Unlimited Travel Group

Unlimited Travel Group / BTA / BTA .Är nu klart.
2020-11-17 12:50 IP: e26K1D1Pb
Är nu klart på mitt konto.
2020-11-11 09:11 IP: ODPT6ESRs
Antar jag inte är den enda som undrar så klistrar in mitt svar jag fick från Eminova (adviser) om när BTA ska omvandlas:

"Det har tagit tid på bolagsverket men nu det klart, sista handelsdag med BTA blir den 13 november och aktierna beräknas vara klara på era konton den 19"
Unlimited Travel Group / Solresor har ju en möjlig / Appropå förvärvsplaner..
2020-11-05 15:41 IP: lmlB6RSMx
... två olika investeringsmöjlighetet att förhålla sig till, och att följa och bevaka på risk/ rewardskalan.
1.Förvärv av researrangör.
2.Fövärv inom branschen hotell/ övernattning.

1. Att förvärva en svensk delvis konkurrerande researrangör som Äventyrsresor eller Jambotours är enligt mig en onödig kostnad och investering, då det är både enkelt och kostnadseffektivare att starta egna rundresor ur exempelvis dessa två konkurrenters utbud, ( om de skulle gå i konkurs ), och enbart fokusera på rekrytering av deras reseledare. Den administrativa bokningspersonalen behöver inte rekryteras. Därför är det inte långsiktigt strategiskt rätt att köpa upp helheter av en konkurrent ,men bättre använda pengar vore att exponera UTGs befintliga rundresor via reklamkostnader i jmf med att förvärva hela bolag, som i de två ovan nämnda bolagen som exempel.

Om jag fick sätta någonting på önskelistan så vore det istället att kunna erbjuda fler bokningsdatum per rundesa inom exempelvis Travel Beond om konkurrenter försvinner i covidskuggan, med mer annonser och marknadsföring för att ta marknadsandelar.

2. De riktiga fyndlägena om/ eller när UTG vill öppna plånboken för förvärv hoppas jag istället riktas mot övernattningar/ småhotell ovamför polcirkeln i Norge och/ eller i Sverige, kapaciteten/ övernattningar, om rätt " stil " på anläggningarna kan då även bokas av globala researrangörer med förmodad goda vinstmarginaler.
Jag tror att efterfrågan till resor ovanför polcirkeln möter ett ökat intresse från främst Asien och Europa.

Jag gillar långsiktigt tänkande trender och kostnadseffektiva investeringar. Med riskminimalisering och bra vinstmarginaler, och särskilt inom resebranschen.
Unlimited Travel Group / Solresor har ju en möjlig / Tror inte det, och jag hoppas verkligen inte det.
2020-11-05 13:53 IP: lmlB6RSMx
UTG är ingen charterarrangör, vilket är den stora kvantitativa grundstenen i Solresor.

Konkurrensen, prispressen, och marginalerna är tunna inom segmentet charterpaket till medelhavet.

Läs på UTG hemsidan och de olika bolagen inom koncernen, versamheten har en tyngdpunkt mot allt utom just chartern, och jag hoppas att UTG inte ger sig in på att bli ett stort resebolag, och blir ännu en produkt i mängden, utan vårdar sitt varumärke och profilering.

Tror heller inte på att förvärva typiska halvstora till stora standardhotell, utan hellre mindre fast exklusivare anläggningar för övernattningar, som är enklare att hyra ut fullbelaggda, och inte tickar stora kostnader ifall epidimier eller andra oförutsägbara risker drabbar ett resmål eller branschen som helhet.

Snygga unikt designade& nischade typ s k boutiquehotell av olika prisklasser, samt även exklusivare anläggningar i safaribranschen, med ett bra strategiskt läge för logistik m. m skulle tilltala mig.

Bättre att undvika allotmentfällorna.

5 myror är flitigare och smidigare än en elefant, anser jag.
Unlimited Travel Group / Solresor har ju en möjlig / Solresor har ju en möjlig
2020-11-05 13:16 IP: RRMPKuj1a
Konkurs Uppköpskandidat, svensk dessutom.

Är det UTG som kan va den potentielle köparen isåfall?

Unlimited Travel Group / Ska de köpa fastigheter?? / Solresor i konkurs enligt media. Blir kanske rekonstruktion.
2020-11-05 12:29 IP: lmlB6RSMx
Jag postar två länkar om Solresors utbud, samt meddelandet om läget från Solresor.

Det kommer att bli flera researrangörer i Norden och i bl a Europa som kommer att försvinna, och som en direkt följd av detta kommer även mindre onoterade bolag ibland hotell och safaricamper att få stora ekonomiska problem, särskilt om de är belastade med räntebördor som ligger högt över det svenska ränteläget. Fortfarande hoppas och tror jag att UTG som ett noterat bolag kan såväl finansiera som identifiera olika möjligheter som uppkommer på köparens marknad. Skulle gärna se en sattsning i Syd och Östafrika av orsaker jag berört i tidigare inlägg.

https://www.solresor.se/

https://www.solresor.se/foretagsrekonstruktion/
Unlimited Travel Group / Inkompetens / re Roslagenwhale
2020-11-02 09:35 IP: s6l7YUdN1
Förstår inte vad de har gjort för fel, innan Corona gick det jättebra, skulle de haft ett vaccin innan utbrottet, kan du förklara vad du menar.
2020-11-02 08:02 IP: ERJgyT/NE
Det här var absolut sista gången jag har med UTG att göra, så kolossalt illa skött.
Unlimited Travel Group / Storm in a Teacup? / Bolagsbeskrivning och extra stämma
2020-11-01 16:19 IP: x21lGoTP0
... så man kallar till extra stämma för att ändra skrivningen till "samt anordna event och möten"?
OK... varför behöver man kalla till en extra stämma för detta?

Fråga nummer 2 är varför BTA inte omvandlas till aktier ännu? Tittar man på bolagsverket verkar ärendet fortfarande inte vara avslutat kring emissionen. Jämför ex med SAS som hade sin emission långt senare än UTG men där BTA omvandlas om 2 dagar till stamaktier.

Se länk: https://sokarende.bolagsverket.se/soka/visaarende.xhtml?id=613343&artal=2020 tydligen väntar bolagsverket fortfarande på något från UTG....
2020-10-31 22:39 IP: Dvk34F42U
Jag gjorde en sökning på nätet efter UTG’s verksamhetsbeskrivning och fann bl.a. nedan lydelse på hitta.se och i ett dokument från 2006.

Bolaget skall bedriva resebyråverksamhet, anordna reserarrangemang och därmed förenlig verksamhet, liksom äga och förvalta fastigheter såväl i Sverige som utomlands.

Den nya verksamhetsbeskrivningen enligt kallelsen till stämman den 2/12 är.

Bolaget ska bedriva resebyråverksamhet, anordna researrangemang samt anordna event och möten och därmed förenlig verksamhet, liksom äga och förvalta fastigheter såväl i Sverige som utomlands.

D.v.s. en liten justering som inte har något med fastigheter att göra. Det är förstås möjligt att man vill diversifiera och ge sig in i fastighetsaffärer men det finns inget i kallelsen som pekar på detta.
Redigerades 2020-10-31
2020-10-29 22:41 IP: x21lGoTP0
I vilket annat bolag som helst hade bta redan varit omvandlade till stam. Extremt långsamt skött. Dåligt.

Att man kallar till en extra stämma utan att separat gå ut med ett PM om vad det är man strategiskt avser göra är väldigt oseriöst. Mycket besviken.

För det 3e har jag inte sett några flaggningat från storägarna i samband med nyemissionen...?! Antingen har de tecknat eller inte men varför ingen rapportering?
Unlimited Travel Group / Ska de köpa fastigheter?? / Bra med olika åsikter på forumet.
2020-10-29 17:21 IP: VOFGWgb28
Om vi får en riktad emission utan företrädesrätt så kan vi kanske ana vilken typ av fastigheter det strategiskt kan tänkas röra sig om.

För övrigt tror jag att icke noterade privatägda små lyxhotell och dito safarilodger kan förvärvas till köparens prislapp under den kommande högsäsongen till fyndpriser.

Ja det är olyckligt att detta ställer till oro och sammanfaller med BTA. Pandemin skapar problem för företag inom turism och även inom vissa segment av fastighetsbolag.

Min tro är dock att det kan uppstå kraftigt rabatterade köplagen på mindre privatägda övernattningshotell under pandemin. Se även valutautvecklingen versus kronan i Sydafrika, Kenya, Tanzania och flera andra safariländer. Detta kan vara förvärva möjligheter som aldrig mera återkommer på marknaden i resebranschen. Vi tänker långsiktigt.

Vi håller tummarna, och behåller våra BTA.
Avvaktar till 2a december.
Unlimited Travel Group / Ska de köpa fastigheter?? / Jag tror det blir en helt ny inriktning, resor går inte längre tjäna pengar på.
2020-10-29 15:10 IP: HnUMNuKxs
Väldigt tråkigt det här med Corona.
Det har förstört för det här bolaget helt.
Att investera pengar i safariloger eller tältläger, det går ju inte.
Resande är ute, det kommer ta många år innan det kommer upp i samma nivåer som tidigare.

Det kommer bli fastigheter.

Finns ett annat bolag på börsen som idag heter Amasten fastigheter, Det hette tidigare Morphic Technologies, bolaget fanns då på Stockholmsbörsen och höll på med bränsleceller och vindkraft.

Det bolaget (Morphic) gick upp som en sol, och ner som en pannkaka. Kursen gick från 145 kr till 2071 kr på sex år, sen gick det bara utför i ett par år, och kursen ner till 10 kr ungefär runt 2013 då de bytte inriktning till fastigheter.

Det gick ju rätt bra sen, en lustig sak i det hela, bolaget Morphic delade då ut ett bolag till sina aktieägare innan de började med fastigheter.
Det bolaget heter Cell Impact, nu väldigt inne då de gör flödesplattor till bränsleceller (vätgas/el), det gjorde de redan på Morphic:s tid. Cell Impact har gjort 8 nyemissioner på 7 år sen 2013.

Amsten fastighet har gjort 5 nyemissioner på 6 år sen 2014.

Så vad som kommer hända.
Nya bolaget UTG fastighet kommer varje år som kommer i framtiden göra nyemissioner och spä ut aktiernas värde om man inte delar i dessa.
Vill man vara med på resan i det nya bolaget?
2020-10-29 13:59 IP: Pu8k1L1QB
Att utlysa en extra bolagsstämma med en diffus agenda om en fastighetsinriktning som inte närmare förklaras samtidigt som man fortfarande är inlåst i en BTA aktie utan omsättning och möjlighet att sälja aktien under rimliga förutsättningar. Borde inte vara legalt att agera på det här sättet och definitivt svinaktigt !
2020-10-29 12:39 IP: VOFGWgb28
Kanske kan vi hoppas på att begreppet fastigheter förtydligas den andra december. Det kan yppa sig prisvärda möjligheter inom nya affärsområden som övernattningar , att förvärva små privatägda exklusiva svenska hotell, och/ eller förhoppningsvis ännu hellre, små privatägda lyxiga safarilodger, under nuvarande långa kris, med låga fasta personalkostnader, nu när kronan är stark i jmf med relevanta lokala valutor och USD.

Det kan just nu vara rätt tid att överväga att gå in i affärsområdet övernattningar.

Om UTG exempelvis köper flera små strategiskt viktiga safarilodger/ tältläger så ökar egen vinstmarginalen betydligt. Märk även då möjligheten till att även kunna erbjuda ledig kapacitet när inte egna grupper är inbokade.

Om det rör sig om fastigheter i allmänhet så finns det ett enormt utbud av noterade aktiebolag och fonder att välja på, så jag hoppas att UTG inte tappar sitt fokus mot unika och exklusiva resor...


Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Unlimited Travel Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -