På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Västsvensk Logistik

Rubrik Av Publicerat
Vart är bolaget på väg? Persica 21-05-21 12:47
Instämmer CF-investor 21-05-14 13:34
Uppvärdering Zambo 21-05-10 16:50
Utdelning och värdering pedah 21-05-10 13:04
Investeringar Zambo 21-05-05 09:04
Tyvärr Metodisk 21-05-04 10:17
Utdelning Zambo 21-05-03 09:16
1/1
Västsvensk Logistik / Vart är bolaget på väg? / Vart är bolaget på väg?
2021-05-21 12:47
VSLOG har sedan noteringen gäckats av ett mörker. Över tiden har brister i fastigheten upptäckts. Brister som en engagerad ledning rimligen borde haft insikt om. Att företagsledningen då väljer att kommunicera dessa händelser på ett kortfattat sett och dessutom visar på en kraftig ovilja att svara på direkta följdfrågor, ger den osäkerhet som aktiemarknaden så kraftigt ogillar. Resultat finns att skåda i kursen.

Dock vill jag framhärda i att det finns kraftiga underliggande värden.

Johan Andersson, vd Mellby Gård, har i olika sammanhang kommunicerat Kapp Ahls resultat för 2020. Detta är allt annat än svagt. Bolaget har vidare betalat samtliga hyror för 2020. I ett läge där nära nog 3,5 miljoner svenskar fått vaccin mot Covid 19, torde argumentet till fortsatt försiktighet och slopad utdelning vara svagt. Allt annat än att styrelsen går till stämman med förslag om utdelning skulle för min del bidra till att kraftigt stärka min känsla av olust och fortsatt mörker.

Vidare ligger anläggningen med ett fantastiskt läge. Ett läge som inte blir sämre av att Balder på grannfastigheten bygger nytt huvudkontor år Hedin Bil.

Slutsatsen av ovan måste bli att om det finns kraft till förändringar i ledningen torde verkligheten hinna ikapp VSLOG och bjuda sina hårt luttrade aktieägare en ljusare framtid.
2021-05-14 13:34
Håller med övriga om att Kappahl borde stå sig ganska så ok.
Har vid något eller några tillfällen kontaktat VD och inte imponerats av informationen som man bjuds på, där vore det trevligt om styrelsen satte lite press.

Även om jag fokuserar på kassaflöde (CF-investor = Cash-flow investor) så ser jag caset som intressant, så länge som underliggande fastighet presterar så är det fine med mig. Över tid så ökar Equity om så bara betar av på skulden och givet att förtroendet för styrelsen inte är skyhögt så är det bra om de minskar skuldbördan inför omförhandling av lån.
2021-05-10 16:50
Rimligen borde det ske en uppvärdering av bolaget när man återupptar utdelningen och likaså börjar kommunicera bättre med marknaden. Inget tyder på att Kappahl inte klarar av sina åtaganden.
Kan krasst konstatera att Paretos noteringar av enfastighetsbolag varit betydligt bättre än övriga aktörer som jag varit med om. Gäller både börsutveckling och information från ledning. Nu ska det ta 2 månader att ta fram en bokslutskommunike och årsrapport. Otroligt med tanke på endast en hyresgäst och en fastighet.
Kan bara hoppas att det pågår lite aktiviteter om försäljning och utveckling. Finns ju en ny styrelse sedan förra stämman
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Västsvensk Logistik 87 -2,25% 73 19,18%
Västsvensk Logistik / Utdelning och värdering / Utdelning och värdering
2021-05-10 13:04
Intressant är ju att Bosjö som är ett liknande enfastighetsbolag som äger logistikfastigheten/huvudkontor för Ellos har sålt sin fastighet till ett pris över bokfört värde. Ett stort problem med V-log har ju varit hyresgästen (KapAhl) som man befarade skulle få problem att betala hyran - nu visade det sig att deras resultat 2020 var helt OK. Således är det enbart dessa reparationer som skulle kunna vara ett hinder för en betydande uppvärdering av V-log. Håller med om att detta inte sköts speciellt bra av ledningen och att man bör vara mycket mer trasparent kring vad detta kommer att kosta framöver. I övrigt är det inte superviktigt för mig att utdelningen kommer tillbaks fullt ut så länge man kan uppvärdera fastigheten (bör vara värd betydligt mer än man angett) och kan börja ackumulera cash flow i och med att man inte delar ut.
Redigerades 2021-05-10
2021-05-05 09:04
Hej
Håller med om att transparensen är svag. Dock skriver dom om takreparationer i rapporten men inte som något allvarligt eller stort projekt. Sprinkler är ju taget vilket i och för sig togs höjd för i Ipo.
Kan inte se att bolaget inte klarar utdelning nu
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Västsvensk Logistik 87 -2,25% 74,5 16,78%
2021-05-04 10:17
Lite reflektioner gällande bolaget. Det är lite varningstecken när man inte har koll på fastighetens skick. Av det sluter jag mig till att den tekniska förvaltningen inte skötts då hade de brister som uppdagats när de blivit akuta skall detekteras av ansvarig för fastighetsdriften så det kan budgeterats och hanterats som löpande underhåll.

Om nu fläktar är utbytta och sprinkleranläggning är ombyggd återstår den omnämnda tak och fasadrenovering oklart hur kostsamt detta är.

Tycker inte VD är direkt transparent gentemot aktieägare gällande dessa kostnader. Hade VD tillsett att bolaget hade en adekvat förvaltning så hade aldrig aktieägare blivit drabbade av detta debakel.Det minsta hon kunde gör nu är att vara transparant med de "oförutsedda renoveringskostnaderna" som de vid det här lage borde hart räknat fram och redovisat för aktieägarna.

Tyvärr går det inte att räkna på överskott och om det blir utdelning förrens de redovisar renoveringskostnader både tagna 2020 och återstående 2021, 2022.
Redigerades 2021-05-04
2021-05-03 09:16
Enligt Kappahls hållbarhetsredovisning visar bolaget för 2020 ett resultat på 199 msek efter skatt. Borde inte detta leda till att Västsvenska Logistik återupptar utdelningen samt kommer med en extrautdelning då man slopade förra årets utdelning?
Då får vi kanske en justering av kursen också
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Västsvensk Logistik 87 -2,25% 75,5 15,23%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Västsvensk Logistik - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -