Fingerprint Cards

Rubrik Av Publicerat
Gemalto+Fing+Zwipe Pajsen 19-02-21 23:16
biometriska kort terveys aktie mannen 19-02-21 22:42
@tope001 Terveys 19-02-21 21:47
skärmskydd Gunmar 19-02-21 21:43
Drömmen Er Pupone 19-02-21 21:37
Samsung S10 Accountant 19-02-21 21:30
Fredag DALLAZ 19-02-21 19:58
CHLI77 Zoega 19-02-21 19:46
CHLI77 nsid 19-02-21 17:53
nsid CHLI77 19-02-21 17:37
Chill nsid 19-02-21 17:14
nsid CHLI77 19-02-21 17:04
nsid tope001 19-02-21 16:53
Re Terveys tope001 19-02-21 16:52
Blandat krafs placerat 19-02-21 16:50
1/24475 »
Fingerprint Cards / Gemalto+Fing+Zwipe / Gemalto+Fing+Zwipe
I går 23:16 IP: lRUrOmtrI
Om nu Zwipe har så starka patent, gynnar inte Gemalto-avtalet automatiskt Zwipe också? De är inte bara en etablerad partner, utan en nödvändig del i värdekedjan som jag förstår det.

Fingerprint ökade cirka 500 miljoner i börsvärde på nyheten idag.
Zwipe backade några %..

Från Fings IR:
"Zwipe är fortsatt en partner till Fingerprints. Vi har olika roller i värdekedjan. Zwipe levererar halvfabrikat/inlays till korttillverkare. Fingerprints levererar biometriska sensorer och mjukvara - ibland till t ex Zwipe men också direkt till korttillverkare."

Dvs inget har förändrats i samarbetet förutom att de fått en första volymorder.

Om marknaden tror på BSC - och att Fingerprint/Gemalto är i absolut framkant - hur motiveras det att Zwipe fortfarande handlas under IPO-kurs? Har aktien hamnat i en norsk skymundan?

https://coeli.se/wp-content/uploads/2019/02/2019-02-19-Zwipe-investor-presentation-Coeli.pdf
Fingerprint Cards / CHLI77 / biometriska kort terveys
I går 22:42 IP: y8ZGCJuA+
Tror själv stenhårt på biometriska kort. Marknaden är enorm i hela världen. Bara hoppas och tror att fingerprint cards kan lansera detta på rätt sätt. Vill själv ha ett biometriskt kort så ingen kan blippa mig. Nordeas analytiker kan räkna som de vill. Tror inte de fattar vidden av biometriska kort framtid. Tror Nordea nettosålda minst 10 miljoner aktier ca 10 kr i dec. Tack terveys för du skriver tycker det du skriver känns trovärdigt.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Fingerprint Cards B 22,1 7,62% 22,1 0%
I går 21:47 IP: vW3IAPZxT
Okej. Ja det är väl olika per bank, jag har flyt då.
Jag ställer mig dock tveksam till att det rör sig om några summor att tala om för konsument om du faktiskt behöver betala extra. Jag skulle betala upp till 50kr extra per år för ett kort om det hade FPC inside. (Inte endast för att jag äger del av bolaget utan för själva säkerheten såklart haha)

Tack för länk!
Jag tolkar det han säger som att det kommer att finnas kommersiellt ute i hand hos vissa kunder i slutet av 2019. Det var detta som gjorde att jag tidigare "förutsagt" - låter så dramatiskt - att korten kommer i H2 19. Dock verkar det nu som att FPC faktiskt får både betalt och order ganska långt i förväg då jag antar att denna beställningen är en del i ledet för att få ut dessa kort som Ulf Ritsvall pratar om i slutet av 2019.

Om det resonemanget stämmer så borde 2019 avslutas med att vi ser order trilla in för 2020 korten. Dvs 2019 skulle kunna överraska rejält... Med risk för att vara för mycket hausse - Det skulle kunna vara en repeat på 2015 på gång.
På ett sätt hoppas jag men samtidigt är jag lite rädd för det. Vet inte om jag är mentalt förberedd på det! (jag var inte det på den senaste tidens uppgång iaf)

Nåväl - Det är bra att moderera sina förväntningar lite. Länken var bra. Det kan komma att bli några kronor dyrare för konsument med ett biometriskt kreditkort. Det är inte skrivet i sten att fler beställningar kommer 2019 bara för att jag tror det!


Blir intressant att se hur marknaden reagerar imorgon.

Mvh
I går 21:43 IP: g3jKX/lPR
S10"an klarar inte av att ha ett vanligt skärmskydd ,kommer bli mycket klagomål.
Dom skärmskydd som finns är knepiga att applicera.
Redigerades I går 21:51
I går 21:37 IP: WS10Z3vmX
Skulle vara om vi imorgon får nyheten att det är FPCs kapacitiva sensor i S10e (även om tidigare rykten pekar på Egistec).
I går 21:30 IP: doUgCRpCO
Ska vi ignorera faktan att det är Qualcomm som kom med i Samsung S10 med sin ultraljud sensor??

Jag tror inte det är en tillfällighet att denna Gemalto-nyhet kom just idag. Jag tror att de valde att gå ut med den just idag för att försöka visa marknaden att de lyckas med något.. och inte visa sig svaga, vilket de tyvärr varit på mobilsidan...
Redigerades I går 21:31
I går 19:58 IP: 0BTEKOfLC
Undrar hur det går imorgon? :)
I går 19:46 IP: nmtRi3g/3
Du borde ta betalt för dina analyser. Stort engagemang. Dock vet jag inte om du själv lyckas med aktier / trading.
I går 17:53 IP: 45jXpU5nB
Givetvis är Gemalto inte en utgivare utan en tillverkare. Och jag håller inte riktigt med om din tolkning angående certifiering.

Först görs certifiering av korttillverkare för att säkerställa att kortets alla ingående komponenter som sensor, MCU, PCB, SE mm fungerar som det ska. Det har Gemalto redan gjort med sina kort om jag inte tolkat det fel. Förmodligen ligger andra tillverkare i samma fas. Därefter skall betalningsprocessen certifieras. Denna slutcertifiering av biometriska kontaktlösa kort görs av VISA, Mastercard,  Union Pay som tillhandahåller själva betalningstjänsten etc. Håller du med?

Slutcertifieringar kommer enligt FPC Investrel sannolikt vara klara redan första halvåret i år.
Därefter är det fritt fram för banker att beställa kort från korttillverkarna och ge ut korten till slutkunder. Andra halvåret i år kommer vi att se först diverse VIP kort, guldkort, Fintech tätt följt av vanliga betalkort som kommer i större volymer så att det totalt hamnar på 4-5 miljoner kort med FPC sensorer under 2019 (min bedömning).
Redigerades I går 17:56
I går 17:37 IP: cAd8Lph8f
Nu är det ju inte Gemalto som ger ut korten utan det är de som tillverkar dessa med komponenter från bla FPC. För att få ut order så måste Banker som använder Gemalto beställa BSC men för att det skall kunna ske så måste någon av MC, VISA eller  Union Pay osv godkänna att dessa kort uppfyller de krav som de ställer.

Vi kanske tolkar saker olika, jag har tolkat FPC samt en del andra tex NXP och Precise samt MC och VISA som att det under året kommer ske utvärderingar av kortlösningarna av tillverkarna och när de är nöjda med alla ingående delar så kommer de ta korten vidare för certifiering.

Tror du och en del andra ibland blandar ihop de olika ingående cerifieringarna i detta. Piloterna som FPC varit med i är en slags certifiering av sensorerna samt de övriga detaljerna av korttillverkaren och nu under året så pågår och kommer fler piloter för att säkra upp att allt fungerar. När det sen är helt hundra så kommer tex Gemalto att köra en certifiering av korten.

Det dagens nyhet har visat är att Gemalto har certifierat T-shape med den nya programvaran vilket tillsammans med enrollment varit en del som legat på FPC. Men det betyder inte att de kan börja sälja kort till bankerna ännu, där behöver fler delar i kortet få OK av Gemalto först.

Detta är alltså bara en etapp av många på vägen och räknar inte med att banker kommer ge ut BSC kommersiellt i år. Mindre upplagor och specialkort är det främst som berörs utöver piloter.
I går 17:14 IP: 45jXpU5nB
Certifiering kommer med stor sannolikhet att vara klar innan Juli i år. Det har kommunicerats även via FPC:s investor relations. Så jag ser inte någon anledning till att Gemalto och övriga korttillverkare skulle vänta till 2020 för att få ut korten. Tvärtom, det blir ett race mellan kortutgivare och mellan banker precis som i mobilbranschen där OEM:er har ett race om att bli först men fräckast ID sensor lösning. Det är en principsak. Förutsättning är så klart att korten fungerar och igenkänningsmekanismen är säker vilket certifieringen kommer att tillse.

Du och jag har olika syn på framtidsprognoserna. Det är fine för mig, jag har till och med sagt att det är bra att du skriver på forumet med en annan syn så att vi får fajtas lite och utbyta meningskiljaktiheter och förhoppningsvis lära av varandra. Eftersom du är så pass aktiv som du är och har varit det under en längre period så antar jag att du har ett långsiktigt intresse i FPC precis som mig.
Redigerades I går 17:21
I går 17:04 IP: cAd8Lph8f
Varför skulle FPC få betalt före leverans? Man har som bokföringspolicy att bokföra försäljning när varan juridiskt övergått till kunden och troligtvis bokförs inbetalning när fakturan betalas utifrån betalningsvillkoren

De här hundratusentals sensorerna som Gemalto nu tecknat sig för kommer med stor sannolikhet att bli flera under 2020 men under 2019 tror jag inte Gemalto ser någon anledning att öka på när man inte får ge ut dessa genom Visa, MC mm förrns de har godkänt (certifierat). Sen kommer säkerligen övriga tillverkare komma med vissa initiala beställningar de med.

2019 blir troligtvis inte över 1 miljon sensorer och 2020 10-100 Miljoner TAM (Terveys tror du missuppfattade mig lite, kanske slarvigt formulerat av mig)

Får se i höst vilka övriga sensortillverkare som kommer bli certifierade, tolkar inte att Gemalto ger FPC ensamrätt, men just nu är det inga andra som är tillräckligt långt fram.

Verkar även som en del tolkar programvaran som FPC kom ut med som en BM fördel och det kan nog vara så när det kommer till algoritmerna som man då inte behöver köpa in från bla Precise, men frågan är om inte denna lösning är en förutsättning för att silikonbaserad lösning skall kunna konkurera mot de billigare lösningar som tex IDEX och NEXT planerar att gå till marknaden med.

Förstår att många vänta länge på det här och att förväntningarna är jättehöga, men tror även att ni blir lite blinda och ibland överskattar och övervärderar. Viktigt att ha en nykter och verklighetsbaserad uppfattning. Mina analyser är rätt pessimistiska just nu och ta dessa för att de är lägsta nivån, dvs det är en möjlig verklighet men kan bli bättre. Jag vill däremot få mer fakta från bolaget, det är märkligt att de inte kan kommunicera något kring värde osv.
I går 16:53 IP: DP3lcfM2L
Där tror vi olika, men jag hoppas att det går så fort
Fingerprint Cards / CHLI77 / Re Terveys
I går 16:52 IP: DP3lcfM2L
Min bank tar betalt för kortet, men det finns andra fördelar.
Hur det ser ut på övriga banker i världen vet varken du eller jag, det var bara ett konstaterande att MC och VISA planerar att höja kortavgiften vilket innebär att de tar höjd för den ökade kostnaden det innebär med BSC
Det är väl klart att bankerna kommer att tjäna på det och för min del är det positivt att det äntligen kom en FÖRSTA order, jag förväntar mig fler.

Min tro att merparten kommer att levereras under 2020 baserar jag på uttalande från Ulf Ritsvall
"Now we’re at the education stage, so hopefully by Q1 the system is finalized for credit cards with biometrics in them,” he explains. “They will be certified in the next six months, so in probably the last three moths of this year that you will start seeing commercial units out there. As always, it starts with the high-end metal cards, maybe premium customers and VIP customers, they kind of target tiers of customers."

Glömde länken
https://www.biometricupdate.com/201901/breakthrough-year-ahead-for-biometric-payment-cards-industry-insights-and-predictions
Redigerades I går 16:58

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Fingerprint Cards - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -