Flytta din pension till oss


Flytta hit din gamla pension och samla ditt sparande. Du får 0 kr i avgifter och tillgång till både fonder och aktier. Genom att sänka avgifterna kan du dessutom få upp till 1 miljon mer i pension.
Så har vi räknat

Lägre flyttavgifter för tjänstepension – max 600 kr

Från och med 1 april får det max kosta 600 kr att flytta sin pensionsförsäkring till en annan aktör. Taket gäller alla fond- eller depåförsäkringar tecknade efter 1 juli 2007, men inte traditionella eller kollektivavtalade försäkringar. Självklart står vi för kostnaden.

3 enkla steg – så flyttar du din tjänstepension

Lägre flyttavgifter för tjänstepension – max 600 kr

Från och med 1 april får det max kosta 600 kr att flytta sin pensionsförsäkring till en annan aktör. Taket gäller alla fond- eller depåförsäkringar tecknade efter 1 juli 2007, men inte traditionella eller kollektivavtalade försäkringar. Självklart står vi för kostnaden.

3 enkla steg – så flyttar du din tjänstepension

 

Vad vill du flytta?

Tjänstepension

En tjänstepension är ett sparande som du har samlat ihop hos dina tidigare arbetsgivare. Du kan inte flytta ett sparande som det kommer in pengar på, men andra tjänstepensioner går ofta bra att flytta. Det behöver inte ens vara krångligt - våra flyttexperter hjälper dig.

IPS

Visste du att alla IPS:er alltid är flyttbara? IPS (individuellt pensionssparande) är ett sparande där pengarna är öronmärkta till pensionen. Du tecknade förmodligen IPS:en via en bank innan 2016. Allt om IPS.

Privat pensionsförsäkring

En privat pensionsförsäkring är ett sparande som du antagligen tecknade innan 2016 då avdragsrätten togs bort. Oftast finns försäkringen hos ett pensions- eller försäkringsbolag och de allra flesta går att flytta. Mer om pensionsförsäkring.

Fördelar med att flytta hit

Mer till ditt sparande - 0 kr i avgifter

Stort utbud av fonder och aktier

Samla ditt sparande och håll koll i appen

0 kr i avgifter

Stort utbud av både fonder och aktier

Samla sparandet & få bättre koll

Få bättre koll på din pension

Vill du få bättre koll på hur mycket du kommer få i pension? Minpension.se är ett samarbete mellan Pensionsmyndigheten och pensionsbolagen som ger dig en samlad bild av hela ditt pensionssparande, både allmän pension, tjänstepension och privat pension. Oberoende och kostnadsfritt.

Vanliga frågor om flytt av pension

Hur lång tid tar det att flytta min pension till Avanza?
Hur snabbt en flytt går beror till stor del på rutinerna hos det bolag som pensionen flyttas från. En flytt av en IPS tar ungefär 3-4 veckor och en flytt av en pensionsförsäkring eller en tjänstepension tar i regel 1-3 månader.
Kostar det något att flytta min pension?

Vi tar inte ut någon avgift när du flyttar din pension till oss, men däremot kan bolaget som du flyttar från välja att ta ut en flyttavgift. Ta reda på eventuella avgifter genom att höra av dig till ditt nuvarande pensionsbolag. Från och med 1 april 2021 får en flytt av en pensionsförsäkring max kosta 600 kronor. Det gäller alla fond- eller depåförsäkringar (ej traditionella försäkringar) som är tecknade efter 1 juli 2007.

Blir du debiterad en flyttavgift ersätter vi den, upp till 1000 kr. Flyttar du en IPS får du ersättningen automatiskt så fort flytten är klar. Flyttar du en tjänstepension eller pensionsförsäkring behöver du skicka in ett underlag till oss där avgiften framgår. Det går bra att skicka det via post, fax eller genom att bifoga underlaget i ett meddelande som du skickar när du är inloggad på ditt konto. Välj det alternativ som är enklast för dig.

Vilket konto ska jag fortsätta pensionsspara på?

Efter årsskiftet 2015/2016 är det inte längre lönsamt att spara på en IPS eller pensionsförsäkring som privatperson, eftersom avdragsrätten har tagits bort.

De flesta av våra kunder väljer att fortsätta sitt sparande till pensionen på ett ISK. Ett ISK är inget pensionskonto och har ingen avdragsrätt på insättningar. Du betalar därför inte heller skatt när du tar ut pengarna.

Ett ISK är schablonbeskattat och du behöver därför inte redovisa eller betala skatt på enskilda värdepappersaffärer. Istället betalar du den årliga schablonskatten via din deklaration.

Läs mer om ISK

Kan jag flytta min avtalspension till Avanza?
En avtalspension är tjänstepension som är kollektivavtalad. Vi är tyvärr inte valbara i någon avtalspension längre och kan heller inte ta emot några avtalspensioner från privatpersoner. Olika avtalspensioner är SAF-LO, PA03, ITP, ITPK och KAP-KL.
Kan mitt företag flytta vår gamla tjänstepensionslösning till Avanza?
Om ditt företag vill skaffa tjänstepension hos oss så går det i många fall att flytta de gamla pensionerna till oss och samla allt på ett ställe. Ring våra flyttspecialister på 08-409 423 50 så hjälper vi dig vidare.

Avanza Akademin - Lär dig allt om pension

Hur ska jag spara till pensionen?

Vilken risk passar mitt sparande?

Varför ska jag månadsspara?

Avanza Akademin - Lär dig allt om pension

Avanza Akademin

- Lär dig allt om pension