På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Volue

Rubrik Av Publicerat
Tin fonder och Volue öring 21-06-11 09:19
Oslo börs högaktuellt igen HGinvest 21-03-19 16:48
Tack! R00kie 21-02-16 20:39
Det är nog inte för sent än med Volue öring 21-02-15 14:01
Grattis R00kie 21-02-15 10:19
Dags att öppna Volues forum öring 21-02-08 11:37
1/1
Volue / Tin fonder och Volue / Tin fonder och Volue
2021-06-11 09:19
Såg en artikel i DI där Erik s från tin snackade om ”volume”. Han avsåg såklart Volue men DI har som bekant fått in samma rubriksättare och korrektur som se och hör hade förr :). Nåväl. Det har varit en rätt haltande utveckling i Volue och andra liknande aktier. Känns då skönt att det är fler som ser detsamma som jag gör i Volue. Vettigt värderad pärla som allaredan är lönsam.
Volue / Dags att öppna Volues forum / Oslo börs högaktuellt igen
2021-03-19 16:48
Fredag 19/3 lämnade Volue in en ansökan om att få flytta från Euronext Growth till Oslo Börs. Då borde omsättningen och handeln öka, för idag är det inte mycket handel i aktien att tala om.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Volue 46,05 3,14% 52 -11,44%
2021-02-16 20:39
Det var ett intressant inlägg. Jag är själv inne på Norsk Greetech med ACC, Aker Horizon, NEL, REC och Hexagon Purus. Jag har fått en, kanske felaktig, uppfattning att det är lite mer "down to earth" och inte så volatilt på Oslobörsen.
Volue verkar ligga i gränslandet mot greentech som en facilitator. Jag är alltid misstänksam mot mjukvarubolag efter som jag själv jobbar i ett och ofta ser stora skillnader mellan presentation och leverans.
Kommer fortsätta följa Volue och om jag ser en bra utveckling och ett bra läge så går jag in.
Volue / Dags att öppna Volues forum / Det är nog inte för sent än med Volue
2021-02-15 14:01
Tackar Rookie. Det är ju alltid skönt att få en bra start i en relativt ny aktie man går in i. Personligen har jag sneglat rätt mycket på Norska bolag den senaste tiden och utöver Volue har jag Meltwater samt Nordic Semiconductor. Samtliga är tillväxtbolag med en positiv historik och en solid affär. Värderingsmässigt tycker jag även att de är relativt motsvarande svenska stjärnor försiktigt prisade. Jämför man Nordic och Sieverts så. Nu säger genast någon att det inte går att jämföra på det sättet riktigt. Jag vet - men ändå är det likväl i mitt tycke bättre investeringar. Just nu gräver jag i kommande notering av Cint. Det ser intressant ut men det är lite svårt att se igenom framtidsutsikterna där.

Nåväl Volue då. Jo de kom ju med en q4 som jag initialt tyckte var lite "jaha". Men tittar man sedan på webbcasten och framtiden så ser det mesta toppen ut. Det man måste bära i minnet är att de verkar på en marknad som är svårt konservativ. De hade en del utläggningar om vad corona inneburit för Volue. Å ena sidan har det skyndat på medvetenheten inom elmarknaden kring behovet av digitalisering. Å andra sidan har de inte kunnat träffa folk som vanligt vilket gör säljcykeln längre. Här har jag en personlig reflektion och det är att möjligheterna ser då toppen ut för Volue framgent. Annars kom siffrorna in precis så stabilt som förväntat. Det tickar på med tillväxten och marginalen är finfin och växande. Jag begriper dock inte varför de inte berättar vem som ställer frågorna i Q&A sessionen.

Det var en rätt intressant fråga om varför de "bara" ser en organisk tillväxt om 15% per år när allt ser så positivt ut. Min känsla är att de där kommer att kunna övertrumfa de siffrorna framgent. Men å andra sidan räcker det rätt bra om de når målen till 2025.

Det här blir en kul aktie att följa framöver. Men som sagt - var och en gör sin egen analys.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Volue 46,05 3,14% 61 -24,51%
2021-02-15 10:19
Såg ditt inlägg i förra veckan och la upp en bevakning. Hade varit bättre att köpa en post!
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Volue 46,05 3,14% 60,5 -23,88%
Volue / Dags att öppna Volues forum / Dags att öppna Volues forum
2021-02-08 11:37
Volue är noterade under hösten 2020. De är ett bolag som är verksamma inom energieffektivisering och har en 50-årig! historik. De har senaste åren ömsat skinn till ett rent teknikbolag med ett SaaS erbjudande. Det finns inte mycket att läsa om bolaget i Sverige men rapporteringen på deras hemsida är bra och de har hunnit komma med en kvartalsrapport samt en webbcast som är sevärd.

Personligen har jag letat efter aktier som är underleverantörer till energiindustrin och som har ett erbjudande där. Ett annat exempel är Azelio. Där stannar likheterna bolagen emellan och en jämförelse dem emellan blir lätt tramsig då Azelio är ett utvecklingsbolag med enorm potential emedan Volue är ett väl etablerat bolag med positivt resultat mm.

Volue är noterade på Mercur vilket ska ses som en riskfaktor men har som mål att bli listade på "finOslobörsen" under h1 2021.

Kikar man på senaste rapporten var den stark med idel bra siffror. Främst tänker jag på omsättning och ökade marginaler. Men även en stark finansiell ställning. Utsikterna de målar upp framöver låter nästan lite för bra men var och en får bedöma det. Rekommendera webbcasten.

Värderingen av aktien är som för liknande tillväxtbolag inom ESG och teknik hög. Ser man till deras helårsprognos 2021 handlas de på ett PS tal på ca 7 och ett EV/Ebitda på 25-35 lite beroende på vad man väljer att tro på. Med tanke på tillväxtutsikterna och målet om en omsättning 2025 på 2 miljarder till en marginal uppåt 30% ser det i mitt tycke aptitligt ut.

Jag har lite svårt att klassa bolaget som ett förhoppnings- eller tillväxtbolag men landar enligt mina kriterier i ett tillväxtbolag.

Var och en rekommenderas göra sin egen analys och mina siffror och antaganden ovan ska inte ligga till grund för en egen analys mer än som möjligen inspiration och lite utmaning. Jag är jävig då jag på senare tid gått in i aktien i omgångar.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Volue 46,05 3,14% 51 -9,71%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Volue - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -