Världsläget

Rubrik Av Publicerat
Nu kanske corona/covid-ignoranter börjar begripa att deras fantasier om att detta virus bara skulle vara "som en vanlig influensa" är etthundra procent FEL. Detta är ett Helvetesvirus INGEN vettig människa vill ha. Punkt. BigMove 20-05-26 00:28
Ja, och nu lättar länder på restriktioner vilket förmodl ger ökad smittspridning. Så nu sår de illa inför stundande Hösten? BigMove 20-05-06 13:38
BigMove Vlad Tepes 20-04-30 06:39
"The Coming Greater Depression of the 2020s Apr 28, 2020 Nouriel Roubini" BigMove 20-04-28 15:58
Du milde, om Sverige med sina milda coronaåtgärder är i så illa skick, hur är då läget i USA och andra länder? BigMove 20-04-27 13:45
World Affairs Council of North California Larix 20-04-19 08:09
Som Bill Gates påminner världens ledare om: "We did not act fast enough to have an ability to avoid the shutdown" BigMove 20-03-24 23:43
Cepheid / Danaher producerar snabb masstest Ensamkommande 20-03-23 10:10
Bra fråga Kaolak213! Gospel 20-03-22 18:59
blev fel som vanligt... härvan 20-03-21 16:07
coming soon... härvan 20-03-21 15:57
Ja, får inte USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Sverige, mfl, tummen ur snart och börjar göra som i Asien dvs se till att få fram testkits för Corona/Covid-19, så kommer det bli global fastighetskrasch. BigMove 20-03-20 17:17
Risk för hyperinflation? Kaolak213 20-03-20 16:30
Trump, Merkel, Macron, and others, WHEN will you start MASS TESTING so that the world, the markets, the financial systems, can soon have numbers helping them KNOW and to make calculations? BigMove 20-03-19 10:00
"En liknande studie från Columbia University i New York varnar att så många som 86 procent av de som smittas inte visar några, eller endast lättare symptom – och att det var detta som drev på spridningen i Kina" BigMove 20-03-18 22:38
1/20 »
Världsläget / Nu kanske corona/covid-ignoranter börjar begripa att deras fantasier om att detta virus bara skulle vara "som en vanlig influensa" är etthundra procent fel. Det här Helvetesvirus vill INGEN ha. Punkt. / Nu kanske corona/covid-ignoranter börjar begripa att deras fantasier om att detta virus bara skulle vara "som en vanlig influensa" är etthundra procent FEL. Detta är ett Helvetesvirus INGEN vettig människa vill ha. Punkt.
2020-05-26 00:28 IP: pQxopkThi
Världsläget / Som Bill Gates påminner världens ledare om: "We did not act fast enough to have an ability to avoid the shutdown" / Ja, och nu lättar länder på restriktioner vilket förmodl ger ökad smittspridning. Så nu sår de illa inför stundande Hösten?
2020-05-06 13:38 IP: O0ZlBhD04
Hösten, då influensavirus mer än gärna sprids, försöker de flesta nu att förtränga att kommer. Men kommer gör den. Och det inom snart. Hösten är bara 4-5 månader bort i tid.

Och som du säger skedde i början och långt in, och även fortfarande i coronakrisen, så har det och är det "strutsmentalitet där det snabbt gällde att stoppa ner huvudet i sanden". Så vad som komma skall kommer nu naturligtvis komma.

Så, hur har vi nu då i rådande läge? Jo, nu släpper land efter land på sina restriktioner för att "ekonomierna skall komma igång". Vad kommer då detta högst sannolikt att ge för närmaste tiden och även längre framåt i tid?

- Ökad smittspridning vilket i sin tur kommer göra att folk (som inte vill dö eller få permanenta väldigt otäcka skador själva av covid-19 och som inte vill att deras nära och kära skall avlida brutalt i mardrömssjukdomen) kommer KRÄVA att sker återinförande av restriktioner.
Vilket är lika med: Vårdkaos, död (och krossade ekonomier).

- Oavsett restriktioner eller ej, förmodligen halva befolkningar i världens länder självmant låta bli att ut och röra sig bland folk, noll restaurangbesök, bli allt mer försiktiga att beställa hemleverans av lagad mat då finns helt klar smittorisk i detta, noll ekonomi vilket ger noll konsumtion av produkter och tjänster som inte är ABSOLUT MEST nödvändiga, mm.
Vilket är lika med: Krossade ekonomier.

Jag var en av dem som varnade världen tidigt att dem ej tog coronaviruset på allvar och jag förklarade hur åt h-e det skulle gå. Och nu gör världen misstag igen, i paritet, i dignitet, med vad de gjorde då....

Snart är hösten här. Och direkt på denna har vi vintern.
Hoppas världens regerande snart begriper vad de sysslar med....
Redigerades 2020-05-06
2020-04-30 06:39 IP: KxEGylFxz
Sveriges regering hade gott om tid att förbereda sig inför vad som komma skulle om man jämför med många andra länder som drabbades tidigare.
Men man stod och påstod att det här kan inte hända i Sverige och man var så väl förberedda.
Men eller hur ? I vanlig socialistisk ordning så var det bara en strutsmentalitet där det snabbt gällde att stoppa ner huvudet i sanden, för det man inte ser det finns ju inte :)

Vad i alla fall jag kan tycka är mer än märkligt är att trots sin handfallenhet "vi såg det inte komma"så verkar det sovande folket i en allt stridare ström ge sossarna sitt stöd.
Att Sverige har valt en annan väg är ju helt tydligt men jag tror inte att det beror på beslutsamma
politiker utan snarare tvärtom.

Jag tycker mest synd om de som fått och får stå i främsta ledet och saknar den skyddsutrustning de
så väl hade behövt och behöver.
Annars har jag själv inga direkt egna direktiv att komma med hur eller om verksamheter skall stängas ner och till vilken grad. Det som ändå är min poäng är att Sveriges regering aldrig tycks "se någonting komma" för att citera deras egna uttryck.

Med vänliga hälsningar

VT
Världsläget / Du milde, om Sverige med sina milda coronaåtgärder är i så illa skick, hur är då läget i USA och andra länder? / Du milde, om Sverige med sina milda coronaåtgärder är i så illa skick, hur är då läget i USA och andra länder?
2020-04-27 13:45 IP: FgljDFKQR
https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/04/27/eu-sverige-ska-inte-behova-hamna-i-l-scenario-ekholm.html

Det där låter ju i min värld som att man faktiskt ev befarar ett L-scenario. Ett U-scenario kan vara illa nog.
Men, framför allt, jisses, om Sverige med sina Åtgärder Light gällande Corona jämfört med övriga världens länder inte lyckas nu få till ett bättre skick än ett U-scenario med viss risk för L-scenario, hur illa ser det då ut ute i världen hos de länder som genomfört och fortfarande har rejäla kraftfulla åtgärder mot coronasmittspridning....?
Redigerades 2020-04-27
Världsläget / World Affairs Council of North California / World Affairs Council of North California
2020-04-19 08:09 IP: u4Bzf0EsD
https://www.worldaffairs.org/podcast

WorldAffairs is a nationally syndicated program broadcast on NPR affiliates across the country as well as a digital podcast streamed on multiple platforms. Our show is dedicated to curating conversations across difference, on both global challenges and global solutions. We explore international affairs with the world’s most knowledgeable voices in politics, business, academia, media and technology. Each hour-long episode marries thought-provoking analysis from multiple perspectives to make complex issues relatable. Our expert hosts, renowned journalists Ray Suarez and Markos Kounalakis, have only one goal: to inform and inspire listeners so they can become active participants in this great experiment of democracy.

☯️☮️
Redigerades 2020-04-19
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Investor A 494 1,9% 475 4%
Världsläget / Som Bill Gates påminner världens ledare om: "We did not act fast enough to have an ability to avoid the shutdown" / Som Bill Gates påminner världens ledare om: "We did not act fast enough to have an ability to avoid the shutdown"
2020-03-24 23:43 IP: Uu8o0l0Hd
Det är som jag upprepat igen, igen, igen och igen och igen och igen och.......... Det behövdes OMEDELBARA åtgärder, att ske åtgärder I TID, att agera som exempelvis SYDKOREA, att ha snabbt fokuserat på att få fram TESTUTRUSTNING och att agera med säker och stabil hand med skärpt kontroll över smittspridningen! Men det klarar inte svaga ledare.

Att verkligen TA KONTROLLEN ÖVER SITUATIONEN.

Vad gjorde världens länder utanför Kina, Sydkorea, mfl.... INGENTING. Förrän nu. Att leda ett land och att sova samtidigt, 24 timmar om dygnet, var inte så lysande. Men så har ju vanligt folk ej heller varken fattat, läst på, eller tagit coronasituationen på något som helst allvar när den dragit igång helt och man inte behövde vara rymdingenjör för att begripa vad som skulle ske i och för världen.

Är folk och regeringar och myndigheter nöjda nu när det ser ut som det gör och kommer bli som kommer bli (global ekonomisk härdsmälta)?

https://www.cnbc.com/2020/03/24/bill-gates-us-missed-its-chance-to-avoid-coronavirus-shutdown.html

Det finns absolut ingenting att skylla på.
Redigerades 2020-03-24
Världsläget / Cepheid / Danaher producerar snabb masstest / Cepheid / Danaher producerar snabb masstest
2020-03-23 10:10 IP: lNI6wUpW5
Fin uppgång att vänta för Danaher (DHR) i USA.
Kul att produktion finns även i Sverige hos Cepheid i Solna!
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Danaher Corp 164,06 2,04% 123,83 32,49%
Världsläget / Risk för hyperinflation? / Bra fråga Kaolak213!
2020-03-22 18:59 IP: guR6dQhu/
Kaolak213!

Har inget svar men oerhörd bra fråga.
Jag har ställt denna fråga i drygt tre år.

Förutom att USA:s presidenter fördubblat alla föregåendes presidenters skulder tillsammans sista åren så har de nu sänkt skatter och ska dra iväg ett riskpaket på över 20% av dagens skuldberg och det bara för att försöka hålla liv i ekonomin i ca 2-3 månader.

Förstår folk allvaret?

Det enda svar jag fått är, ” sedelpress” men ingenting om konsekvenser..
Världsläget / Risk för hyperinflation? / blev fel som vanligt...
2020-03-21 16:07 IP: tRMLnFNYW
det ska vara Trump Tower...I´ll try again..

https://montrealgazette.com/category/opinion
Världsläget / Risk för hyperinflation? / Ja, får inte USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Sverige, mfl, tummen ur snart och börjar göra som i Asien dvs se till att få fram testkits för Corona/Covid-19, så kommer det bli global fastighetskrasch.
2020-03-20 17:17 IP: Uu8o0l0Hd
Vad är det världens ledare utanför Asien inte riktigt begriper när det gäller att stoppa virusspridningen?
Kina och Sydkorea, exempelvis, har ju visat öppet för hela världen E X A K T hur de gjort och där har de tvärnitat smittspridningen av Corona/Covid-19.

Trodde inte USA och Europa var så svaga med att få fram testkits. Men, det är klart, de var ju en del som länge i princip "sopade" den här uppenbara viruskatastrofen under mattan och viftade bort alla som ifrågasatte.
Hur var det nu vissa sa? "Bara ett vanligt influensavirus"?

Hade de tagit detta MEGAPROBLEM på åtminstone LITE allvar i NÅGORLUNDA tid, och börjat ta in och/eller fram testkits/testutrustning och gjort som man gjorde i Sydkorea, så hade inte den här ULTRAKRASCHEN på börser och finansiella system överhuvudtaget skett (inte av coronaorsak iaf).

Och nu kommer nästa naturliga kliv:

Fastighetskraschen. Är inte helt otroligt att de som byggt upp stora fastighetsbolag snart kommer se dessa upplösas i intet.
Redigerades 2020-03-20
Världsläget / Risk för hyperinflation? / Risk för hyperinflation?
2020-03-20 16:30 IP: cmjDBrWLt
Vi har haft en dopad räntemarknad runtom i världen under en längre tid och nu kommer stimulanspaket på stimulanspaket. Nationella stimulanspaket av nyligen tryckta pengar, stimulanspaket från EU, stimulanspaket från IMF.

Är det ingen som är orolig för hyperinflation?

Hade inte vår ekonomi varit så extremt böjd som den är så hade man ju faktiskt kunnat köpa obligationer men dessa är helt värdelösa.

Hur ska man nu annars skydda sig mot hyperinflation?

Världsläget / Trump, Merkel, Macron, and others, WHEN will you start MASS TESTING so that the world, the markets, the financial systems, can soon have numbers helping them KNOW and to make calculations? / Trump, Merkel, Macron, and others, WHEN will you start MASS TESTING so that the world, the markets, the financial systems, can soon have numbers helping them KNOW and to make calculations?
2020-03-19 10:00 IP: Uu8o0l0Hd
So, you conduct massive economic stimula plans and programs?

Ok. Fine.

And, WHEN will you conduct MASSIVE TESTING for Corona/Covid-19?
And, with this, knowing how and where directing the work and fight to crasch the virus

I thought you would have learned by know, that when markets does not know (numbers), they will stay worried, and when worried they crasch the markets and the financial systems.

Do not know what´s the best method, four your country and for the world?
Well: Ask South Korea, for help! (Or would that hurt your feelings.......?)
Redigerades 2020-03-19
Världsläget / "En liknande studie från Columbia University i New York varnar att så många som 86 procent av de som smittas inte visar några, eller endast lättare symptom – och att det var detta som drev på spridningen i Kina" / "En liknande studie från Columbia University i New York varnar att så många som 86 procent av de som smittas inte visar några, eller endast lättare symptom – och att det var detta som drev på spridningen i Kina"
2020-03-18 22:38 IP: Uu8o0l0Hd
https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/halften-av-alla-de-testade-hade-corona-utan-symtom

Börjar folk begripa nu som vägrade ens lyssna på oss som varnade för att smittspridningen av Corona/Covid-19 garanterat är LÅNGT större och hastigare än "experterna" svamlat om och att utan snabb kontroll av läget, att inte göra som man gjorde i Kina och Sydkorea, skulle generera stor spridning och därmed helt överdrivet stor oro och totalt kaos i sjukvården och att detta skulle leda till finansiell härdsmälta och börskrasch?
Resultatet av saktfärdigheten med raka bra åtgärder kommer kosta världen långt fler liv i långa loppet än vad själva viruset lär göra!

Hur länge till skall Folkhälsomyndigheten få regera landet Sverige?
Hur länge till skall världen vänta till att göra som Sydkorea!

ACTION! Idag!
Redigerades 2020-03-18

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -