Nya funktioner

Här får du löpande information om nya funktioner och förändringar som förbättrar din användarupplevelse på vår sajt och i våra appar. Förutom det som står nedan så släpper vi en mängd förbättringar för ökad prestanda i bakomliggande system och mindre buggfixar i varje release. Om du inte redan gjort det kan du ladda ner vår app för iPhone eller Android.

Senaste uppdateringarna

2018-02-08

Stop loss för terminen
Nu är det även möjligt att lägga en stop loss-order för terminen via sajten. Funktionen finns i orderläggningen när man väljer alternativet "stop loss".

Tidigare uppdateringar

Här är ett axplock av förändringar och ny funktionalitet som vi har lanserat den senaste tiden.
Tydligare förklaring vid felaktig order
Vi har lagt till en symbol för att förklara orsaken till varför en order blir felaktig. Klicka på frågetecknet för att se en förklaring till varför din order har markerats som felaktig av vårt handelssystem (dina order finner du längst ner vid din kontoöversikt). 
Appuppdatering till iOS
Vi har bland annat gjort layoutförbättringar, exempelvis nya ikoner på översikten vid Mitt innehav. Vi har i listorna skapat åtkomst till snabbval via force touch-funktionen, det gör det möjligt att snabbare komma åt kurslarm, köp/sälj, bevakning samt forumet. För att nå genvägarna så sveper du uppåt efter att du tryckt in och triggat översiktssidan med force touch. 
Appuppdatering till Android
Vi har nu lagt till möjlighet att läsa samt radera meddelanden via appen (möjlighet att skriva samt svara på meddelanden kommer att utvecklas inom kort). 

Tidigare månader

December
Courtage vid orderläggning
Vi visar nu courtage samt övriga transaktionsavgifter i samband med orderläggning. Du ser courtage och om du exempelvis handlar ett utländskt värdepapper så visas även valutaväxling. Det hela summeras därefter vid rubriken "Totalt belopp inkl. avgifter".  
Appuppdateringar till iOS
Vi visar nu indikativ hävstång för warranter tillhörande Avanza Markets. Informationen finns att se vid informationssidan för respektive warrant.
Appuppdateringar till Android
Vi har lagt till möjligheten att skapa ett månadssparande direkt via appen. Du kan välja att spara direkt i fonder eller att enbart föra över pengar som du själv placerar varje månad. Vi har även lagt till högst och lägst idag på aktieguiden samt i orderläggningen. Vi har också uppdaterat så att vi stödjer Android 8
November
Ny design
Vi har ändrat utseendet på köp och sälj-knapparna samt även minskat radavståndet i bevakningslistor, på kontoöversikten samt i värdepapperslistor. 
Market maker syns i orderdjupet
Vi har nu gjort det möjligt att se var i orderdjupet som market makern står i börshandlade instrument som är noterade på Nasdaq. Prissättningen från market makern indikeras med hjälp av en * (asterix) och i fet stil. 
Byt-knapp för fonder direkt på kontoöversikten
Nu finns det en byt-knapp för att enklare byta fonder. Funktionaliteten har vi haft i orderläggningen i många år, men vi har märkt att många missat funktionen! Fördelen med byt-knappen är att du slipper lägga en säljorder och sedan själv lägga en ny köporder när pengarna från försäljningen har kommit in på kontot. Istället sköts det automatiskt! I praktiken är det fortfarande en försäljning med efterföljande köp som sker vilket medför en skatteeffekt om du handlar på ett Aktie- och fondkonto.
Bättre och tydligare sökfunktion
Vi har förbättrat sökfunktionen så att det är lättare att hitta sidor man letar efter. Den är inte optimal ännu och vi kommer jobba för att göra den ännu bättre framöver. Samtidigt har vi även märkt att många kunder inte har förstått att förstoringsglaset är en sökfunktion vilket vi också förtydligat.
Avanza Auto
I september lanserade vi Avanza Auto, mer om vad det är kan du läsa här! Ett tips till dig som har innehav i Avanza Auto är att du kan klicka på fonden i din kontoöversikt och då komma till "Mitt Auto". Där finns mer detaljerad information om ditt innehav och exempelvis kan man även se en framtida prognos för innehavet.
Kryptovaluta går att följa på sajten
Nu går det att följa sina kryptovalutor på sajten. Det går inte att köpa och sälja dessa via Avanza, men man kan lägga in sina befintliga kryptovalutor på kontoöversikten för att följa utvecklingen!
Enklare att ansöka om kredit
Tidigare behövde man skicka in blanketter för att ansöka om kredit. Nu går det att ansöka med BankID! Det förenklar och förkortar ansökningstiden betydligt. Du kan läsa mer om hur värdepapperskredit hos Avanza fungerar här. Det finns även en hel del matnyttigt att läsa i Avanza Akademin.
Förbättrad export till Excel
Ett stort önskemål från de kunder som brukar exportera sin transaktionshistorik till Excel har varit att även courtaget ska finnas med som en egen kolumn i Excel. För att man ska slippa lägga in det manuellt så har vi nu ordnat så att courtaget följer med!
Logaritmisk graf
Sedan tidigare kan man göra en hel del inställningar i våra aktiegrafer. Numera kan man även välja att se en logaritmisk graf. Kortfattat innebär det att aktiens utveckling visas i procent, istället för i absoluta tal (kursen). Det kan t.ex. vara intressant på längre tidsperioder för att få en mer rättvisande bild av volatiliteten. Funktionen hittar du genom att gå in på en aktiegraf och klicka på "Graftyp" högst upp till höger.
Erbjudanden i apparna
Nu kan du i apparna på ett enkelt och tydligt sätt se om du har ett obesvarat erbjudande som rör ditt innehav. Informationen finns på kontoöversikten i apparna. Du besvarar dina erbjudanden genom att logga in på hemsidan och lämna ditt svar.
Placeras forum i apparna
Placeras forum finns att läsa direkt via apparna. Klicka på "Spana in forumet" för att läsa specifika forumtrådar för de aktier du är intresserad av. Länken finns vid respektive akties överssiktssida i apparna.