Northern CapSek Ventures

Rubrik Av Publicerat
Känner likadant Börsrevisorn 20-08-11 15:34
Rabatt? Icecube 20-08-10 10:44
1/1
Northern CapSek Ventures / Rabatt? / Känner likadant
2020-08-11 15:34 IP: XdA0jaNzC
Håller med dig Icecube, har gått igenom bolaget och har svårt att motivera ett köp just nu på denna värdering. Möjligtvis att det branta fallet sedan den nyligen genomförda IPOn kan få igång ett haussande á la "mot IPO-kurs!" men jag försöker att inte investera efter sådana förhoppningar.

Har denna på bevakning med kurslarm.
2020-08-10 10:44 IP: LkvoAYkEF
Borde inte CapSek aktien handlas med rabatt likt andra investmentbolag som Dividend, Front, Nevi osv när portföljen i princip består av två listade bolag och förvaltningskostnaden ser relativt hög ut?

Vad är substansen? Enligt den senaste rapporten 30/6 så uppgick egna kapitalet till ca 25m. Tittar man i balansräkningen så finns där en goodwill post om ca 16m. (60% av tillgångarna ) Eftersom bolaget har börjat skriva av den så får vi anta att den egentligen inte har något större värde. Justerar vi för goodwill så har bolaget ca 9-10m i EK, vilket I princip motsvara bolagets 2 listade innehav Hoodin och Appspotr.

Sedan 30 juni har man gjort en listnings emission om 9,4m, varav 2,75m skulle användas för återbetalning av lån till Formue. Så vi kan lägga till ca 7m netto till justerat EK. Vilket skulle ge ett totalt justerat EK om 16m. eller 4,52 per aktie.

I prospektet angavs även att 5m behövdes till operationella kostnader, vilket låter högt för ett litet investmentbolag och resten ca 2m skall investeras i nya innehav. Här kan man säkert dra ner kostnaden eftersom man inte fick full teckning i den senaste emissionen.

Med tanke på de tillsynes höga “förvaltningskostnaderna” för de två listade huvud innehaven som man själv enkelt kan köpa direkt i marknaden, så bör aktien i min mening handlas till rabatt mot EK/Substansvärdet likt Dividend Sweden, NEVI, Front, Abelco Onoterat osv, som alla handlas till rabatter om 40-70%. Då CapSek har en stor huvudägare, relativt få aktieägare, kontanter i kassan en liten onoterad portfölj så bör nog CapSek i min mening handlas till minst 30% rabatt till EK, mao runt 3.20-3.50 allt annat lika, tills de kan bevisa att de kan generera överavkastning i innehav som vi inte själva kan köpa eller påvisa att goodwill posten faktiskt har ett värde!
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Northern CapSek Ventures 4,7 -6% 7,14 -34,17%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Northern CapSek Ventures - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -