Grönt bolån

Grönt bolån Grönt bolån

Vi vill att det ska löna sig att ha en energismart bostad. Därför får du som har en bostad med energiklass A eller B 10 punkter rabatt på den redan låga räntan på Bolån+ Stabelo. 

10 punkter rabatt på
alla bindningstider

Ränta från
0,94%*

Inga krångliga helkundskrav

Varför Grönt bolån?

Visste du att nästan 40% av all energi som används i Sverige går till bostäder och servicelokaler? Det är lika mycket som hela industrisektorn. Men du kan faktiskt vara med och bidra till minskad energiförbrukning. Några enkla steg mot en mer klimatsmart bostad är att byta till LED-lampor, eko-tvätta, välja vitvaror av bästa energiklass och att byta till hållbar el. Vi kan alla hjälpas åt att spara energi och hejda klimatförändringarna. Vi vill att det ska löna sig att ha en energismart bostad och därför erbjuder vi tillsammans med Stabelo Grönt bolån till dig som har en giltig energideklaration med energiklass A eller B. Med Grönt bolån får du rabatt på den redan låga räntan för Bolån+ Stabelo med 10 punkter, samtidigt som du bidrar till minskad energiförbrukning.

Läs mer
om Bolån+

Ansök om Bolån+ Stabelo
med grön rabatt

Gäller upp till 60% belåning av bostadens värde. Bolån+ Stabelo är ett samarbete mellan Avanza Bank AB (org.nr 556573-5668, Box 1399, 111 93 Stockholm) och Stabelo AB. Kreditgivare är Stabelo AB. Årsränta per den 210301. Med en bunden 1-årssränta på 0,94% för ett lån på 2 000 000 kr med 30 år rak amortering om 5 556 kr/mån (effektiv ränta 0,94%), blir det totala beloppet att betala 2 282 783 kr, varav 282 783 kr ränta om räntan är oförändrad under lånets löptid (30 år). Den första månadsbetalningen blir då 7 123 kr vilket motsvarar en räntekostnad om 1 567 kr och en amortering på 5 556 kr (totalt 360 månadsbetalningar). Lånet förutsätter panträtt i fast egendom eller bostadsrätt.

Vanliga frågor om Grönt bolån

Hur får jag Grönt bolån?

Om du redan har Bolån+ Stabelo hos oss

Då behöver du inte göra någonting alls. Vi hämtar automatiskt in energideklarationen för din bostad och om du har energiklass A eller B får du ett Grönt bolån med den låga räntan.

Om du har bolånet hos en annan bank 

Börja med att skicka in en ansökan om att flytta ditt bolån till oss. Stabelo hämtar automatiskt in din energideklaration från Boverket, så om din bostad har energiklass A eller B får du ett Grönt bolån när lånet flyttas hit.

Vem kan få Grönt bolån?

För att få ett Grönt bolån behöver du ha en bostad med energiklass A eller B i energideklarationen. Det gäller både för hus och bostadsrätter. 

Du behöver också uppfylla de vanliga kraven för Bolån+ Stabelo.

Hur vet jag vilken energiklass mitt boende har?

Om du går in på Boverkets hemsida kan du söka på din bostad och beställa en energideklaration. Har din bostad en giltig energideklaration så skickas den direkt till din mejladress.

Om du har en giltig energideklaration som utfärdades innan 2014 som inte tydligt visar energiklass A till G, så har du en äldre version av energideklaration. Då kan du tyvärr inte få ett Grönt bolån hos oss eftersom vi inte kan använda den gamla versionen som underlag.

Finns det inte en giltig energideklaration för din fastighet så kan du ta hjälp av en certifierad energiexpert för att ta fram en ny. På Boverkets hemsida kan du enkelt hitta certifierade energiexperter. Visar din nya energideklaration att din bostad har energiklass A eller B så mejlar du Stabelo för att få rabatten. Tänk på att det kostar en del att göra en energideklaration och att det inte finns några garantier att du får en energiklass som ger dig rabatt.

Hur mycket rabatt får jag på räntan?
Rabatten för Grönt bolån är 10 punkter, alltså 0,10 procentenheter. 
Vad händer med rabatten när energideklarationen löper ut?
När din energideklaration blir för gammal upphör rabatten för Grönt bolån. Men vi meddelar dig i god tid innan så att du kan göra en ny energideklaration och behålla din rabatt. När den nya energideklarationen är klar mailar du Stabelo, som hämtar in den och ser till att du har kvar din rabatt.
Vad händer om jag ändrar bindningstiden på mitt lån?
Då händer ingenting. Din rabatt gäller oavsett vilken bindningstid du väljer på ditt bolån, så länge energideklarationen är giltig.
Vilka typer av boende gäller Grönt bolån för?
Grönt bolån gäller både för hus och bostadsrätter.

Ring oss på 08-562 250 00 eller skicka ett meddelande om du har några frågor

Ring oss på 08-562 250 00 eller skicka ett meddelande om du har några frågor

{{vm.state.rejection.headline}}

{{vm.state.rejection.text}}
Ring oss gärna på 08-562 250 00 eller skicka ett meddelande till oss om du har några funderingar.

Tips! Det här kan du göra för klimatet hemma

Visste du att nästan 40% av all energi som används i Sverige går till bostäder och servicelokaler? Det är lika mycket som hela industrisektorn. Men du kan faktiskt vara med och bidra till minskad energiförbrukning. Några enkla steg mot en mer klimatsmart bostad är att byta till LED-lampor, eko-tvätta, välja vitvaror av bästa energiklass och att byta till hållbar el. Vi kan alla hjälpas åt att spara energi och hejda klimatförändringarna. Läs mer hos WWF om hur du kan vara med och skapa den hållbara framtiden.