OptiFreeze

2020-03-27 15:06 IP: 7ANNECSm/
Blidde ingen kursdubbling!
OptiFreeze / 3 dubblar sin prognos / 3 dubblar sin prognos
2020-03-27 14:44 IP: P0DkROoh7
Nästa analys hamnar riktkurs över 50 kr
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
OptiFreeze 24,7 6,01% 18,95 30,34%
OptiFreeze / Pm om optidry närmar sig / Pm om optidry närmar sig
2020-03-27 10:59 IP: rJM81TG7W
Hur törs så många trada så nära ett PM som kan ge kursdubbling?
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
OptiFreeze 24,7 6,01% 19,05 29,66%
OptiFreeze / Vi är ju inte en del av produktionen... än.. / Vi är ju inte en del av produktionen... än..
2020-03-26 21:56 IP: 02+IRfp2D
Alltså jag har svårt att se att Optifreeze skulle påverkas så enormt av Corona. Hade vi redan varit ett bolag där i princip varje stickling genomgick en Opti-behandling så hade ju såklart det här påverkat enormt. Men nu är vi inte riktigt där än. Vi är fortfarande i försöks- eller teststadiet och jag har ju svårt att tro att man skulle ställa in de testerna på en handfull sticklingar för att Syngenta inte kan sälja hela sin produktion just för tillfället. Vi är ju liksom lite utanför den övriga stora apparaten. Men visst, finns väl en risk att Syngenta och marknaden tar stryk som helhet och med det fördröjer uppskalandet av testerna och eventuella köp av nya maskiner.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
OptiFreeze 24,7 6,01% 19,45 26,99%
OptiFreeze / Blomindustrin har vissnat... / Blomindustrin har vissnat...
2020-03-25 18:39 IP: J+mB6Mlno
2020-03-23 10:10 IP: lrt1IMAI8
Jag gav upp det där matte. Min ambition var inte att diskutera framtida hypotetiska konjunktursvängningar utan att bidra med förståelse varför Opti här och nu inte har någon större påverkan, vilket ju var det Vd syftade på i svar. Jag skrev heller aldrig något om kurs och nuvärde i bolaget.

Men istället blev det som vanligt allt annat i svaret. Grönsaker och husköp i danmark....
2020-03-23 09:16 IP: zwmOEardS
Du säger att du inte är ett barn, men ditt inlägg skulle kunna vara skrivet av en 3-åring i trotsåldern, vem bryr sig om du tycker det är allvarligt med Corona-krisen och jorden kommer gå under, köp fysiskt guld eller vad foliehattarna gör numera. Det spelar väl ingen roll vilken jävla aktie man pratar om om man har ditt scenario som utgångspunkt, allt är ju skit utom möjligtvis läkemedelsbolag med inriktning mot corona-vaccin.
OptiFreeze / Corona påverkar inte Optifreeze / Re: Alexientist. Ja, men vad är du för ett barn??
2020-03-20 14:10 IP: 5GHLBNGyI
Den här krisen kommer att slå hårt. Det finns väl ingen, som ens påstår något annat!.
Så om "Börjes Blommor" i Europa går i konkurs så står där 10 andra, som vill hoppa in i affären och skuldsätta sig och familjen? Är det det du menar?.
Till hösten har alla öppnat igen och vi köper blommor, som aldrig förr!!
Bara ett konkursförlopp tar tid, med advokater, skatteverket och edgång att det inte finns några dolda tillgångar.

Nå vad skall du säga till alla dom som blir av med jobben, långtidspermitterade, har svårt att betala hyran och amortering på lån osv. Köp blommor för jag har aktier i Opti och det är synd om mig om aktien går ner.?? Vakna din egoist!!..

Du skriver: "pga av kortsiktig minskad efterfrågan"! Var har du detta påstående ifrån?? För en och halv månad sedan skulle du inte ana att en Coronakris av denna omfattning var på väg. Hur vet du då att den är kortfristig? Förklara det? Syngenta, "visst kortsiktigt kan dom känna av ett tapp" sen köper alla som vanligt. Ja, i synnerhet dom som blivit av med jobben, har svårt att amortera lån och räntor, får sina familjer i kras efter ett turbulent ekonomiår.

Blomsteraffärer, har haft det svårt redan nu och om vi tänker att det försvinner 1000-5000 affärer i Europa, så är det ett kraftigt avbräck för Holland, som redan nu ser hur konkurserna ökar. .

Dom som kommer att få det knepigt med ekonomin har nog inte som första tanke, att nu går jag och köper blommor, tror du det? Dessutom så står det väldigt långt ner på folks dags ordning när det finns andra problem.

Nej, jag ser snarare så att alla småföretagare/enmansföretagare kommer att bära en väldigt stor börda av den här krisen. Troligen så kommer dom ha svårt att komma tillbaka. "Bränt barn skyr elden", heter det.

Efter finanskrisen 2008-2009 så har vi kraftiga spår, fortfarande ibland husägare i Danmark, som inte kan sälja sina hus utan att man står med ett par hundra tusen i skulder efteråt. Kolla in DR "I Hus till Halsen", lärorikt! Överbetalt i goda tider, ett helvete när det går åt helvete.

Så varje stor kris kommer att ha ett tråkigt efterspel. Det går igenom hela näringslivet och på vissa ställen blir det bättre, men samtliga av oss skall betala alla stödmiljarder, senare(kanske blir det i stället för blommor) .

Du påstår att Opti "att hjälpa suppliers om 1-2 år, inte nästa vecka", men om vi tappar kraften i Optis utveckling, så måste vi börja om med morötter, palsternackor och andra tråkiga grönsaker som Opti hoppade av när Kramer lämnade skutan. Blommorna kanske får en annan prioritering och har väl mindre kraft till hösten.
Jag skrev ju i mitt förra inlägg "men vi får väl hoppas att man kan klämma fram något positivt till hösten och inför julen." Det var väl positivt?

Kasta du skit på mig, av vilken anledning begriper inte jag. Jag har inte hittat på denna Coronakris. Jag försöker bara var realist.

En kris är en kris och kommer ta den tid det tar oavsett vad du och andra tror.
Redigerades 2020-03-20
OptiFreeze / Badbollar flyter upp förr eller senare / Badbollar flyter upp förr eller senare
2020-03-20 10:33 IP: P0DkROoh7
Kursen var på väg mot 60 kr när Corona slog till. När vi ser de första sticklingingarna i kommersiell handel så kommer spekulationer om kommande vinster dras igång igen. Många företag kommer gå 100% inom 1 år när Corona är borta. Optifreeze är mitt val av dessa dubblare.
Redigerades 2020-03-20
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
OptiFreeze 24,7 6,01% 20,8 18,75%
2020-03-20 09:31 IP: YZagYhR6a
Herregud, glaset är verkligen alltid halvtomt för dig va?

Eftersom Optifreeze inte har någon försäljning i dagsläget utan sysslar med produktutveckling just nu blir påverkan minimal.

Sen är det inte "Börjes Blommor" som ska ha en Optiflower bakom disken, som i dagsläget har det tufft, som är målgruppen.

Visst även Syngenta kommer väl kortsiktigt känna av ett tapp. Men frågan du får ställa dig är ju om t.ex till hösten, tror du verkligen att viruset permanent kommer få folk att sluta köpa blommor?

Förstå mig rätt nu, det är extremt tråkigt om småföretagare som blomsterhandlare måste stänga pga av kortsiktig minskad efterfrågan. Men på sikt kommer nya handlare att öppna när efterfrågan återkommer. Optis påverkan just nu blir liten eftersom deras produkt har potentialen att hjälpa suppliers om 1-2 år, inte nästa vecka.

Återigen extremt tråkigt det som sker nu för små återförsäljare!
OptiFreeze / Corona påverkar inte Optifreeze / Re: lucrum. Dessvärre så ser det rätt knepigt ut.
2020-03-19 16:56 IP: 5GHLBNGyI
Ja, med baksug i affärerna, så även blomsteraffärer, så kan man undra hur hela igångsättningen skall se ut. En förskjutning, absolut. Corona viruset kan ju rulla runt i två månader utan vidare och om inte småföretagare får understöd, så blir det inte bra. Nu tänker jag inte bara på Sverige.
Jo, visst kan det vara så att ett helt år ryker, men vi får väl hoppas att man kan klämma fram något positivt till hösten och inför julen.
Det ända med förskjutningar är att patenttiden går och det är det ingen Coronavirus som stannar den klockan.
Hur VDn kan tänka att det inte berör Opti, tycker jag är konstigt.
2020-03-19 10:02 IP: 2VnJgnMk/
utgår även jag ifrån. Trevligt att det lär skeppas maskiner även dit.

Vad tror ni annars om kommersialiseringen i dessa tider? Om nedstängningen av länder fortsätter ett bra tag till är väl risken överhängande att man skjuter på en större lansering. Kanske blir det i stället till jul? I värsta fall får vi kanske en förskjutning till 2021. Personligen ser jag ingen direkt fara med detta. Bolagets kassa lär räcka och man får gott om tid att spetsa till allt man kan. Kanske t.o.m. kan bli en fördel i längden?
2020-03-18 15:23 IP: otGASBqr6
Vilken tur då att man just har detta patenterat då från Optifreeze sida:

A Method Treating a Plant Material
Swedish Application number: 1851543-7 filed on: 2018-12-11

Även övriga områden är patenterade så det spelar ingen roll om grundmaterialet köps i hemlandet för att blanda preparatet där.

Så du behöver inte oroa någon annan att man inte har funderat på detta.
Förresten så arbetar Optifreeze tillsammans med Syngenta inom Optiflower-konceptet. Det innebär också att dom tjänar pengar tillsammans!
2020-03-18 15:06 IP: 5GHLBNGyI
Det kallas för konkurrensbegränsning. Blandningarna, som används till maskinerna, kommer användarna själva avgöra var man skall köpa den. Så länge det inte är något, patenterat, så kan du inte begära att kunden skall köpa det på ett visst ställe. Det har tidigare VD Göran W. klargjort för x antal år sedan.
Det man kan ta betalt för är det datarecept, som behövs för att behandla alla dessa olika varianter av färger, sorter m.fl.
Där är det väl så, just nu, att man ställer upp med det kunnandet, som finns i Lund. Kunden behöver komma igång och kan ju inte på egen hand sätta igång, för att behandla grönsaker, blommor eller vad det nu är.

Men längre fram kanske om man inte bakar in det i priset.

Det är väl därför man har avtalet med Syngenta, för att snabba upp processen. Det behövs grundmurat kunnande omkring alla arter, färger och dofter inte minst. När processen är klar, så skall det inte lukta skit eller färgen har ändrat sig, på "blomfan" som man sa på växthusgolvet en gång. t.ex..
Jag har efterlyst en liten, men kanske mycket lönsam avdelning, som gör recept för behandlingen längre fram. När dom väl kommer igång.
OptiFreeze / Corona påverkar inte Optifreeze / Re: lucrum. Colombia är ett stort advokado/blomsterland.
2020-03-18 14:37 IP: 5GHLBNGyI
Inte håller dom på med skogssticklingar. Har aldrig hört talas om det.

Ang skogssticklingar, så kommer det troligen ta längre tid än vi vid första tanken tänkt. Enligt vissa skogsfolk kommer man inte att plantera utan mindre försöks område, om Opti nu lyckas med sina sticklingar. Anledningen är säger "skogsmullarna" , skogsplantor, som är modifierade, måste man vara säker på att det inte kommer några nackdelar längre fram.
Vem vill riva ner en skog efter några år för att man upptäcker något negativt.
Ren kapitalförlust.
Det betyder att nya skadeinsekter inte ger sig på plantan, virkes defekter, ändrad täthet på virket eller liknande inte kommer efter några år. Att rulla ut modifierade plantor i Skandinavien tror vissa kommer att ta xx-antal år.

Men dom får ju börja någon gång, så kanske om 10-år är vi där. Sen finns det andra typer av skog, som det kanske är enklare att testa av, det får vi säkert veta mer om.

Eukalyptus, som kommer huvudsakligen ifrån Australien. Där behövs det ju planteras ett och annat träd efter dom stora skogsbränderna. Det är kanske därför Opti startar med denna stickling. Behovet är stort och man har kanske inte samma krav. Men vissa av Australiens unika djurliv är mycket kräsna vad det gäller bladmaten. Koalan svälter hellre än den äter fel variant av Eukalyptosblad, så vi hoppas att Opti har koll på det!.

Coronaviruset skördar även blomsterodlare, som nu har avsevärda problem med att sälja sina alster. Redan nu har man varit tvungen att slänga plantor och det varnas för att en hel del kommer att gå i konkurs i Holland och annorstädes.
Kommer det att påverka Opti - absolut.
Det kommer att behövas en ny tidsplan, när vi väl kommit i genom viruseländet. Så till dess är det väl bara att gå i karantän, släcka skärmen och motionera eller något liknande...

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

OptiFreeze - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -