Avanza debatt

idag 00:55 IP: pQxopkThi
Ok, Bolsonaro Jr. Läser dina svar på respektive A), B) samt C), och kan bara fundera på om du är komplett ur vettet.

Bara det vansinne du påstår att Covid-19 endast berör riskgrupper.... Mer fel kan det inte bli.

För att göra det förenklat så du möjligen begriper:

Ponera att noll åtgärder, globalt, noll restriktioner, globalt, hade skett vad gäller Corona/Covid-19. Dvs inga som helst åtgärder eller restriktioner från dag 1.
Hur många döda i Covid-19 tror du vi hade haft då, iår, nästa år, nästa år... osv?
Hur många intensivvårdplatser, eller vårdplatser öht, hade funnits lediga för dig om du skulle behöva söka vård någon gång i år, eller nästa år, eller nästa...?
Hur tror du världsekonomin då hade sett ut i år, och nästa år, och nästa...?

Väntar med stor förväntan på ditt fantastiska svar.
igår 16:47 IP: IXf4h3Xnu
A)
Tänk tillbaka ett år i tiden.
Vilken politiker beklagade sig över att upp till 650000 dör varje år i influensa?
Vilka länder stängde sina gränser varje influensavåg?
Fundera istället varför man vidtar dessa åtgärder nu.
Coronaviruset dödar länders ekonomi, inte dess befolkning.

B)
Ja, för riskgrupper.

C)
Jag har inte åkt skidor de senaste tio åren. Din översittarattityd biter inte på mig.

Man kan globalt rädda livet på 8 miljoner människor per år genom att förbjuda all rökning. Varför gör man inte det?
Avanza debatt / Liknande varje år / Nu slog det ordentligt slint i huvudet på dig, eller hur?
igår 15:43 IP: pQxopkThi
Menar du allvar att du verkligen tänker på det helt åt helsike viset? Eller gjorde bara en tillfällig tankvurpa? Du känner till att 1+1=2? Och du känner till att som i det här aktuella fallet om du som grovt exempel (om världen lät bli att genomföra åtgärder) du tar 1 + 10 så adderar det ihop till 11?

A) Det ena utesluter inte det andra. Om låt säga (med rejäla åtgärder dessutom!!) X antal människor avlider under en period så innebär det NATURLIGTVIS INTE att det är "helt ok" om det avlider ytterligare lika antal, X st, människor under densamma period!

B) Covid-19 är BEVISAT GLOBALT AV GRÄNSLÖST MKT FORSKNING kraftigt värre att få som sjukdom jämfört med vanlig säsongsinfluensa! Du ignorerar fullkomligt Verkligheten?

C) Du gör samma vansinne till jämförelser så som så många coronastrutsar (tyvärr) gör globalt, då du utöver ovan vansinne pekar på nuvarande siffror (som är illa nog, läs beskrivning av verkligheten ovan) men SOM JU DE FACTO ÄR B R U T A L T HÅLLNA NED I ANTAL TACK VARE Å T G Ä R D E R!!!

Hur många döda, samt hur många med svåra/medelsvåra skador, varav många permanenta skador, hade världen nu hittills haft om inga åtgärder eller restriktioner vidtagits?! Kan du och andra som "tänker" så som du gör ta tanken vidare i den riktningen? Eller är det lite för tung uppgift för hjärnverksamheten??
Hur hade vården sett ut om inga åtgärder eller restriktioner vidtagits?!
Låt mig gissa vilt: Du är ingen överläkare på en infektionsmottagning i landet eller annanstans....

När man läser sådana till 100% felaktiga faktaresistenta yrande så förstår man att det finns "begåvningar" som åkte till italienska och sydschweiziska och sydvästösterrikiska skidanläggningar mitt under brinnande coronavirussmittospridning.
I huvudet på sådana per som nu därmed blivit katastrofskapare med stor död och globala enorma svårigheter på så många sätt.
Man tror inte det är möjligt, men historien visar ständigt att det tillika ständigt existerat och kommer fortsätta existera människor som där det inte existerar på världskartan att kunna hålla två tankar samtidigt i huvudet. Än fler av finns det människor som vägrar läsa på ordentligt och att bena vidare en tanke eller beräkning åtminstone ytterligare ett steg utöver om ens håller en vettig tanke i huvudet.
Tyvärr.

Ponera:

En person bor i en lght, med två grannlägenheter på ena sidan av denna med vardera en person i varje lght och två grannlägenheter på andra sidan om den förstnämnda lägenheten även dessa med vardera två personer boende i.
Det börjar brinna i lägenheten längst bort av ovan nämnda lägenheter.
Personen ser branden men sitter bara helt stilla utan att göra någonting, men någon alert annan människa upptäcker branden och ringer brandkåren som då med god åtgärd lyckas släcka branden i tid och personen i just den lägenheten överlever utan några skador.
Ponera nu att det av någon fullkomligt oförklarlig anledning ej görs tillräcklig släckningsåtgärd, eller inget släckningsarbete alls av den lägenheten och att personen i den avlider....

Då är det i en förvirrad människas resonemang/sätt att se på saker och samband, ingen skillnad om branden bara åtgärdas lite halvslappt och om även personen i lägenheten intill den redan avlidnas brinner inne och avlider. Och ingen skillnad om branden tillåts fortsätta sluka lägenhet efter lägenhet. 1 st person, eller 1 st + 1 st + 1 st + 1 st + 1 st, gör ingen skillnad enligt ett vansinnesresonemang. En vettlös persons tänk: "Det dör ju årligen redan i snitt 1 st person i lägenhetsbrand i det området, så det gör ingen skillnad om det i år skulle dö ytterligare 2-5 personer".
Lite jobbigt dock kanske t.o.m för personen i mittenlägenheten då denne upptäcker att den blir nr 5. Men, hey, det gör ju ingen skillnad. Eller hur?

Coronastrutsarnas, de ekonomiska "genierna", "begåvningarna", ger då följande svar på på ovan scenario:
"Det bästa är att inte släcka branden överhuvudtaget, då det kostar att genomföra åtgärder som sådana och det kommer kosta fler liv i långa loppet".
Och sedan vaknade de och upptäckte att nej BNP blev inte stort bättre än andra länder där man har lite vana av att använda hjärnan och åtminstone försöker göra ett hyggligt arbete med att släcka bränder. Särskilt vad gäller grava allvarliga bränder.
Redigerades igår 16:25
Avanza debatt / Se! Vad är det jag sagt igen och igen skulle hända och nu händer det! CNBC: "No-lockdown Sweden balks at the possibility it could be excluded as Nordics reopen borders" / Se, vad är det jag sagt igen och igen skulle hända.... CNBC: "No-lockdown Sweden balks at the possibility it could be excluded as Nordics reopen borders"
2020-05-27 16:10 IP: pQxopkThi
2020-05-26 15:09 IP: pQxopkThi
Helt galna jämförelser som en del corona-ignoranter yrar om.

Först klagar corona-ignoranter på att genomförts allt mer och striktare åtgärder, och sedan pekar desamma corona-ignoranter på dödssiffrorna och ropar "inte mycket värre än vanligt!".

Det krävs inte en raketforskare för att begripa följande enklaste form av sambandsförståelse:

Hur hade dödssiffrorna sett ut om Sverige ej genomfört några som helst åtgärder?

Precis.
För den, om nu någon, som lyckades få polletten att trilla ned............
Redigerades 2020-05-26
Avanza debatt / Liknande varje år / Liknande varje år
2020-05-26 14:07 IP: ApDs0iNQf
"På särskilda boenden har det i år dött lite över 11000 personer under perioden januari till april. Under samma period 2019 var det knappt 10000 personer som dog, enligt Thomas Lindén."

https://www.hbl.fi/artikel/svensk-myndighetschef-liknande-dodstal-pa-aldreboenden-varje-ar/
Redigerades 2020-05-26
Avanza debatt / Försök få Sveriges regering eller Folkhälsomyndigheten att förstå detta nedan, kristallklar fakta som vi är många som sagt sedan månader tillbaka. Det är lika lönt som om att tala till en vägg. / Försök få Sveriges regering eller Folkhälsomyndigheten att förstå detta nedan, kristallklar fakta som vi är många som sagt sedan månader tillbaka. Det är lika lönt som om att tala till en vägg.
2020-05-23 00:07 IP: i07bWUKgf
https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/05/22/global-vi-kan-bli-fria-fran-covid-19-pa-fem-veckor-enligt-amerikansk-pandemiexpert-kvartal.html

"
Vi kan bli fria från covid-19 på fem veckor enligt amerikansk pandemiexpert - Kvartal (Finwire)
2020-05-22 15:28
Den amerikanska professorn och pandemiexperten Yaneer Bar-Yam beskriver i en intervju med tidskriften Kvartal att vi med hjälp av masstestning, kontaktspårning och isolering kan göra oss av med covid-19 på fem veckor.

"Ju snabbare vi helt kan stoppa smittspridningen desto färre människor kommer att dö, samtidigt som den ekonomiska kostnaden blir lägre. Det finns ingen ”trade-off” mellan ekonomi och människoliv", säger Yaneer i intervjun.

Yaneer anser att nyckeln är snabbhet och att det inte handlar om att "flatten the curve" utan att "crush the curve". Flera länder är snart i mål med detta men enligt professorn har Sverige en bit kvar att gå.

Många epidemiologer i Sverige menar att den allt högre dödligheten per capita inte säger något om de slutgiltiga resultaten, men här anser professorn att det inte finns några skäl att vänta sig en "catch up"-effekt, utan att sjukdomen helt kan utrotas precis som vi utrotade ebola och sars. Han är även kritisk till att invänta flockimmunitet och anser att kraftiga och snabba beslut är bättre.

Avslutningsvis säger Yaneer att det, trots skepticism från Folkhälsomyndigheten, finns en uppenbar effekt mot smittspridningen med att bära ansiktsmasker samt att hans främsta råd till Sverige är att fatta kraftiga beslut och stoppa sjukdomen inom veckor.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire
"
Avanza debatt / Sveriges regering sågas totalt: "Sveriges avvikande covid-hållning kommer att ge begränsad, om någon, ekonomisk fördel" / Sveriges regering sågas totalt: "Sveriges avvikande covid-hållning kommer att ge begränsad, om någon, ekonomisk fördel"
2020-05-22 14:59 IP: i07bWUKgf
https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/05/22/sverige-begransad-om-nagon-ek-vinning-av-coronastrategi-ce.html

Har nämnt här och var, sedan början av coronakrisen, att Sverige med sin tafatta regering och klenbegåvningar som topparna för Folkhälsomyndigheten mfl skulle orsaka en stor i onödan katastrofal död i Sverige (samt då även ge onödigt större smittspridning till andra länder) samt Sverige riskera bli isolerade av andra bättre skötta länder. OCH EXAKT DETTA HAR NU HÄNT.

Ur dagens information från BLYTUNGA inflytelserika Capital Economics:

"möjligheten att andra länder inte vill öppna sina gränser och att svenskar blir "persona non grata" till följd av större smittspridning"

Och folks förtroende för regeringen har..... ÖKAT under coronakrisen???
Obegriplighet. Etthundra procent obegriplighet.
Redigerades 2020-05-22
Avanza debatt / Certifikat mot olja / Certifikat mot olja
2020-05-20 15:18 IP: TuRGhzeMN
Tja! Jag tänkte kolla ifall någon av er har koll på hur ett Bull Olja X3 Ava 2 certifikat fungerar gentemot Oljans utveckling efter den svenska börsen är stängd. Dvs ifall oljan går upp 3% efter kl 17.30 och är fortfarande upp 3% när den svenska börsen startar igen. Blir det då att den startar med 3% (9% pga hävstång) eller börjar den så att allt över 3% blir utvecklingen för dagen...

Väldigt tacksam för svar!
Avanza debatt / How much I will spend on electronics, travels and eating out this year: 0 / "The Federal Reserve And Its Ongoing Destruction Of The Bottom 90%"
2020-05-12 10:55 IP: qsGZQfMi2
https://seekingalpha.com/article/4346450-federal-reserve-and-ongoing-destruction-of-bottom-90

Vad ska göra med pengarna i denna ultrakristid? Inte konsumera bort dem, den saken är 100% kristallklar. Har en del placerade i småbolag som växer just pga coronakrisen, men har absolut ingenting emot att även har pengar på banken och i andra tillgångar helt frikopplade från börsen. Har naturligtvis hellre pengar på bank till nollränta än att inför nu globala ekonomiska härdsmältan ta minsta risk att konsumera på sådant man redan har och ej behöver. Smartphone? Har redan och fungerar alldeles utmärkt (särskilt då plockar väck appar nu som drar energi och kraft ur dem samt ödslar min tid). Ny TV? Nope, den redan har håller många år framöver, särskilt då naturligtvis inte är i behov av en massa dårappar i den som stjäl tid och dras pengar för per månad (galenskap, vad får folk all sådan tid från till att slösa på hjärntvätt?). Resor? Inte en chans på månen att kommer göra minsta lilla resa i år eller under nästa år, dels pga till motsats till en hel del strutshuvuden så vill jag inte ens riskera få viruset från Helvetet Corona/covid och dels skall man i denna kristid med så osäkra närmaste kommande åren inte lägga pengar på sådant. Äta ute på restaurang och/eller beställa hem färdiglagad mat? Inte en chans. Smittrisk, oavsett vad vissa försöker inbilla en, och kostar MKT mer pengar än vad det kostar att beställa hem basmatvaror och laga maten själv. De som väljer att inte dra ned på sina konsumtionskostnader nu tar en E X T R E M risk. E X T R E M risk. Gäller nu att bygga upp en buffert, en så stor man kan och hinner. Och tänk på att de flesta i världen har inte ens en möjlighet att bygga upp någon som helst buffert. Bara det sistnämnda är hyggligt skrämmande....
Redigerades 2020-05-12
2020-05-11 11:43 IP: taFdFU/qW
vad ska du göra med pengarna då? :)

PS det som skett på stockholms äldreboenden , är ofrivillig dödshjjälp, implementerad av politikerna.
Avanza debatt / How much I will spend on electronics, travels and eating out this year: 0 / How much I will spend on electronics, travels and eating out this year: 0
2020-05-05 19:53 IP: O0ZlBhD04
Hello World!

With no coronavirus crisis I would have

- bought 1 smartphone for private use + 1 smartphone for business
- traveled, for holidays, several times
- eating out on restaurants A LOT
and much more

Now, with this situation, I will spend 0 money on things like above.
Avanza debatt / Clemondo / Clemondo
2020-05-05 16:07 IP: dgJka36u1
Bolaget är ytterst nöjda med början på detta är. Q1 kommer se helt OK ut men Q2 rapporten är riktigt smarrig vill jag lova.

Bemanningen i fabriken har aldrig varit högre.

(Sorry felpost fel forum)
Redigerades 2020-05-05
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Clemondo Group 1,96 -4,85% 2,72 -27,94%
2020-05-05 09:28 IP: BMjMeV4KR
Här har man en fungerande app och så gör man om till en total soppa ("uppdaterar")???
Redigerades 2020-05-05

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -