Garo

Garo / Insiderförsäljning igen... / Insiderförsäljning igen...
2020-11-30 12:23 IP: r7bE6Sctb
...sjukt mycket försäljning ifrån insiders.
Blomqvist lättade återigen ordentligt.
2020-11-26 12:05 IP: xz1E9Te7G
Hej, historiskt sett har ju Vattenfall erbjudit även Garos laddare, har dom slutat med det?

Vad det gäller laddare på 50Kv så erbjuder ju Garo det med+ att efter nyår så blir E-mobility delen ett eget bolag den processens började för något år sedan.
2020-11-26 10:52 IP: eaU1MHOOS
Hej Krakraz, du har helt rätt i att det kommer byggas vid bostäder och liknande men i det segmentet med laddare baserat på två och trefas elkopplingar finns en uppsjö av aktörer och en hård konkurrens. GARO kommer ha en fördel när de säljer på projekt och får in material som kopplingscentraler, mindre ställverk etc och kan då samtidigt offerera laddare.
Dock kommer konkurrensen i detta segment från flera håll, se länk nedan där Vattenfall erbjuder laddare om du tecknar elavtal, hur konkurrerar Garo med det?

https://incharge.vattenfall.se/ladda-elbilen-hemma/?utm_source=vattenfall.se&utm_medium=referral&utm_content=start-banner-top&utm_campaign=chbox

Dock är denna laddteknik sådan där det tar en natt ungefär att ladda en tesla full, volymen om större delen av fordonsflottan ska gå på el kommer vara snabbladdare som laddar en tesla eller likvärdig på 10-15 minuter och där krävs helt andra saker i storleken 50 kv och uppåt. Ett segment GARO har mycket liten erfarenhet av som gammalt installationsbolag. Där har andra aktörer (ABB, Siemens etc) mycket större erfarenhet och visst, GARO kan skaffa sig den men då krävs nog som jag skrivit en bolagisering av delen e-mobility och placering där den delen kan rekrytera rätt kompetens.

Transportstyrelsens inblandning, vet ej hur de kommer påverka utbyggnaden av laddmöjligheter. Regeringen kan ju via stöd etc påverka riktiningen men i slutändan tror jag det är helt kopplat till en kommersiell affär. Transportstyrelsen har väl vad jag vet ej påverkat utbyggnaden av bensinmackar i Sverige? Det är ju detta som ska ske men energiformen är el istället för olja.

Framtiden får utvisa!
Garo / Insiderförsäljning / Min uppfattning
2020-11-25 14:44 IP: 4OgrpkOkk
Min uppfattning är snarare att det kommer vara "mindre" företag som gynnas när laddinfrastrukturen byggs ut. Trafikverket som stor aktör har väl ansvar att se till att det byggs ut i landet som stort, men där handlar det väl om större avstånd och inte alls lika stor andel i det totala, medan kommuner och regioner har ansvar att tillhandahålla laddmöjligheter för att klara de uppsatta miljömål som man satt. Så jag tror snarare att kommunerna kommer satsa mycket på laddinfrastrukturen. Kommunala bolag, hyresvärdar, privatpersoner m.fl. kommer efterfråga laddstolpar där man bor. Laddning av elfordon är ju även krav enligt PBL för byggnadsverk, vilket innebär att där det planeras för nya bostäder kommer kommunen eller annan byggaktör få på sig att bygga ut. Jag tror inte att man inom kommuner kommer titta mot de stora bolagen då, inte heller byggjättarna gör nog det, utan jag tror det är mindre, inhemska företag som gynnas. Om det är Garo eller någon annan låter jag vara osagt, men det är i alla fall vad jag tror, men jag kan ju ha helt fel...
Garo / Insiderförsäljning / Insiderförsäljning
2020-11-24 10:09 IP: eaU1MHOOS
Hej!

Jag tror insiders säljer då jag anser att Garo står vid ett vägskäl. I grunden är det ett bolag som säljer elinstalationsmaterial som lägenhetscentraler, normcentraler till villor samt camping- och motorvärmare. Med åren har även området E-mobility kommit till med fokus kring laddning av bilar.
Egentligen är det två helt olika inriktningar, den ena mot byggnadssidan, hus- bostadsrätter samt lägenheter och den ena mot laddning av bilar.
Det naturliga i detta läget vore att knoppa av e-mobility och starta den delen i ett eget bolag. Aktien har ju fått en otrolig resa och ses som ett "grönt" bolag men det är ju bara ett affärsområde - för visso med enorm tillväxtpotential men hur stor är tillväxten inom villor och bostadsrätter?
Ska Garos e-mobility kunna växa och konkurrera med Siemens, ABB och General Electric som man gör på en europeiska marknaden kan man inte ha den delen i samma bolag länge till. Helt andra finansiella muskler krävs, andra ägare samt annan lokalitet, tror tyvärr inte att kunskapen att driva laddtekniken framåt finns i Gnosjö......
Det är nog det större institutionella ägare ser och därför Stefan J inte ställer upp för omval.
Om man ska vara ärlig, om ABB bestämmer sig för att lösa laddfrågan som även löser frågan med kraftinfrastruktur fram till laddstolpen med ställverk etc i olika former mot GARO - vem tror ni vinnaren kommer att bli?

Något är på gång.....
Garo / Låg free float.. / Låg free float..
2020-11-16 14:22 IP: tTw/ObWmM
Spännande att se om det kommer något nyhet eller ett PM som säger precis tvärtemot dagens sälj-rekommendationer.

Med så få aktier i ett gröntbolag som har framtiden för sig, dessutom med 2 dagar kvar till rapport, känns det väldigt konstigt att tajma in denna sälj-rek.

Vi får se vad framtiden visar, men för egen del sitter jag kvar och hoppas på en Split inom nära framtid.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Garo 587 -0,51% 565 3,89%
Garo / Stabil / Stabil
2020-10-12 10:58 IP: tTw/ObWmM
Känns som att omsättningen fortsatt är relativt låg i Garo. Det som skapar lite omsättning är ju dessa insider försäljningar, som i och för sig skulle kunna skapa lite oro för oss andra. Men med tanke på den gröna utveckligen är det bara fortsätta vara med på GARO-resan en längre tid. Ser framför mig hur aktien kommer att splittas i framtiden för att öka omsättningen och dylikt. Vad tror ni?
Garo / Teknisk chef säljer den större delen av sitt innehav. / Ytterligare insiderförsäljningar idag...
2020-10-08 11:11 IP: r7bE6Sctb
...denna gången ifrån Norge.
Aktien är ju förvånansvärt stabil trots alla insiderförsäljningar måste man ju ändå säga.
Inga direkta nyheter heller ifrån bolaget men nog känns börsvärdet väl stort i dagsläget.
Sålde av redan första gången Garos tekniske chef lättade på trycket och har därefter bara följt bolaget, men det blir att fortsätta med det så länge kursen ligger på dessa nivåer.
Garo / Teknisk chef säljer den större delen av sitt innehav. / Han sålde 25643 aktier och har nu kvar bara 4000 aktier..
2020-09-28 13:49 IP: 25g/0mplY
Måste kännas sådär och ha Garo-aktier nu, speciellt som största nyckelpersonen lättade också en större del av sitt innehav. Jag sålde mina på snittkurs 463 kr.
Garo / Teknisk chef säljer den större delen av sitt innehav. / Teknisk chef säljer den större delen av sitt innehav.
2020-09-28 10:20 IP: r7bE6Sctb
12,2 millar, rätt mycket för privat bruk om man inte vill köpa något större utan att behöva ta lån🧐
Börjar man bli oroliga för 2:a vågen eller den ökade konkurrensen?
Garo / Försäljningar och hög värdering . / insiderförsäljningar duggar tätt!!
2020-09-16 16:49 IP: 25g/0mplY
...
Garo / Enorm marknad / Enorm marknad
2020-09-02 09:57 IP: HAoD2WMH7
Garo är ett av mina riktigt långsiktiga innehav och det enda egentliga skälet till detta är marknaden för elbilsladdning som kommer växa enormt.
Garo har i mina ögon en unik position då det är ett av få noterade bolag med nära koppling till laddinfrastruktur, utan att vara knutna till ngn särskild leverantör.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Garo 587 -0,51% 454 29,3%
Garo / Garos värdering kontra prestanda? / Får Signaturen Torre rätt?
2020-08-23 12:18 IP: ZDcobiKeY
Jag är rädd att värderingen och fallhöjden stor
Min fru tror att Torre har rätt och att aktien faller med nästan 100kr efter rapporten.
Hon har sålt men jag har lite kvar
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Garo 587 -0,51% 463 26,78%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Garo - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -