Investeringsstrategi

Investeringsstrategi / Exponering mot snabbväxande fintechbolag / Exponering mot snabbväxande fintechbolag
2020-05-26 12:38 IP: Oz4FJdveY
Läser man på www.frontventure.se om deras startegi och portföljbolag kan man inte annat än bli imponerad.
"Vi lever som vi lär. När vi går in i projekt gör vi det fullt ut. Vi erbjuder allt utom tålamod. Vi går igenom bolag för att hitta detaljerna som kan göra störst skillnad på kortast tid. Vi förädlar processer. Tar bort sådant som bromsar. Mjukvaror städas. Omvägar kortas."

Front Ventures är ett investmentbolag inom fintech. Vi investerar i marknader som ännu inte mättats. Vi är varken bank eller institution. Vi är mindre men också snabbare. I en värld i ständig förändring hjälper inte finansiella muskler om kroppen är tung. Vår drivkraft är att göra rätt, inte att undvika fel.

Fortfarande kan man köpa aktierna med en substansrabatt på 30 miljoner. Men marknaden har upptäckt det och kursen har stigit med 20% senaste veckan. Så snart de aviserar noteringen av Conax som är planerad i höst och värdet, så kommer vi dubbla kursen. Börsens mest undervärderade bolag just nu
Investeringsstrategi / Exponering mot PE/investmentbolag fokuserade på tech/tillväxt (onoterat / small-cap)  / Exponering mot PE/investmentbolag fokuserade på tech/tillväxt (onoterat / small-cap) 
2020-05-25 12:53 IP: zuGD7lo/z
Hej! 

Jag skulle vilja få input på hur man som småsparare kan få exponering mot onoterade/small-cap tech bolag, helst Nordamerika. Tänk exponering mot VC liknande bolag (likt sequoia, Accel m.m.). 

De närmsta jag hittar i Sverige är Kinnevik och EQT eller TIN Ny teknik fonden, men de är inte helt solklara för vad jag letar efter. Utomlands är de närmsta jag hittar Softbank och Naspers, men inte heller riktigt vad jag letar efter och gillar inte riktigt deras exponering (eller att de är mer som konglomerat).

Tack på förhand!
Investeringsstrategi / Börsen och placeringar efter corona krisen / Börsen och placeringar efter corona krisen
2020-05-06 13:36 IP: Oz4FJdveY
2020-04-30 07:50 IP: 2bzzhZ+/Q
Tjo!

Jag har fått lite för mycket tid över nu under Coronakrisen. Så har lagt lite av den tiden på aktiehandel. Har varit relativt aktiv. Och har lyckats öka mitt värde med 55% sedan början på Mars. Kommer såklart inte fortsätta i den takten och sannolikt kommer jag att åka på en rejäl bränna snart. :) Det spelar inte supermycket roll, jag ser detta som ett spel.


Därmot så är jag nyfiken, hur många olika aktier har ni? Jag pendlar mellan 8 och 15. Hur tänker ni runt antalet?

Nyfiken nybörjare!
//Micke
2020-04-08 00:23 IP: VfWuFUgZy
ser nästan ut att vara nedlagd.
xray var bra, men fungerar inte alls nu.
ett tips är fondtoppen.se
Redigerades 2020-04-08
2020-03-19 14:46 IP: tbryZ5F7/
Fy tusan vad värdelös denna site har blivit efter att den har gjorts om. Nästan allting är nytt och förändrat till det sämre. Det är synd eftersom den tidigare var mycket användbar. Nu begriper jag inte mycket av den längre.
Värdelöst.
Investeringsstrategi / tjäna på nedgång utan hävstång / RE: tjäna på nedgång utan hävstång
2020-03-18 10:38 IP: Dvty+D2Uo
Nej, alla sätt att gå kort innefattar en hävstångseffekt. Om det inte gjorde det hade du kunnat tjäna riskfri avkastning. Kanske lättat att förstå genom att observera att man alltid ligger lite fel efter en prisrörelse om man går kort med hävstång 1.
Investeringsstrategi / tjäna på nedgång utan hävstång / tjäna på nedgång utan hävstång
2020-03-17 21:25 IP: ZLuR+V1lk
Hej, jag har kommit på en strategi och för att den ska fungera behöver jag kunna tjäna pengar på att en aktiekurs faller utan en hävstångseffekt. Den ska helt enkelt spegla aktiekursen på den underliggande tillgången fast tvärt om. Dvs går den underliggande aktien ner 10 procent går mitt instrument upp 10 procent även på längre perioder dvs som en mini future fast ingen hävstång alls. Den följer helt enkelt bara kursen i aktien fast tvärt om. Finns det något sådant?
Investeringsstrategi / Privata investerare, se hit! / Privata investerare, se hit!
2020-03-10 13:43 IP: 7wiYWbuiT
Investerare, se hit!
Vi söker dig som på fritiden investerar i finansiella instrument.
Har du två minuter över? Perfekt, svara via länken så underlättar du vårt examensarbete!
Tack på förhand, dela gärna vidare! https://lnkd.in/eyEqwG4
2020-02-25 20:46 IP: UgSY6FrkH
Är din totala avkastning över 1,5% är det bättre med isk. Har ingen koll på KF.

Det går dock inte att ha tex onoterade bolag i isk, och finns lite andra regler så läs på.
Redigerades 2020-02-25
Investeringsstrategi / Fördelar med vanlig depå / Re: Fördelar med vanlig depå
2020-02-24 12:46 IP: ScuvJY2uo
Alla har i avsikt att generera överskott med sitt sparande, men det blir inte alltid som man tänkt sig. När du fått in en förloraraktie i din ISK som du sedan säljer med stor förlust eller om företaget rent av går i konkurs så beskattas du hela vägen ner och får inte göra några förlustavdrag medan i en vanlig depå kan du kvitta fullt ut mot kapitalvinster i samma slag (aktievinster etc) om du har sådana eller 70% mot inkomst av tjänst. Sedan vet du inte hur ISK kommer att beskattas i framtiden. Maggan har redan varit å norpat en sväng med höjda procentsatser då "det blev lite för bra villkor" med ISK, så lita inte på att det fortsätter med samma beskattningssatser som nu. Det börjar bli stora hål i staten och kommunernas budgetar nu och någonstans kommer man norpa pengarna ifrån. Generellt kan man säga att ISK har varit bra när du har stabila utdelningsaktier i portföljen men sämre när du har mer svajiga riskfyllda aktier där du har större risk att göra förluster. Lyckas du trejda och bara göra vinster och bara välja vinnaraktier är ISK överlägset men ingen klarar det, speciellt inte om du ska försöka "fånga knivar".
Investeringsstrategi / Fördelar med vanlig depå / Fördelar med vanlig depå
2020-02-20 20:35 IP: 7aNYp6zXa
Jag sitter fast i en gammal vanlig aktiedepå med både orealiserade vinster och förluster. Som jag ser det tycks fördelarna med schablonbeskattning i ISK/KF vara överlägsna vanlig depå med reavinstbeskattning. Finns det några som helst fördelar med vanlig depå så länge jag har som avsikt att generera överskott med mitt sparande? Även med massiv belåning verkar det vara svårt att komma upp i några skatter som ens kommer i närheten av vad jag betalar i en depå. Har jag missat något?
2020-02-11 11:39 IP: 4xEN75n28
Detta är verkligen viktig och användbar information. tack
Investeringsstrategi / Tror Blockchain och Fintech kan vara hata sektorer. Mycket pengar som investeras där / Tror Blockchain och Fintech kan vara hata sektorer. Mycket pengar som investeras där
2020-02-05 13:16 IP: Oz4FJdveY
Investeringsstrategi / Isk konto vid långsiktigt sparande av indexfonder eller bara vanligt fondkonto? / Isk konto vid långsiktigt sparande av indexfonder eller bara vanligt fondkonto?
2020-01-02 09:40 IP: V0IKwraNj
Hej,
Jag vill börja månadsspara en mindre summa varje månad inför pensionen. ca 25år kvar. Min tanke är att investera långsiktigt i indexfonder och förmodligen inte flytta dem under hela denna perioden.

Frågan är om det lönar sig att ha isk konto isåfall eller om jag bara skall ha det som vanliga fonder? Om jag förstått det rätt så är fördelen med iskkonto att jag kan köpa och sälja men då jag ej kommer göra detta så är det väl mest en kostnad?

Fördelen är såklart om jag väljer att dra mig ur en region eller ett företag väljer att ändra inriktning / stänga ner en fond.

Vi har lån på huset, innebär det att jag kan kvitta kostnaden för iskkontot helt mot räntan vi betalar? isåfall blir ju kontot gratis i vårt fall.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -