På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Lammhults Design Group

Lammhults Design Group / Äntligen... / Går till Nibe där förre St ordf. Anders Pålsson sitter i styrelsen?
2021-01-20 14:40
Skall bli intressant att se vilken roll hon får där.
2021-01-19 15:16
Med förre styrelseordförandens avgång (2020), en serie avhopp från nyckelmedarbetare samt vacklande resultat så saknade hon till slut styrelsens förtroende. Hon måste vara en av de största kapitalförstörarna på svensk aktiemarknad... Förmodligen väntas nu ytterligare ett riktigt uselt år bolaget och sedan lär det ta tid att reparera skadan. Tror aktien kan plockas upp under 20:- under 2021.
2020-12-16 10:02
Lammhults aktien verkar vara helt bortglömd. Ett rörelseresultatet på 12,6 mkr i Q3 under rådande omständigheter och med 300 mkr i börsvärde är inte dåligt. 2021 kan bli riktigt spännande.
Lammhults Design Group / Ulf Petersson skriver om börsens eftersläntrare i viruskrisen i dagens DI: / Ulf Petersson skriver om börsens eftersläntrare i viruskrisen i dagens DI:
2020-11-20 14:53
Ulf Petersson skriver om börsens eftersläntrare i viruskrisen i dagens DI:
"Byggbolagen har inte alls hängt med i detta nådens coronaår 2020. I stället är det andra aktier med byggkoppling som rusat till börsskyarna.
Men med en låg värdering och stora statliga stimulanspaket på gång borde de ha minst lika goda framtidsutsikter som före krisen.
I andra änden av kursutvecklingslistan återfinner vi inredningsföretaget Lammhult, belysningsföretaget Fagerhult FAG 0% , bostadsutvecklaren Bonava, byggmodulsföretaget Adapteo, butiksinredaren Itab, kökstillverkaren Nobia NOBI +1,18% och bygghissföretaget Midway MIDW B +1,59% vars aktiekurser har fallit med mellan 22-43 procent hittills i år."


Det är därmed begripligt att aktierna inte har hängt med utvecklingen på Stockholmsbörsen som hittills i år har gått upp med 10 procent. Men de stora kursfallen är överdrivna om inte coronapandemin ger varaktigt negativa effekter för ovanstående bolag. Skulle vinsterna däremot komma tillbaka till samma nivå som före krisen är bolagen undervärderade i förhållande till hur aktierna handlades tidigare."
Lammhults Design Group / Aktiespararna / Re: Aktiespararna
2020-06-02 17:37
Del av panelen säger att:

Det är tjatigt att analytiker alltid ska jämföra med Indutrade så fort ett bolag skriver att de har förvärvsambitioner vilket i princip alla bolag skriver att de har. Anledningen är naturligtvis att Indutrade har en hög multipel som man vill "renomme-snylta" på. Jämförelsen är i detta fall helt irrelevant. Indutrade verkar på en mycket bred marknad där de har tusentals förvärvsobjekt, och de har en hög historisk förvärvsdriven tillväxt. Lammhults verkar i en liten nisch där det i princip inte finns några förvärvsobjekt, i synnerhet inte i storlek >100 msek och till de multiplar som Indutrade kan förvärva till och som är hela anledningen till att Indutrade har en hög värdering ("multipel-arbitrage" på förvärven).

Lammults vill växa med 10% per år men har vuxit med 3% per år de senaste 20 åren, och har dessutom inte lyckats med de förvärv de tidigare gjort. De vill ha 10% i rörelsemarginal men det har den befintliga verksamheten inte ens nått under den mest extrema högkonjunkturen. De finansiella målen är alltså en dagdröm från styrelsen (till stor del samma styrelse som har misslyckats under det senaste decenniet).

Det är även en motsägelse i sig att analysen beskriver bolaget som ett "decentraliserat konglomerat" men samtidigt en "integrerad industrikoncern". Lammhults idag är detsamma som det varit det senaste decenniet - ett hop-plock av olika möbel-bolag som inte har några som helst synergier eller samordningsfördelar men belastas med centrala kostnader och är "centraliserade" såtillvida att de får samma koncerndirektiv om besparingstvång etc oavsett bolagens egna förutsättningar. Dvs de får nackdelarna av att ingå i en koncern men inga fördelar.

Beskrivningen av "transformationen" är även grovt överdriven. Att de avvecklat konsumentdelen har i princip ingen betydelse. Eftersom de misskötte den grovt under många år stod den bara för 2% av koncernens omsättning och rörde inte nålen avseende rörelseresultatet.

Lammhults har en duktig VD som har förbättrat rörelsemarginalen genom besparingar 2018-2019, men det har samtidigt resulterat i en missnöjd organisation vilket kan ge negativa effekter framgent. Styrelsen är mindre duktig, och de större ägarna är trötta.

Lammhults bransch är extremt konjunkturberoende och 2019 var ett konjunkturmässigt toppår i branschen. Eftersom bolaget har egen produktion dvs fasta kostnader, slår ett omsättningstapp hårt på resultatet. Jag tror att prognoserna i analysen är för optimistiska, precis som analyser brukar vara. Lammhults är ett ok bolag, men bör värderas lågt eftersom de har låga underliggande tillväxtförutsättningar och dessutom kommer att få ett antal tuffa år nu.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Lammhults Design Group B 42,3 0,71% 39,5 7,09%
2020-06-02 12:13
Vad säger panelen om det här då? https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/lammhults_-_2juni2020.pdf

ganska intressant va?
Lammhults Design Group / Lammhults konkurrent MARTELA har totalt rasat ihop / Lammhults konkurrent MARTELA har totalt rasat ihop
2020-05-15 18:09
MARTELA agerar framför allt på finska/svenska och norska marknaden.
Går med stort minus och framtiden ser dyster ut.....
Lammhult med Ragnars, Morgana m.fl får det säkert också mycket tufft....
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Lammhults Design Group B 42,3 0,71% 34,1 24,05%
Lammhults Design Group / Igår gick / Lammhults är i helt fel segment nu
2020-04-27 14:28
Lammhults har ingen försäljning (direkt eller indirekt) till hem/konsument-segmentet. De valde att lämna det helt för drygt ett år sedan och sysslar bara med företagsinredning. Taskig tajming - heminredningsmarknaden är stark nu medan kontorsmarknaden är helt död och lär vara det ett bra tag framåt - nya möbler till kontoret är det första man kan stryka när man behöver spara. Enligt branschföreningen har deras medlemmar som sysslar med kontor tappat mer än 50% av sin omsättning den senaste månaden. Och Lammhults hade svag orderingång redan innan Corona-utbrottet...
Ingen bra kombo att vara i en väldigt konjunkturkänslig bransch och samtidigt ha enbart egen produktion dvs ha höga fasta kostnader - det kommer slå stenhårt mot resultatet. 120 msek i skulder till banken underlättar inte heller i det läget.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Lammhults Design Group B 42,3 0,71% 34,8 21,55%
Lammhults Design Group / Igår gick / Är heminredning lammets grej då??
2020-04-09 09:17
De säljer väl mest kontor och till det offentliga?

Och de har ju annat att tänka på.

Men ett PE på 5?? Vafalls??!!??
2020-04-07 09:55
amerikanska Wayfair som säljer heminredning upp 40% på börsen till ett bolagsvärde på sju miljarder dollar, detta pga en iprincip omvänd vinstvarning då folk när de suttit i karantän sett förbättringspotential i hemmet och viljat fräscha upp det (se också bygghemma). Lammhults bör kunna innebära samma grej.
2020-03-26 18:53
Glömde...Peter C - aktieägarna ser fram emot att du förändrar.....
2020-03-26 18:48
Äntligen har styrelseordförande Anders Pålsson bestämt sig för att lämna... så lite värde han skapade under sin tid.... 0,0 ...Ser fram emot nya tag och ny regim som kan leda till att detta fina bolag realiserar värde till aktieägarna. Sedan en tid åter aktieägare i bolaget på grund av denna information från valberedningen.
Redigerades 2020-03-26
2020-02-05 12:16
Tillhör inte kärnverksamheten och har lägre marginaler därför bättre att titta på de övriga gruppernas bidrag till vinsten och därmed också bedömningen. Om inte Lammhults möbler går bra så kommer det inte att räcka med ljudabsorbenter eller bibliotektsdel för att motivera värdet/aktiekursen. Därav min kommentar igår avseende Lammhults Möbler.
Lammhults Design Group / Tveksamt....q4 / Stark rapport och stort VD:förtroende
2020-02-04 17:00
Bättre q4 än denna kunde man inte förvänta. Bolaget redovisar ett mycket stabilt kvartal och VD Sofia Svensson ger intryck av att ha väldigt god kontroll på bolagets totala verksamhet. Förutom verksamheten är både intäkter och kostnader i fokus och glädjande är att det trots att det i dagsläget saknas större order så ses en stabil orderingång betående av fler men mindre projekt. Skulle det sedan komma efterföljare av större order i spåren av Dubai, såsom "showroom i sommar" kan det bli riktigt kul framöver.

q4
"Orderingången för fjärde kvartalet ökade till 291,1 mkr (286,9) för koncernen. Orderingången inom Library Interiors ökade med 10% i kvartalet och orderstocken var 25% högre än vid samma tidpunkt föregående år. Det visar att den underliggande verksamheten utvecklas positivt, inte minst eftersom orderstocken består av fler men mindre omfattande projekt."

För helåret;
"Koncernens orderingång ökade med 9% och uppgick till 1 048,0 mkr (964,7). Orderingången inom Office Interiors ökade med 2% och inom Library Interiors med 25%, främst hänförligt till storordern i Dubai, vilken erhölls under andra kvartalet."

Vill man höra mer om bolaget från VD:s dragning i december så ges tillfälle här
SAL 3 ca 2:54 h i sändningen.
https://www.aktiespararna.se/nyheter/folj-aktiespararnas-livesandning-fran-stora-aktiedagen-stockholm-har2020-02-04 13:30
Lägre orderingång, lägre vinst , sämre marginaler ör Lammhults möbel. Detta känns riktigt toppish för aktien.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Lammhults Design Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -