På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

aXichem AB

Rubrik Av Publicerat
Börjar det ta sig? Sjöberg 21-10-18 17:21
Vitafoods?? tornet 21-10-18 16:57
Re Sjöberg 21-10-18 12:24
Ordrar Hjalmar41 21-10-18 12:19
Virus Hjalmar41 21-10-18 12:11
Campylobacter?? tornet 21-10-18 11:58
Läst Sjöberg 21-10-18 11:14
Antibiotika Hjalmar41 21-10-18 11:08
Fast Sjöberg 21-10-18 09:07
Prof Tim Spector om The Guardian om att kyckling fabriker kommer skapa nästa pandemi Carlrie 21-10-18 08:18
. Jonte6 21-10-15 20:19
Fokusområde djurfoder + kosttillskott! Goopen 21-10-15 17:42
Fördröjning har säkrat unika kvalitetsprodukter tornet 21-10-14 21:30
Graas Feed godkännande före Avtal Atmosfär 21-10-12 14:58
Grass feed godkännande Lycka Till! 21-10-12 10:50
1/238 »
aXichem AB / Vitafoods?? / Vitafoods??
idag 16:57
Efter 10 ton till aXiphen skall leverans ske för aXivite i Nordamerika och Europa.
Resultatet från Vitafoods och nya hemsidan aXivite.com blir intressant att följa under Q4...
Redigerades idag 16:59
idag 12:24
Jag äger aktier i bolaget och är positivt inställd till det. Jag påpekade att nästa pandemi sannolikt är ett virus och mot sådana funkar inte phenylcapsaicin, vad vi vet.

Tycker inte man skall vara selektiv, vilket du tydligen menar, utan försöka få en vettig diskussion som inte lurar någon.

Sheppard säger: overuse of antibiotics, overcrowding and the genetic similarity between animals provide ideal conditions for many bacteria, viruses and other pathogens to merge, mutate, spread and then jump into humans. /
"Overuse of antibiotics" kan ge smittsamma bakteriestammar, men kommer inte att ligga bakom en kommande virusepedemi. Där är det nog snarare "overcrowding and the genetic similarity between animals" som är av betydelse.
Redigerades idag 12:33
idag 12:19
Som dom själva ser det så har dom nog redan förklarat varför dom inte tar emot några order så just det kan dom nog inte förklara bättre. Dom har sedan tidigare sagt att dom för att vara seriösa inte kan sälja Axiphen utan att ha lager att leverera från, vilket när man vill ha återkommande kunder låter väldigt vettigt, men att dom nu håller på med det. Dom har ju också¨förklarat varför det tar sån tid med att det var svårare än dom trodde... Frågan är hur mycket man kan lita på det dom skrev 17/8 "aXichem AB (publ), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, har under årets inledande kvartal arbetat med att verifiera produktionsprocessen av råvaran fenylcapsaicin till bolagets produkter aXiphen-feed och aXivite. De sista detaljerna i verifieringsarbetet, som varit komplext och ställer höga krav på exakthet och repeterbarhet, avslutades i dagarna. [...] Fenylcapsaicin är en helt ny produkt och en produktionstekniskt komplicerad substans. Nu är alla delar i processen verifierade och vi kan ge tillförlitlig leveransinformation till våra partners, vilket är förutsättningen för att kunna bygga förtroende i marknaden." när dom 20/5 redan sagt "Vi har nu stabilitet och kontroll i hela produktionsprocessen och leverantörer för de olika momenten, från råvaruproduktion till leveransklar produkt, som kan möta våra högt ställda krav." och 24/2 sagt "Jag vill inte påstå att det varit en friktionsfri resa att få allt på plats för en effektiv produktion och leverans, men nu har vi nått dit" och redan 2019-12-16 sagt "aXichem AB som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier har, genom samarbetspartnern Erbo Spraytec, producerat den första industriella volymen av produkten aXiphen och har säkerställt att processen fungerar och att den produkt som levereras når upp till bolagets högt ställda kvalitetskrav.". Vad vi lever med nu är ju tyvärr effekten av att det tog åratal för dom att förbättra tillverkningsprocessen tillräckligt. Hade dom kunnat gjort det snabbare? Förmodligen, men det är ju inget kan göra något åt nu i efterhand. Det man kunde önskat nu är snarast dels att veta hur stora lager dom nu har lyckats bygga upp och vilken är den tillförlitliga leveransinformationen dom gett till sina partners men det är rimligen företagshemligheter så det enda vi vet om hur dom ser på framtiden är att dom i ledningen själva köpt aktier för tre miljoner till en kurs av 30 kr som kommunicerades 17/6 "Axichem meddelar att vissa av bolagets styrelseledamöter och ledande befattningshavare har förvärvat aktier i bolaget genom en transaktion som genomförts med tre av bolagets största aktieägare; Manakin Ltd., LMK Bolagen och Black Arrow Ltd. Sammantaget förvärvas 110 008 aktier i aXichem, till en kurs om 30 SEK per aktie".
idag 12:11
När man då som du Sjöberg vet att det inte är relevant för Axichem så borde man väl snarare lyfta fram den kommentar som Sheppard hade, som är relevant för Axichem, än att påpeka att Covid är ett virus? Alla orkar kanske inte läsa artikeln.
aXichem AB / Campylobacter?? / Campylobacter??
idag 11:58
Mailat Axichem tidigare ang campylobacter då man hade planer att studera detta inkl Listeria
men fick inget specifikt svar. Möjligen något man gått vidare med via ökat fokus på tarmhälsa
och att man "nu vet" mekanismen mot salmonella:
http://docplayer.se/104843392-Axichem-ab-publ-kvartalsrapport-juli-september-2014.html
"aXichem har under perioden beslutad att genomföra en stor bioscreening för att kartlägga Fenylcapsaicins effekt mot en lång rad patogener i livsmedel, inklusive allvarliga bakteriersom listeria, oftast förekommandei kött och mjölkprodukter samt i råa grönsaker,och campylobacter som globalt är den vanliga orsaken till allvarliga diarréfall. Vi gör bedömningen att aXichems produkter kan vara effektivamotflera av dessa patogener och arbetet som nu är under utveckling är ett första steg för att kartlägga potentialen"
Effekt på Campylobacter/Listeria skulle ge en stor marknad inom Skandinavien...
Redigerades idag 12:00
idag 11:14
Artikeln handlar till största delen just om risken för att nya virus sprids.
idag 11:08
Har du läst artikeln Sjöberg? "Sam Sheppard, a biologist at Bath University, who says overuse of antibiotics, overcrowding and the genetic similarity between animals provide ideal conditions for many bacteria, viruses and other pathogens to merge, mutate, spread and then jump into humans." Antibiotika i sig är ett problem, vilket så klart är varför man inom EU tänkt ändra reglerna så man inte tillåter lika mycket framöver. Utan antibiotika så behöver man annat för att minska smittor. Något som vore intressant att veta om man testat Axiphen mot är kampylobakter, om det funkar även om dom så har man ännu bättre argument för att använda det.
idag 09:07
Nästa pandemi kommer nog liksom Covid-19 vara orsakad av ett virus. Phenylcapsaicin verkar mot salmonella hos kycklingarna och salmonella är bakterier.

Möjligtvis skulle man kunna tänka sig att salmonellasmittade kycklingar lättare blir smittade av virus och att i så fall ett nytt virus lättare skulle kunna få fäste i en besättning och att phenylcapsaicin på så sätt skulle kunna minska risken för en pandemi, men det känns ganska långsökt.
aXichem AB / Grass feed godkännande / Prof Tim Spector om The Guardian om att kyckling fabriker kommer skapa nästa pandemi
idag 08:18
Prof Tim Spector twittrade just :
Factory farms of disease: how industrial chicken production is breeding the next pandemic
Artikeln https://www.theguardian.com/environment/2021/oct/18/factory-farms-of-disease-how-industrial-chicken-production-is-breeding-the-next-pandemic?CMP=Share_iOSApp_Other

Twitter inlägget https://twitter.com/timspector/status/1449979056393437187?s=20
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
aXichem A 27,2 -2,51% 27,9 -2,51%
2021-10-15 20:19
Det enda smarta bolaget kan göra nu är att släppa ett nyhetsbrev eller dylikt där de förklarar varför saker tar tid & varför ordrar dröjer. Det är ju det enda folk pratar om. Är övertygad om att de flesta aktieägare är beredda att vänta, och förstår diverse problem längs vägen , men det som tär är tystnaden.
Redigerades 2021-10-15
aXichem AB / Fördröjning har säkrat unika kvalitetsprodukter / Fokusområde djurfoder + kosttillskott!
2021-10-15 17:42
”Phenylcapsaicin är unikt genom sina många användningsområden. Flera återstår att utveckla.”

”Kvalitén ger möjlighet även för medicinsk användning och fler patentansökningar finns redan.”

Instämmer absolut i ovanstående, men bolaget måste behålla fokus och se till att fullt ut kommersialisera deras produkter aXivite inom kosttillskott och särskilt Axiphen inom djurfoder.

Fortsatt inga konkreta tecken på uppskalning tyvärr!
Redigerades 2021-10-15
aXichem AB / Fördröjning har säkrat unika kvalitetsprodukter / Fördröjning har säkrat unika kvalitetsprodukter
2021-10-14 21:30
Tyvärr hade den tidigare produktionsprocessen inte varit tillfredsställande för högvolymstillverkning och därför krävdes ett nytt patent för att skapa både lönsamhet och förutsättningar för GMP.
Phenylcapsaicin är unikt genom sina många användningsområden. Flera återstår att utveckla.
https://mb.cision.com/Main/8586/3418439/1470705.pdf
”vi nu har en process för produktion och leverans som fungerar för större volymer”
”aXiphen/aXivite har minst 97 procents koncentration och förutsägbara egenskaper. En av de stora industriella fördelarna med aXiphen/aXivite är att aXichem i produktionen kan styra dess vatten- och fettlöslighetsförmåga, något som är ytterst viktigt när man ska använda ämnet i olika typer av slutprodukter.”
Nu klarar man alltså minst 97% renhet och med en säkrad process för kvalitetsprodukter. Kvalitetskraven har höjts så det är samma råvara för användning till både foder och kosttillskott. Unikt att lansera produkter för både matproduktion och kosttillskott samtidigt. Därför viktigt att uppskalningen blir kontrollerad och säker.
Kvalitén ger möjlighet även för medicinsk användning och fler patentansökningar finns redan.
Spännande resa och vi väntar på allt mer….
Redigerades 2021-10-14
aXichem AB / Grass feed godkännande / Graas Feed godkännande före Avtal
2021-10-12 14:58
Det är inte utan att man har anledning att fundera på om CHR Olesen och deras kunder bestämt sig för att invänta ett Gras Feed godkännande, innan slutgiltigt beslut att blanda in Axiphen i sitt kycklingfoder.

Vad i hela fridens namn kan annars ta så lång tid?
//
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
aXichem A 27,2 -2,51% 28,4 -4,23%
aXichem AB / Grass feed godkännande / Grass feed godkännande
2021-10-12 10:50
Detta måste ju komma snart! Vi har väntat länge nog.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

aXichem AB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -