Flytta din pension till oss


Hos oss ska du få mer pengar över till dig själv än hos någon annan bank. Vi tycker att pengarna som du sparar ska gå till dig, inte till banken. Därför har vi tagit bort alla onödiga avgifter. Ju tidigare du flyttar dina pengar, desto mer sparar du. Och tar ditt nuvarande försäkringsbolag ut en flyttavgift ersätter vi den, upp till 1 000 kr för varje tjänstepension, IPS eller pensionsförsäkring som du flyttar till oss.

Vad vill du flytta?

Tjänstepension

Hos oss slipper du den vanliga kapitalavgiften på ca. 0,65% - som många andra banker och försäkringsbolag tjänar stora pengar på. Även om det kan låta lite, så innebär det att du kan spara upp till en miljon kronor på att flytta din pension till oss. Med några enkla steg hjälper vi dig få en färdigifylld blankett. Se räkneexempel
Hos oss slipper du den vanliga kapitalavgiften på ca. 0,65% - som många andra banker och försäkringsbolag tjänar stora pengar på. Även om det kan låta lite, så innebär det att du kan spara upp till en miljon kronor på att flytta din pension till oss. Vi hjälper dig att komma igång. Se räkneexempel

IPS

Har du ett IPS-sparande någon annanstans? Du kan flytta hit din IPS med några enkla steg och godkänner flytten med Mobilt BankID. Hos oss betalar du inga onödiga årsavgifter och kan välja bland ett stort utbud av fonder och aktier. Och tar din nuvarande bank ut en flyttavgift ersätter vi den upp till 1000 kr.

Privat pensionsförsäkring

Avgifternas betydelse kan inte nog poängteras. Flyttar du din privata pensionsförsäkring till oss får du både stora placeringsmöjligheter i både fonder, aktier och andra värdepapper - och sparar helt utan att betala onödiga avgifter. Det betyder mer pengar till dig och din pension, precis som det borde vara.

Vad vill du flytta?

Tjänstepension

Hos oss slipper du den vanliga kapitalavgiften på ca. 0,65% - som många andra banker och försäkringsbolag tjänar stora pengar på. Även om det kan låta lite, så innebär det att du kan tjäna upp till en miljon kronor på att flytta din pension till oss. Se räkneexempel

Flytta min tjänstepension

IPS

Har du ett tidigare IPS-sparande på annat håll? Hos oss väljer du själv vilka fonder, aktier eller andra värdepapper som pengarna ska placeras i. Till marknadens lägsta avgifter, såklart! Givetvis kostar det inte en enda krona att öppna ett IPS-konto hos oss.

 

Pensionsförsäkring

Avgifternas betydelse kan inte nog poängteras. Flyttar du din Pensionsförsäkring till oss får du stora placeringsmöjligheter och sparar helt utan onödiga avgifter. Det betyder mer pengar till dig och din pension, precis som det borde vara.
 
 

Få bättre koll på din pension

Vill du få bättre koll på hur mycket du kommer få i pension? Minpension.se är ett samarbete mellan Pensionsmyndigheten och pensionsbolagen som ger dig en samlad bild av hela ditt pensionssparande, både allmän pension, tjänstepension och privat pension. Oberoende och kostnadsfritt.

Vanliga frågor om flytt av pension

Hur lång tid tar det att flytta min pension till Avanza?
Hur snabbt en flytt går beror till stor del på rutinerna hos det bolag som pensionen flyttas från. En flytt av en IPS tar ungefär 3-4 veckor och en flytt av en pensionsförsäkring eller en tjänstepension tar i regel 1-3 månader.
Kostar det något att flytta min pension?

Vi tar inte ut någon avgift när du flyttar din pension till oss, men däremot kan bolaget som du flyttar från välja att ta ut en flyttavgift. Ta reda på eventuella avgifter genom att höra av dig till ditt nuvarande pensionsbolag.

Blir du debiterad en flyttavgift ersätter vi den, upp till 1000 kr. Flyttar du en IPS får du ersättningen automatiskt så fort flytten är klar. Flyttar du en tjänstepension eller pensionsförsäkring behöver du skicka in ett underlag till oss där avgiften framgår. Det går bra att skicka det via post, fax eller genom att bifoga underlaget i ett meddelande som du skickar när du är inloggad på ditt konto. Välj det alternativ som är enklast för dig.

Vilket konto ska jag fortsätta pensionsspara på?

Efter årsskiftet 2015/2016 är det inte längre lönsamt att spara på en IPS eller pensionsförsäkring som privatperson, eftersom avdragsrätten har tagits bort.

De flesta av våra kunder väljer att fortsätta sitt sparande till pensionen på ett ISK. Ett ISK är inget pensionskonto och har ingen avdragsrätt på insättningar. Du betalar därför inte heller skatt när du tar ut pengarna.

Ett ISK är schablonbeskattat och du behöver därför inte redovisa eller betala skatt på enskilda värdepappersaffärer. Istället betalar du den årliga schablonskatten via din deklaration.

Läs mer om ISK

Kan jag flytta min avtalspension till Avanza?
En avtalspension är tjänstepension som är kollektivavtalad. Vi är tyvärr inte valbara i någon avtalspension längre och kan heller inte ta emot några avtalspensioner från privatpersoner. Olika avtalspensioner är SAF-LO, PA03, ITP, ITPK och KAP-KL.

Avanza Akademin - Lär dig allt om pension

Avanza Akademin

- Lär dig allt om pension