Pension för enskild firma


Har du enskild firma och vill pensionsspara? Då kan du pensionsspara privat och få rätt till avdrag.
  • Avdrag på lönen Avdrag på lönen

    Avdrag på lönen

  • Inga onödiga avgifter Inga onödiga avgifter

    Inga onödiga avgifter

  • Enkelt & smidigt Enkelt & smidigt

    Enkelt & smidigt

Få avdrag på 35 % av lönen upp till 10 pbb

Du som har inkomst av aktiv näringsverksamhet kan göra avdrag för ditt privata pensionssparande. Avdrag för privat pensionssparande kan göras med upp till 35 procent av inkomsten, upp till högst 10 prisbasbelopp (573 000 kr år 2024). För att du ska kunna göra avdrag måste ditt pensionssparande ske i en pensionsförsäkring eller IPS.
Viktigt att tänka på!
Att göra avdrag för privat pensionssparande är fördelaktigt för dig som har en lön eller vinst över 51 245 kr/månad (8,07 inkomstbasbelopp, år 2024). Det motsvarar ungefär 614 940 kr per år. Om du har en lägre lön eller vinst bör du inte göra avdrag eftersom dina sociala förmåner, din allmänna pension och din sjukpenning då minskar.

Slipp onödiga avgifter och få 1 miljon mer i pension

Många betalar en stor del av sin framtida tjänstepension till försäkringsbolaget i form av avgifter. Det tycker vi är fel. Vi har tagit bort alla onödiga avgifter vilket innebär att du kan få upp till en miljon kronor mer hos oss än hos något annat försäkringsbolag.
Så här har vi räknat
Det här är förutsättningarna som vi har räknat på:
Ålder
30 år
Premie / månad
2 000 kr
Uttag, startår
65 år
Uttagsperiod, år
20 år
Procent försäkringsavgift / år
0,65 %
Fast årlig avgift
240 kr
Procent avkastning / år
6,0 %

Uträkningen bygger på en försäkringsavgift - kapitalavgift - på 0,65 % per år, som är ett exempel på en vanligt förekommande avgift hos de bolag som tar ut avgifter. Den procentuella avkastningen per år är inte garanterad och kan avvika från 6 % beroende på hur du väljer att placera premierna. Investeringar i värdepapper och fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Med förutsättningarna i exemplet ovan får vi en total pensionssumma på 5 583 112 kr hos oss och 4 394 613 kr hos exempelbolaget. Exempelkunden får, givet dessa förutsättningar, alltså 1 188 499 kronor mer i pension hos oss.

Det är enkelt & smidigt!

Du kan enkelt hantera din pension på vår sajt eller i våra appar. Vi sköter även rapporteringen av alla dina insättningar till ditt pensionssparande till Skatteverket årligen.

Kom igång direkt!

Inte kund än? Börja med att bli kund hos oss, det tar bara 3 minuter med BankID. När det är klart kan du öppna en pensionsförsäkring i inloggat läge.
 
Om du redan är kund, börja med att logga in och följ sedan knappen nedan.

Fördjupad information om pensionsförsäkring


De vanligaste frågorna om pensionssparande

Vem har avdragsrätt?
Du som har inkomst av aktiv näringsverksamhet kan göra avdrag för ditt privata pensionssparande. Avdrag för privat pensionssparande kan göras med upp till 35 procent av inkomsten, upp till högst 10 prisbabselopp (573 000 kr år 2024).
Vad ska jag öppna för konto?

För att du ska kunna göra avdrag måste ditt pensionssparande ske i en pensionsförsäkring eller IPS. På den här sidan lyfter vi pensionsförsäkring, men en IPS fungerar alltså precis lika bra.

Läs om skillnaderna mellan IPS och pensionsförsäkring här

Hur mycket ska jag spara?
Hur mycket man ska spara beror på dig, din privatekonomi och dina förutsättningar. Det finns inget svar som gäller för alla. Det kan vara en bra idé att skapa ett automatiskt månadssparande. Då riskerar man inte att glömma bort att sätta in pengar och får automatiskt utspridda köpkurser över tid. Hos Pensionsmyndigheten kan du räkna hur mycket du bör spara.