Allt om din pension


Här är de enkla tipsen som gör dig till en riktigt vass pensionssparare. Genom att vara smart med din pension kan du få flera tusenlappar extra i månaden som pensionär. Du kan lyssna dig klokare i Avanzapodden eller djupdyka ner i vår blogg eller i Avanza Akademin.

Avanzabloggen

Lär dig det orange kuvertet på 5 steg
Det kan vara lite knepigt att förstå pensionskuvertet, så Johanna går igenom det steg för steg och hjälper dig att få bättre koll på din pension.
Så ger du dig själv en halv miljon extra i pension
Johanna ger dig svaren på hur du pensionssparar när du är 30, 45 och 60 år. När är den magiska åldern att börja spara för att få en halv miljon extra i pension?
5 snabba om pension
Vi går igenom fem av de vanligaste funderingarna inom pensionsområdet. Hur ska man tänka kring pensionssparande och hur kan man göra för att öka på sin pension?
Kan du leva på hälften av din lön?
Många svarar nog nej på den frågan. Utan eget pensionssparande blir pensionen ungefär hälften av slutlönen. Johanna har tipsen som kan göra att du får ut mer i pension.

Avanzapodden

Ta makten över din premiepension
Spänningen är olidlig när Johanna och Nicklas öppnar sina egna orange kuvert och avslöjar vad som gömmer sig inuti. Dessutom - hur funkar premiepensionen och vilka fonder väljer man?
Varför är tjänstepensionen så viktig?
Vi går igenom varför den är så viktig att ha och hur du själv kan se till att maxa den. Många betalar exempelvis årlig avgift på sin tjänstepension och den avgiften äter upp en del av pensionen.
Saknar du ett privat pensionssparande?
Lugn, du är inte ensam! Men det är inte för sent att komma igång, i avsnittet går Johanna och Nicklas igenom varför det är viktigt och hur man kommer igång. 
Så maxar du din PPM
Visste du att du kan påverka en del av din allmänna pension? I premiepensionen kan du välja fonder själv. Ta reda på hur i avsnittet.

Bli pensionsexpert med Avanza Akademin

Vad är allmän pension?
Vill du lära dig hur den allmänna pensionen fungerar? Då är detta avsnittet för dig. Vi går igenom grunderna och dessutom hur du kan påverka hur stor din allmänna pension blir.
Var hittar man alla sina pensioner?
Det är inte alls så knepigt att få koll på sina pensioner som man kan tro, vi lovar! Här tar du reda på hur enkelt det är.
Hur flyttar man sin pension
Du kan spara massor av pengar genom att flytta pensionen och slippa onödiga avgifter. Låter väl toppen? Här går vi igenom hur du tar reda på om du betalar onödiga avgifter och hur en flytt går till.
Vad är det orange kuvertet och hur tolkar man det?
I början av året får vi det orange kuveret från Pensionsmyndigheten. Har du inte full koll på kuvertet får du det här.

Flytta hit din pension

 Få upp till en miljon mer i pension

Börja pensionsspara

Sätt guldkant på din pension