det gott !!
Redigerades idag 15:20
idag 14:58
Fint initiativ fyran. Hade varit trevligt med insynsköp fast det får vi kanske vänta på (åtminstone tills efter rapport…)?

Har inte varit i aktien på ett tag, men ville nu prova och därför köpt chanspost…och hoppas på att det snart kan bli någon slags rekyl uppåt…fast vet inte vad som ska trigga uppgång i nuläget.

Önskar Dig och andra på forumet en fortsatt trevlig tid fram till rapport.
igår 08:57
Vad som först föreföll vara på ett sätt, visade sig sedermera vara något annat. Inget ovanligt och har säkert hänt de flesta av oss

Finns personer och situationer som upplevs ge energi och bidrar till utveckling, men det finns också personer och situationer som inte gör det. Över tid är det lättare att sålla ut vem och vad som bidrar med det ena eller det andra för en. När obalans uppstår mellan vad man själv upplever att man ger och vad man upplever att man får tillbaka så kan det vara värt att ta sig en funderare på detta. Jag tycker Du gör helt rätt som släpper och går vidare. Mitt allmänna råd blir att inte mata negativa beteenden och ”stinking thinking” mer än högst nödvändigt.

Jag hänvisade skribenten till Millicoms IR-avdelning för en bättre förståelse och korrekta svar på sina för hen angelägna frågor.

Ha en fortsatt trevlig handelsdag
Redigerades igår 08:58
Millicom / Återköp / Zorroo
2021-07-31 20:41
Vi har en koordinerad förståelse utifrån vad som gäller kring detta.

Den mäklare/bank som får i uppdrag att hantera (åter-) köp av aktier beslutar själva timingen. Det finns i de givna förutsättningarna, mig veterligen, inget uttalat om att återköpa så billigt eller så snabbt som möjligt. Som bäst kan jag kanske våga hoppas på att bank/mäklaren är intresserad av att få jobbet överstökat (mission accomplished) och därmed frigöra resurser för att ta sig an nya uppdrag.

Jag tror, liksom många här på forumet, på en bra uppsida i aktien, men har i nuläget bara en mindre (nåja?) post i Millicom. Rent allmänt tror jag vi närmar oss en förhöjd risk för rekyl på aktiemarknaden, men möjligt att en sådan kan ge bra köpläge i bolag som Millicom. Jag behåller i vart fall en del torrt krut om den hos vissa ”förväntade och efterlängtade” rekylen behagar infinna sig på 1-3 mån sikt.

Organoclick tycks sitta fast i någon slags intervall, men hur gjorde du med dina Biogas förresten? Jag sålde av hälften och la resten i byrålådan i väntan på en bättre framtid.
Redigerades 2021-07-31
Millicom / Återköp / INDU C
2021-07-31 19:40
Mitt spontana, bristfälliga och onyanserade svar:

Jag inbillar mig att bolaget, av olika anledningar, tycks ha levt i sin egen bubbla och existerat (navigerat) mer för sig själva efter att de blev mer ”herrelösa”. Utan aktiv extern större ägare att svara för och inte heller någons stöd att påräkna kan det lätt bli så tänker jag. Bland den spridda skaran av mer eller mindre ofrivilliga aktieägare som kom att inneha ca 38 % (efter Kinnevik) fanns inget samlat tryck eller krav på transparens och hos övriga större ägare vet jag inte hur intresset för transparens, kommunikation (utanför styrelserummet) och bredare aktieägarvård såg ut. Några av de ägare som då hade större poster (ex Dodge & Co) har väl också minskat sina innehav över tid. Kanske säger något om deras intresse för och långsiktighet i bolaget.

I samband med raset (våren-2020) blev det kanske än mer tydligt att bolaget fick klara och reda sig själv och det är väl först i takt med att rapporterna har trillat in i linje (eller bättre) med förväntningar som intresse hos större aktörer (du och jag räknas inte som större aktörer i dessa sammanhang) har väckts. En viktigt skillnad är större aktörer inte längre bara pratar om att Millicom är undervärderat, Millicom har en stor utvecklingspotential, Millicoms kursen bör dubblas etc etc. Det är bra om många småsparare (som jag) köper men det är först när större aktörer trycker på köpknappen som det börjar hända avgörande förändringar.

Bolaget har förbättrat sin kommunikation, delvis på grund av att sådana som du och jag ”trycker på” men främst för att läget (och säkert också de större aktörerna) ställer krav på det. Oavsett orsak så gynnar det oss alla och mest av allt bolaget på sikt.

Min 25-öring
Millicom / Återköp / Zorroo och Robert75
2021-07-31 18:46
Återköp för upp till 870 milj svenska rikdaler fr.o.m. 2 augusti 2021 till nästa AGM (maj 2022) ger med nuvarande kurs ett genomsnitt av ca 13 400 aktier/dag. Min förhoppning är att ansvarig bank/mäklare trycker rejält på köpkanonen direkt så att kursen snabbt kan drivas i rätt riktning. Sedan tycker jag personligen att bolaget vid kommande rapport, om möjligt, ska fatta nya beslut om fler återköp 👍

Jag har mer än en gång tagit upp min personliga uppfattning om vikten av att bolaget behöver bli mera kursvårdande och aktie-ägarvänliga. Tycker att detta beslutet om återköp är ett litet steg, dock inte tillräckligt för mig på sikt, i rätt riktning. Det finns totalt finns 101.739.217 aktier i Millicom, men bolaget håller i nuläget endast 178.555 stycken (treasury shades) vilket på sikt är på tok för lite som jag ser det

Önskar dig och alla andra på forumet en trevlig helg

Redigerades 2021-07-31
2021-07-30 20:51
Att tänka annorlunda i morgon är det som skiljer den vise från den envise.

Jag vill hjälpa dig lite på traven genom att hänvisa till bolaget (investors@millicom.com) där du kan söka och få svar på många av dina relevanta frågor. Detta forum är fantastiskt på många sätt och rymmer både kloka och kunniga skribenter, men eftersom ansvar och konsekvens för alla våra beslut till syvende och sist åligger oss själva är det alltid en god idé att inhämta kunskap från flera källor.

Önskar Dig all lycka i din uppriktiga önskan och enträgna strävan efter bättre förståelse
Index / dax / Ur alla Djur
2021-07-30 18:30
Även jag har sålt av mina sista björnar under förmiddagen. Nu är jag ur alla djur och det är nog tur då jag inte har någon aning om nästa vecka blir Björn eller Tjur. Blir allt mera inställd på att index snart närmar sig ett bättre nedställ, men jag har låtit mig luras förr….mer än en gång

Fortsatt ca 20. % likvid (allt för länge nu) och Kortvariga romanser med någorlunda trygga och volatila aktier för min del de närmaste veckorna. Hur gör ni övriga avseende Bull/Bear strategier i detta läge?
2021-07-30 16:58
Bäste Forumvän

Dina ord värmer mer än dagens alla vinster sammantaget 🇸🇪🙏🇸🇪

Bör kanske nämna att det, för ovanlighetens skull, har varit en väldigt bra dag för mig på Börsvalla.

Jag får säkert jaga kursen vidare uppåt nästa vecka, men först ska jag unna mig en lång, härlig och vederkvickande helgvila.

Hoppas Du får en fantastisk helg med massa gott och trevliga omtänksamma människor runtomkring kring. Vi hörs på måndag morgon igen ✨✨✨
2021-07-30 15:51
Jag gick ur Kambi vid 380-ish (med förlust den här gången) då kursen inte kunde hålla sig på rätt sida om tekniska stöd och då köparna tycktes lysa med sin frånvaro. Kursen harvar nu runt 365 och jag inbillar mig att det finns viss risk för ytterligare fortsatt nedgång (finns väl stöd runt 345 eller något sådant ??), men osvuret är bäst och vi är fortsatt eniga om att tillväxtpotentialen på sikt bör kunna se god ut…utifrån min begränsade förmåga att förstå detta.

Läste i något av dina inlägg att du hade ATH i depå (hoppas verkligen jag minns rätt) så det vill jag passa på att säga Stort Grattis till. 💰💰💰
Redigerades 2021-07-30
Millicom / Har köpt biljett… / Sålt hälften och behåller resten
2021-07-30 15:36
Trodde vi skulle upp och figthas runt 350-351 vid det här laget, men icke sa Nicke så jag sålde av hälften med vinst och behåller andra hälften för kommande vecka. Får vara nöjd och tacksam för smulorna från Börsvalla och med damernas vinst mot Japan idag.

Loggar ut och önskar alla en trevlig helg ✌️☀️😎
2021-07-30 14:18
Jag ligger drygt 20 % likvid, men den ”förväntade” rekylen tycks inte vilja infinna sig….i vart fall inte än…fast vem vet hur det blir nu när USAs rapportperiod också snart tar slut för den här gången….

Mitt bet i Millicom den här gången känns helt ok för mig. Det rör sig om några chansposter och ligger redan plus så ska inte klaga. Tror spontant som du att Millicom inte tillhör de givna förlorarna om börsen skulle få för sig att börja backa. Kan däremot tänka mig en hel del andra bolag som kan få stryk om det smäller.

I slutändan tror jag att om vi får någonsin får en bättre rekyl så är den köpvärd.

Vart ska alla gratis-pengar (och dem finns det många av) ta vägen…???

Så länge avkastning i aktier (risk/reward mässigt) ger mer än i obligationer så tror jag på Börsvalla. Hur resonerar du själv angående detta?
Millicom / Vilket läge!/plåga!! / Och bättre ska det kunna bli 👍👍👍
2021-07-30 12:57
Grattis så här långt, men mer ska det absolut kunna bli om allt vill sig väl för oss båda.

Nu ska jag logga ut för att göra viktigare saker (läs se fotbollen). Ha det gott så hörs vi
Redigerades 2021-07-30
2021-07-30 12:31
Livet är lekande lätt så länge som veckopengen bara trillar in 😜

340 är en fin nivå så håller tummarna för att du ska få bra utväxling på din insats 👍

Vilken hävstångsprodukt valde du?
Index / XACT BULL/BEAR / Det fanns många som jag minns…
2021-07-30 11:47
Ja och förutom några av dem som fortfarande är här såsom ex. Plutus, DKL, jjie, snickarn, Avana, Lingonet, Grillspett, Gnällspik, ondsvensk och randomwalk mfl mfl. så minns jag…. Hopp, fiskar1, enpunkt, VanTheMan, Mr Matjord, Mr Mister, Börskillen, PellePanter, @Cat, predix/rapphönan, Henning1, Newage, jgreer, Frihet, randomwalk, Rallarsving, Angouleme, Papillon, SockerConny, Bengan, Andrento, Einkaufer, valpen, mange75, sailor67, Hvithajen & Co, Ansgar, Jaklop, Alter Ego, Invest36 och många många fler.

Hoppas alla har det bra och njuter tillvaron 🥰
Redigerades 2021-07-30

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -