På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fantastiska möjligheter till framgångsrik analys

Alla som lyckas på börsen har en sak gemensamt - de känner till värdet av en välgjord analys.

Vikingen används av såväl professionella analytiker som tusentals privata placerare. Så gott som all information går att skräddarsy efter dina personliga önskemål, vilket är en av många anledningar till att Vikingen blivit det självklara valet för flera av landets skickligaste traders.

Fast kostnad:
9 999:-
Månadsavgift:
188:-

Vikingen Option - ett komplett verktyg för rätt timing

Du som handlar med optioner vet hur viktigt det är med snabba och tydliga signaler. Optionsmodulen i Vikingen Option är speciellt framställd för att sortera fram dagens mest köpvärda optioner och filtrera bort de som inte uppfyller dina kriterier. Teknisk analys är en bra samarbetspartner på den snabbrörliga optionsmarknaden. Vissa anser det vara ett krav för att kunna göra lyckade optionsaffärer.

Här har vi sammanställt några av de många funktioner och finesser som användarna till analysprogrammet Vikingen Option har att tillgå. Ju säkrare du blir i dina investeringar, desto mer går analysfunktionerna att anpassa.

Autopiloten

Autopiloten är varje investerares dröm. Den ger dig helt automatiskt en lista över de mest köpvärda aktierna baserat på ett antal olika signaler. Ju fler signaler aktien får desto starkare köpsignal och desto större sannolikhet att din investering blir riktigt lönsam. Med Vikingen Trading följer det med flera Autopiloter som är anpassade för just Tradingversionen.

Mycket omfattande teknisk analys

Vikingen Option innehåller över 40 tekniska analysmodeller, däribland:

 • Kursdiagram med högsta, lägsta, första och sista kurs
 • Glidande medelvärden
 • Bollingerband
 • Parabolic
 • Volym
 • MACD
 • RSI
 • Momentum
 • Stochastics
 • Oscillator
 • Volatilitet
 • Multimodell (14 modeller-i-en)
 • Fishnet
 • + många fler modeller och funktioner

Fundamentaldata

Du får fundamentaldata för varje aktie inklusive bolagsbeskrivningar, nyckeltal, ägarbilder och annat som är intressant när du gör dina bedömningar. Direkt i graferna ser du information t ex om när rapporter lämnats.

10 års historik

Vikingen levereras med 10 års historik. Du kan dessutom beställa en CD-skiva med historiska kurser sedan 1982 för endast 295 kr.

Eget modellspråk: Future Look

Med programspråket Future Look kan du skapa dina egna modeller helt fritt för att testa dina teorier inom teknisk analys.

Tabeller och diagram

Du kan se data både i tabell- och diagramform. Du sorterar tabellerna på olika sätt. Allt är mycket enkelt att läsa av och de olika signalerna är lätta att följa. Grönt för köpsignal och rött för säljsignal.

Ritverktyget

Vill du rita egna bevakningslinjer och trendlinjer? Här har du lösningen och du kan dessutom lägga in text i diagrammen samt ändra färger på kursstaplar och linjer.

Databashanteraren

I databashanteraren kan du enkelt editera kurser på det sätt du önskar samt lägga till splittar eller egna objekt.

Portföljhanterare

Den inbyggda portföljhanteraren håller ordning på dina affärer.

Kursuppdatering

När du köper Vikingen Trading får du med paketet Fördröjd Kursuppdatering. Detta ger dig, med 15 minuters fördröjning, löpande uppdateringar under dagen på samtliga svenska aktier inklusive ett urval av index och råvaror. Vill du kunna göra tekniska intradagsanalyser kan du istället abonnera på tilläggstjänsten Intradag med 1-minutskurser i realtid. Även dessa med 15 minuters fördröjning.

Bästa Modell-analys

Rätt modell för rätt aktie ger dig den bästa avkastningen. Vikingen Trading testar därför varje enskild modell åt dig för att hitta den som är mest optimal för just den aktie du tittar på. Programmet plockar helt enkelt automatiskt fram den optimala analysen. På så sätt skräddarsys varje modell för alla aktier.

Vinstgeneratorn

Signalerar automatiskt när det är dags att agera. Köp eller sälj? Varje dag redovisar Vinstgeneratorn vilka aktier som fått köp- eller säljsignal enligt sina respektive optimala analysmodeller.

Morgondagens Signaler

Morgondagens Signaler blickar framåt i tiden för att se nästkommande signal. Det ger dig chans att alltid ligga steget före. Detta är möjligt genom att programmet simulerar upp- och nedgångar i optionskurserna och därigenom kan beräkna nästa kursnivå som du bör sälja eller köpa en option på. Genom att följa signalerna får du hjälpa att undvika de vanligaste fallgroparna vid optionshandel. Du kan kamma hem vinster och kapa förluster i tid.

Autopiloten för optioner

Autopiloten för optioner är ett unikt hjälpmedel för optionsanalys. Den innehåller följande funktioner:

 • Optionsfiltret filtrerar fram de optioner som just nu är mest intressanta.
 • Optionsmodeller ger köp- och säljsignaler för de framfiltrerade optionerna. Optionsmodellerna bygger på parametrar ur Black & Scholes-modellen.

Optionstabellen

Sök fram intressanta optioner och sortera dem efter de kriterier som är mest intressanta för dig.

Black & Scholes

Du kan simulera hur priset på en option påverkas av olika faktorer. Du kan bland annat simulera förändringar i tid, ränta, volatilitet och pris på underliggande objekt och se hur detta påverkar optionens teoretiska pris.

Fler arbetsytor

Med Vikingen Option får du extra arbetsytor som är anpassade för just optionshandel. Allt du byggt upp finns kvar nästa dag.

Användarmanual

Användarmanualen är i PDF-format, färdig för utskrift.

Behöver du hjälp?

Du är varmt välkommen att kontakta Vikingen Support hos Addiva för att få svar på alla dina frågor. Telefon kundsupport: 08-52 27 99 99

Beställ Vikingen

Beställningen av alla produkter från Vikingen görs via telefon:

070 865 82 31

Använder du redan Vikingen?

Du vet väl att du kan beställa tilläggstjänster och uppgradera din nuvarande licens?
Detta görs även via telefon: 070 865 82 31

Behöver du hjälp?

Tveka inte att ta kontakt med Vikingen Support hos Addiva om du har några frågor.
Telefon: 070 865 82 31

Systemkrav för Vikingen

 • Windows: 95/98/2000/XP
 • Vista (32-bit) och Windows 7 (via Administratörsläge)
 • Windows 7 Professional/Ultimate/Enterprise (64-bit) (via XP Mode och kompatibilitet). Övriga operativsystem stöds ej.
 • Processor: P3, 600 MHz
 • Internminne: 64 MB RAM
 • Hårddisk: 300 MB ledigt utrymme
 • Internetanslutning