Våra fonder i PPM

Nu kan du köpa våra fonder Avanza Global, Avanza Emerging Markets och Avanza Zero i din premiepension. Det ger dig möjlighet att spara i världens index på ett enkelt och riktigt billigt sätt.

Våra fonder som du kan välja i PPM

Avanza Global

Avgift i PPM:
0,08%
 
Med vår globalfond sprider du riskerna över fler än 23 marknader och 11 branscher. Du investerar globalt på ett enkelt och billigt sätt. Till och med billigast i världen enligt en undersökning tillsammans med Morningstar.

Avanza Emerging Markets

Avgift i PPM:
0,18%
 
Nu blir det ännu enklare att investera i olika tillväxtländer till ett lågt pris. Med vår Emerging Markets-fond sprider du riskerna över fler än 24 tillväxtmarknader. Och självklart till marknadens billigaste pris.

Avanza Zero

Avgift i PPM:
0,00%
 
Avanza Zero är våra kunders populäraste fond och följer Stockholmsbörsens 30 mest handlade aktier. Med fonden följer du automatiskt utvecklingen på dessa aktier, utan att du behöver betala en enda krona i avgift.
Avanza Emerging Markets är Sveriges billigaste Emerging Markets-fond för privatpersoner enligt information från Morningstar Direct. Avanza Emerging Markets och Avanza Global är matarfonder som placerar minst 85% (och i praktiken 100%) av sina medel i ett mottagarfondföretag. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avanza Global är den billigaste globalfonden som vänder sig till privatpersoner, enligt en undersökning gjord tillsammans med Morningstar Direct.

Vad är premiepension och hur väljer jag era fonder?

Premiepensionen, som också brukar kallas PPM, är den del av din allmänna pension som du själv kan välja hur du vill placera. Staten sätter av 2,5% av din årliga pensionsgrundande inkomst till din PPM och om du inte själv placerar dina pengar så placeras de i fonden AP7 Såfa. Läs mer om PPM. 

Om du vill spara i våra fonder Avanza Global, Avanza Emerging Markets och Avanza Zero i din PPM loggar du enkelt in med Mobilt BankID och byter fonder på Pensionsmyndighetens sajt.

Topp 3 blogginlägg om premiepension (PPM)

Premiepension - så ska du tänka

Johanna guidar dig genom de tre val du kan göra i din premiepension. Ska du låta pengarna vara kvar i AP7 Såfa eller välja fonder själv?

Så enkelt byter du dina fonder i PPM

 Nicklas har tagit fram en guide som visar hur du gör för att byta fonder i PPM med 4 enkla steg. 
 

Global, Emering Markets & Zero i PPM

Med dem kan du få bred expondering mot olika index till låga avgifter. Jesper resonerar kring aktiva fondval och ger dig tips för din PPM.

De vanligaste frågorna om premiepension

Hur fungerar premiepensionen?
Premiepensionen är en del av din allmänna pension, och brukar kort kallas för PPM. Staten sätter av 2,5 % av din årliga pensionsgrundande inkomst, så som lön eller föräldrapenning, till din premiepension. Alla som har pensionsgrundande inkomst i Sverige och är födda 1938 eller senare får premiepension.
Hur sparar jag i era fonder i PPM?
Om du vill spara i våra fonder Avanza Global, Avanza Emerging Markets och Avanza Zero i din PPM loggar du enkelt in på Pensionsmyndighetens sajt med Mobilt BankID och byter fonder där.
Varför är era fonder billigare i PPM än hos er?
Fonderna som ingår i din PPM köper du till rabatt, och det är Pensionsmyndigheten som har avtalat fram den med fondbolagen. I avgiften som du betalar för fonden i din premiepension ingår Pensionsmyndighetens administrativa avgift och fondens förvaltningsavgift.
Kan jag flytta mitt PPM-sparande?
Nej, det går inte att flytta sitt PPM-sparande men däremot är det du själv som bestämmer hur du vill placera pengarna.