ÅAC Microtec

Rubrik Av Publicerat
NSLSAT-2 RosaEnhörning 19-09-18 23:41
Nslsat-2 Ziggy111 19-09-18 22:29
Är ingen expert RosaEnhörning 19-09-18 20:40
Dragon Strindberg_ 19-09-18 20:34
Svara på min fråga gällande bolagets strategi DragonwellT 19-09-18 19:01
Sanslöst//bedrövligt hur folk behandlar varandra senaste tiden på forumet Terminator1 19-09-18 18:56
Jag baissar inte RosaEnhörning 19-09-18 18:03
Strategi från bolaget DragonwellT 19-09-18 17:47
Skyll på småspararna bara RosaEnhörning 19-09-18 17:32
Growing cost wtf DragonwellT 19-09-18 17:31
🏁 Tekniker 19-09-18 17:02
Just Saying ScorpioX 19-09-18 17:00
Penser Master€ 19-09-18 15:24
Tålamod! coffymonk 19-09-18 15:20
Jodå RosaEnhörning 19-09-18 14:44
1/700 »
ÅAC Microtec / Nslsat-2 / NSLSAT-2
igår 23:41 IP: hA+LvzBtU
Låter väldigt bra att NSLcomm verkar ha säkrat ett mångmiljonkontrakt. Ökar chanserna radikalt för att de ska ha råd med några satelliter de närmaste åren. Verkar som att de har för avsikt att skjuta upp sin andra satellit inom sex månader och sedan ett gäng till med några månader mellan varje.

Hade varit trevligt om vi hade fått se åtminstone en MoU nån gång under 2020 efter NSLSAT-2 är uppe!
ÅAC Microtec / Nslsat-2 / Nslsat-2
igår 22:29 IP: Mps7raNzy
Sorry om jag gör folk besvikna då jag inte har nån skit att kasta, ville bara posta en intressant länk:

https://www.forbes.com/sites/elizabethhowell1/2019/09/18/israeli-company-plans-second-satellite-launch-for-the-internet-of-things/amp/?__twitter_impression=true

Nslsat-2 skall vara in-orbit inom ett halvår.

Det var allt, carry on.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
ÅAC Microtec 3,8 1,47% 3,8 0%
ÅAC Microtec / stigande värde / Är ingen expert
igår 20:40 IP: uiPiUgxe7
Jag har aldrig utgett mig för att vara någon expert. Jag är däremot hyfsat påläst i bolaget. Jag har full koll på att man har sålt satelliter för test, där allt har fungerat klockrent, till kunder som avser att ha konstellationer av satelliter i omloppsbana i framtiden. De två kunderna man hoppas mest på är Kepler och NSLcomm. Det är i mina ögon ganska goda chanser till att det blir affär med i alla fall något av bolagen, men då båda är startups föreligger lite högre risker. Inte minst tidsmässigt. Man tittar även mycket på satellite-as-a-service vilket har goda chanser att bli stort i framtiden.

Men nej, expert vill jag inte kalla mig, även om jag har läst alla rapporter bolaget har släppt de senaste tre åren eller så.

Och jag upprepar mig, jag tror på bolaget långsiktigt, annars hade jag inte ägt några aktier eller varit här och skrivit. På kortare sikt ser jag dock en del risker, något som marknaden också ser vilket återspeglas i börsvärdet.

Och sen är det det där med att VD:n för ett förhoppningsbolag inte äger några aktier. Och de små köp som gjordes av endast två stycken i bolagsledningen på 3 kr vid senaste nyemissionen. Det får mig att misstänka att ledningen tror att mer finansiering krävs framöver.
igår 20:34 IP: Mo+8ToTI1
Vilket trams. Är det något läxförhör eller?
ÅAC Microtec / stigande värde / Svara på min fråga gällande bolagets strategi
igår 19:01 IP: Y63BfrQFo
Rosaenhlrning. Om du nu mot all förmodan skulle vara så kunnig kan du väl svara på hur åac och dess kunders strategi inför konstellationer är.”

Kan du svara på denna fråga utan att skingra dig emellan från mitt förra inlägg genom att byta samtalsämne och skriva om något helt annat, snälla berätta för mig hur strategin ligger till.

Om inte så har du inte förstått hur deras strategi är och är då inte förvånad över din skeptisism.

Vill du att jag ska förklara? För det gör jag gärna.

Ha en trevlig eftermiddag!
Redigerades igår 19:10
ÅAC Microtec / Sanslöst//bedrövligt hur folk behandlar varandra senaste tiden på forumet / Sanslöst//bedrövligt hur folk behandlar varandra senaste tiden på forumet
igår 18:56 IP: skrsWHpuT
Förtydligande för okunniga att få forumet att fungera någorlunda är väldigt enkelt

1.Angrip inte personen bakom inlägget
2.Säg istället, jag tror att det är si och så

Det finns ingen på forumet som VET vad morgondagen ger så sluta tro att DU är smart
Livet kan förändras på en bråkdel av sekunden, likaså aktien på ÅAC/CLYDE
Stororder kan komma när som men även att den inte kommer, det vet inte Vi, vi bara spekulerar.
Det kan gå både upp eller ner, vem vet, ja de som har pengar, dem KANSKE vet och kan påverka men inte de så kallade småsparare. Småsparare är en droppe i oceanen.
Det här forumet kan helt enkelt inte påverka kursen med den kapaciteten den har, varken upp eller ner tror jag så sluta med att försöka påverka.
Sluta tjafsa med varandra, sluta med att du vet allt och att du är märkvärdig, för du vet ingenting i slutändan liksom mig och om DU vill skriva något så säg bara vad du tror, en dag kanske någon kommer att berömma dig.
SLUTA BLI KÄRRING
MVH
T1
ÅAC Microtec / stigande värde / Jag baissar inte
igår 18:03 IP: uiPiUgxe7
För det första så verkar du och några till älska att skriva att jag baissar. Det gör jag inte. Jag har flera gånger skrivit att jag tror på bolaget långsiktigt, men att det finns många frågetecken i ett kortare perspektiv. Bemöt mina argument istället för att ropa baissare.

Du är säkert jätteduktig på newspace-branschen, det säger jag inget om, men hur kan det vara mindre dåligt här än i andra branscher att bolagsledningen nettosäljer och att VD:n inte äger aktier? Ser du verkligen inga orosmoment i det?
ÅAC Microtec / stigande värde / Strategi från bolaget
igår 17:47 IP: cPsX5a5ud
Craig har fortfarande miljontals aktier kvar, och att han säljer några hundratusentals är inte konstigt då han har gav på bara några ören.

Han satsade sitt hus när han grundade clyde, och vilken person som helst hade velat casha ut en liten procent av hans enorma innehav.

Ser absolut inte detta som ett orosmoment, ett orosmoment skulle vara om han avyttrade hela sitt innehav och slutade på clyde space. Då kan vi konstatera att detta skulle vara extremt negativt.

Rosa nu räcker det med ditt baissande, du har gjort din stpndpunkt völdigt klar och just nu bidrar du inte mycket till diskussionerna här.

Lycka till med investeringar på annat håll då åac ej verkar vara den aktien du bör lägga så mkt energi på. Finns många andra bolag jag tror du skulle lyckas betydligt bättre med då du ännu ej verkar förstå hur Newspace riktigt fungerar. Om du nu mot all förmodan skulle vara så kunnig kan du väl svara på hur åac och dess kunders strategi inför konstellationer är. Om inte, så kan jag skriva några meningar för att ge klartecken över hur strategi ser ut och vad som komma skall!
Hoppas du haft en bra dag!
Varma hälsningar från Dragonwell😁
ÅAC Microtec / stigande värde / Skyll på småspararna bara
igår 17:32 IP: uiPiUgxe7
Menar du på riktigt att det är småspararnas fel att aktiekursen är låg?

Du tror inte att det kan ha något att göra med att bolaget har svårt att hitta investerare? Eller att freefloaten ökar hela tiden pga nyemissioner samt att bolagsledningen säljer aktier istället för att köpa?

Craig Clark, bolagets grundare, sålde 850.000 aktier senast i juli till kursen 4,01. Ett år tidigare avyttrade han 700.000 aktier. Samtidigt äger bolagets VD, Luis Gomes, exakt 0 aktier. Bra signalvärde? Knappast.

Men skyll på att småspararna köper för billigt bara.
ÅAC Microtec / Just Saying / Growing cost wtf
igår 17:31 IP: cPsX5a5ud
Their burnrate was at 3mkr last report, get your facts straight before you post mr baissare.

Komigen höj nivån nu alla på detta forum!

Det är burnraten som är det viktiga nu och senaste kvartal bara 3mkr.

Detta samt att varulagret ökat enormt är väldigt positiva nyhetern

Som sagt höj forumet nu alla baissare.

Jag vet att ni är superintresserade av åac men att sprida felaktig info är bara ett desperat sätt och väldigt genomskilning.

Ni baissare att tokinttresserade av bolaget och sprider misinformation för att kunna få mindre pålästa småsparare mer mindre koll att sälja nedåt så ni kan köpa in er.

Vad gör ni annars hör om ni inte tycker åac är ett superintressant bolag.

Krävs inger geni för att förstå er baissar agenda...

Som skrivit tidigare, kom med konkreta påståenden, inte falska för att sprida felaktigt info så ni får mindre pålästa att sälja aktier billgare till er.

Höj forumets nivå nu. Här ska det snackas åac och konkreta diskussioner med underbyggda fakta, no misinformation thanks!
igår 17:02 IP: 2fgopxNgg
Härligt med fler engelsmän här.Ha ha ha ha🏁
ÅAC Microtec / Just Saying / Just Saying
igår 17:00 IP: RS+pL+gCv
@nasdaq First North Stockholm worst case is @AACClydeSpace poor results poor value in 3 years, two CEO changes, growing costs poor income a disgrace company

Sell little more shares Mr @craig_s_clark prove per share will be soon 2 SEK share!
igår 15:24 IP: O6DhRf3vF
När analysen kommer från Penser skall det bli spännande att se vad som händer. Säg att dom säger en kurs på 9kr och vi ligger kvar här och skvalpar.

Ju lägre vi står när den kommer desto bättre. Mer bevis på hur sjuk eran handel är. Sålänge ingen tänker köpa på höger sida utan lägga in pissordrar på vänster sida så kommer den aldrig att gå upp. Alla gör likadant och skjuter sig själv i foten varje gång.

Varsågod ni som tröttnat, sälj ner kursen till 2.60. Ge oraklet rätt!

Ni som äger detta papper förtjänar inte högre kurser.
ÅAC Microtec / Tålamod! / Tålamod!
igår 15:20 IP: KsITqMaVQ
Det kommer nyheter. Regeringen satsar 450 miljoner på rymdforskning. Utbyggnad av Esrange oklart men oavsett så har Clyde/Åac nyligen rekryterat fler medarbetare och har stora saker på gång. Allt under 4 spänn är billigt! Surt att se aktien skvalpa men jag vågar nog påstå att hösten blir intressant!
igår 14:44 IP: uiPiUgxe7
Om och när det kommer större ordrar så att bolaget har möjlighet att börja gå med vinst så kommer givetvis kursen gå upp. BV på en miljard känns inte alls omöjligt på några års sikt.

Jag tror det stora problemet i detta forum är att många tror att det är nu det händer. Tror man det är det lätt att bli besviken. Ge dig till tåls i 6-12 månader så finns det goda chanser att du börjar få avkastning på din investering.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

ÅAC Microtec - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -