På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Hennes & Mauritz

2021-06-19 12:56
Intressant det du skriver, att det endast skulle vara här i forumet som folk är positiva känns föga osannolikt, då borde du nog öppna ögonen och läsa alla rekommendationer som inkommit senaste tiden. Det som är märkligt är att kursen trots detta sjunkit runt 7-8% sedan toppen för någon vecka sedan. Att vi istället sjunker, är svårt att förstå.

Misstänker att det blir en riktigt bra rapport om några veckor, men hoppas att vi inte sjunker allt för mycket innan dess....

Lycka till
Hennes & Mauritz / Ljus framtid / Ljus framtid
2021-06-19 12:12
Fortfarande övervärderad baserad på historia kan jag köpa, men HM är klart köpvärd baserad på framtid.

Om drygt en vecka, 1/7 kommer HM att presentera sin Q2-rapport. Jag tror starkt att den rapporten kommer att visa på tydliga kostnadseffektiviseringar och höjda vinstmarginaler. I synnerhet när samtliga butiker öppnar upp och hungriga konsumenter äntligen får komma ut i butikerna känna, prova, matcha olika plagg med varandra.

Jag gissar att genomsnittsköpen per konsument kommer att öka i de fysiska butikerna när konsumenter i lugn ro kan handla och uppdatera malätna pandemi garderober. Det är dags för mysbyxorna att bytas ut mot mer moderna alternativ.

Jag tror att HMs långsiktiga och trovärdiga hållbarhetsstrategier kommer att vinna konsumenternas förtroende. Detta skapar bättre förutsättningar att gradvis ta marknadsandelar från konkurrenter.

Pandemin har tyvärr medverkat till att många konkurrenter i detaljhandeln gått i konkurs. Detta leder till att färre aktörer får dela på en större kaka när samhället öppnar upp igen.

Under fler år har Goldman Sachs och JP Morgan varit mycket kritiska till HM med låga riktkurser. Nu är även dessa globala jättar positiva till bolaget. De ger köprekommendationer med riktkurser som är mer än fördubblade jämfört med tidigare år.

För mer info:


GOLDMAN SACHS:

https://www.google.se/amp/s/www.marketscreener.com/amp/quote/stock/HENNES-MAURITZ-AB-6491104/news/H-M-nbsp-Receives-a-Buy-rating-from-Goldman-Sachs-35611693/JP MORGAN:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/06/15/hm-hms-nuvarande-utveckling-uppmuntrande-borde-tas-emot-val-av-marknaden-enligt-morgan-stanley-bn.html


Jag antar att ovanstående kan vara ett gott tecken på att HM möter en ljus morgondag.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 199,24 -2,64% 199,24 0%
Hennes & Mauritz / H&M fortsätter att sjunka? / Fortfarande övervärderad
2021-06-18 17:42
Förutom alla lovord ifrån Avanzas inläggs sida så brottas H&M fortfarande med många problem. Några av dem är följande:
Kina
Hyresvärdar
Leveranser
Transportkostnader
After covid mm mm


Hennes & Mauritz / H&M fortsätter att sjunka? / H&M fortsätter att sjunka?
2021-06-18 14:32
Min fundering är varför H&M fortsätter att sjunka, trots så många fina lovord? Igår i stängningscallen omsattes lika mycket som det gjort på hela dagen, något jag tycker är ganska märkligt?

Trodde att vi skulle se en snabb uppgång från veckans dipp, men istället verkar det fortsätta att sjunka....

Dumt att behålla över rapport? Då jag trodde det var ytterst tillfälligt så har jag snittat ner mig, men har ej mer pengar och det fortsätter att sjunka....

Tips?
Hennes & Mauritz / ”Positiv syn på HM och handlas till attraktiva multiplar” / ”Positiv syn på HM och handlas till attraktiva multiplar”
2021-06-17 11:53
Citerar Ålandsbanken som har en fortsatt positiv syn på HM efter bolagets försäljningssiffror för andra kvartalet och inför den fullständiga delårsrapporten den 1 juli.

Ålandsbanken anser att H&M kan redovisa resultat och lagernivåer för andra kvartalet som står sig väl mot förväntningarna:

”Ålandsbanken har fortsatt en positiv syn på H&M efter bolagets försäljningssiffror för andra kvartalet och inför den fullständiga delårsrapporten den 1 juli. H&M kan redovisa resultat och lagernivåer för andra kvartalet som står sig väl mot förväntningarna. Ålandsbanken väntar sig ett positivt tonläge hos bolagsledningen med anledning av tendensen mot lättare restriktioner och medvind från valutor. Pandemin hade fortsatt en betydande negativ påverkan på försäljningen med omkring 26 procent av H&M:s butiker stängda i inledningen av kvartalet vilket sedan minskade till knappt 3 procent i slutet av maj, med majoriteten av återöppningar mot slutet av perioden.

Ålandsbanken anser att förstärkningen av kronan mot euro och dollar under andra kvartalet rimligen för ge en positiv effekt på H&M:s rapporterade kostnader i kvartalet och påverka bolagets inköpskostnader positivt ett par kvartal framåt. H&M handlas till attraktiva multiplar med P/E 19x och EV/EBIT 17x på Ålandsbankens estimat och har kapacitet att lämna en direktavkastning på närmare 5 procent så snart man anser sikten tillräckligt klar för att återstarta utdelningarna”.

Källa: Stockpickers nyhetsbrev
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 199,24 -2,64% 204,9 -2,76%
Hennes & Mauritz / Intressant utveckling på HM största marknad / Intressant utveckling på HM största marknad
2021-06-17 11:21
Jag gjorde en snabb analys över försäljningsutvecklingen i tyska klädbutiker jämfört med år 2020.

Noterar nedan att klädförsäljningen i Tyskland på HM största marknad har gått från -80% under vecka 17 (26/4 – 2/5) till +29 under vecka 23 (7/6 – 13/6).

VECKA 2021 FÖRÄNDRING %

17 -80%

18 -68%

19 -62%

20 -46%

21 -32%

22 - 5%

23 +29%HMs Q3 försäljning i juni till augusti kan bli riktigt intressant!


För mer info:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/06/14/kladhandel-forsaljning-tyska-butiker-29-i-vecka-23.html
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 199,24 -2,64% 204,75 -2,69%
Hennes & Mauritz / ”Onlineförsäljningen har fortsatt utvecklas mycket väl” / Samma ökning i Sverige på 4% i juni inom kläder och skor
2021-06-16 09:54
Swedbank kom med en uppdatering från betalningar idag och visade på bra ökning sista veckan. Samma som i Tyskland.

Tittade tillbaka på Svensk Handelsbarometer och i september 2020 var den 85 för fysiskt och 115 för E-handeln.

Konsumtionen i Sverige ökade under förra veckan med 11 procent jämfört med motsvarande vecka 2020, och jämfört med motsvarande vecka 2019 var den 4 procent högre.

Swedbank noterar att konsumtionen av kläder och skor samt kollektivtrafik var över prepandemiska nivåer för första gången sedan förra sommaren.
Hennes & Mauritz / ”Onlineförsäljningen har fortsatt utvecklas mycket väl” / Vilken optimism hos handlarna i fysiska butiker i Juni!
2021-06-16 07:57
Fysiska butiker är på väg att återuppstå. Vilken optimism det är i butiker igen. Tror att folk vill gå i butiker igen och HM omni kanaler med både och kommer vara det som gäller.

När var den så här hög senast? När var den nästan lika hög som E-handeln? Länge sedan.

Butikshandlarnas framtidstro förbättrades i juni. Framtidsindikatorn, som väger samman förväntningar kring försäljning, antal anställda och lönsamhet, steg till 111 i juni jämfört med 99,5 i maj.

Det framgår av Svensk Handels Handelsbarometer.
Hennes & Mauritz / ”Onlineförsäljningen har fortsatt utvecklas mycket väl” / ”Onlineförsäljningen har fortsatt utvecklas mycket väl”
2021-06-15 20:03
HMs försäljningsrapport idag med en omsättningsökning med 75% är ett tydligt steg framåt.

Det som är ännu mer glädjande är HMs onlineförsäljning som har utvecklats mycket väl:

”Onlineförsäljningen har fortsatt att utvecklas mycket väl även när butikerna har öppnat. Detta visar att kunderna uppskattar kollektionerna och möjligheten att kunna handla i den försäljningskanal de önskar, skriver H&M.

Och efter kvartalets utgång har formkurvan fortsatt att peka spikrakt uppåt. Under perioden 1 till 13 juni ökade man med 35 procent i lokala valutor jämfört med 2020. Faktum är att man till och med slog 2019 med 2 procent under perioden”.

För mer info:

https://www.ehandel.se/hm-rusar-och-aterhamtar-sig-e-handeln-fortsatt-stark


Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 199,24 -2,64% 203,8 -2,24%
Hennes & Mauritz / ”Utvecklingen är uppmuntrande och marknaden har fel” / Swedbank trodde även de att HM skulle utvecklas som börsen idag
2021-06-15 15:49
Ja fel fick de men jag ser bara framåt och Q3. Har man rest i Europa som jag gjort så har man sett att Tyskland varit väldigt väldigt nedstängt.

klipper in texten från swedbank en del av den

Koncernens siffror för perioden 1 juni till 13 juni visade på en tillväxttakt på 35 procent, mätt i lokal valuta, eller 2 procents ökning jämfört med samma period 2019. Detta signalerar en stark handel i början av det tredje kvartalet (juni-augusti). Vi tycker att andra kvartalets försäljning och nuvarande siffror kring handeln är upplyftande, eftersom de visar en stark underliggande efterfrågan på H&M:s kollektioner, tagande av marknadsandelar och kraftig återhämtning för modet. Vi räknar med att aktien kommer att utvecklas sig i linje med marknaden idag. Vi upprepar Köp med riktkurs 245 SEK.
Hennes & Mauritz / ”Utvecklingen är uppmuntrande och marknaden har fel” / ”Utvecklingen är uppmuntrande och marknaden har fel”
2021-06-15 14:33
Jag instämmer helt med Morgan Stanley:

”Klädföretaget H&M:s nuvarande utveckling är uppmuntrande och borde tas emot väl av marknaden, enligt Morgan Stanley”.


För mer info:

https://www.di.se/live/morgan-stanley-haller-inte-med-marknaden-om-h-m/
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 199,24 -2,64% 205,9 -3,23%
Hennes & Mauritz / Brands / Tror de tar upp det i Q3 som kommer strax
2021-06-15 12:45
Är ju lite med om de kan för myndigheter och stöd de fått har jag tolkat det som. De har ju stor kassa nu igen så dela ut eller återköp bör de ju göra.

Vad har ju äntligen negativt skuld / ebitda.

Men jag tror på att det tillåts och att vi får utdelning i sept/oktober. Vissa regler kring stöder styr ju detta.

Hennes & Mauritz / Brands / Utdelning?
2021-06-15 12:21
Utdelningens vara el icke vara....
Har de sagt något om ev utdelning i senaste rapporten?
Hennes & Mauritz / Brands / De taktar mer än 2019 i Q3 och gör de det så går vi in på 62.6 miljarder
2021-06-15 12:03
I tredje kvartalet 2019, dvs. under perioden 1 juni 2019 till 31 augusti 2019, ökade H&M-gruppens
nettoomsättning med 12 procent till MSEK 62 572 (55 821).

Så just nu så taktar de högre än 62 572 miljoner med betydligt mindre kostnader än 2019.

Intressant att den går ned för Online måste växt enormt i Q2!

Garanterat minst 300 kr slutet av året och brutalt Q3 och Q4 kan vi vänta oss

Blir rekordhög vinst på Q3 om de taktar som de gör. Redan på rapporten får vi hela juni med så då vet vi ganska bra.

Redigerades 2021-06-15
2021-06-15 11:47
Jag köper mest hm home, cos, os, arket.
Brands säljer ganska bra.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Hennes & Mauritz - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -