På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Zenergy

Zenergy / Woodxzip Studie resultat Chalmers,mycket bra / Woodxzip Studie resultat Chalmers,mycket bra
2020-12-30 13:15 IP: Q2evohpNT
2020-12-22 15:44 IP: WVNkUClXK
En klapp på axeln för oss som snittat ner gavet samt håller ut.
Zenergy / Woodxzip Chalmers / Woodxzip Chalmers
2020-12-18 11:59 IP: Q2evohpNT
WoodXZip Med anledning av Covid 19, så har presentationen av rapporten gjorts via webbinarium av vår forskare Yutaka Goto, Chalmers, Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, Byggnadsteknologi. Projektet är finansierat av Vinnova i tre omgångar vilket vi har testat två typer av isoleringsmaterial att kombinera med trä, Den sista utvärderingen kallat i projektet WoodXZip fick mycket bra resultat. Vägg-elementet har blivit testat på HSB-Living Lab i Göteborg. WoodXZip är ett pågående projekt, vars syfte är att kunna bygga billigare och mer miljövänligt med träbyggnadsteknik. Målet är att bygga prefabricerat på höjden, så att fler kan bo billigare, hälsosammare och mer miljövänligt. Publicerad i E3S Web of Conferences. 12th Nordic Symposium on Building Physics, NSB 2020 Tallinn, Estonia, 2020-09-06 - 2020-09-09. Se information via ovan länk (Datum). http://www.labs2020.com/
Redigerades 2020-12-18
2020-12-17 11:40 IP: rW0o64DSD
som jag räknat in i de 70MSEK som ger produktion till efter semestern 2021 är ingen katastrof i sig , värre är att samtliga inneliggande ordrar förutom Defigo 4,5MSEK kommer från huvudägares ( med röstmajoritet i Zenergy ) fastighetsbolag och Gottlandskronan med ägarkopplingar i Zenergy och detta är en smärre katastrof.

Katastrofer och misslyckanden är Zenergy bra på att sätta sig i alldeles på egen hand.

Enbart beställare som sitter på båda stolarna bådar inte gott inför framtiden för Zenergys aktieägare.

Fantasier och åter fantasier från din sida , har aldrig haft som dröm att Zenergy ska gå i konkurs och sover gott om natten , hur är det för dig med sömnen kan man ju undra eftersom du haussat och beskrivit hur fantastiskt bolaget är och fantiserat om kurser som helt saknar verklighetsförankring.
Tycker verkligen synd om de som gått på ditt dravel och nu sitter med en surdeg.

Med vänlig hälsning
Räknaren
Zenergy / Björknäs bygget påbörjat mörtnäs markarbetet igång / Björknäs bygget påbörjat mörtnäs markarbetet igång
2020-12-17 10:34 IP: 1Pxfu7ssu
2020-12-17 09:38 IP: ySl9oWQJL
Där blev det klappat och klart med Gotland också. Hur ska Räknaren vrida detta till en katastrof? Det är frågan. Jag tror han legat och vridit sig i ångest hela natten pga detta😂. Ett steg längre ifrån sitt livs största dröm, nämligen en konkurs för Zenergy
Zenergy / Sjärnhöken ska bygga på kullmenäs 45 radhus 15 attefallshus / Re marre621 alias Ozzi / Nära förestående????
2020-12-14 11:50 IP: nMFxuu9lo
Kummelnäs "Byggstarten är planerad till vintern 2021/våren 2022"

Är det i din haussar värld klappat och klart att det är Zenergy moduler som ska användas?

Om så är fallet får tiden utvisa och i så fall är det beställaren tillika huvudägare som gör vinsten i eget bolag.

Långt kvar till dess , i Zenergys värld och verkligheten kan allt hända , bara att se till historiken när det gäller Zenergy.

Med vänlig hälsning
Räknaren
Zenergy / Sjärnhöken ska bygga på kullmenäs 45 radhus 15 attefallshus / Sjärnhöken ska bygga på kullmenäs 45 radhus 15 attefallshus
2020-12-14 10:48 IP: Q2evohpNT
Fler projekt är nära förestående", skriver bolaget i sitt pressmeddelande.
Zenergy / Ännu ett fiasko.... / Ännu ett fiasko....
2020-12-14 10:32 IP: nMFxuu9lo
i Zenergys minst sagt tragiska 11-åriga historia utan någon som helst vinst enbart förluster , brutna avtal och nyemissioner som bränts till ingen nytta.

Nu tröstar man i dagens PM hårt prövade aktieägare med följande "fortsätter Zenergy som vanligt med den produktion av modulära bostäder där det för närvarande är fullt i produktionen till efter semestern 2021" , en produktion som till största delen består av beställningar från Zenergys huvudägares företag som sitter på båda stolarna vid beställning och dessutom har röstmajoritet i Zenergy , återstå att se var vinsten hamnar i den produktionen.

Verkar inte vara någon större produktionskapacitet Zenergy har , nuvarande beställningar på 70MSEK och fullt i fabriken fram till efter semestern 2021?

Räcker inte långt om man vill försöka få näsan över ytan , kanske räcker för huvudägarna att ha som mål att hamna i bästa fall på +-0 eller förlust och göra vinst i sina andra bolag.

Med vänlig hälsning
Räknaren
2020-12-10 14:08 IP: WVNkUClXK
Var inga bra nyheter, ,tyvärr.. Men man får se vad 2021 har att erbjuda.
Zenergy / Bolaget är På rätt riktning / Re marre621 alias Ozzi / Inga höga krav........
2020-12-09 11:14 IP: a7c3yKyu3
du har , räcker knappast med en platsannons som du återkommit med några gånger.

Krävs resultat och det verkar inte marknaden och de som handlar i aktien förvänta sig eftersom kursen stadigt sjunker.

Kräftgången är ingen överraskning för de som ser siffror som en viktig del i analysen av företag.

Med vänlig hälsning
Räknaren
Zenergy / Bolaget är På rätt riktning / Bolaget är På rätt riktning
2020-12-07 16:36 IP: Q2evohpNT
Företag: Zenergy AB
Arbetsort: Vaggeryd
Publiceringdatum: 2020-12-07
I rollen som Byggnadsingenjör har du en viktig funktion att fylla i processen att ta fram och erbjuda våra kunder en av marknadens bästa modulhusbyggnationer. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med att ta fram alla typer av tekniska ritningar som krävs i våra projekt. Det handlar om offertritningar och bygglovsritningar, tillverkningsritningar som underlag till vår produktion samt montageritningar till byggplats.
Du arbetar i vårt team av duktiga och hängivna medarbetare. Internt tar vi hand om hela processen från offert till leverans. Du har också en viktig del i att upprätta och kontinuerligt uppdatera Zenergys byggsystem samt vara delaktig i vår produktutveckling för att ständigt utveckla vår produkt.
Vi söker dig med relevant utbildning ex. Byggnadsingenjör. Alternativt har du arbetslivserfarenhet från att ha jobbat med upprättande av tekniska ritningar inom bygg, exempelvis konstruktör. Har du praktisk erfarenhet från bygg och dessutom från modulhusbranschen är det ett plus. Du arbetar med god kunskap i moderna CAD-program (Revit, AutoCAD el. Vertex), och det är meriterande med kunskaper i 3D CAD. Du är van att jobba i moderna affärssystem och i Officepaketet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Zenergy / Framtiden / Framtiden
2020-12-06 17:56 IP: b9V1cC7tx
Trist att läsa om Pansanté, hade varit intressant att följa projektet om det hade blivit av. Som jag skrivit tror jag starkt på Zenergy på sikt, förutom ordrarna till Stjärnhöken så har de ju faktiskt bevisat (förhoppningsvis) att de kvalificerar sig som leverantör till staten. Nästa år vill jag dock tro att det kommer att lossna för bolaget i takt med att de börjar få betalt för ordrarna som tecknats. Is i magen är vad man behöver ha här, Rom byggdes ju inte på en dag.

Med vänlig hälsning,
Gotlänningen
Zenergy / Resultaten saknas / Resultaten saknas
2020-12-04 16:44 IP: mJfzkkgBC
Tror varken negativa eller positiva tillrop på forumet spelar så stor roll, resultat saknas från bolaget. Kan inte den gamla historiken och där finns det säkert mycket att önska från alla. Köpte på mig över 1m aktier när de nya ägarna gjorde entré och trodde verkligen att de skulle vända runt skeppet. Har sålt av i omgångar och det sista i förrgår, ligger självklart på plus men vet att många har tappat pengar på sin investering i Zenergy. Hoppas nya VD får ihop lådan och börjar kommunicera med marknaden mer. Idagsläget finns det inget att prata om och Zenergy verkar mer och mer bli ett produktionsbolag för ägarnas övriga företag. Lycka till allihopa!
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Zenergy B 0,348 1,16% 0,33 5,45%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Zenergy - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -