Fingerprint Cards

Rubrik Av Publicerat
Kikare - FPC har önskat hög omsättning i aktien - Stora seriösa index baseras också på detta Luttrad 20-10-25 23:26
luttrad Kikare 20-10-25 23:16
CHLI77 - Helt klart realistisk potential - Det är det som FPC förmedlat och jag köpt Luttrad 20-10-25 23:05
Luttrad CHLI77 20-10-25 22:32
Fpc willy 20-10-25 19:46
Ang Luttrads inlägg nedan. Nisse001 20-10-25 19:45
CHLI77 - Potential ja - Aktiekurs ska inte bestämmas av potential utan av realism Luttrad 20-10-25 16:06
Vilken potential CHLI77 20-10-25 09:28
CHLI77 JAIS 20-10-25 09:19
Harry Nisse001 20-10-25 08:44
Testar igen CHLI77 20-10-25 08:01
Harry ! Klack 20-10-25 07:41
Harry CHLI77 20-10-25 07:40
JAIS CHLI77 20-10-25 07:24
Zwipe lägger bud på HarryFPC 20-10-25 00:29
1/25835 »
Fingerprint Cards / Vilken potential / Kikare - FPC har önskat hög omsättning i aktien - Stora seriösa index baseras också på detta
igår 23:26 IP: bt8YEZ/70
Det är en självklarhet att stor omsättning i aktier liksom i valutor och annat är positivt för de som behöver agera. Det blir normalt mindre svängningar men i en aktie med så enormt stor osäkerhet om framtiden måste det bli svängningar. Även Apple har stora svängningar för där finns också stor osäkerhet.

Att AVA-kunder säljer på rapport är ju för att många småsparare i AVA finns i forumet och representeras av drömmare som målat upp helt orimliga förväntningar.
igår 23:16 IP: 8RWp1oXyp
" Det är inte rimligt att anse kursen på nästan 24 kr som jämförbar i någon seriös analys. "

Det var inte småsparare utan stora mäklare som låg på topp i mäklarlistan och körde upp kursen ovanför 20 - detsamma gäller nedkörningen.
Statistiken från småsparares mäklare går inte att lita på då dessa flitigt används för att sudda ut spåren efter finansinstitut som missbrukar systemet.
Vi hade till exempel ett väldig högt sälj hos Ava på senaste rapport.
Men vem blir förvånad när du återigen försvarar konstruktionen som skapats för att ge alibi till en hög omsättning i aktien, som i sin tur genererar inkomstmöjligheter till oseriösa aktörer.
Redigerades igår 23:17
Fingerprint Cards / Vilken potential / CHLI77 - Helt klart realistisk potential - Det är det som FPC förmedlat och jag köpt
igår 23:05 IP: bt8YEZ/70
Jag var tidigt ute efter PM:et och Christian Fredrikssons presentation/intervju (kursen sjönk kraftigt långt innan han uttalade sig) och förtydligade i forumet att FPC inte uttalade en prognos utan att det var en ambition och att jag tyckte den var realistisk.

Vad jag skrev nyss var att denna realistiska potential måste kombineras med andra realistiska potentialer, alltså även klart negativa. Då kan man hitta en subjektiv riktkurs som skiljer sig från dagens kurs.

Tyvärr tycker jag att du förstör dina inlägg med löjliga påståenden om hur jag och andra tänker och agerar trots att vi antingen inte antytt något om det eller till och med motsagt det. Tycker att du resonerar helt fel om trejding. Det är den som håller uppe omsättningen och därmed lockar större investerare (typ indexfonder). Dessutom köper man tillbaka vid nedgång och bromsar därmed nedgången. Tror bland annat signaturerna "genesis" och "merafakta" gör så och det försöker även jag och många andra. Blankningsresonemanget anser jag vara vidskepelse och så länge många tror på det så har skräcken en effekt.

Självklart kan jag sälja alla aktier i ett bolag som jag tror på om jag är övertygad om att aktierna är orimligt dyra för ögonblicket. Allt annat är ju idioti om man ändå sitter och följer aktien kontinuerligt. Just nu tycker jag inte det. Det finns dock andra intressanta aktier att väga om till.
igår 22:32 IP: PrRX8yAgM
Jag hävdar då att detta är en realistisk potential som inte kommer av att FPC sitter och killgissar. Man har för första gången på väldigt länge öppnat upp för hur man tror att marknaden skall växa till sig och vill tala om det för aktörer och samarbetspartners samt då självklart sina ägare.

Den realistiska potentialen stämmer även överens med flera andra aktörer på marknaden och visst så kan även Visa och Mastercard samt andra stora aktörer även dessa ha en felaktig bild över framtiden.

Sen kan man ju alltid hävda att marknaden alltid har rätt kurs vid ett givet tillfälle för att det är vad marknaden vill betala, men detta stämmer inte helt eftersom kursen kan påverkas dels av missuppfattningar och historik samt över hur stor del trejding och blankning som finns i en aktie. Om vi inte haft blankning så måste man ju ändå inse att dessa aktier inte hade lagts ut på försäljningsidan och då är det inte säkert att någon annan lagt ut sina på så låga nivåer.

Vad tycker du är en rättvis kurs för ett bolag som har den framtidsutsikt som FPC har? Tänk dig då in i att du faktiskt vore en intresserad köpare som skall bedöma om priset är rätt. Om du är intresserad köpare så måste du ju ändå ha en grundtro på företaget och dess produkter och då även värdera in denna typ av information. Om man däremot inte tror på bolaget så är det självklart så att man inte tycker det skal värderas in för att man då inte tror att man kommer nå denna nivå. Men då köper man ju inte aktien överhuvudtaget.

Dina argument faller rätt platt och visar egentligen bar hur du och en del andra tänker och att det är för många av er rena trejdare i aktien som behöver köpa och sälja och hela tiden gör er vinst på hög volatilitet som egentligen skapar dessa ryck. Ni fegar ur så fort det kommer en rörelse nedåt och sitter med tajta stop loss så att ni kliver ur vid minst försök av någon att trycka ned kursen. Sen så kliver ni in när nästa rörelse uppåt kommer och förstärker den. Detta har skrämt bort många andra aktörer så det är egentligen bara långliggare, trejdare och blankare som agerar utöver de fonder och ETF som äger aktien, men den handeln är rätt stabil och ofta förutsägbar.

Om vi nu säger att bolaget får rätt i sin bild av framtiden så måste väl även du hålla med om att dagens kurs är rätt billig utifrån detta och att aktieköp egentligen handlar om att köpa något billigt för att längre fram sälja dyrt och då måste man chansa lite. Vill man vänta in en säker investering så är prisnivån då anpassad efter detta. Vad tror du tex händer med kursen om man får bekräftade order i miljonklassen på ett tiotal aktörer redan nästa år? Är i sig ingen stor volym , men visar då på att man faktiskt kommer igång och tror du får betal minst det dubbla mot idag i så fall.

igår 19:46 IP: vXxddG22j
Vem fan vill läsa om Dina bauta investeringar?
Gud är du helt ...
Fingerprint Cards / Vilken potential / Ang Luttrads inlägg nedan.
igår 19:45 IP: +Po5Qjbb6
Glöm nu inte bort att Luttrad till blankarligan och lånar ut sina aktier.
Fingerprint Cards / Vilken potential / CHLI77 - Potential ja - Aktiekurs ska inte bestämmas av potential utan av realism
igår 16:06 IP: bt8YEZ/70
Man måste alltså väga potential*sannolikheter för olika förlopp både hausse och baisse. Då är dagens kurs det enda som gäller som rätt kurs. Har man själv en annan bedömning så får man investera (köpa, sälja, blanka) efter behag och förmåga. Har man resurser och samlar på företag så kan man höja kursen till hundratals kronor genom att lämna köpbud på alla aktier. Det behöver inte ha något med företagets kapacitet att göra, bara ett konstaterande att en enda köpare kan bestämma minsta kursvärdet. En enda säljare eller blankare kan inte göra det.

När kursen gick över 20 kr fanns det bara samlarvärde och hysteri, inte substans i uppgången. Det visste inte vi som observerade det hela då men vi vet det nu. Liksom när kursen tidigare snabbt gick upp från 13 till 17 kr så dök en massa nya signaturer upp med alla möjliga löften om kommande kursrusningar. De försvann lika fort som de dök upp. TA-kurvor som visade 30 kr plus lovades nästan ut som verklighet av en del.

Det är inte rimligt att anse kursen på nästan 24 kr som jämförbar i någon seriös analys. Det var en tokrusning från 23 kr och sedan ett tokras när FPC meddelade verkligheten. Det var AVA-kunder som svängde från köp till sälj och fortsatte med det. Raset inträffade när många nya aktieägare insåg att de "löften" som en del forum och twitterskrivare ställt och orsakat uppgången inte hade någon substans i det som FPC förmedlade, Dessutom tillkom många, kanske även lite större ägare, som just då insåg hur länge man kanske skulle behöva vänta innan riktiga bevis på framgång skulle komma. De sålde och några skrev om detta.

Många, som jag, säljer nästan automatiskt vid oväntade stora uppgångar. Denna gång sålde jag mindre poster, den sista på 23:89 kr, alltså nära toppen medans jag läste email från FPC, innan jag läst hela. Kanske jag skulle ha missat en vidare uppgång (det har hänt tidigare) men den risken tog jag.

För varje order från bank till kortleverantör om satsning på FPC-baserade kort kommer så tror jag kursen kan öka, beroende på omfattning och tidsaspekter. Ytterligare fördröjning kan sänka kursen men knappast så mycket om inte hela kortframtiden visar sig bli mindre än vad som de flesta bedömt. Kommer FPC att visa stadig vinst redan innan, alltså från mobiler, PC och andra vertikaler än kort så tror jag också att kursen går upp från dagens läge. Vinsten behöver inte vara så stor.
Redigerades igår 16:10
Fingerprint Cards / Vilken potential / Vilken potential
igår 09:28 IP: Af96G+din
Det är egentligen helt sjukt att marknaden har drivit ned kursen nästan 9 kr på någon månad om man ser det till vilken potential som bolaget meddelade strax där innan. En normal marknadsreaktion hade varit en uppgång med likande siffror, men här så började kraftig försäljning vilket är väldigt underligt på ett sådant sätt att övervakningen borde gått in och kontrollerat vad det är som skedde. Vilka sålde och hur har de aktörerna agerat i övrigt. Men nog om det, för det är bara temporärt.

Företaget berättade att man utifrån sin syn på branschen som ändå får anses vara en av de mer initierade då de har kännedom om hur nivåerna ovanför ser på volymerna, räkna alltså med att det FPC säger är det som tex Thales och övriga större korttillverkare ser som potential. Så det är ju inte bara FPC som stoppat upp ett finger i luften och gissar rakt ut. :-). Det är en kunskap som kommer från många initierade källor på olika nivåer. Vad säger man då?

Jo man tror alltså att om ca 5 år 2026 så kommer det finnas totalt 6 miljarder betalkort i världen och då räknar man alltså inte in övriga möjliga applicerbara kort i denna volym, som tex acess.
Man uppskattar att nästan alla dessa kommer var kontaktlösa och att ungefär hälften dvs runt 3 miljarder kort kommer att ha biometri. Vilket gör att potentiell TAM för FPC sensorer och mjukvara är 3 miljarder enheter och att man har som mål att kunna ha en marknadsandel om minst 50%.

Det betyder då att FCP tror sig ha stora möjligheter att nå en försäljningsvolym om 1,5 miljarder biometriska enheter under 2026, vilket är en enorm marknadsmöjlighet. Vad betyder då denna volym i intäkter? Jo om man utgår från att det pris om 3$ som man nu kan hålla i volym ytterligare kommer kunna pressas med högre volym och förbättrad teknik så kan vi nog räkna med en prisnivå om runt 1$ vid denna högt mogna marknad, men då får man betänka att det även behövs mjukvara som ofta har höga marginaler. Så en marginal om 40-50% på hela produkten är högst sannolik och då betyder det en bruttovinst på ca 0,4-0,5$ per enhet, elelr med dagens kurser ca 3,5- 4,25 sek per enhet. Med en försäljningsvolym på 1,5 miljarder pratar vi då om bruttovinst om 5,3-6,3 miljarder. Självklart så kommer bolaget vid den tiden att ha högre rörelsekostnader än i dag, men även om man skulle räknamed så höga kostnader som 1 miljard så återstår det alltså 4,3-5,3 miljarder i vinst, vilket skulle betyda ca 14 till 17 sek i vinst före skatt per aktie.

Sett utifrån detta så är dagens värdering helt verklighetsfrånvänd och den som tror att man kommer få en bättre ingång längre fram måste totalt missat hur det brukar se ut när marknaden tillslut fattar galoppen. Man kan alltså idag köpa en aktie för 15 sek som om 5-6 år kan generera lika mycket i utdelning om det går som man tror. Det är en helt sjuk möjlighet och det rör sig inte ens om några förhoppningsbranscher som kanske kan komma, utan vi ser redan nu lanseringar.

Vet inte vad det är man vill vänta in, att FPC ger ut PM om att någon beställer miljonvolymer? Vad tror man då att man får betala för en aktie? Vilka vill då sälja?
igår 09:19 IP: MsLzyHyLl
Tack för dina synpunkter.
igår 08:44 IP: +Po5Qjbb6
Du lovade att inte röra hallonsaften, nu blir mamma arg på dig.
Fingerprint Cards / Ser bra ut / Testar igen
igår 08:01 IP: Af96G+din
Förra gången jag skrev om videon som fpc lagt ut och som beskriver skillnaden med korten beroende på om man använde en sensor av 1 eller 2 generation, så anmäldes det bort. Var väl för känsligt, eller så nämndes fel bolag i jämförelserna.

Släpper vi jämförelser mellan olika potentiella kortutgivares produkter, som jag tror många vid det här laget ändå fått en förståelse för och istället bara tittar på vad sensorn T shape version 2 innebär så är det bra nog.

Den nya sensorn medför som videon visar på ett mycket bra sätt att man nu kan ha en krypterad dubbelriktad kommunikation mellan sensor och SE enhet och att man då på ett mycket säkert och effektivt sätt kan utföra både bildbeabetning samt matchning direkt i SE, vilket tar bort behovet av en separat mcu enhet samt sparar in på energiförbrukning.

Med de unika funktionerna som kommer med T shape 2 så finns det redan nu möjlighet för korttillverkare att med de kort de har idag på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt införa biometri. De komponenter som de redan idag använder är tillräckliga, de behöver inte utveckla någon ny SE enhet utan kan använda den man har. Utan den nya sensorn så fanns ett behov av att utveckla SE enheter med förstärk processorkraft och energihantering men detta är inte nödvändigt om man använder t shape 2.

Jag skulle bli mycket förvånad om inte Thales och FPC redan nu håller på att få det redan certifierade kortet med T shape v1 att bli certifierat med T shape v2 och att vi kan se en sådan lösning tidigt nästa år, kanske redan under q1 så det kan finnas hos kortkunder i q2.

Om FPC nu även lyckas få till något bra i samarbete med sina partners inom halvledartillverkning som ytterligare pressar ned komponent och eller tillverkningskostnader så har man ett mycket slagkraftigt erbjudande som få kan matcha.
igår 07:41 IP: Won+nUkA8
Så du gillade inte mina kommentarer Harry !
Att du bara orkar Harry !
igår 07:40 IP: Af96G+din
Vakna,,, du drömmer,, Zwipe har inte kassa för att köpa ett bolag i fingerprints storlek, tror inte ens de har råd med idex.

Men däremot skulle FPC ha råd med att köpa Zwipe som har ett börsvärde som inte är så mycket högre än vad FPC har i kontakta tillgångar , men varför skulle det vara aktuellt, finns inget fpc behöver i det bolaget.

Inom en väldigt snar framtid kommer två stora franska banker att börja rulla ut kort som är certifierade med Visa och MasterCard och som innehåller fpc sensorer och även om det är låg volym i de inledande utrullnibgsrna så är det redan uttalat att de skall följas upp med större volymer. Det verkar som att dessa banker tror på de här korten och ser möjlighet att ta kunder genom att vara tidigt ute med tekniken. Kan få en del andra att bli stressade om de lyckas ta deras kunder, de kommer då följa på.

Vilka kort finns nu ute och klara för lansering och som då är certifierade med någon större payment scheme?

Vi kommer troligtvis få se mycket fina meddelanden hela hösten, det rör på sig vilket man inte minst kan se på den ökade frekvensen av information från både FPC som andra i värdekedjan. Fpc bloggar och twittrar och släpper bra PM som aldrig förr och de med negativ position får det allt svårare. Märks inte minst på den frekvens som mina inlägg systematiskt anmäls. Vissa vill inte ha en positiv stämning på forumet.

De kan anmäla inlägg och strutsa så mycket de vill samt fortsätta med sina ständiga oneliners och negativism, men de vet att de inte kommer vinna i det långa loppet. Nu handlar det för dem att minska förlusterna
igår 07:24 IP: Af96G+din
Det är jättesvårt att ge en bra prognos över tillväxten inom biometriska kort. Det är så många faktorer som påverkar, men det ser bra ut med de lanseringar som görs av stora banker i år och som redan nu talas om uppföljningar i större volymer under början av nästa år.
Är rätt sannolikt att dessa inledande lanseringar ger ringar på vattnet så att fler banker följer efter och först lär då de som redan varit med i piloter vara men även andra innovativa banker som ser möjlighet till fler kortkunder kan nog följa.

De flesta banker vill nog först testa korten på nyckelkunder för att se potential och det ger en lägre upplaga per bank men å andra sidan finns det många banker.

Sammantaget så finns det en god potential att vi ser ett 100 tal banker med lanseringar under 2021 och en del av dessa kommer komma upp i miljonvolymer, men de allra flesta räknas nog i 100 tusentals.

Det gör att TAM 2021 räknas i tiotal miljoner kort, men troligtvis inte hundratals. FPC ligger långt fram i marknaden och jag tror man kan ta upp mot 70% av den inledande marknaden och då talar vi om nånstans mellan 7 och 70 miljoner sensorer under 2021.

Man måste dock ha respekt för att företaget självt har svårt att göra bedömning över volymerna då man inte vet hur snabb adaption bankerna får och hur många som följer first movers.

Det är dock hög sannolikhet att åtminstone de som varit i piloter kommer lansera i större volymer redan nästa år och bara inom dessa finns det tiotals miljoner kort utgivna.

En volym i det mindre intervallet om 7 miljoner kan låta lite men om man tänker sig ett sensorpris på 3$ så är det ändå en intäkt på 21 miljoner dollar och med en trolig marginal på 40-50 % pga att det även i går mjukvara så ger det 8-10 miljarder dollar i bruttovinst eller då ca 70-85 miljoner sek.
Men potentialen är då upp mot 700 till 850 miljoner sek.

Betänk även att man räknar med att 2026 är TAM runt 3 miljarder enheter och det betyder att det kommer vara en stor upprampning under dessa 5 åren dit. All tillväxt sker ju inte natten mellan 2025 och 2026.

Fingerprint Cards / 37-68 kronor price target / Zwipe lägger bud på
igår 00:29 IP: 3Zt1+Y56F
FPC
kommer nog att hända

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Fingerprint Cards - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -