Utforska våra produktnyheter

Håll dig uppdaterad om nya funktioner, verktyg och tjänster för aktiehandel och investeringar.

Utforska våra produktnyheter

Håll dig uppdaterad om nya funktioner, verktyg och tjänster för aktiehandel och investeringar. 
Aktier

Nu lanserar vi TWAP & VWAP-ordrar

TWAP och VWAP är två algoritmiska handelsstrategier som används för att få ett fördelaktigt genomsnittspris med minimal kurspåverkan vid handel med stora volymer av aktier eller andra värdepapper.

TWAP (Time Weighted Average Price)
TWAP delar upp en stor order i flera mindre delordrar som sprids ut jämnt över ett förutbestämt tidsintervall.

VWAP (Volume Weighted Average Price)
VWAP använder historiska handelsmönster för att bestämma hur delordrarna ska portioneras ut under en angiven tidsperiod.

Du hittar ordertyperna i den avancerade orderläggningen i app och sajt. Här kan du läsa mer om fördelar, risker, courtage och hur TWAP och VWAP fungerar.

En risk med TWAP och VWAP är att om marknadsförhållandena förändras snabbt kan algoritmen kanske inte anpassa sig tillräckligt snabbt, vilket kan leda till sämre priser. 


Aktier

TradingViews analysverktyg direkt på våra aktiesidor

Nu har vi integrerat TradingViews kraftfulla analysverktyg direkt på våra aktiesidor i desktop för att möta efterfrågan på bättre grafverktyg. Med hjälp av TradingView kan du nu göra avancerad teknisk analys av aktier, med ett brett utbud av stödlinjer, indikatorer och ritverktyg.

Det går också att anpassa sina grafer efter egna preferenser och spara unika diagraminställningar och indikatormallar för en personlig handelsupplevelse.

Här kan du läsa mer om hur TradingView fungerar och hur du kommer igång.

TradingViews analysverktyg nås via aktiesidorna på desktop och lanseras för mobil- och appanvändare efter sommaren.

TradingView är en populär plattform för teknisk analys som erbjuder ett brett utbud av verktyg och data, inklusive aktiescreener och ekonomisk kalender.


ETF:er

Marknadsdata från Xetra för ETF:er

Nu byter vi leverantör av marknadsdata för över 1 200 ETF:er (börshandlade fonder). Marknadsdata för ETF:er noterade i Tyskland hämtas numera via Xetra (Deutsche Börse).

För de allra flesta ETF:er innebär det högre tillförlitlighet i priset som du ser i grafer, vid orderläggning och i din kontovy. Dessutom möjliggör ändringen att vi kan erbjuda ett ännu bredare utbud.

Du kan se hela vårt ETF-utbud här.


Produktnyheter

Uppdaterade kontosidor i desktop

Förutom bättre och stabilare teknik introducerar vi nu flera smarta funktioner på de nya kontosidorna i desktop.

Nu kan du bland annat anpassa radavståndet i din innehavslista, dölja verktygsikoner och köp- och säljknappar och lägga till eller ta bort kolumner. Du ser också inköpskurser i lokal valuta och får en expanderbar graf med flera olika tidsperioder och jämförelseindex.

Här kan du läsa mer om hur de nya sidorna fungerar. Under en övergångsperiod kommer vi att behålla länken till den gamla kontosidan.


Warranter och certifikat

Förbättrad Stop Loss på börshandlade produkter

Nu kan du sätta en Stop Loss som triggas på instrumentets köp- och säljkurs, utan att det nödvändigtvis behöver ske avslut i instrumentet.

Den nya funktionaliteten gäller för alla våra ETP:er: Certifikat, Trackers, Mini Futures, Turbos och Warranter som handlas på Nasdaq First North och Nordic MTF.

Om du ska sälja triggas din Stop Loss på aktuell köpkurs i orderdjupet, och vice versa. Här kan du läsa mer om hur funktionen fungerar i praktiken.

Tänk på att de här produkterna är komplicerade och inte passar alla. Innan du börjar är det bra att du sätter dig in i vilka risker som finns, tex genom att läsa produkternas faktablad och prospekt. Och du ska bara investera om du förstår hur produkterna fungerar. Din investering innebär en risk att du inte får tillbaka hela det insatta beloppet.


Aktier

Utdelningstillväxt direkt på aktiesidorna

Nu har vi fyllt på nya analysfliken med utdelningsdata. Följ trenderna i utdelningstillväxten och se hur stor del av vinsten som delas ut varje år. Självklart kan du även se bolagets X-dag, vad det är för typ av utdelning och hur mycket de delar ut.

Du hittar det under nya analysfliken på bolagens aktiesidor.

Logga in eller bli kund för att få tillgång till funktionen.


Aktier

Ny analysflik med bolagsdata

Nu kan du analysera ett bolags rapportdata och historiska nyckeltal direkt på aktiesidorna – för att få bättre förståelse för hur företaget mår ekonomiskt. Under fliken "Analys" kan du välja att se bolagsdatan per kvartal eller 5 år tillbaka i tiden.

  • Finanser: Analysera bolagens resultat- och balansräkning och se trender i utvecklingen för omsättning, vinst och vinstmarginal i relation till tillgångar, skulder och skuldsättningsgrad.
  • Historiska nyckeltal: Se utvecklingen för åtta olika nyckeltal: Vinst/aktie, P/E-tal, P/S-tal, P/B-tal, EV/EBIT, nettoskuld/EBITDA, omsättning/aktie och ROE.

Logga in eller bli kund för att få tillgång till funktionen.


Aktier

Digital handel i Dark Pool

Nu lanserar vi digital handel genom Nasdaqs egen Dark Pool Nordic@Mid. Genom Nordic@Mid visas inte ordern för andra aktörer i marknaden förrän det blivit ett avslut. Det gör att du kan handla större volymer med minimal kurspåverkan. En annan fördel med Dark Pools är att avslut görs på så kallat midprice eftersom spreaden aldrig behöver korsas.

Nordic@Mid är en del av Nasdaq Stockholm, Köpenhamn och Helsingfors och tillåter handel med aktier på large-, mid- och small cap. Även First North.

När du handlar via Dark Pool är det inte säkert att ordern blir fylld i Nordic@Mid, men att den kanske hade blivit det om ordern lades den vanliga orderboken.

Du kan handla i Nordic@Mid genom att i desktop trycka på “Avancerad orderläggning” och i appen trycka på de tre punkterna bredvid "Granska innan köp".


Index, valutor och råvaror

Ny marknadsöversikt i appen

På den nya sidan "Börsen idag" i appen kan du enkelt följa utvecklingen för olika aktieindex, råvaror, räntor och valutor över hela världen. Du får även en överblick över vilka aktier som presterar bäst och sämst på Stockholmsbörsen idag.

Nytt är också att du kan skräddarsy din egen vy och välja det innehåll och den ordning som passar dig bäst.

Du hittar nya Börsen idag genom att klicka dig in på "Bevaka" i app-menyn.


Aktier

Ligg steget före med Nyhetslarm

Nu kan du välja att få Nyhetslarm, både som pushnotis och mejl, när det skrivs om ett bolag du väljer att bevaka. Gå in på en aktiesida och klicka på larm-klockan.

Vill du få en samlad överblick över dina aktiva nyhets- och kurslarm? Klicka på "Bevaka" i menyraden i appen eller "Håll koll" på sajten.


Aktier

Kurser på för- och efterhandeln i USA

Nu kan du se för- och efterhandelskurser på amerikanska aktier noterade på Nasdaq och NYSE – direkt i appen och på sajten. Kursen visas med 15 minuters fördröjning.

Med våra tilläggstjänster kan du även få realtidsströmmad kursdata både före, under och efter USA-börsernas öppettider. Läs mer här.


Optioner och terminer

Ny options- och terminslista i appen

I vår uppdaterade options- och terminslista kan du enkelt söka efter underliggande för att snabbt hitta rätt. Du kan också välja radhöjd och antal resultat per sida. Dessutom finns den äntligen i appen. Du hittar listan här.

Aktier

Nu kan du se GAV i utländsk valuta

Nu kan du enkelt se inköpsvärdet av dina värdepapper i deras ursprungliga valuta. Du hittar siffrorna både i appen och på sajten.

Aktier

Glidande Stop Loss i procent

Nu har vi gjort det snabbare, bättre och enklare för dig som handlar med Stop Loss. Nu kan du nämligen sätta glidande Stop Loss i procent, istället för kronor, när du lägger en order. Du hittar till funktionen glidande Stop Loss genom att trycka på de tre punkterna bredvid köp- eller säljknappen i orderläggningen.

Aktier

Handla europeiska aktier för 1 euro

Nu sänker vi minimi-courtaget på franska, nederländska, belgiska, portugisiska och italienska aktier när du handlar digitalt. Tyska aktier har sedan tidigare handlats från 1 euro. Här kan du se de populäraste aktierna nere på kontintenten.

Gäller courtageklasserna Start, Mini och PB Mini. Valutaväxlingsavgift och eventuella andra skatter och avgifter tillkommer.


Aktier

Få snabbare avslut

Trött på att din handel inte slår igenom direkt? Nu kan du få avslut snabbare genom att höja kursen med ett enkelt knapptryck.

Aktier

Blankningsdata på aktier

Blankningsdata

Nu kan du se blankningsdata på svenska bolag direkt på aktieguidesidan. Procentsiffran visar hur många procent av de totala aktierna som är blankade och i grafen ser du historisk blankning. Finns både i appen och på sajten.

Aktier och fonder

Gemensamma sparmål

Funktionen Spara tillsammans gör det möjligt för dig och dina vänner att connecta med varandra i appen eller på sajten och investera tillsammans. Nu kan ni även se varandras innehav och jämföra era utvecklingsgrafer. Tryck på "Översikt", scrolla ner till "Genvägar" och tryck på "Sparmål" för att komma igång.

Handel med värdepapper innebär alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Bolag som lyfts fram i exempel är de mest ägda bolagen inom sin marknad/kategori bland våra kunder.