Imint Image Intellig

Rubrik Av Publicerat
Tack Trixxa dhol 19-11-21 22:12
Självförsörjande Kinesiska bolag.. Trixxa 19-11-21 21:15
Huawei MARKLUND 19-11-21 17:20
Så frågan är hur länge till... dhol 19-11-21 16:50
Tjena salmor unia 19-11-21 16:09
Tjena Unia salmor 19-11-21 15:19
Håller med Blackbird 19-11-21 14:16
Salmor unia 19-11-21 14:00
dhol salmor 19-11-21 13:56
Trixxa, salmor 19-11-21 13:49
Era tankar kring denna mening? dhol 19-11-21 13:20
Bra delårsrapport.. Trixxa 19-11-21 08:57
Rapporten var ju bättre än väntat Aktieborsen 19-11-21 08:51
Body-Worn Cameras For Police Open Up For Better Law Enforcement MARKLUND 19-11-20 11:38
Drygt 2600 salmor 19-11-18 18:07
1/956 »
igår 22:12 IP: ZOz/aOGQB
Bra och motiverat svar, precis vad jag ville ha. Meningen gjorde mig dock osäker, så varför inte ta hjälp av mer insatta?

Vill betona att jag är lång i Imint och har varit sen nära tre år, således väldigt glad om kursen över tid har vänligheten att stiga mot mitt gav knappt 200% upp... Tillhör inte kritikerna utan till dem som behöver dig et al för att få en mer komplett bild :-)
Imint Image Intellig / Era tankar kring denna mening? / Självförsörjande Kinesiska bolag..
igår 21:15 IP: A6HR7R5PG
Det framgick med all tydlighet att det gällde Huaweis nya R&D center i Shanghai med 20 000 personer och en helt annan diskussion. Amerikanska företag får inte/fick inte leverera varken hårdvara eller mjukvara till Huawei. Nu har de fått en viss frist men inte tillräckligt enl. Huaweis vd. Vid en intervju i DI nämnde han att det hade gjort företaget mer vässat och benäget att konstruera egen hård- och mjukvara.

Däremot nämnde Andreas beträffande spetsteknologi som nya typer av gyron, optisk stabilisering, ultrazoom 50 ggr etc. att Qualcomm som ex. hade egen videostabilisering i sin hårdvaran men att tillverkarna alltid hade egna önskemål som t.ex. ultrazoom. Då kom Imint in i bilden med sin kunskap mer detaljerat som en nu fullvärdig partner och i mycket bättre situation till Qualcomm och fick tillgång till grundspec. vid nya high-end chip. Vilket underlättade oerhört även vid teknologier som överlappade varandra. Qualcomm, oavsett sin egen kompetens inom mjukvara och nr. 1 beträffande hårdvara i smartphones bjuder in de bästa som Imint som fullvärdiga partners. De supportar med teknisk kompetens även i kommande produkter som ligger flera år framåt i tiden och med chip-sets i nya marknader som Imint vill hänga på. Fördelen med nya marknader är att de har långvariga produkt-cykler och att man kan med små medel kan använda sin smartphone teknologi.

Mer intressant var att vid presentationen av Q3 poängterade man att stora investeringar var gjorda var nya marknader och kunder hade varit operativt belastande. De kostnaderna plus avskrivningar skulle plana ut under 2002 samtidigt som fokus skulle ligga på bra kassaflöde och lönsamhet.

Jens poängterade vikten av att ha en stark kassa vilket var tryggt för framtiden. Personligen anser jag att det är en bedrift att expandera så starkt som Imint har gjort utan nyemissioner på löpande band vilket för många tillväxtföretag är legio. I anslutning till expansion nämnde Jens att man nu nått en jätte-plattform med över 20 st smartphone kunder. Mycket av framtida fokus var upsell till existerande kunder för att sälja in fler lönsamma funktioner. Även skalningseffekterna till kundernas mellanprismodeller gav lägre kostnader. Nokia nämnde A.L. som illa dold hemlighet har bra kameror men även stor försäljning i mellanprissegmetet.

90% av alla sålda smartphones/år innehåller inte Vidhance. -Kan inte se problemet.

De flesta nya kundavtal innefattar Meditek och Qualcomm chipset vilket gör/gjorde tiden mellan avtal och produkt kort. Givetvis även en billigare implementering.

Det framgick att framtida lönsamhet var det viktigaste och att inte man viftade bort i kritiken. Enl. A.L. var det som att bestiga Mount Everest. Först investerade man och byggde baslägret, efter det besteg man toppen.

Jag håller med.. Tidigare var kritiken att Huawei var den enda kunden. Nu när man på kort tid byggt upp kundstocken med avkall på lönsamheten men utan avkall på stridskassa, då är kritiken massiv???
Redigerades igår 21:26
igår 17:20 IP: uuR7YQ1zU
Några egna tankar som jag har..

Jag skulle bli förvånad om Huawei INTE skriver ett nytt avtal med Imint. Gissar att det kan komma till releasen av flaggskeppet P40. Ser inte några andra direkta alternativ för Huawei om de inte har en egen likvärdig lösning. Jag tror inte att de vill tappa sina höga DxOMark rankning när de stött på andra problem som försvårar deras försäljning globalt. Jag ser inte heller japanska Morpho som någon konkurrent, speciellt inte till Huawei som legat på toppbetyg tack vare Vidhance. De har nog även fullt upp med att uppfinna/hitta lösningar istället för sina amerikanska leverantörer med pågående handelskrig. Jag gissar att de gärna fortsätter med Vidhance, det är bara att hoppas att Imint kan signa ett bättre avtal än vad dem gjorde för cirka 3år sedan!


Det man kan konstatera är att Imint skrev ett riktigt dåligt avtal med Huawei när det första tecknades. Sedan taket nådes så har det påverkat ganska hårt. Men det var väl då också nödvändigt att få in en "större kund" och de räknade väl inte med att Huawei skulle växa så stort. (Så att taket skulle nås)
Imint Image Intellig / dhol / Så frågan är hur länge till...
igår 16:50 IP: ZOz/aOGQB
...det finns chans för Imint att göra förtjänst öht, dvs innan kineserna tar över funktionerna själva? Den tidslinjen blir ju högintressant för oss ägare.
igår 16:09 IP: AoQRwFJ2b
Lifvendahl är definitiv ingen säljare och ingen som kommer att ta IMINT till nya höjder, snarare till nya All Time Lows. Hans uttalanden inger knappast förtroende för nya investerare, marknaden hatar all typ av osäkerhet men det fattar inte han. Kan tänka mig att många är väldigt besvikna med tanke på kursutvecklingen.
igår 15:19 IP: E0v60FsFt

Jag uttryckte EXAKT samma sak på ett vingklippt diskord forum för ett tag sen (ingen höll med (!) )
Men Vdn är en hejare på att utrycka sig klockrent när det kommer till uttalande som sänker kursen. Det lyckades man i den här rappen också, apropå kineser som strävar efter att i högre grad skapa egna tekniska lösningar.. Han är bara såå skadad. Ut för f*n

S.
Imint Image Intellig / dhol / Håller med
igår 14:16 IP: fIPDaTB2Q
fullständigt. Oerhört svagt.
igår 14:00 IP: AoQRwFJ2b
Det är bara att inse fakta, IMINT:s VD är värdelös på att förvalta firmans chanser på att tjäna pengar. En annan VD skulle få sparken för länge sedan. 11 Mille i omsättning på ett kvartal med alla dessa kunder är ett skämt!!
igår 13:56 IP: E0v60FsFt

var bara tvungen: "visa mig ETT kinesiskt bolag som inte fuskar, kopierar, manipulerar, stjäl" så får du en middag av mig. Att dom söker skaffa inhouse lösningar, och därmed oberoende, som per automatik skall generera högre intäkter är väl naturligt. Gäller inte bara kineser.
Frågan är bara om det "förnyade 3-åriga avtalet" gäller Huawei.. (minns inte riktigt när detta PM kom, men det är bara o gå in på hemsidan o söka).

S.
igår 13:49 IP: E0v60FsFt

har du möjligen koll kring Huawei och dess "ersättningstak" som dom fick till, i ett skede när Imint knappt hade nån kund, och vilken period taket omfattade ?

Av dom 40 milj enheter som bestyckats med Vidhence under q3, är frågan om det ingår nån ersättning från Huawei överhuvudtaget …
Skulle smaka riktigt bra om det inte gjorde det, för då kan det bli bra siffror framöver. Vi får väl nån hint, om insiders rycks ur sin koma och handlar lite.

S.
Imint Image Intellig / Era tankar kring denna mening? / Era tankar kring denna mening?
igår 13:20 IP: ZOz/aOGQB
”Däremot noterar vi en utökad vilja från kinesiska bolag att bli mer självförsörjande av kritisk teknologi.”

Låter spontant inte så bra men jag kanske tolkar det fel?
Imint Image Intellig / Bra delårsrapport.. / Bra delårsrapport..
igår 08:57 IP: A6HR7R5PG
Alla siffror rätt..
Liten vinst.
Med bibehållen omsättning nästa kvartal kommer omsättningen att öka 24% på årsbasis.
Avskrivningarna större än aktiveringen vilket påverkar vinsten.
Ok kassaflöde.
Minskade personalkostnader.
I kvartalet installerades 40 miljoner vidhance.
Under årets nio månader tecknades inom smartphone 8 nya kundavtal. Lika många som under hela förra året etc.etc.
Imint Image Intellig / Rapporten var ju bättre än väntat / Rapporten var ju bättre än väntat
igår 08:51 IP: +JsVae0kb
Trodde verkligen inte vi skulle få positivt resultat :O Kanske får detta aktien att lyfta lite.
Imint Image Intellig / Body-Worn Cameras For Police Open Up For Better Law Enforcement / Body-Worn Cameras For Police Open Up For Better Law Enforcement
2019-11-20 11:38 IP: AxDv7GmZn

Get Inspired – Body-Worn Cameras For Police Open Up For Better Law Enforcement


Increased video quality with Vidhance 

"Good video quality is of course vital when choosing the optimal body worn-camera for law enforcement purposes. Policemen are often involved in heated and violent situations which places high demands on the body worn-camera to cope with sudden movements. A blurry recording can obstruct the process of accountability."

"By integrating Imint’s video stabilization software Vidhance to the body cam, the video content quality will always be smooth, sharp and stable. Making it possible to identify a perpetrator during hasty circumstances."

"Hytera Communications Corp. Ltd. has an extensive product portfolio in communication and video camera equipment, primarily focused on professional markets. Keep your eyes open for upcoming releases!"

https://weareimint.com/body-worn-camera-police/
2019-11-18 18:07 IP: E0v60FsFt

Avanzianer som ägare i Imint.. Minns FPC, det tog 20 år innan det small till (parabolic ;-) )

Själv hade jag lanserat ide´ om att Imint skall lämna en liten utdelning 2021 (på resultat från 2020) He he, får väl stå fast vid förhoppningen.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Imint Image Intellig - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -