På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kancera AB

Kancera AB / Chain of events / Chain of events
idag 18:04
Chain of events:
- 8 Oct 2021 går BMS ut med det partiella deucravacitinib misslyckandet:
https://www.clinicaltrialsarena.com/news/bms-deucravacitinib-ulcerative-colitis/
- 16 Nov 2021 avslöjar BMS att man är i köpar-tagen och ute å springer med stora börsen:
https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/11/16/bristol-myers-squibb-bristol-myers-squibb-letar-efter-sma-till-medelstora-affarer-enligt-vd-wsj.html
- 18 Nov 2021 släpper Kancera covid-PoP:
https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/11/18/kancera-kancera-rapporterar-top-line-data-fran-fas-iia-studie-med-kand567-i-covid-19-patienter.html

Det är såna händelseförlopp i tid man som biotech-aktieägare vill se😁 Känns nästan som om BMS fick lite panik där efter misslyckandet🤔 Kopplingarna mellan Kancera och BMS vi grävt fram gör sannerligen inte caset mindre hett🤭 Spännande tider framåt och jag ser synnerligen fram emot första PM Hjärtstudie med påföljande avtal😁 Kursmässigt kan vi nog räkna med totalt bottennapp, men vem bryr sig om det😉
Redigerades idag 18:08
Kancera AB / bouena sera / bouena sera
idag 17:58
Härvan sjuk, men tillräckligt frisk för att följa börsen och KAN 😊
JA Jösses,
Alba, du fick rätt, goda nyheter på 4:e dagen 👍 bra jobbat, Tack !
KAN går från klarhet till klarhet, förstår att T.O. är nöjd men hemlighetsfull.
They can´t talk about it, yet !

I härvans värld, finns ett gemensamt mål med viss partner sen lång tid tillbaka.
Däremot kan det komma en större ägare som vill in mer, på låga nivåer.
Köpare/säljare den senaste månaden talar sitt tydliga språk.

Planen finns med från begynnelsen, tror härvan, därav ingen brådska än, då så mycket annat figurerar i bakgrunden mellan andra bolag.

Intressant pm. också idag på 4:e dagen, 😃

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/12/02/vaccin-sakerhet-och-immunrespons-visas-i-covid-19-studie-r.html

Lite tjatigt, men det tar tid att bygga berg 😊😊

Trevlig kväll alla, stay healthy !

https://music.youtube.com/watch?v=fH2PCByRU74&list=RDAMVMfH2PCByRU74
Kancera AB / BMS Backup-plan är mer akut än tidigare trott / BMS Backup-plan är mer akut än tidigare trott
idag 17:10
Oh my, BMS har problem med sitt KAND567 liknande preparat deucravacitinib (mot inflammatoriska sjukdomar)😳

"Last month, Bristol Myers announced that the mid-stage study investigating deucravacitinib for the treatment of moderate-to-severe ulcerative colitis (UC) failed."
https://finance.yahoo.com/news/bristol-myers-bmy-plaque-psoriasis-205208369.html

De har absolut ingenting i pipen om deucravacitinib failar på flera fronter😬 Spännande...nu börjar det dra ihop sig till något stort🤭 Tycker inte nån bör ta TO på orden att man söker partner först till 2023 (bara spel för galleriet), när BMS gått ut offentligt (två dagar innan covid-PoP) med att man söker små- eller medelstora affärer i börsnoterade bolag😉 Det utspelet är viktigare och säger mer än allt annat gott folk👌
Redigerades idag 17:13
Kancera AB / Alba. Jag förstår att du inte är aktieägare. Du är en av många experter som finns i alla forum. / Alba. Jag förstår att du inte är aktieägare. Du är en av många experter som finns i alla forum.
idag 14:25
Alba. Jag förstår att du inte är aktieägare. Du är en av många experter som finns i alla forum.
Jag säljer inte en aktie. Det får gå som det vill. Jag tror att det blir en deal och det tidigare än någon anar.
Redigerades idag 14:26
Kancera AB / Mycket bra presentation idag / Var presenterades ngt?
idag 14:16
Har inte sett ngn länk.
Kancera AB / 😊 / Re: AlbaGlassen.
idag 13:45
På vilket sätt understryker TO att intresset från BP är svalt?

Om vilka/vilken kandidat avsåg han i så fall?

Du verkar ha mycket mera koll över intresset än TO!
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Kancera 6,96 -7,94% 7,3 -4,66%
idag 13:38
"Jag vill också tillägga att covidstudiens topline resultat verkligen visar på positiva kliniska effekter genom säkerheten, PK (=rätt dosering) och effekterna på immunceller/monocyter som bär CX3CR1 (=Proof of Principle). Dessa effekter är också kliniska mål även om de kan mätas först i laboratoriet.
Detta sagt eftersom det finns individer på chatten som påstår att covidprövningen inte visat någon klinisk nytta. Detta är fel."Man baxnar snart :))

Jag är inte förvånad och fattar att du fortfarande försöker vinkla saker som t.ex att jag har fel gällande detta. Det är däremot lite överraskande att du nu alltså påstår att även Thomas Olin har fel!

Du vet...det är egentligen inte så svårt allt detta. Ska jag ta det igen?

Proof of principle (PoP)
Substansen tas upp av kroppen som tänkt utan att ge några allvarliga biverkningar. Den gör också vad den är designad att göra, t.ex som i Kanceras fall t.ex blockera specifika inflammatoriska celler i covid-patienter. Check på den! Proof of principle!

Proof of concept (PoC)
I tillägg till ovan, så har man kunnat påvisa klinisk nytta. Klinisk nytta i detta fall är att patientens tillstånd förbättras (t.ex bättre lungfunktion i Kanceras fall).

Proof of concept har man alltså inte kunnat påvisa i det här fallet. De patienter som fick KAND567 blev inte friskare än de som fick placebo.

Du kan se saken så här...Forskarna tror att genom att blockera specifika inflammatoriska celler i immunsystemet, så kan man minska inflammationen (och främst då det som brukar benämnas hyperinflammation) Men det är än så länge en teori, det är inte bevisat än att människokroppen (som är extremt komplex) reagerar som det är tänkt i teorin.

Men. Det är heller inte bevisat på något sätt att KAND567 INTE gör klinisk nytta. Att utfallet i covid-studien blev som det blev, kan ha många orsaker, t.ex bias mellan patientgrupper. Men det grunläggande problemet är också att själva patientgruppen var väldigt liten.
Det KAN visa sig att KAND567 skulle kunna visa klinisk nytta i nästa covid-studie (vilket det i.o.f.s sannolikt inte blir), och i synnerhet om en sådan studie skulle göras på en betydligt större patientgrupp för att trycka undan eventuell bias.

Så. Ingenting är bevisat gällande klinisk nytta än (varken positivt eller negativt skulle jag vilja påstå).

Dessutom.
Jag har hela tiden trott och skrivit att en eventuell licenstagare vill se PoC inom hjärtstudien innan man signar, d.v.s 2023. Idag bekräftar också Thomas Olin detta. Så dom som hävdar att ev. uppköp/avtal kommer ske "nästa vecka" hoppas jag lugnar upp sig några snäpp nu. Ingen tror väl på fullaste allvar att T.O skulle lämna den informationen idag, och sedan släppa nyhet om uppköp/avtal "nästa vecka" Nu tycker jag värderingen av bolaget speglar förväntningarna både produktmässigt och tidsmässigt. Blir hjärtstudien så framgångsrik som bolaget tror och hoppas på, då kommer värderingen öka dramatiskt vad det lider. Men sannolikt ligger det 12-15 månader framåt i tiden.

Ännu en gång hade jag rätt alltså. :)
Kancera AB / 😊 / Dogwash
idag 13:33
Bör ha?

TO understryker bara det jag skrev tidigare. Nämligen att intresset från BP är svalt och att man behöver presentera mer data innan det blir tal om parnerskap.
idag 13:25
Det kan jag naturligtvis inte säga och har aldrig påstått heller. Det enklaste sättet att spekulera kring en ev deal är att utgå ifrån datan. Precis som BP resonerar när de sonderar terrängen över 1000-tals pharma-bolag värden över.

Kancera presenterade förvisso att KAND567 inte uppvisar några allvarliga biverkningar, vilket är viktigt nog, men samtidigt en effekt som inte kunde särskiljas från placebo och en studie med begränsad omfattning. Detta och att man enbart kunde uppvisa proof of principle gör mig rätt övertygad om att det just nu inte råder någon direkt huggsexa kring KAND567. Därmed inte sagt att det kan vara ett scenario om några år.

När jag påstår att ingenting just nu tyder på en deal utgår jag ifrån handfast data. Man kan ju också välja ett annat spår och försöka lägga ett pussel innehållandes en massa gamla länkar och märkliga antaganden där precis ingenting pekar på en deal med Kancera. Jag tror man gör sig själv en otjänst om man väljer den vägen, vilken är ungefär lika trovärdig som att spå i kaffesump.
Kancera AB / Presentation / Det säger sig väl självt att de inte skulle säga
idag 13:17
De kan knappast säga att vi har en affär om en vecka. Med Libby som rådgivare och Freeman som sponsrar stor del av studien så kan vad som helst hända nu - särskilt efter att biomarkörer inflammation visade poc under covidstudien.
Kancera AB / Presentation / Presentation
idag 13:10
Ja usch, mkt långt kvar till slutet på 22 alt början 23. Ja intressant att se vad denna aktie står i om ca 1 år om det inte händer något innan dess med tanke på hur det ser ut idag.
Kancera AB / Mycket bra presentation idag / Mycket bra presentation idag
idag 12:00
En Mycket bra och övertygande presentation där allt fokus var på medicinskt behov/nytta, marknadsstorlek och att KAND567 och KAND145 vänder sig till två olika användningsområden fastän med likartad effekt. Partnerskap borde rimligen kunna nås under hjärtstudien och före start av cancerstudien, alltså under 2022.

****
Jag vill också tillägga att covidstudiens topline resultat verkligen visar på positiva kliniska effekter genom säkerheten, PK (=rätt dosering) och effekterna på immunceller/monocyter som bär CX3CR1 (=Proof of Principle). Dessa effekter är också kliniska mål även om de kan mätas först i laboratoriet.
Detta sagt eftersom det finns individer på chatten som påstår att covidprövningen inte visat någon klinisk nytta. Detta är fel. Att ingen skillnad uppmättes i sygassaturationen eller lungskanningen i den patientgrupp (N=15) som behandlades kan förklaras av att gruppen var för liten, för heterogen och ej jämförbar med kontrollen vid start. Dessutom fanns flera confounding factors i den övriga behandlingen som gavs. Med tanke på hur pandemin har drabbat sjukvården är det man ändå uppnådde i denna studien mycket bra.
Redigerades idag 12:02
Kancera AB / 😊 / Felvinklat i telegramet ??
idag 11:51
Och varför i helvete sket de totalt i att få in +50 miljoner i kassan, om de först ska vara redo söka partner 2023?
De bör ju ha samtal med tilltänkta partners redan nu, telegramet var inget vidare skrivet.
Kancera AB / 👍👍 / 👍👍
idag 11:41
Givet en marknadspenetration på 20 procent ser Kancera en möjlig potential för KAND567 inom intervallet 250-1.000 miljoner dollar årligen.
Kancera AB / Bästa presentationen någonsin! / Bästa presentationen någonsin!
idag 11:37
En partner kommer komma under 2022, var så säkra! Han lyfte det flera gånger. Vi behöver partner och vi är attraktiva!


He was talking about Q4 2022, which in Kancera speak is 2023 (and todays PM supports that).

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/12/02/kancera-bor-vara-redo-soka-partnerskap-for-kand567-2023-vd.html

And partnership is not the same as company being acquired.

But yeah, now folks keep posting about BMS and how big pharma lined up for a Kancera. Likely a sad and slow decline throughout 2022. The only good part is no new emission, if that’s really the case.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Kancera 6,96 -7,94% 7,41 -6,07%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Kancera AB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -