Teknisk analys

Teknisk analys / RSI-hemligheter. Glöm allt allt du lärt dig: här är hur man verkligen använder den! / RSI-hemligheter. Glöm allt allt du lärt dig: här är hur man verkligen använder den!
2020-05-24 13:33 IP: l5qj4uC6D
För alla som använder er av RSI:n kan jag rekommendera denna RSI-trilogi som kanske är det viktigaste och mest lönsamma ni någonsin kommer att se om trading.

https://youtu.be/_sSRzeIdPH0
Teknisk analys / Köpte på mig lite / Köpte på mig lite
2020-05-13 21:13 IP: bL4cKrfVo
Köpte på mig lite då RSI har en postiv divergence med omxs30...

Teknisk analys / Teknisk analys av OMXS30 / Teknisk analys av OMXS30
2020-04-22 20:59 IP: hmEtKOb/k
Här är en teknisk analys över marknadsläget. Mycket OMXS30. Kan även rekomendera kanalen i allmänhet då den går på djupet på TA. Den både lär ut på ett underhållande vis samt analyserar såväl index som enskilda aktier.

https://youtu.be/iM5dwAOxLIE
Teknisk analys / Kan någon hjälpa mig med teknisk analys av Frontoffice. Gillar deras nya inriktning / Kan någon hjälpa mig med teknisk analys av Frontoffice. Gillar deras nya inriktning
2020-02-05 13:17 IP: Oz4FJdveY
2019-12-22 14:19 IP: aNqna0RE3
Intressant!
Mvh
https://xn --vara-hr-bxa.se/
Teknisk analys / Mycket intressant TA i Fluicell / Mycket intressant TA i Fluicell
2019-10-13 11:15 IP: m9nlfjQqi
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Fluicell 10,3 -3,29% 7,9 30,38%
2019-05-16 18:19 IP: CO4mydmDC
Teknisk analys / Hittakursvinnare en katastrof / Investtech chart nu med väldig grön pil!
2019-04-17 11:28 IP: CijKht44y
Som uppföljning på det tekniska för lågvärderade AIK Fotboll:

https://tekniskanalys.di.se/img.php?CompanyID=46106580&chartId=2&indicators=80,81,82,83,84,85,87

Bryter 3,00 kr och får "fritt fram" uppåt?
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
AIK Fotboll B 1,66 -2,35% 2,9 -42,76%
Teknisk analys / Kort artikel om Stochastic / Att det finns så många modeller/metoder
2019-02-21 17:26 IP: dVwbv/Pvv
Jag tänker som så när jag ser floran modeller/metoder att dessa modeller fungerar för någon någonstans vilket inte nödvändigtvis betyder de fungerar för dig/mig Jag brukar prova det jag tycker ser intressant ut men oftast slutar det med att jag använder de modeller jag lärt mig fungerar för min del.

Några tips som verkar förståndiga är t ex fyll inte grafen med indikatorer vilket bara kommer förvilla dig utan gör det så enkelt som möjligt bäst vore endast använda prisgrafen om man kan.
Gör din strategi enkel/tydlig och håll dig till den ifall du vinner på det annars är det tillbaka till ritbordet skissa på ny modell/metod ;)

Det är nog blandat vilka som blivit rika på trejd eller på skriva artiklar/böcker jag funderar inte värst mycket över det då jag i flera fall sett bra analyser och metoder från personer som av olika anledningar inte lyckas använda dem på det sätt de själva beskriver. (hade jag skrivit en bok hade den börjat med gör absolut inte så här) ;)

Jag har olika konton för olika ändamål och kan ganska enkelt se vad som egentligen fungerar för mig vinstmässigt men det hindrar mig inte ha ett mindre konto där jag fibblar runt med metoder/modeller som inte alltid ger lyckade resultat då jag har brist på tålamod och diciplin vilket jag inte ser som att metoden/modellen jag använde mig av är dålig eller felaktig(gör jag rätt fungerar de oftast) ;)

Jag har aldrig betalt för tips eller trix då jag tycker det finns mer än nog av gratis artiklar/tips att botanisera med.
Redigerades 2019-02-21
2019-02-21 14:44 IP: H18z4/c1P
Hej, så du inte tror jag bara försvann - jag har dag för dag läst och tittat på allt på ALLA dina länkar nu. Jättebra, så stort tack för dem!

Speciellt tyckte jag toni hansen var trevlig att lyssna på. Fib är lite mystiskt men ser ut att ganska ofta ha någon poäng när jag själv dragit upp dem fast det är ju i efterhand och då är väl lätt att man justerar så det blir rätt.

Jag är lite reserverad när jag läser/lyssnar angående trading - hur vet man vilka resultat de och andra har fått med just de metoderna de presenterar? Hur många av de som lär ut trading har skapat sig rejäla förmögenheter själv? Och om inte, varför inte? :)
Teknisk analys / Kort artikel om Stochastic / så många artiklar och videos
2019-02-18 21:09 IP: dVwbv/Pvv
Du kan prova googla stochastic show (momentum trendstyrka), RSI (acceleration) osv hittar inte artikeln om tolka divergens/konvergens just nu skall försöka hålla den i minnet om den dyker upp i mailen då jag får flera liknande artiklar varje dag.

Lite annat som kanske kan vara något titta på
En bit ned i artikel 5 berättar han lite om konvergens/divergens i Awesome Oscillator
https://investpub.com/eBook/Trade_Like_a_Pro_My_Favorite_Market_Strategy/index.php

Rätt bra FIB tolkningar
http://thedisciplinedtrader.com/tonihansen/videos/
https://www.traderslog.com/fibonacci-tricks

Hima Reddy ganska bra sätt jobba med RSI såg hon hade x antal videos
https://www.youtube.com/results?search_query=hima+reddy+rsi

Har hittills inte sett någon artikel eller sida som innehåller allt det godaste utan det brukar vara bitar man snubblar på lite då och då i mitt fall kanske några få gånger om året trots jag läser det mesta jag stöter på dagligen. Brukar spara länkar jag finner spännande men länksamlingen är minst sagt ett ormbo och några kan blivit raderade genom åren. Får se till helgen om jag kan surfa runt bland länkar och siter se om något dyker upp.

Glömde vanlig divergens, gömd divergens https://www.babypips.com/learn/forex/divergence-cheat-sheet
Redigerades 2019-02-18
2019-02-16 23:36 IP: mYhqCyd8d
Tack för svar! På vilket sätt kan man använda dem för att bekräfta stöd/motstånd?

Jag har börjat kika på divergens och det är intressant. Dock blir det visst godtycke i vad jag väljer som toppar etc men det kanske löser sig med erfarenhet.

Jag skulle nog personligen inte använda dem direkt som köp/säljsignal, eller inte som den enda i alla fall - även om de tog upp just det i den svenska boken Framgångsrik aktiehandel. Stoch verkar som sagt signalera sälj hela tiden mitt i långa stadiga uppgångar. Eller tvärtom i nedgångar. Borde gå att designa något bättre!

Engelska har jag mest sökt på, det finns massor med siter och även på youtube, har lärt mig mycket grunder där, men de verkar undvika de kniviga fallen. Kanske det till viss del handlar om att de vill få in sökord för att sälja produkter etc..

Tips på siter eller youtubekanaler som går lite djupare in? Svenska eller engelska funkar båda bra!
Redigerades 2019-02-16
Teknisk analys / Kort artikel om Stochastic / Enklast om du googlar på engelska
2019-02-16 12:08 IP: dVwbv/Pvv
Finns väldigt mycket skrivet om de olika "momentum" indikatorerna som kan vara intressant att veta då de trots allt inte alltid mäter samma sak, överköpt/översålt används lite slarvigt grubbla inte för mycket på det.

Själv använder jag dem både för bekräfta stöd/motstånd och s.k divergens/konvergens, det går handla med dem ifall man vill men inget jag själv använder dem till.

Finns även mycket videos mm det största utbudet hittar du på engelska även om det börjar finnas allt fler på svenska.
2019-02-14 20:53 IP: mYhqCyd8d
Hej, ny här!

Jag brukar kika på Stochastics. Nybörjarförklaringarna på nätet säger att man ska köpa när den går under 30 eller 20 och sälja om den är över 70 eller 80.

Men i verkligheten tycker jag att aktier som ligger på "säljsignal" inte sällan bara fortsätter upp upp upp ändå.. så det måste finnas något annat man kan titta på som bekräftar.

Se t.ex. på Boliden vars Stochastics låg över 80 sista två veckorna i januari 2019 och vidare första veckan i februari och ändå fortsatte aktien bara uppåt. Varför?

Hur ska man använda det i praktiken?

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -