• Hej! Visste du att vi har en ny kundservicesida som är ännu bättre? På den kan du vara säker på att få ett mer uppdaterat svar, något vi inte kan garantera på denna sida.

Tjänstepension - Privat

Vanliga frågor

Vad är en tjänstepension?

Tjänstepension är den pension du får av din arbetsgivare. Det är inte alla arbetsgivare som ger tjänstepension till sina anställda, men det är ändå ganska vanligt att vi får tjänstepension i Sverige. 

Det finns både kollektivavtalad tjänstepension (SAF-LOITPKAP-KLoch PA-03) som kallas avtalspension och icke-kollektivavtalad tjänstepension. Du kan inte flytta en avtalspension till oss.

Hur vet jag om jag kan flytta min tjänstepension till er och hur går det tillväga?

Vill du flytta din tjänstepension till oss? Hitta alla information om hur du gör under Flytta min tjänstepension

Hur gör jag för att betala avkastningsskatten på min Tjänstepension?

Avkastningsskatten för Tjänstepension dras i januari och du kommer att få ett meddelande till ditt konto med information om hur stor summa som kommer att dras ett par veckor i förväg.

Du som privatperson kan inte göra en extrainsättning till ditt tjänstepensionskonto utan behöver sälja av innehav så att det täcker avkastningsskatten.

Här hittar du information om hur avkastningsskatten på din Tjänstepension beräknas.

Kan jag flytta min avtalspension till Avanza?

Vi är tyvärr inte valbara i någon avtalspension längre och kan heller inte ta emot några avtalspensioner från privatpersoner. Olika avtalspensioner är SAF-LO, PA03, ITP, ITPK och KAP-KL.

Läs mer om avtalspension

Relaterat