På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Biovitrum

Rubrik Av Publicerat
Bobosen - trejda SOBI är super svårt! unia 21-05-16 21:03
Spelar ingen roll om FDA var väntat Wordsofwisdom 21-05-16 20:21
@buyandhold Bobosen 21-05-16 20:10
SOBI kommer flyga framöver. DeepBlue 21-05-16 19:27
SOBI lyfter på måndag :) Tobex 21-05-16 18:50
Seahawk - spännande imorgon unia 21-05-16 18:42
Abakusen unia 21-05-16 18:40
Bra sammanfattning. Seahawk 21-05-16 17:41
Instämmer om att godkännandet var väntat BuyAndHold 21-05-16 16:19
Sobi Turnaround Abakusen 21-05-16 15:48
Jag vet inte om... Seahawk 21-05-16 12:54
SOBI ett brutalt undervärderat bolag unia 21-05-16 12:24
Ja, det är fina siffror. Seahawk 21-05-16 11:47
Discord Consultant 21-05-16 11:47
Sålde halva innehavet Consultant 21-05-16 11:46
1/360 »
Biovitrum / SOBI kommer flyga framöver. / Bobosen - trejda SOBI är super svårt!
igår 21:03
Håller med, trejda detta papper är mycket svårt, den kan rusa 20-30% vid kursdrivande PM.
Biovitrum / SOBI kommer flyga framöver. / Spelar ingen roll om FDA var väntat
igår 20:21
Tror flera tunga potentiella köpare av aktien väntade in
fredagens besked innan de börjar köpa. Vi får se..
Ett bud kan komma, men tror inte Investor vill sälja och
vill i så fall ha ett väldigt högt pris.
Med 70% omsättningsökning på fem år
och marginalförbättringar så är en kurs på
600 kr ingen orimlighet på 5-6 års sikt.
igår 20:10
trejdar själv en hel del, att köpa och sälja detta papper är hjärndött, det finns betydligt bättre alternativ med mycket mer förutsägbara rörelser, hur tänker du? Inte konstigt du ligger back, får mig att ifrågasätta dig som köpare helt och hållet. Ironin i namnet är total.

Jag siar inte om kortsiktiga rörelser, tror till och med vi kan gå ner imorgon precis som du (vinsthemtagningar) men hur mycket? Tror du vi ska ner och dubbeldoppa vid 130? Jag köpte ett amerikanskt läkemedelsbolag på 6,60 dollar, den har inte besökt det området senaste 2 åren, ligger stabilt runt 10-11 dollar. Min poäng? Utnyttja paniken och HÅLL I när priset blir orimligt lågt, sätt en SL där om du är nojjig. Du står i vägen för dig själv.
Biovitrum / SOBI kommer flyga framöver. / SOBI kommer flyga framöver.
igår 19:27
Imorgon tror jag vi kan förutsätta 5% upp vid stängning. Med lite högre toppar före lunch.

BuyAndHold, du är en av de som brukar ha mest vettigt att säga om SOBI. Nu är jag dock övertygad om att du har fel. Känns som att du är lite bitter över för tidigt sälj denna gång.
Biovitrum / SOBI lyfter på måndag :) / SOBI lyfter på måndag :)
igår 18:50
Om kursen för Apellis steg med hela 12,5 % så kan
ju knappast nyheten vara väntad.

SOBI"s aktiekurs är rejält pressad, aktien är lågt
värderad, stora insidersköp och nu en bra nyhet
från Apellis.

SOBI"s aktiekurs borde få ett bra lyft nu på måndag :)
Biovitrum / Approval / Seahawk - spännande imorgon
igår 18:42
Det kanske inte kommer något PM från SOBI:s IR-avdelning, skulle inte förvåna mig.

Jag menar, varför inte PM:a om FDA:s godkännande redan under helgen?!
Redigerades igår 18:51
Biovitrum / Approval / Abakusen
igår 18:40
" Nästa trigger är Prince studien som bör komma inom 4 veckor. "

Menar du Top-line data från fas 3 studien PRINCE som utvärderar pegcetacoplan i patienter med PNH?


" Hematologi - Paroxysmal nokturn hemoglobinuria (PNH), CAD och HSCT-TMA
PNH är den första potentiella indikationen för marknadslansering. Ansökan för pegcetacoplan för behandling av paroxysmal nokturn hemoglobinuria Iämnades in till den amerikanska läkemedelsmyndighetens (FDA) och den europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) baserat på positiva data från fast 3 studien PEGASUS. Top-line data från fas 3 studien PRINCE som utvärderar pegcetacoplan i patienter med PNH som är behandlingsnaiva väntas under första halvåret 2021 "

www.sobi.com/sv/pressmeddelanden/sobi-och-apellis-inleder-samarbete-global-utveckling-och-kommersialisering-utanfor
Biovitrum / Approval / Bra sammanfattning.
igår 17:41
Jag tycker du sammanfattar det bra.
Det man kan läsa sig till är att Apellis kommer att börja med att vända sig till ca 500 patienter som "svarat dåligt" på Alexions Soliris. Astra kommer ju verkligen hålla ögonen på detta som ett komplement till sin portfölj tror jag.

I övrigt kan jag hålla med om att FDA-godkännandet möjligen var förväntat, men ett godkännande är trots allt ett godkännande. Det är såklart en kvalitetsstämpel som höjer värdet på hela caset. Jag tycker dessutom att FDA-godkännandet är något utav en "game changer" för SOBI, det ger en trygghet att detta är en stabil botten. Jag menar, åter igen, sunt förnuft...vad ska SOBIS bolagsvärde vara? ska det ner till 30 miljarder ? knappast.

Ett möjligen lite fånigt tankeexperiment, ponera att SOBI imorgon skulle "ringa" Astra och erbjuda dom att köpa dealen dom har med Apellis för 40 miljarder SEK, jag tror faktiskt Astra skulle ta den. Dom har redan betalat 330 miljarder SEK för Soliris som har sämre resultat än Empaveli. Skulle dom då kunna komplettera det med att köpa upp ett starkt komplement, då skulle dom ta det.
Jag personligen tycker inte att FDA-godkännandet är inprisat i dagens kurs, inte på långa vägar.

Men vi får se vad marknaden säger imorgon, det verkar ju onekligen finnas "krafter" som vill hålla nere kursen. Jag tror det kommer bli en trevande start, men att den sedan kommer ta fart under dagen.

Hursomhelst blir det spännande imorgon och som nämndes så tycker jag att SOBI är ett av dom mest intressanta bolagen just nu. Lågt värderat, mycket på gång, nedtryckt pga Covid där vi nu ser ljuset i tunneln.

Biovitrum / Approval / Instämmer om att godkännandet var väntat
igår 16:19
De som har handlat upp kursen från botten, kommer troligen börja sälja av vid uppgång.

Jag köpte nära botten (127,8), men har sålt för andra investeringar.

https://twitter.com/HoldStocks/status/1390304005759242240?s=19

Sobi är inte lätt att handla och det finns alltid risk att komma in fel.

Totalt ligger jag back på mina affärer i Sobi.

Min åsikt.
Redigerades igår 16:25
Biovitrum / Approval / Sobi Turnaround
igår 15:48
Det blir en neutral till svagt positiv kursreaktion på måndag, tror jag. Anledningen till lite skepsis är senaste veckans uppgång samt att FDA’s beslut på fredagen var väntat. Dessutom lite troligt med draghjälp från de odugliga följa-John analytikerna som precis sänkt sina rekommendationer och riktkurser pga temporär negativ Covid-19 effekt och negativ Elocta fokus, eller för den delen media med Di i spetsen som springer big-pharmas ärenden och mestadels klagar på CEO Guido Oelkers. Därmed inte sagt att FDA beslutet inte är otroligt positivt.
Den globala PNH marknaden är i dag värd ca 3,5 Mdr USD. USA-marknaden är klart störst, följt av Japan och de Europeiska länderna. Marknaden förväntas växa 11% årligen och nå 5,8 Mdr USD i 2025 enligt Grand View Research. Om några år är Sobi’s territorium värt ca 3 Mdr USD för PNH-området.
Medicinering utgör största pengasäcken vid PNH behandling, följt av blodtransfusion och i framtiden stamcellsbehandlingar. Idag ”äger” Alexion marknaden med sina preparat Soliris och Ultomiris. Soliris har varit mer eller mindre ensam behandlingsform sedan 2007. Idag säljer Alexion Soliris och Ultomiris för ca 1,4 Mdr USD/Kvartal med PNH som största terapiområde!!! Alexions preparat är baserat på ”gamla” C5-hämmare medan Apellis och Sobis preparat är baserat på riktad C3-terapi. Det är en revolutionerande och disruptive behandlingsform som dessutom har visat överlägset resultat i H2H med Soliris.
Det är därför inte orimligt att tro på 3 Mdr SEK i Sobi-försäljning från Pegcatacoplan redan 2023-24. Då kvarstår potentialen från alla andra områder som de redan startat fas-3 studier på eller precis är i startgroparna för; ALS, CAD, HSCT-TMA, IC-MPGN…. Potentialen är svindlande! Och då har vi inte ens sett på övriga intressant Sobi-preparat i pipelinen!
Med denna nya volym så är total omsättningen ca 19 Mdr i 2023 med en EBITA på 7,6Mdr SEK allt annat lika. Med en konservativ EV/EBITA på 10 så pratar vi om en riktkurs på 220-230:- innan starten av 2023. Därefter kan vi se fram till flera år med 20+% tillväxt och plötsligt börjar analytikerna prisa företaget som en tillväxt aktie och argumentera för högre värderingsmultiplar.
Sobi är en av få köpvärda aktier på dagens börs. Turn-arounden är ett faktum och om ett halvår finner analytikerna också ut av det och följa-John kåren begynner att löpa andra vägen. Nästa trigger är Prince studien som bör komma inom 4 veckor. Därefter EMA’s PNH- beslut i Q4 som garanterat kommer gå i positiv riktning.
ANZ betaler 39 mdr USD för Alexion med en omsättning på 6,5 Mdr där meste parten kommer från Soliris och Ultomiris för PNH behandling. Deras pipeline är baserat på samma C5-hämmare och de testas på samme terapiområden som Pegcetacoplan (ALS, HSCT-TMA…). Inte särskilt överraskande om AZN eller Sanofi ser på Apellis och Sobi!!!! Om 5 år ser vi tillbaka på dagens Sobi-kurs som Mega Mega rea!
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Swedish Orphan Biovitrum 145,4 2,97% 145,4 0%
Biovitrum / Approval / Jag vet inte om...
igår 12:54
Guido Oelkers egentligen har gjort det så dåligt. SOBI har växt fram till ett riktigt fint bolag och köpet av delar av Apellis portfölj verkar ju nu bli en riktig vinstlott. Det största problemet för SOBI har ju varit konkurrenssituationen och osäkerhet, då kan pappret blankas och du får vågor upp och ner där "de stora" tjänar pengar i både uppgång och nedgång. Det har helt enkelt varit möjligt att agera på det sättet i SOBI och då gör man också på det sättet.
Men nu räcker det ju med sunt förnuft för att inse att Sobis väg är upp.
Biovitrum / Approval / SOBI ett brutalt undervärderat bolag
igår 12:24
Seahawk, jag har varit i kontakt med Investor och det verkar inte som att de tänker göra sig av med
Guido Oelkers i första taget.

Investor som största ägare i SOBI står bakom bolagets strategi att fortsätta att stärka hemofiliverksamheten och samtidigt bredda produktportföljen inom immunologi och hematologi. Investor ser detta som långsiktigt värdeskapande.

Det är i varje fall vad man önskar förmedla utåt till investerare.

Jag tror dock Oelkers vet exakt vad ledningen på Investor förväntar sig de närmaste 1-2 åren och han måste börja leverera, hans senaste insiderköp kan vara ett tecken på att vändningen är inom räckhåll.......
Biovitrum / Approval / Ja, det är fina siffror.
igår 11:47
SOBI framstår ju allt mer som ett brutalt undervärderat bolag. Absolut har dom haft ett tufft år med pandemin och minskad tillväxt som troligen tar fart igen. Men om Pegcetacoplan får ett godkännande från EMA och andra marknader så skulle ju SOBI kunna sälja enbart det "benet" för mer än hela dagens värdering.
Biovitrum / Approval / Discord
igår 11:47
Finns det någon discordkanal?
Biovitrum / Approval / Sålde halva innehavet
igår 11:46
Sålde halva innehavet vid 144 med minus, gjorde ju rätt då kursen hittade ner till 130, men var inte aktiv för att köpa tillbaka, funderar på återköp :/

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Biovitrum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -