Bolån+

Bolån+

Vi sänker räntan igen! Nu 1,09%.
Ett riktigt billigt bolån. Utan förhandlingar och "helkundskrav".

Kolla om du
kan få Bolån+

Flytta ditt bolån
till Bolån+

1,09% i rörlig ränta*

Inga helkundskrav

Prutat & klart

Nu revolutionerar vi Sveriges
bolånemarknad

Nu sänker vi, tillsammans med Stabelo, kostnaderna för riktigt många av Sveriges bolånetagare. Alla som lånar upp till 60% av värdet på sin bostad kan ansöka om Bolån+ med en rörlig ränta på bara 1,09%*. Vi ställer inte heller några krav på att du ska vara ”helkund”, ha en viss summa pengar hos oss eller använda några av våra andra prisledande sparprodukter. (Om du inte vill förstås).

Genom att tänka annorlunda har vi alltså lyckats kapa fördyrande mellanhänder och samtidigt förenklat så att du slipper jobbiga förhandlingar. Samma låga ränta till alla utan konstiga motkrav är resultatet. Lite som det borde vara, kan man tycka.

Hur funkar det då?

Se hur mycket du kan låna

{{ vm.getLoanAmountInPercentage() }} %
kr
Ändra slider
kr
Ändra slider
App app! Du får låna max 60 % av bostadens värde.
Det där är lite för mycket, du får som max låna 10 000 000 kr.
Tro det eller ej, men det där är för lite. Du måste låna minst 500 000 kr!
Räntekostnad {{vm.monthlyCost()}} kr/månad

Jämför bolåneräntor

3 mån

3 år

5 år

10 år


Avanza *

1,09 %
1,38 %
1,77 %
2,77 %

SBAB

 1,32 %
1,75 %
2,17 %
2,97 %

SEB

1,38 %
1,49 %
1,96 %
2,71 %

Nordea

1,45 %
1,60 %
1,96 %
-

Swedbank

1,51 %
1,63 %
1,99 %
2,97 %

Länsförsäkringar

1,54 %
1,73 %
2,12 %
3,28 %

Handelsbanken

1,57 %
1,57 %
1,95 %
3,18 %
* Kreditgivare för Bolån+ är Stabelo. Jämförelsen visar Stabelos nuvarande ränta och bankernas genomsnittsräntor för nya, omförhandlade och förlängda lån i oktober 2018. Stabelos genomsnittsränta för 3 mån var 1,16% i november 2018 och du hittar alla historiska genomsnitträntor här.

3 mån

3 år

5 år

10 år


Avanza *

1,09 %
1,38 %
1,77 %
2,77 %

SBAB

1,32 %
1,75 %
2,17 %
2,97 %

SEB

1,38 %
1,49 %
1,96 %
2,71 %

Nordea

1,45 %
1,60 %
1,96 %
-

Swedbank

1,51 %
1,63 %
1,99 %
2,97 %

Länsförsäkringar

1,54 %
1,73 %
2,12 %
3,28 %

SHB

1,57 %
1,57 %
1,95 %
3,18 %
* Kreditgivare för Bolån+ är Stabelo. Jämförelsen visar Stabelos nuvarande ränta och bankernas genomsnittsräntor för nya, omförhandlade och förlängda lån i oktober 2018. Stabelos genomsnittsränta för 3 mån var 1,16% i november 2018 och du hittar alla historiska genomsnitträntor här.

Se hur mycket du kan spara

Lånebelopp

Nuvarande ränta

Du sparar

{{vm.totalSaving | number:0}} kr / år

Jämfört med ditt nuvarande bolån.

Vanliga frågor om Bolån+

Vem får låna?

Alla som vill låna upp till 60 % av marknadsvärdet på sin permanenta bostad har möjlighet att ansöka om Bolån+. Det är bara bostadsrätter och villor i Sverige som går att belåna. Minsta lånebelopp är 500 000 kronor och högsta är 10 miljoner.

Till en början går det bara att flytta ett befintligt lån eller ta upp ett nytt lån på en bostad som du (eller eventuell medsökande) redan bor i, men så småningom kommer det även gå att låna när du ska köpa en ny bostad.

I din ansökan behöver vi ställa några frågor för att säkerställa att du klarar den så kallade KALP:en (kvar att leva på-kalkylen). Utöver det behöver din adress finnas tillgänglig i UC:s register, du måste vara över 18 år och kund hos oss och du får inte ha skyddade personuppgifter eller bedrägerispärr.

Om du inte har en tillsvidareanställning, utan till exempel ett vikariat, kommer din inkomst att räknas som 0 kr i ansökan. Det betyder att din medsökande behöver ha en tillsvidareanställning och att den personens lön räcker för att klara av kvar att leva på-kalkylen för er båda.

Vilka är Stabelo och varför samarbetar ni med dem?

Stabelo är ett nytt bolag som startats av personer med lång erfarenhet inom finansbranschen. De vill, precis som vi, utmana branschen och skapa mervärde genom sänkta priser. En perfekt partner för oss med andra ord!

Till Stabelos hemsida

Fördjupad information om Stabelo

Hur kan ni erbjuda så låg ränta?

Genom att fokusera på kostnadseffektivitet och kapa mellanhänder har vår samarbetspartner Stabelo hittat ett sätt att finansiera kreditgivning till en lägre kostnad. Detta innebär i sin tur lägre ränta till dig som kund.

Om vi jämför med den genomsnittsränta som de stora bolåneaktörerna presenterar varje månad så är räntan för Bolån+ lägre på alla bindningstider som erbjuds. Med det sagt finns det alltid människor som har lyckats förhandla en lägre individuell ränta hos sin bank än den vi kan erbjuda, men detta är det billigaste bolånet som inte har något motkrav. Du behöver alltså inte vara ”helkund” och ha en viss summa pengar, värdepapper eller annat engagemang på banken. Bolån+ har dessutom samma låga ränta till alla.

Hur värderas min bostad?
I samband med din ansökan görs en statistisk datavärdering av UC Bostad. Då räknas ett marknadsvärde fram med hjälp av försäljningspriser på liknande objekt. För vissa bostäder kan det vara svårt att få en rättvisande värdering - till exempel om du bor i en villa i ett område där det bara säljs mindre bostadsrätter, eller om du genomfört stora värdehöjande renoveringar. Då kan du i efterhand inkomma med en värdering som styrker ett högre marknadsvärde. Den ska i så fall vara gjord av en registrerad fastighetsmäklare eller en oberoende värderingsman.
Hur mycket måste jag amortera?

I juni 2016 infördes ett amorteringskrav i Sverige som innebär att belåningsgraden styr hur mycket du måste amortera.

Den 1 mars 2018 kom ytterligare ett amorteringskrav, som brukar kallas det nya eller det skärpta amorteringskravet. Det innebär att du även måste amortera utifrån hur mycket du lånar i förhållande till din inkomst.

Om du flyttar hit ett lån som är taget innan amorteringskravet trädde i kraft, utan att utöka lånet, har du möjlighet att behålla dina befintliga amorteringsvillkor. Flyttar hit ett lån som omfattas av amorteringskravet behåller du samma amortering som du har hos din nuvarande bank. Lånar du mer pengar hos oss efter dessa datum gäller amorteringskravet.

Läs mer om amorteringskravet

Vilka bindningstider kan jag välja mellan?

Du får välja mellan fyra olika bindningstider – 3 månader, 3 år, 5 år eller 10 år. Det går självklart att dela upp lånet på olika bindningstider om du vill det, och du kan även ändra bindningstider efterhand.

Läs mer om bindningstider

Jag har rörlig ränta på mitt lån hos er - vad händer om ni ändrar räntan?

Ändringar av den rörliga 3-månadersräntan gäller såklart även för befintliga lån. Om du har 3-månadersränta kommer din ränta automatiskt att ändras vid nästa räntejusteringsdatum.

Våra räntejusteringsdatum 2018

19/12

Våra räntejusteringsdatum 2019

20/3
19/6
18/9
18/12

Vad är sambandet mellan reporäntan och bolåneräntan?

I många år har vi haft historiskt låga bolåneräntor och det beror till stor del på att reporäntan, alltså Riksbankens styrränta, varit väldigt låg. Det är reporäntan som styr vilket pris som bankerna får betala för att ta in kapital för att finansiera bolån. Om bankerna kan låna pengar till ett lägre pris kan de även låna ut pengar till sina bolånekunder till en lägre ränta.

Det är dock inte bara reporäntan som påverkar bolåneräntan utan marknaden har också en stor påverkan. Marknaden har faktiskt en större påverkan än man kanske kan tro. Bankerna höjer och sänker ofta sina bolåneräntor utan att det har skett någon förändring av reporäntan. Anledningen till det kan vara konjunktursändringar i Sverige och globalt, att upplåningskostnaderna för bankerna ändras eller krav och regleringar från myndigheter.

Dessutom är bolånet en stor del av människors privatekonomi så bankerna vill gärna att kunderna har sina bolån hos dem. Då behöver bankerna ha konkurrenskraftiga räntor som gör att kunderna väljer att ha bolånet hos dem.

Med andra ord är reporäntan en faktor som påverkar bolåneräntan, samtidigt som den även styrs av faktorer som marknaden, konjunktursändringar, upplåningskostnader och myndighetskrav.

Något annat som är bra att veta om Avanza som kreditförmedlare?

Vi förmedlar uteslutande kredit för Stabelo AB och har tillstånd av Finansinspektionen att göra det inom ramen för bankverksamhet. Vi tar inga avgifter för kreditförmedlingen och erbjuder ingen bolånerådgivning. 

Vi får ersättning från Stabelo för vår kreditförmedling av Bolån+. Ersättningsbeloppet kommer att anges i det standardiserade EU-faktabladet för bolån som Stabelo tillhandahåller vid utskick av lånehandlingar efter bolånet har beviljats.

Om du är missnöjd med våra tjänster eller vår kreditförmedling av Bolån+ kan du läsa mer om hur du går tillväga för att lämna in en reklamation eller klagomål i våra Frågor & Svar.

Här hittar du våra uppgifter:
Avanza Bank AB
Box 1399
111 93 Stockholm

Organisationsnummer: 556573-5668

Ring oss på 08-562 250 00 eller skicka ett meddelande om du har några frågor

Ring oss på 08-562 250 00 eller skicka ett meddelande om du har några frågor

{{vm.state.rejection.headline}}

{{vm.state.rejection.text}}
Ring oss gärna på 08-562 250 00 eller skicka ett meddelande till oss om du har några funderingar.
*Med en rörlig ränta på 1,09 % för ett lån på 2 000 000 kr med 30 år rak amortering om 5 556 kr/mån (effektiv ränta 1,10 %), blir det totala beloppet att betala 2 327 908 kronor varav 327 908 kr ränta, vilket motsvarar räntekostnad om 1 817 kr/mån. Tillsammans summerar ränta och amortering till 7 372 kr/mån. Årsränta per den 181120.

 

Kreditavtalet förutsätter att krediten ska vara förenad med panträtt i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt eller liknande rätt. Eller vara förenad med motsvarande rätt i byggnad som inte hör till fastighet.