Avanza Akademin

- allt du vill veta och lite till

Aktier

Vad är aktier & hur tjänar man pengar på dem? Lär dig det & mycket mer, oavsett om du är nybörjare eller expert. Bli ett aktieproffs du med!

Fonder

Vad är egentligen en fond, hur fungerar de och hur ska man tänka kring fondsparande och pension? Här får du svar på dina fondfrågor. 

Sparstrategi

Hur bygger man olika typer av portföljer och hur ska man tänka kring risk egentligen? Optimera ditt sparande och bli en bättre investerare.

Privatekonomi & Bostad

Hur sätter man igång att spara privat, till pensionen och till barnen? Och vad ska man tänka på när det gäller bolån och bostadsköp? Vi guidar.

Spara hållbart

Spara hållbart och gör en hjälteinsats för klimatet! Vad är hållbart sparande, hur sparar man hållbart och hur lönsamt är det? 

Pension

Hur hänger egentligen pensionssystemet ihop och vad ska man tänka på när man sparar till pensionen? Vi hjälper dig få koll på det viktigaste.

Börshandlade produkter

Lär dig allt om börshandlade produkter - värdepapper noterade på en börs som följer värdet på en underliggande tillgång.

Börsintroduktioner & Emissioner

Nyemission, teckningsrätter, split, inlösen.. många begrepp att hålla reda på. Lär dig allt om företagshändelser!

Skatt & Deklaration

Undrar du också hur man deklarerar för ett aktie- & fondkonto eller hur en kapitalförsäkring beskattas? Nu behöver du inte undra längre.

Derivat

Lär dig allt om optioner och terminer, skyldigheter och rättigheter. 

Räntebärande värdepapper

Läs mer om konvertibler, obligationer och strukturerade produkter