På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Världsläget

2021-11-28 19:10
Det här är väl fel forum för Dig. Sök medlemskap i Sverigedemokratena, snart är Du den nye Riksföraren. Jimmie Åkesson får för fasiken skärpa sig om han ska hålla Dig stången. Jag väntar med spänning.
Världsläget / "Löfvens coronabudskap går inte ihop" / Herregud, vilken planet lever du på?
2021-11-13 21:46
Löfven har misslyckats med precis allting. En maktgalen klåpare som gör precis vad som helst för maktposition.

Han ser inte ens de mest uppenbara problemen, och de problem han ser, de låtsas han inte om.

Vare sig det handlar om flyktingpolitik, integrationspolitik, kriminalpolitik, sjukvård, pensioner mm mm, har han gjort sig själv till allmänt åtlöje. Han har gjort Sverige till Europas farligaste land, samtidigt som vårdköerna ökar och Sverige halkar efter resten av Europa rent ekonomiskt.

Förutom ovanstående tillkortakommanden är han dessutom en urusel debattör.

Han och Reinfeldt är de sämsta statsministrar som någonsin skådats i detta land.
Redigerades 2021-11-13
2021-11-12 12:40
Löfvén är en rak och rejäl person som lyckats medla ihop en omöjlig situation. Jag gillar honom. Fast jag inte är sosse.
2020-11-21 19:45
Löfvéns tafatta budskap som går ihop. Han har misslyckats med praktisk taget allt han företar sig, men den korkade svensken röstar fortfarande på honom. Inte konstigt att landet går åt h-e.
Världsläget / Kina vs USA / Kina vs USA
2020-08-23 05:49
Mycket snack om uppblossande handelskrig å det sistone.

I skottgluggen 5G/Huawei, TikTok (Bytedance), WeChat (Tencent), och nu senast Apple vs Epic Games (läs: Tencent, 40%-ig ägare). Det är bara början och skum på havets yta.

Geopolitiskt har USA slarvat bort 30 år. Det strategiska fiaskona har avlöst varandra. USA är urstarkt, men dess position har urholkats an allen fronten.

Hur ska USA agera gentemot Kina? Det är frågan som USA inte kan ducka längre.

Att Kina kommer att bli en jätte jätte är bara en tidsfråga. För de flesta är det sen 30 år en självklarhet, men USA har haft oerhört svårt att anpassa sig till det. Det är bara så det går att förstå deras många poänglösa utrikespolitiska haverier.

Hur som, Kinas uppgång och USA:s relativa fall kommer att alltmer dominera den politisk-ekonomiska utvecklingen.

När det blir allt tydligare att den geopolitiska tyngdpunkten flyttas till Sydkinesiska havet skulle det vart gött för USA att ha en vän i Ryssland. De är djupt oroade över sinifieringen av Sibirien. Men nä.

USA slarvade bort en historiskt unik möjlighet att knyta upp Ryssland när Muren föll. Genom att utnyttja Rysslands svaga position lyckades USA med konststycket att bibehålla Ryssland som huvudfiende. På köpet fick de en auktoritär och paranoid supermakt på dekis, med en egen herrefolksideologi. Snacka om att kissa i byxorna. Det är varmt en stund, men snart blir det kallt.

Fan tro’t, men risken är att USA även tappar sitt brofäste i Europa, vilket är avgörande för inflytandet över hela den euroasiatiska landmassan. USAs bästa vän i EU har just lämnat. Skulle EU spricka kommer Tyskland göra sig ett eget ekonomiskt-politiskt allianssystem som är mer anpassat efter deras behov, vilket kan komma att trigga deras geopolitiska ambitioner.

Som lök på laxen har Trump fjärmat Iran, vilka så mödosamt återknöts av Obama efter årtionden av fiendeskap (nuclear deal). En regional nyckelspelare och geopolitiskt sett en självklar allierad till USA. Ännu en förlorad möjlighet, och fortsatt beroende av Saudi som fortsätter massexporten av wahhabism.

Och så Mellanöstern... Kära nån! War on Terror. 20 år i Afghanistan (”landet där imperier dör”). Irak, med Daesh som följd. Libyen, med destabilisering av Nordafrika som följd. Syrienkriget med gu vet vad dör följder. Ett Meningslöst moras alltihopa, inte minst geopolitiskt.

Och så Lat.Am då. Det har ringa om ens någon betydelse för världsherraväldet, men sen Monroedoktrinens dagar är det ändå USAs bakgård. Trots att USA bevakat det som en hök har Kina lyckats etablera en ganska stark position med investeringar och lån. Flera länder har också lockats av Kina att överge Taiwan.

Å andra sidan... Framtiden är genuint opålitlig. Trots att frågan sysselsatte en akademisk industri kom Murens fall som en överraskning. Ett stats-sammanbrott i Kina är tänkbart. Åtminstone är det en mardröm som styr partiet. De tusen miljöhotens tid kan göra den sociala oron oregerlig.

Skulle man år 1900 frågat vilka länder som kommer dominera år 2000 skulle svaret varit Latinamerika. Tyskland. Men Ryssland, hopplöst efterblivet. USA, knappt på kartan med sin nyblivna imperialism och pyttelilla armé.

Tack för att du tog dig tid att läsa
Världsläget / Ska inte de som sätter säkerhetsläget ur spel straffas... / Ska inte de som sätter säkerhetsläget ur spel straffas...
2020-07-24 09:14
Kina äger snart halva världen, detta borde kollas upp rejält och kanske straffa de som hittills sålt ut allt vi ägt till Kina!
2020-06-21 15:52
Snart kommer Kina ut på shoppingrunda och köper upp alla konkursmässiga länder?
2020-06-18 13:35
Blir den här pandemin spiken i kistan för dom stora öppna "aktivitetsbaserade" kontorslandskapen?
Världsläget / Virus spreading fast now. And it will get much worse. / Virus spreading fast now. And it will get much worse.
2020-06-17 19:58
https://www.worldometers.info/coronavirus/worldwide-graphs/#daily-cases

On wich planet are they who do not see the right this moment fast spreading virus...?

There will soon be lock-downs again. It is time for consumers to spend as little as possible. And to stay away from people are now more important than ever before during this highly deadly pandemic.

Will spend zero on smartphones, apps, travel, restaurants, electronics over all, etc, etc.

Global economics will take a much, much more severe hit than economical analysts believe.
Redigerades 2020-06-17
2020-06-04 16:33
Det här kanske kommer uppfattas som känslokallt, men är det verkligen orimligt att just äldre och sjuka dör i störst utsträckning? Jag menar, ålder och sjukdom leder ju i förlängningen till döden. Visst, politikerna kommer behöva stå till svars, men det är inte politikerna som går runt och smittar folk på äldreboendena, det är ju personalen. Men personalen är det ingen som kommer våga ifrågasätta, bättre att gnälla på politikerna som inte hade framförhållning för att stoppa en pandemi som uppstått till följd av några Kineser i Wuhan ätit fladdermöss.
Världsläget / Är det så här de regerande i Sverige "belönar" de äldre som slitit hela sina liv för att bygga upp Sverige? / Är det så här de regerande i Sverige "belönar" de äldre som slitit hela sina liv för att bygga upp Sverige?
2020-05-29 16:38
https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/larmet-fran-boendet-som-att-se-pa-nar-ett-hus-brinner

Ni i huvudsak regerande, Socialdemokraterna - varför?

Svenska folket, och hela övriga världen undrar.

Varför gjorde Ni så här?
Världsläget / Nu kanske corona/covid-ignoranter börjar begripa att deras fantasier om att detta virus bara skulle vara "som en vanlig influensa" är etthundra procent fel. Det här Helvetesvirus vill INGEN ha. Punkt. / Nu kanske corona/covid-ignoranter börjar begripa att deras fantasier om att detta virus bara skulle vara "som en vanlig influensa" är etthundra procent FEL. Detta är ett Helvetesvirus INGEN vettig människa vill ha. Punkt.
2020-05-26 00:28
Världsläget / Som Bill Gates påminner världens ledare om: "We did not act fast enough to have an ability to avoid the shutdown" / Ja, och nu lättar länder på restriktioner vilket förmodl ger ökad smittspridning. Så nu sår de illa inför stundande Hösten?
2020-05-06 13:38
Hösten, då influensavirus mer än gärna sprids, försöker de flesta nu att förtränga att kommer. Men kommer gör den. Och det inom snart. Hösten är bara 4-5 månader bort i tid.

Och som du säger skedde i början och långt in, och även fortfarande i coronakrisen, så har det och är det "strutsmentalitet där det snabbt gällde att stoppa ner huvudet i sanden". Så vad som komma skall kommer nu naturligtvis komma.

Så, hur har vi nu då i rådande läge? Jo, nu släpper land efter land på sina restriktioner för att "ekonomierna skall komma igång". Vad kommer då detta högst sannolikt att ge för närmaste tiden och även längre framåt i tid?

- Ökad smittspridning vilket i sin tur kommer göra att folk (som inte vill dö eller få permanenta väldigt otäcka skador själva av covid-19 och som inte vill att deras nära och kära skall avlida brutalt i mardrömssjukdomen) kommer KRÄVA att sker återinförande av restriktioner.
Vilket är lika med: Vårdkaos, död (och krossade ekonomier).

- Oavsett restriktioner eller ej, förmodligen halva befolkningar i världens länder självmant låta bli att ut och röra sig bland folk, noll restaurangbesök, bli allt mer försiktiga att beställa hemleverans av lagad mat då finns helt klar smittorisk i detta, noll ekonomi vilket ger noll konsumtion av produkter och tjänster som inte är ABSOLUT MEST nödvändiga, mm.
Vilket är lika med: Krossade ekonomier.

Jag var en av dem som varnade världen tidigt att dem ej tog coronaviruset på allvar och jag förklarade hur åt h-e det skulle gå. Och nu gör världen misstag igen, i paritet, i dignitet, med vad de gjorde då....

Snart är hösten här. Och direkt på denna har vi vintern.
Hoppas världens regerande snart begriper vad de sysslar med....
Redigerades 2020-05-06

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -