Genesis IT

Rubrik Av Publicerat
Botten? CAGR1097 19-02-14 13:21
Analysen någon666 18-07-18 09:11
Därför sålde jag mina Genesis IT tredjemannen 17-05-05 10:06
Ny aktör köper Genesis Arienne 14-01-15 10:12
1/1
Genesis IT / Botten? / Botten?
2019-02-14 13:21 IP: 2RPlr3Zmh
Genesis ser ut att ha hittat en botten kring 15 kr. Känns ju sunt med tanke på att egna kapitalet överstiger 11 kr per aktie.Bokslut den 28 feb.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Genesis IT 21,4 2,88% 15,9 34,59%
Genesis IT / Analysen / Analysen
2018-07-18 09:11 IP: uSj7hLL/r
Ok, tack. Kanske någon annan kan lägga ut den - vem som helst, hjälp gärna till.
Genesis IT / Därför sålde jag mina Genesis IT / Därför sålde jag mina Genesis IT
2017-05-05 10:06 IP: T3BQ2ilxT
Efter en mycket fin resa med Genesis IT där jag under en tid haft ett relativt stort innehav har jag nu sålt av allting. Det mesta sålde jag redan runt 48-52 men sen tog jag en del i spridningsemissionen som jag nu sålt med liten förlust. (Nyttan av spridningsemissioner generellt är väldigt osäker, tycker jag; det verkar vara något som rådgivare säljer in till småbolag just nu.) Det fanns en rad andra åtgärder till lägre kostnad som bolaget kunde ha tagit till för att göra aktien mer attraktiv men framförallt hade jag mycket hellre sett att pengarna använts i verksamheten.

Men skälet till att jag röstar med fötterna är den mycket märkligt genomförda fastighetsaffären som tyvärr styrker det intryck som andra skrivit om förut på twitter m m; att det här är ett bolag som i bästa fall inte förstår bolagsstyrning eller i värsta fall medvetet struntar i det. Det var redan tidigare väldigt kladdigt med ett bolag där VD är gift med styrelseordförande och där bolagets produkter säljs till närstående bolag, men här är det fråga om en affär med betydande värde där flera av de som gjort upp affären är uppenbart jäviga. Det medför en risk att affären är ogiltig, vilket bolagets revisor borde uppmärksamma. Det betyder inte automatiskt att det är en dålig affär, men som minoritetsaktieägare är jag inte trygg med situationen.

En annan stort misstag - avsiktligt eller ej - var att inte informera om fastighetsaffären inför emissionen. Påståendet att affären som offentliggjordes någon vecka efter att emissionen stängdes skulle ha varit okänd när infomemot togs fram är inte trovärdigt.

Bolaget hade kunnat reparera situationen genom att göra ordentliga förändringar i styrelsen och tillsätta personer med kompetens och erfarenhet av bolagsstyrning.

Jag hoppas att det bara handlar om amatörmässig hantering och att bolaget fortsätter utvecklas fint. Skulle det ske förbättringar i styrning och information återkommer jag gärna som ägare.

Jag önskar övriga småaaktieägare lycka till men vill med det här inlägget uppmana till vaksamhet framöver. (Om nu någon tror annat kommer jag avstå aktien ett bra tag så jag har inget egenintresse av hur aktien utvecklas den närmaste tiden. Eftersom jag gissar att fler än jag sålt av pga av affären kan det mycket väl hända att det blir en rekyl kommande veckor.)
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Genesis IT 21,4 2,88% 42,8 -50%
Genesis IT / Ny aktör köper Genesis / Ny aktör köper Genesis
2014-01-15 10:12 IP: 9ZbpuY9sx
Ser att ABG Sundal Collier, http://www.abgsc.se/ har börjat köpa aktier i Genesis. Håll nu hårt i aktierna om ni som jag har en tro på att aktien är undervärderad.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Genesis IT 21,4 2,88% 5,75 272,17%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -