På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Diamyd Medical AB

igår 16:02
är det så att Ulf känner sig friare i den här intervjun, jämfört med tidigare.
Jag tolkar det som att artikeln med sina redovisningar och sammanfattningar av resultaten nu är klar att accepteras / redan är accepterad för publicering.
Vägen mot en ytterst intressant och viktig fas-3 studie ligger öppen och den ger startsignalen för såväl konkret fast track som partneravtal.

Om vi får nyheten offentliggjord som den första behandlingen som kan visa vägen mot bot är detta självklart en världsnyhet både i vanliga media och i vetenskaplig press.
Det kommer att bli en häftig tid vi har framför oss. Det kanske t o m blir så att aktien stiger i värde - vem vet?
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Diamyd Medical B 27,16 4,46% 27,16 0%
Diamyd Medical AB / Vem kan låta bli att investera efter det här klargörandet. / Vem kan låta bli att investera efter det här klargörandet.
igår 15:07
Ulf låter sin icke bundna tunga prata om allt och hans övertygelse med fakta förintar tvivel.

Tack det här har vi väntat på, Diabetiker och investerare samt forskarfältet.
Diamyd Medical AB / Instagramprofil.. / Instagramprofil..
2021-05-07 22:52
Har investerat enligt Discord, 500 000:- i Diamyd.
Med motivering enligt profilens sida "provar på den svenska marknaden"
17500-20000 aktier innebär det beloppet beroende på fiskenivån...

så, hur kommer kursen överlag att reagera på detta?
IG eller FB och investerare skapar Haussande eller Baissande..
Följer vi en TA ( TA är totalt aburt i mitt tycke att beräkna efter..) eller följer vi en sjukt stark FA? eller går vi på kändisskap av en mångmiljonär ?
Diamyd Medical AB / enl. ulfs senaste intervju väldigt säkra ang fas 3.. / 007 - Tjänstefel eller ej då det gällde fas 3 genomförandet,
2021-05-07 18:40
uttryckte Ulf H som så, …
att Diamyd Medical har erfarenhet av att genomföra en fas-3 sen tidigare och arbetar nu sen ett år intensivt med vad en fas 3 studie kräver av insats från bolaget. Man vill verkligen inte misslyckas en gång till. Han fick då frågan om man trodde att det var rätt att genomföra fas 3 enbart på en undergrupp av samtliga Typ 1 diabetiker och inte på hela gruppen. På det svarade Ulf H. ungefär såhär; ”vi anser att vi nu skall fokusera på den grupp som verkligen reagerar på vår behandling. Skulle vi påbörja en fas 3 helt fristående från resultaten av vår fas-2 studie skulle det ta ytterligare ett antal år, innan vi hade resultat. Någon sådant vore närmast oetiskt mot alla de som kan bli hjälpta med vårt vaccin”. Jag uppfattade hans ordval som ”oetiskt” och du 007 som ”tjänstefel” och de orden har egentligen mycket näraliggande betydelse. Oetiskt mera direkt riktat mot patienterna och tjänstefel att man gjort en blunder med negativa följder. Jag har inte efterkollat vad han verkligen sa och det spelar kanske mindre roll.
Jag håller med Ulf oreserverat – att välja ett annorlunda och mera utdraget genomförande av fas 3 studien skulle innebära att ett stort antal nyinsjuknade diabetiker hade fått vänta på en viktig behandling ytterligare några år utöver vad som blir följden med dagens modell.

Ulf ger tydligt genomförandet av fas-3 studien högsta prioritet och jag uppfattade i hans ordval att han där också hade med sig både FDA och EMA, som i sin text för fast track använder beskrivningen: ”Filling an unmet medical need is defined as providing a therapy where none exists or providing a therapy which may be potentially better than available therapy. Any drug being developed to treat or prevent a condition with no current therapy obviously is directed at an unmet need.”

Det viktigaste skälet för att ge ett företag ”fast track” till marknaden är just detta, att den behandling bolaget erbjuder uppfyller ett behov som idag inte tillgodoses. Ett ouppfylldt medicinskt behov definieras som att ge en terapi där ingen finns eller tillhandahålla en terapi som kan vara potentiellt bättre än tillgänglig terapi. Har Diamyd i sin Diagnode-2 bevisat att de kan tillhandahålla en sådan terapi redan idag är det Läkemedelsmyndigheternas förbannade PLIKT att se till att den behandlingen når patienterna så snart som möjligt och jag tror att de är mycket väl medvetna om den uppgiften. Vad gäller myndigheterna är nog termen ”tjänstefel” mer precis än ”oetiskt”.
Jag tror att de skyndar på snarare än bromsar både uppstart och genomförande av fas3 studien och ett tidigt marknadsgodkännande.
Redigerades 2021-05-07
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Diamyd Medical B 27,16 4,46% 27,16 0%
Diamyd Medical AB / enl. ulfs senaste intervju väldigt säkra ang fas 3.. / enl. ulfs senaste intervju väldigt säkra ang fas 3..
2021-05-07 16:51
Ingen som reagerat på det han sa ang fas 3:an.. det är nästan tjänstefel att vänta med fas 3 när vi är så här säkra...Han uttalar sig verkligen som att vi går imål med detta :)
Håller tummarna för en uppvärdering nu .

Diamyd Medical AB / Redan nu pratar Ulf om hur de skall prissätta behandlingen. / Redan nu pratar Ulf om hur de skall prissätta behandlingen.
2021-05-07 15:41
Vi kommer att individualisera priset så försäkringsbolag i förväg vet vilka kostnader det blir.

Ulf har insyn i LADA studien och allt han säger pekar mot succé med LADA..

Grattis aktieägare.
2021-05-07 14:05
Jo .. det ser ut att hända grejer nu/ nån som har någon koll på insiderköp på sistone?.. är för lat för att kolla...
Redigerades 2021-05-07
2021-05-07 12:33
Dags att förbereda sig för sälj på 27kr eller ska vi vidare ? Kan ju alltid hoppas men i wonder..
Diamyd Medical AB / Diamyd sqeeze ? / Diamyd sqeeze ?
2021-05-07 12:32
Låt blankarna få lida nu
2021-05-07 11:27
än dubbla  -- LADA är ett långsammere förlopp så det finns ett längre tidsfönster för behandling.
2021-05-07 08:55
En väldigt bra intervju. Tack för länken.
Ulf växer i mitt förtroende hela tiden.
1. Klart varför man tog in pengar snabbt
2. Verkar som om man främst vill ha en stor global partner och vill behålla Norden.
3. LADA-studien kommer att bli superintressant. Vid signifikanta resultat tolkar jag som lekman att man faktiskt har en dubblad marknad.
Diamyd Medical AB / Lada rätt sort / möjligheten finns
2021-05-06 19:49
Det verkar ju som en logisk slutledning, men LADA-gruppen kan vara annorlunda.
Eftersom det aldrig varit några biverkningar av diamyd så borde det ju vara en "no-brainer" att tillåta vuxna att prova. För att försäkringsbolagen ska hosta upp pengar så krävs det kanske en stark studie  -- räcker NTNU-studien?
Diamyd Medical AB / Lada rätt sort / Lada rätt sort
2021-05-06 19:40
Innebär det att alla Lada isjuknade är behandlingsbara med Diamyd .
2021-05-06 19:04
LADA har bara antikroppar mot gad65, och insjuknar senare.
Ulf indikerar ett kontinuum där de individer som har gad65-antikroppar först insjuknar senare.
De som insjuknar som barn har också andra antikroppar, och de som endast har gad65-antikroppar kan insjukna mycket senare. De allra tidigast insjuknade (som jag förstår det) börjar med antikroppar mot insulin och kan insjukna väldigt tidigt. 3:24 + ca 2 minuter

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Diamyd Medical AB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -