Hennes & Mauritz

idag 07:56 IP: x21lGoTP0
Jo fat hm leverarar oftast hem till dörren med budbee
idag 07:52 IP: yQSmewUrl
Kan de se till att begränsa antal personer i butiken så vad är problemet?
Det som spelar roll är att du håller avstånd till andra människor, att stänga ner butiker innebär längre köer till paketutlämning i matbutiken vilket var ett stort problem i våras.
På min närmaste ICA butik var det i våras fler som hämtade paket än som handlade mat.
Hennes & Mauritz / För H&M är pengar tydligen viktigare än människors hälsa / För H&M är pengar tydligen viktigare än människors hälsa
idag 07:36 IP: OT8xuohYF
Detta känns verkligen inte bra och dessutom väldigt tondövt. När människor uppmanas att inte gå i butiker annat än för inköp av livsmedel och medicin så borde det vara en självklarhet för en ansvarstagande butikskedja att stänga ned.

"H&M-gruppen kommer inte att stänga några svenska butiker med anledning av de skärpta allmänna råd som Folkhälsomyndigheten meddelade på torsdagen."

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/10/30/hm-stanger-inga-sverigebutiker-pga-nya-coronarad-oms.html
Hennes & Mauritz / Join the recycling revolution / Join the recycling revolution
igår 10:53 IP: U7BBo9eKo
”För första gången någonsin kan dina oönskade kläder bli till nya, direkt i butiken. På Drottninggatan 56 i Stockholm finns Looop, återvinningssystemet som för alltid kommer förändra ditt sätt att se på kläder.

Det fungerar såhär: ditt oönskade plagg matas in i Looop för att rengöras, strimlas och spinnas till garn Det är början på en återvinningsrevolution, och vi vill ha med dig”.


För mer info om hur återvinningsrevolution fungerar se filmen:

https://www2.hm.com/sv_se/hm-sustainability/lets-change.html/archive/lets-remake


”Den innovativa teknologin bakom Looop har utvecklats av Hong Kong Research Institute of Textiles and Apparel (HKRITA) i samarbete med den ideella stiftelsen H&M Foundation. Looop är för tillfället det enda återvinningssystemet av sitt slag, men vi planerar att installera fler i andra butiker. HKRITA kommer även att licensiera tekniken globalt för att hjälpa hela modeindustrin att bli mer cirkulär. Och det är viktigt. För att framtidssäkra vårt mode måste vi tänka klimatsmart”.
Redigerades igår 10:54
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 144,6 1,62% 141,2 2,41%
Hennes & Mauritz / HM morgondagens vinnare inom onlinehandeln? / HM morgondagens vinnare inom onlinehandeln?
igår 09:22 IP: U7BBo9eKo
Den senaste analysen visar på en stor framtidsoptimism för Zalando och vi ser utifrån Q3-rapporten en liknande utveckling för HM. Klipper in delar av Zalando analysen:

”Onlinekonfektion växer så det knakar och det gäller inte minst den tyska onlinejätten Zalando som är Kinneviks största innehav. Bolaget är en tydlig coronavinnare dessutom och ser man till de senaste 12 månaderna så har vinstförväntningarna för innevarande år och nästa rusat med 51 respektive 36 procent”...


Mer info om Zalandos framtidsutsikter:

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2020/10/28/full-fart-framat-for-zalando.html


HMs Q3-rapport visade på en stark tillväxt för onlinehandeln. Även intressant att HM nyligen vann priset för att vara bäst i Sverige på E-handel när 120 av landets största e-handlare analyserats utifrån hur bra de är på personalisering och konverteringsoptimering. Att anses vara bäst på E-handel ger bra förutsättningar för att fortsätta sin tillväxtresa inom online handeln.


Mer info om HM som utsetts till Sveriges bästa onlinehandlare:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/10/06/e-handel-hm-sveriges-basta-onlinehandlare-enligt-analys.html


Snart presenterar H&M försäljningsutvecklingen för det fjärde kvartalet, 1 sept – 30 nov. Försäljningen för september var bra och oktober kan vara ännu bättre om vi utgår från den rådande försäljningsstatistiken från beklädnadshandeln från Tyskland som är HMs största marknad.


Mer info om HMs finansiella kalender:

https://hmgroup.com/investors-sv/financial-calendar.html
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 144,6 1,62% 143,7 0,63%
Hennes & Mauritz / Sinnesjukt... / Blankare något positivt
2020-10-28 16:52 IP: 2jEmZOV0N
Håller med, men de kan väl för lite för att kunna inse att det kanske har andra orsaker att "deras" aktie går ner. Inga blankare idag, snarare agerar blankarna som en krockkudde dagar som denna.

Blankare shortare när aktien är högt värderad som den var några veckor sen och säljer nu kanske av sina positioner eftersom aktien gått ner och på så sätt faktiskt håller uppe kursen.

Den stora kraschen i Mars blev så snabb just för att det fanns så få som var short och det fanns då ingen krockkudde som kunde stoppa upp fallet.
Hennes & Mauritz / Sinnesjukt... / Förstår inte resonemanget
2020-10-28 08:24 IP: 72M++RtcK
Varje gång aktien dippar så ylas det om att det är blankarnas fel, och varje gång den går upp så skriker samma personer att den minsann nu ska gå upp mot nya rekordnivåer.

Varför då inte ta tillfället i akt och köpa på dessa "låga" nivåer och sälja när den har gått upp orimligt mycket på kort tid?

Det är bara att scrolla bakåt i detta kommentarsfält så ser man att jag har varit med ett par år nu, och kan säga att jag med stor sannolikhet är tyngre än de flesta här på detta forum - men försöker hålla huvudet kallt och istället titta på trender...

Hur ser smittspridningen ut i Europa, USA, Asien? Kommer man tvingas till lock-down fastän man dementerar detta? Kommer USA-valet att skapa turbulens på börsen? Hur påverkar Brexit? När släpps de första nyheterna om att man har klarat fas 3 i vaccinprocessen?
Därefter en mängd fakta om HM och på detta vad man tror om rekarna,...

Chilla...den kommer att gå upp i sinom tid....
Redigerades 2020-10-28
Hennes & Mauritz / Sinnesjukt... / Sinnesjukt...
2020-10-27 17:44 IP: UcXk2F4wu
6,43 % ner på en vecka. Sämst i klassen som vanligt... pissblankare..
Redigerades 2020-10-27
Hennes & Mauritz / -21,2% jämfört med OMXS30 -0,65% / -21,2% jämfört med OMXS30 -0,65%
2020-10-27 10:54 IP: U7BBo9eKo
Noterar att H&Ms aktiekurs gått ner -21,2% i år och kan jämföras med index för OMXS30 som är i stort sett oförändrad -0,65%.

HM har haft en bättre försäljningsutveckling i september månad jämfört med augusti i år. Utifrån HMs största marknad, Tyskland ser försäljningen för oktober för beklädnadshandeln klart bättre ut än september, vilket skapar förutsättningar för ett bra kvartal 4, 2020.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 144,6 1,62% 150,5 -3,92%
Hennes & Mauritz / folkets ogrundade oro pressar HM / folkets ogrundade oro pressar HM
2020-10-27 09:11 IP: 9j8NfAUc8
Som jag ser det borde HM lyfta nu
Tyskland går bra , fler länder får näthandel och nedstängningarna pga Corona kommer vara så små som möjligt , samtidigt som massor med pengar strös av regeringarna.
Kraschen från i våras kommer därför inte upprepas så länge folk har sunt förnuft.
Tyvärr har börsen inte alltid sunt förnuft.
2020-10-26 17:13 IP: 72M++RtcK
För egen del är det sekundert huruvida det handlar om en "bluff" eller ej. Viktigast är att se vad Europas regeringar gör - och här stänger flera länder ner. Detta är tyvärr en realitet, och något jag tittar på.

Köpte nyss lite på 153,50....
Hennes & Mauritz / Tyskland fortsätter visa bra försäljningssiffror jämfört med september / Tyskland fortsätter visa bra försäljningssiffror jämfört med september
2020-10-26 16:56 IP: U7BBo9eKo
Tyskland är H&Ms klart största marknad. Omsättningen i den tyska beklädnadshandeln ökade med 4% under förra förra veckan, jämfört med motsvarande vecka i fjol. I förra veckan minskade den med 10% jämfört med oktober, 2019. Genomsnitt för de 3 veckorna i oktober 2020 är (0 +4 -10) med ett genomsnitt på -4,7% grovt räknat. Dessa siffror är klart högre än omsättningen i september som i genomsnitt låg på ca - 15%

Sammanfattningsvis:

Nu när nästan hela oktobers försäljning för 2020 för den tyska beklädnadshandeln är sammanställd ser vi att försäljningen är något lägre än oktober 2019. Bolagets kostnader är klart lägre än 2019. Med andra ord finns bra förutsättningar att HM kommer att leverera bättre marginaler och bättre lönsamhet under Q4 (september - november).


För mer info:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/10/26/textilwirtschaft-forsaljningen-i-den-tyska-bekladnadshandeln-backade-med-10-procent-i-forra-veckan.html

Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 144,6 1,62% 153,5 -5,8%
2020-10-26 16:21 IP: 3s5656tGh
Nu sprids nyheter som ska göra befolkningen rädd igen angående Corona.
Har inte folket lärt sig någonting av våren?
En stor bluff är detta som sker nu än en gång i ett försök att pressa ner kurserna
2020-10-26 14:37 IP: 72M++RtcK
Att vaccinutrullning kommer att injicera förtroende i marknaden är ganska klart.
Frågan är dock om inte HM hinner dippa några kronor till innan vi ser ett ryck upp mot 200.
Faktum är att många länder i Europa nu åter tvingas till att stänga ner och det lär i så fall även på allvar påverka butikerna....vaccinet är därför helt klart en kamp mot klockan.

Jag är som bekant tung, men tradar lite på marginalen i HM.
Ser viss risk att vi går ner mot 152-153 i dagarna.
Hennes & Mauritz / Direktrapport · Astra Zenecas första vaccin på plats i november / Direktrapport · Astra Zenecas första vaccin på plats i november
2020-10-26 14:02 IP: BGsv9qwhL
Direktrapport · Astra Zenecas första vaccin på plats i november
Personal i London har informerats • SVT direktrapporterar om coronaläget

Nu håller vi tummarna....
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Hennes & Mauritz B 144,6 1,62% 155,6 -7,07%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Hennes & Mauritz - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -