Avanza debatt

idag 21:09 IP: i7fMC+1ql
att munskydd "ersätter" avstånd så är man inte riktigt med i matchen.

Sum of all parts gäller. I alla lägen.

Om alla på bästa sätt skyddade sig själva och andra, så skulle exempelvis inte illa nedstängningar ens behöva vara aktuella.
idag 16:29 IP: yQSmewUrl
Problemet är som du säger att en del tror att munskydd ersätter avstånd.......

Kirurgmunskydd är bara bra för att inte överföra egen droppsmitta på någon annan.

N95, NG95 eller PP2 och PP3 är den typ av andningskydd jag skulle använda om jag inte kan hålla avstånd eller riskerar att någon kan komma närma mig i mataffären eller liknande. Sen gäller det att ha tillräckligt sinnesnärvaro att inte kladda med skyddet annars är det mensigslöst.
idag 11:39 IP: i7fMC+1ql
Verkligheten är "sum of all parts".

Härligt att du slungar hela bergskedjor i gigantiskt glashus, med att du praktiserar den härskarteknik du anklagar en leverantör av fakta för att göra.

Fråga länder som Malaysia, Sydkorea, Hong Kong, Thailand, Vietnam, Taiwan och Kambodja hur de tycker läget sköts i bl.a västländer. Och kolla upp hur extremt få döda i Covid-19 de har.
Och inte håller de på med totala nedstängningar heller. De rullar på relativt bra. För de har skapat förutsättningarna för att kunna rulla på relativt bra.
Redigerades idag 21:18
idag 10:35 IP: ozVPv16Mq
Var har du lärt dej din härskarteknik?
Tror du skulle kunna slå mynt av din debatteknik.Testa.

Att kalla en debatör för okunnig och slå bort alla argument med" du begriper inget"är just det,härskarteknik.
När dina hittepå teorier inte stämmer och siffrorna rasar i höjden,så rundar du av med "folk begriper inte bättre".
Nu är det ju så att vi har att göra med "folk"Ett lands befolkning består ju inte enbart av sjukvårdsutbildade individer.

Fakta är fakta,munskydd används i Florida ,Spanien,Frankrike,Belgien,Tjekien mfl.Det är även där vi ser en massiv ökning av antalet fall under denna hösten.I Sverige är munskydd sällsynta ,tack vare en förutseende folkhälsomyndighet.
Där är spridningen en annan,right.
Att tro att en tygtrasa som åker upp och ner på en haka eller upp och ner i en ficka är ett verkligt reelt skydd emot en pandemi är på gränsen till naivt.
idag 01:37 IP: 9pq+pnXi6
Du skriver: "I USA, är det också obligatoriskt med munskydd inne i affärer tex"
Fel. Det är helt olika i de olika staterna, samt EXTREM andel av USAs befolkning har (om du nu vad det verkar låtit bli att informera dig själv om detta) sedan dag 1 vägrat bära munskydd oavsett var dem befinner sig. USA var sent igång dessutom i den minimala grad de jämfört med länder i Östasien där man sköter detta klockrent och där mkt riktigt är långt lindrigare smitta och konsekvenser. I USA är det i princip en "sport" för många att inte nyttja vare sig munskydd eller andra skyddsåtgärder.

Ej heller i Europa generellt har man börjat i tid, inte skött det ordentligt varje nu eller tidigare, och är så långt från Östasiatiska länder i detta och andra tillhörande skyddsåtgärder så det visslar och ekar om det.

Du är ett fantastiskt bra exempel på en av alla som inte begriper. Ni får inte ihop det helt enkelt, med att man SKALL använda skyddsåtgärder på alla sätt och vis som man BÖR och att om folk ger F-N i att ignorera att göra det man SKALL så kan det bli MKT bättre än som det blivit här.
Och att det, tyvärr, inte är som i flera Östasiatiska länder där man har LÅNGT bättre kontroll på situationen men tyvärr tvingas brottas med att omvärlden inte sköter sig och man på så vis får in ny smitta då och då.

Tjeckien är ett levande bevis: De skötte sig EXEMPLARISKT med munskydd, distansering, mm, under en period och höll sig då bland världens lindrigast drabbade länder. Sedan "firade" de bokstavligen att de "fått smittosituationen under full kontroll" och började strunta i distansering och skippade använda munskydd och BANG det small till direkt och de tillhör nu de länder I VÄRLDEN med snabbast och värsta smittoökning.
Så är det.

Att antalet nya smittade nu ökar som ett expresståg i USA och i Europa beror helt och hållet på att alltför stora delar av respektive lands befolkning inte begriper bättre än att maximalt skydda andra och sig själv.

Fler frågor?
Redigerades idag 01:40
igår 20:17 IP: ozVPv16Mq
Förmodar att du har Spanien,Frankrike,Belgien mfl som referensländer.Tja där verkar inte isolering och munskydd ha haft någon positiv inverkan alls.I USA,är det också obligatoriskt med munskydd inne i affärer tex.Hur går det där?Jasså,inte bra där heller..........
Avanza debatt / Net Trading Group / Net Trading Group
2020-10-27 15:28 IP: lbFIG+6JJ
Måste va börsens mest intressanta case just nu. Nya avtal skrivna mad Amazon Power och elgiganten bara senaste månaden. Försäljning drar igån till black friday. Ska bli oerhört nice att fälja. Otroligt att bv fortfarande kan ligga under 20 miljoner
Avanza debatt / Vad var det jag sade? / Vad var det jag sade?
2020-10-26 16:26 IP: 9pq+pnXi6
Avanza debatt / Läs och gråt munskydds/ansiktsmaskseffektsförnekare & coronaignoranter: / Läs och gråt munskydds/ansiktsmaskseffektsförnekare & coronaignoranter:
2020-10-19 23:32 IP: 7Hox/4OQA
https://edition.cnn.com/2020/10/19/europe/czech-republic-coronavirus-intl/index.html

Vägra använda munskydd/ansiktsmask = Fortsatt grav pandemi, död, katastrof och ekonomisk långvarig skada

Om använda munskydd/ansiktsmask = Snabbt stor kontroll över pandemi och därmed långt färre döda, begränsad katastrof (som kunde varit knappt någon katastrof alls om folk hade haft vett att börja använda munskydd/ansiktsmask från dag 1 FÖRE pandemin var ett faktum!) och snart snabbt ekonomisk återhämtning.

Men att man ens skall behöva förklara sådant här för sådana enorma mängder folk är helt obegripligt i sig.........
Avanza debatt / Intervun är saklig / Intervun är saklig
2020-10-08 12:58 IP: DmLNlxods
Intervjuaren är saklig och har fokus på verksamheten under hela samtalet. Likaså låter han VD prata utan att avbryta och analysen kommer ju i senare skede.
Vad gäller intervjun är den helt enkelt fokuserad och saklig.
Avanza debatt / Energy save nästa dubblare tror jag / Energy save nästa dubblare tror jag
2020-10-06 10:05 IP: lbFIG+6JJ
Titta på sealwacs idag .. energy save har ännu färre aktier (6miljoner) och trycks tillbaka nu tror det kan gå riktigt fort upp snart. Dessutom grymt pm igår
Avanza debatt / Hitta info om 5G och företag som producerar produkter. / Hitta info om 5G och företag som producerar produkter.
2020-10-05 10:03 IP: uPhUKeB1i
Hej.
Jag börjar få på känn att 5G kommer få en expansiv period inom industri.
Hur snappar man upp vilka bolag (utom bosch) som tillverkar på komponentnivå samt system till industri till 5G?

Jag tänkte börja syna vilka bolag som kommer kunna expandera snabbare än marknaden när detta tekniksprång kommer.

//Göran
Avanza debatt / Avanza / Avanza
2020-10-01 07:21 IP: A09D+GnJ/
Hur frekventa ska dessa systemuppdateringar göras? Börjar vara flera gånger i veckan.
Avanza debatt / tobhe / tobhe
2020-09-28 12:34 IP: mZJEj89qo
Att Egis resultat blev +-0 visste du väl redan? Att PB:s resultat på 5 år är 99%minus visste du väl oxå. Så länge inte denna Musse Pigg ledning i företagaet inser att man ska rekrytera kinesisk personal i Kina så vet man ju vad detta blir! KK inom kort. Stort surr på PB:s kontor runt om. Verkar som om det är uppsägningar eller annat på gång. Vem är förvånad! Min källa säger att PB:s lednings förtroende ligger på ca 2%. GRATTIS! Vi ses vid begravningen! Hoppas i år!
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Precise Biometrics 1,16 -1,36% 1,24 -6,45%

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -