På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Qbrick

Qbrick / Positivt för qbrick om nedstängningar igen? / Ja covid är startgasen till teknikskiftet :)
igår 21:55
Just videomöten är kanske inte Qbricks grej. Men effekten bör ju vara densamma trots de. Att sprida information i bolag via video och skapa utbildningar etc är ju perfekt sätt att både dra ner på kostnader för möten/hotell/resor samtidigt som man håller sig till restriktionerna. Qbrick borde verkligen landa en lite större fisk snart tycker jag :)
Qbrick / Positivt för qbrick om nedstängningar igen? / Har svårt att se att det kommer bli
igår 12:01
nya nedstängningar. Eventuellt nya restriktioner - om den nya varianten får spridning.

Huruvida det påverkar Qbrick eller inte återstår att se. Vågar inte riktigt hoppas på några större framgångar för dem (för hittills har det bara lett till besvikelse).
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Qbrick 4,1 -1,68% 3,99 2,76%
Qbrick / Positivt för qbrick om nedstängningar igen? / Positivt för qbrick om nedstängningar igen?
igår 10:49
Borde ju vara bra för qbrick om det återinförs restriktioner i samhället igen. Mer videomöten igen.
Qbrick / Ny analys av Qbrick: Missförstått/oklar rapportering ger långsiktigt köptillfälle? / Ny analys av Qbrick: Missförstått/oklar rapportering ger långsiktigt köptillfälle?
2021-11-23 06:43
Qbrick / Analys / Analys
2021-11-18 15:11
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Qbrick 4,1 -1,68% 4,33 -5,31%
Qbrick / Sen / Sen
2021-11-18 10:53
Sen hittar du qbrick kurs snack längre ner i sbb flödet
Qbrick / Bull eller bear? / Tack för info
2021-11-18 10:29
Är inte med i den discorden. Skicka gärna inbjudan.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Qbrick 4,1 -1,68% 4,31 -4,87%
2021-11-17 11:12
En bra discord att vara med i , där det diskuteras qbrick med väldigt duktiga och intressanta personer, kanske vore något för dig och gå med om du inte redan är med där mvh thand1
Qbrick / Bull eller bear? / Bull eller bear?
2021-11-17 09:31
Kommer den sjunka till under 4 kr eller börja stiga?
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Qbrick 4,1 -1,68% 4,36 -5,96%
Qbrick / Livestreamshopping,e-commerce eller Live Video Shopping - engagement video / Livestreamshopping,e-commerce eller Live Video Shopping - engagement video
2021-11-16 16:07
Intressant artikel ang. Live Video Shopping, Livestreamshopping kärt barn har många namn och detta är ett område Qbrick erbjuder sin plattform.

https://www.modernretail.co/platforms/why-payment-providers-are-investing-in-livestream-shopping/?fbclid=IwAR3isWJ3xURfkGO6YMwdu8aWdG9utsxFMnGthqvXMIKlZoxtEembVazEqto

Återigen om man räknar med värdet i Qbrick så är värderingen per idag helt utanför rimlighetens gränser. Jag förstår inte kortsiktiga som säljer. Nu är aktien mer attraktiv än någonsin.

Ser vi en intäkt på ca 30Mkr under 2021 värderas Qbrick till P/S 6 och exkl. kassa P/S 5 - för ett bolag med SaaS intäkter. Det är lågt.Jämför med andra som tex. Bambuser P/S 30 samma tal gäller Streamify för tillfället.

Ett P/S på 10 bör vara mer rimligt för ett bolag av den här karaktären (väletablerat, funnits länge på marknaden, produkter som tas väl emot av kund, står för kvalite etc).

Rimligt vore så klart även att räkna på nästkommande år och baserat på en 30% tillväxt i ARR från 2021 så säger prognosen ca 39mkr och med ett P/S på 10 så bör vi se en rimlig värdering på ca 10kr. Detta ligger även i linje med Emergers analys (exkl. förvärv).

Fortsätter tillväxten så kan Qbrick värderas till 12-15kr i 2023 eller räknat på 2023 års siffror dvs värderingen bör alltså vara där någon gång i 2022 där vi ser att sifforna följer plan.

Enligt Q3 rapporten aktiveras en utvecklingskostnad på ca 2mkr / kvartal, och om den 30% tillväxten uppfylls kan Qbrick visa positivt kassaflöde i 2024.

Följer Qbrick planen, växer lite mer än marknaden, fortsätter vinna kontrakt, fokuserar på LiveVideoshopping etc. så kan aktien kosta 20 kr i 2023 / 2024. Varför sälja idag?? Att hålla några år från idag kan ge +200%.

I tillägg knappt någon churn dvs nästan inget kundbortfall vilket är viktigt att förstå.

Senaste rapporten visade en kundtillväxt på 49% och detta från ca 100 kunder. Det är ju helt fantastiskt. Kunderna får vål komma in på en låg månadsavgift och tanken är att den ska växa på sikt med tilläggstjänster.

Qbrick vinner mark på Schrems II lagen på samma sätt som andra bolag i Norden när allt fler myndigheter anses det är viktigt att data ska stanna i tex. Sverige.

Superintressant case och fortsatt ett fåtal som känner till bolaget.

Ledningen har varit återhållsamma med att vända sig till aktiemarknaden med uppdateringar kring affärer (PM) eller annan kursdrivande information, men om endast om ca 2v så hålls en presentation på Stora Aktiedagen / Aktiespararna som säkerligen kommer att attrahera fler aktieägare att investera.
Redigerades 2021-11-16
Qbrick / det lär dröja innan dom går plus / Tack Onekaz - trevlig helg!
2021-11-13 12:55
För att du delar med dig. Det är viktigt att se saker från olika synvinklar så full respekt från mitt håll.
Redigerades 2021-11-13
Qbrick / det lär dröja innan dom går plus / @Cefalon - bra inlägg
2021-11-12 12:25
Jag har fler förhoppningsbolag i min ”tillväxtbolag/small cap”-portfölj, varav somliga studsar lite hit och dit. Det krävs inte alltid en officiell trigger, utan de som har bevakningsposter i olika bolag ökar innehavet när de ser att den stiger. Och tvärtom. Respektive kurs är inte alltid rationell ens egna preferensramar, utan marknaden beter sig som ett lämmeltåg i förhållande till dessa. Beteendet går ju inte att jämföra i förhållande till mid-/large cap.

Det är det jag har försökt framföra. Samtidigt förstår jag självklart vad du menar.

Jag tycker att ditt inlägg var väldigt bra, sakligt och informativt - alla med intresse av Qbrick och/eller branschen borde läsa det. Kudos! Mitt inlägg var aningen raljerande, vilket jag ber om ursäkt för.

Dock har inte kursen pendlat mellan 4- och 9 kr. Den låg på drygt 4 kr och steg till 9 kr, för att sedan sjunka tillbaka. Qbrick haussades i olika forum - bl.a. i ”Aktieraketer” - vilket triggade folk. Återigen; lämmeltåget.

Jag vet inte om jag har uttryckligen har skrivit att jag är besviken, men om inte annat framgår det väl. Jag antar att majoriteten som sysslar med aktiehandel gör det för att kapitalet ska växa. Få gör det nog för att det är roligt eller välgörande - även om det utgör faktorer i sammanhanget. Av alla mina positioner är Qbrick den som gått sämst, så självklart infinner sig en besvikelse. Om sedan bolaget hade kunnat göra mer är en annan fråga, men viktigt för denna typ av bolag (på en flyktig marknad) är att förse marknaden med tydlig information samt ett förtroende för framtiden. Om marknaden reagerar negativt, har bolaget sonika misslyckats (ur det perspektivet). Jag tror inte heller Qbrick är särskilt nöjda med att kursen i skrivande stund ligger 22 % under IPO.

Nåväl. Qbrick är mitt tredje största innehav, så jag hoppas verkligen de börjar leverera och att marknaden uppvärderar bolaget. Om och när återstår helt enkelt att se.

Allt gott!
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Qbrick 4,1 -1,68% 4,5 -8,89%
2021-11-12 09:00
Rätt eller fel är väl upp till var och en att bedöma men min åsikt om gårdagens handel var klockrent exempel på irrationell aktiehandel. Tex så gick aktien upp +10,93% sedan ditt inlägg. Jag undrar hur många som sålde och faktiskt köpte tillbaks sina aktier eller en del av dem :-) Nu förstår jag varför AVA och NON tjänar så bra på courtage. Aktien fluktuerade ca 15-18% utan ett enda PM eller signal om någonting...helt obegripligt.

Återigen kortsiktighet från småsparare som säljer en aktie i ett bolag som faktiskt presterar helt OK. Det är många som missar att Qbrick är i en omställningsfas från lågmarginalkunder för att fokusera på tjänster som bidrar med en 80% bruttomarginal som Qbrick presenterade i Q3 rapporten. Det är fantastiskt bra.

VD skriver tex. " Sett till de första nio månaderna, var omsättningen oförändrad och uppgick till 20,1 MSEK (20,1). I den oförändrade omsättningen ligger några förändringar som bör beaktas. De två avslutade kundernas omsättning föregående år var signifikant i tillägg till att kronan har förstärkts mot fakturerade valutor i Finland och Danmark under året vilket gör föregående år till en utmanande jämförelseperiod. Detta har glädjande nog kompenserats av den kraftiga tillväxten av nya kunder vilket har resulterat i en oförändrad omsättning för årets första nio månader."

I tillägg så blir det allt viktigare för myndigheter att kunna köpa tjänster från en leverantör med sin produktionsplattform i Sverige dvs att kunna lagra data i Sverige. Det är en trend man pratar allt mer inom IT och Qbrick stödjer schrems ii lagen vilket är till stor fördel inom offentlig upphandling av myndigheter i norden. Jag tror inte det finns någon vettig konkurrent till Qbrick inom detta område, eller?

Som Qbrick skriver i VD ordet, Q3 rapporten:

Vi kan se en tydlig trend i att både privata och offentliga verksamheter blir mer restriktiva i nyttjan det av externa videotjänster som inte ger tillräcklig kontroll över det egna innehållet alternativt den legala problematiken som inte minst belyses i det så kallade Schrems II-målet. En trend som gynnar Qbrick då vi lagrar alla våra kunders data i våra egna datacenters i Sverige"

För er som vill läsa mer Schrems II: https://www.nyteknik.se/special/har-ar-allt-du-behover-veta-om-schrems-ii-domen-alla-foretag-bavar-for-7015637

Så jag står fast vid att marknaden är helt irrationell emellanåt men det gäller att kunna vara kall och dra fördel av en aktie som fluktuerar från nivåer 4 kr – 9 kr och nu igen 4 kr. Klart att det är en psykologisk utmaning men är Qbrick värt mindre idag i jmf med i Aug? Nja, på börsen tydligen JA men bolaget presterar ju inte sämre, eller? Snarare tvärtom:

• Ny säljdirektör som kan ratta säljarna i de nordiska länderna dvs ge den här grupperingen fullt fokus istället för att VD ska arbeta med sälj, marknad, VD, strategi ja allt detta. Klart det har varit en tuff roll och han kan nu dra lite av en lättnande suck för att kunna fokusera på hela verksamheten.

• Intäkterna Jan – Sep ca 21 mkr – Q3 årets sämsta kvartal (samma för 2020) och drabbas av säsongseffekt men Q4 årets bästa där bolaget visade ca 10Mkr 2020. Q4 2020 var ett starkt kvartal och om vi estimerar intäkter på 9mkr i Q4 2021 dvs 30mkr på helåret och räknat på dagens värdering på 187mkr så ger det BV / intäkter på 5 exkl. kassa 4. I en liknande jämförelse har tex. Streamify värdering BV / intäkter på 40 och Bambuser på 30…Qbrick 5 varför?

Som jag skrivit tidigare den här värderingen motiverar insynshandel och förhoppningsvis ser vi tex. VD, säljdirektör köpa ev. ägarna.

På kostnadssidan Jan - Sep har Qbrick – 8,8mkr (intäkt 21mkr) hittills i år och Streamify -6mkr (intäkt endast 0,8mkr) och Bambuser ca -158mkr (intäkt 105mkr).

• Tillväxt förväntas vara ca 30% per och marknaden ca 20%

• Bruttomarginal 80%

• Totalt 10 största ägare ökat med ca 4m aktier i rapportering från Q2 till Q3 rapporten

• Flertalet avtal som presenterat i Q3 rapporten och ett av dem publicerades inget PM om. Qbrick anser att avtal med väsentlig grad ska rapporteras till marknaden.

Under året visar dem en kundtillväxt på +49% vilket är riktigt starkt!

Etc etc så jag ser positivt på framtiden och kommande 24 mnd men det är jag och övriga får göra sin egen bedömning av siffror, potential och marknad innan sin investering.

Däremot är jag nyfiken på varför du Onekaz anser Qbrick är en besvikelse? Jag förstår inte hur du kan jämföra bolaget med ett tex. ett läkemedelsbolag i FAS II om jag får vara seriös? FASII bolag kan ju stå på randen till konkurs om de inte får godkännande av ett läkemedel och är helt beroende av aktiemarknaden för en överlevnad.
Redigerades 2021-11-12
2021-11-11 09:50
Kan du inte säga åt marknaden att den har fel nu - snälla. Det är ju jättemärkligt att kursen fortsätter sjunka. Ack så fel marknaden kan ha - den borde ju veta bättre… 🤷🏻‍♂️
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Qbrick 4,1 -1,68% 4,3 -4,65%
Qbrick / Insiderköp? / Ägare ökade antal aktier mellan Q2 och Q3 med ca +3,8m aktier
2021-11-10 16:08
Enligt kvartalsrapporterna Q2 och Q3 2021 ökade antalet aktier hos 10 största ägarna med 3,8m utav totalt 42m aktier i Qbrick. Det motsvarar en ökning med ca 14% i förhållande till perioden innan.

Summa antal aktier hos 10 största ägare är 30,7m dvs 73% av alla aktier och räknat att ägare 11-15 då har ca 1-2m aktier (lågt räknat) så ligger "free float" på ca 20% i Qbrick.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Qbrick - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -